Hvordan velge heltre

Hva kan være mer behagelig, varmere og mer elegant enn et tregulv? Den moderne markedet er mettet med ulike syntetiske materialer for enhver smak, og vi er fortsatt i de senere årene har stadig foretrekker den gode gamle gulvbord eller parkett. Naturlig tre figur, sin naturlige varme, lukt og til og med lyd for å skape en unik raffinert atmosfære i hjemmet. Begrepet "massive gulvbord" dukket opp relativt nylig, og det betyr at produktet er laget av heltre uten liming. Fra parketten dette forumet er annerledes, faktisk, bare i størrelse. Det er besluttet å utstyre gulvet fra tabellen, og umiddelbart oppstår spørsmålet hvordan du velger heltre, på hvilke arter av tre å stoppe, hva slags bruk er ikke å forveksles med størrelsen, hvordan å sjekke kvaliteten. Og produsenten spiller en rolle. For å unngå dumme feil, la oss se på hvordan du skal velge og hva du skal se etter.

 1. Velge en rase av massivt tre på tre
 2. densitet - et viktig aspekt av
 3. Hvilken størrelse heltre bedre
 4. Avl - hva er det?
 5. Fabrikk massivt tre behandlingen
 6. Bør jeg kjøpe heltre, lakkering
 7. Heltre produsent av pick

Velge en rase av massivt tre på tre

Fra treslag avhenger ikke bare av fargen og nyanse av fremtiden for gulv, noe som selvfølgelig er meget viktig, men også hardheten på gulvflaten, tre motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer og høy fuktighet, og mer. Disse egenskapene påvirke valget av en mye større utstrekning enn det nyanse, raffinering eller eksotiske produkter. For eksempel kan den massive bord gjøres fra alle tre noe eksotisk land, men dette forumet vil oppføre seg i vårt miljø? Tross alt, vi i sommer er varmt og fuktig, og om vinteren er tørr og kald. Wood utvider og krymper, og i noen tilfeller kan også komme ut og deformere. Det er derfor du må velge hvilken type tre som har vist seg i vårt klima best.

Heltre eik

Massive bord Oak Det refererer til en parkettgulvbelegget fra den motstandsdyktig mot ytre mekaniske påvirkninger og tjener århundrer uten å miste sin styrke. Fargeområdet er svært brede eik boards, og har ca 200 nyanser, fra gulhvit til gulbrun med flekker av grå eller grønn. På overflaten av en brønn synlige spor alder ringene i den radielle saging kjernen danner en lys linje og deler som vises blinker brann. Over tid, de massive eik styrene mørkt, men dette gjør ikke helhetsinntrykket av gulvet er verre, men bare for den historiske konnotasjon. Den styrke og hardhet av eik er så høy at det er plassert ikke bare i stuer, men også i kontorer, restauranter, klubber og andre steder med høy trafikk.

Massive eik bord er produsert som en ferdig lakkert, og uten det. ikke-belagte brett som brukes for innvendig øko-stil, skandinavisk og etnisk stil. Board dekket med lakk, vil skape en enda glattere finish som er egnede stiler som moderne, avant-vintage, rococo et al. Massiv eik boards pris avhenger av kvaliteten på produkter, råvarer og deres egenskaper og kan variere 50-120 USD per 1 m2.

Heltre tick

Heltre Teak verdsatt for sin motstandsdyktighet mot nedbrytning. Den brukes til å dekorere dekk, utendørs terrasser og andre fasiliteter, som er stadig i kontakt med vann. Kryss ikke svertet og ikke miste styrke under påvirkning av vann. Veden av treet kan ha en annen farge paletter med forskjellig struktur, er den vanligste den gyldenbrune med lysere splintved og mørk kjerne.

Massive bord Lerk

Massive bord Lerk utad praktisk talt umulig å skille fra furu, men har den samme hardhet som eik. Fargevalget på ca 12 solar nyanser. Det særegne ved sibirsk lerk er dets antiseptiske egenskaper, er det ikke slå rot i forråtnelse bakterier og mugg. Takket være bemerkelsesverdig motstandsdyktighet mot virkningene av fuktighet fra heltre lerk brukes til å arrangere fortøyninger, utendørs terrasser og plattformer, balkonger, uteplass. En hardhet og motstand mot mekanisk belastning tillate det å stable i treningsstudioer, biblioteker, restauranter og andre. Larch beholder sin struktur, mønster og farge for en lang tid, ikke mørkere eller endre form.

Heltre aske

Massive bord Ash Den dekker hele spekteret av solenergi lyse nyanser som et supplement rikt strukturert. Paul Ash visuelt utvider plass, og som fyller det med naturlig lys og solvarme. Veden av denne art har til og med større enn den av eik, hardhet og styrke, men samtidig en unik elastisitet. Takket være kombinasjonen av disse kvalitetene aske brukes ikke bare for boliger, men også treningssentre og selv produksjon av sportsutstyr.

Massive bord Maple

Massive bord Maple Det anses å være den letteste blant alle de andre. Fargepaletten fra nesten hvit til lys rosa eller gulaktig med røde årer. Maple skive har en unik utforming og struktur, blir den flate under innvirkning av sollys svakt gulaktig eller vises gyllen glans. Lønnetre fast, slitesterk og fleksibel, har en unik bøyestyrke. Men denne tilsynelatende mangel på fast lønn brettet vurderes dens avhengighet av endringen av fuktighet.

Heltre valnøtt

Massive bord Walnut kan være laget av ulike grader av mutteren, denne europeiske (valnøtt), og amerikanske og andre. Lakke varierte fra lys beige eller lys grå til mørk brun. Strukturen av tre er verdsatt for sin mønster av grå, brun og lilla nyanser som gir hele rommet en varm og koselig følelse. Et viktig trekk ved mutteren - dens motstand mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Selv under tørking av det gjør det ikke sprekker og deformasjoner under bruk lav.

Heltre Wenge

Heltre Wenge laget av afrikansk svart tre wenge treslag. Fargevalget wenge fra dyp brun til helt svart, men det er også grå og brune toner. Wenge tre er veldig sterk, tung, hard, svært motstandsdyktig mot bøying og mekanisk stress, vil den ikke starte mikroorganismer og insekter. Inkludert i fet stoffer hemme behandling av tømmer lakk. Heltre Wenge må gjennomgå vanlig kvalitet tørking i en lang tid, ellers kan det være dekket med sprekker. Før du kjøper slike dyre og eksotiske byggemateriale nøye veie alt og ta kontakt med en spesialist, solgte vi wenge-tre kan tørkes til ønsket 8-9%, med alle konsekvenser.

Solid tømmer bambus

Massive bord Bamboo ikke finnes i naturen. Husk, de "store" betyr "laget av massivt tre." Bambus er faktisk ikke et tre, det er gress. For å gjøre det et bord, bambusremser rettet, presset og bundet til hverandre under høyt trykk. I tillegg gjennomgår materialet ytterligere bearbeidelsestemperatur, polyuretan og ultrafiolett. Den resulterende har hvert bord en unik densitet, holdbarhet, bestandighet mot mekanisk belastning og helt ugjennomtrengelig for fuktighet og mikroorganismer. Produsenter hevder at den massive bambus styret ikke krymper eller hovne, men erfarne montører merke til, som ikke er nok tørket på jobb, etter at det i vårt klima, er styret bøyd og vridd. Dette skyldes det faktum at hjemland av bambus høy luftfuktighet, er det ingen mulighet til å tørke veden opp til 6-8%, noe som er nødvendig for vårt klima. Dessuten er bambusbrett dekket i industrien mote lakk i 7 lag, som er sterk nok, men lar et merke på det er ikke så vanskelig.

Solid tømmer merbau

Massive bord Merbau laget av stein mahogny merbau, som vokser i tropisk klima (Indonesia, Filippinene, Malaysia, etc.). Det særegne ved denne rasen - fargespekter av nyanser fra lys brun til rødlig mørke nyanser av mørk brun til gyllen og gule lapper som danner intrikate mønstre. Under drift av fargeendringer og tar på en sølv-grå farge. Fyllmerbauoljeholdig materie gjøre brettet ut fra det sterk, solid og motstandsdyktig mot fuktighet og råte, da det praktisk talt ikke sprekker.

I tillegg til disse artene tunge platene er fremstilt av bjørk, bøk, pærer, kirsebær, paranøtt, og en flerhet av eksotiske arter :. Tigerwood, Sucupira, afrormozii etc. Alle av dem har sine egne unike egenskaper. Men når du velger et behov for å betale mer oppmerksomhet til innhold tetthet og fuktighet av tre, som eksotiske utenlandske byggematerialer rett og slett ikke kan oppfylle kravene i vårt klima.

densitet - et viktig aspekt av

Åpenhet i rommet og nivået av mekanisk stress på gulv definere hva slags tre kan brukes. Massivt tre med høy styrke, f.eks, eik, ask, lerk, Wenge, som legges i områder med stor trafikk. Tunge møbler, hæler eller skarpe gjenstander vil ikke etterlate noen spor på gulvet. Selv om det i noen tilfeller selger lakk, men ikke veden selv. Mindre bartre, som bjørk, kirsebær, og andre kan bare brukes i rom med minimale mekaniske belastninger, for eksempel hos barn. Siden selv stol på hjul kan la på gulvet furer og sagging spor.

Hvilken størrelse heltre bedre

Massive bord - dimensjoner

Størrelsen av massivt tre er meget viktig ved valg av gulv, alle dens geometriske parametere.

tykkelse massivpapp er fra 15 til 50 mm, som anses som den mest populære brett 15 - 22 mm tykk av eksotiske arter. Tykkere artikler 28 - 45 mm brukes mye sjeldnere, selv gulv av dem har fått en veldig sterk, holdbar og mindre utsatt for deformasjoner.

bredde massivt trevirke ligger i området 60-450 mm. De vanligste er plankene på 60 mm, 80 mm, 100 mm og 120 mm. Alle de andre er brede planker og brukes sjeldnere. Jo tynnere massivpapp, jo flere festeanordninger, belegget i seg selv er stabil og mindre utsatt for deformasjon. Jo bredere gulvplaten, jo mer vil det være katastrofalt og bøying deformasjon som følge av temperaturendringer eller fuktighet. Men brede planker se bra ut i store rom, visuelt gjør dem mer organisk og kompakt. Smale planker visuelt utvide rommet.

lengde massivt tre er fra 500 mm til 3000 mm, men det finnes også produkter av 3,2 m og 6 -. 9 m lange Platene brukes svært sjelden, fordi de er vanskelige å transportere og installere. De er lettere å "føre". Men de utvide rommet, gjør det uniform. De mest populære er tunge planker 1 - 2 m. De er lette å stable og danner et mønster.

Avl - hva er det?

Selection - en slags tømmer for sin farge, mønster, tekstur, tilstedeværelse av knuter eller altfor fargerike flekker, etc. Forskjellen mellom disse symptomene skyldes forskjellig sag kutte trestamme.

Alternativer for kutte tre

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Radial kutt er laget nesten midt i en trestamme sammen. Styret oppnådd en ensartet farge, ingen knuter og med et vanlig mønster i form av langsgående linjer. Dette brettet er ansett for å være de mest holdbare, motstandsdyktig mot deformasjon og kostbart.

Tangential snitt - kutte stilken i en avstand fra sentrum. Den resulterende plate vil ha en stor variasjon i farge (forskjellig nyanse på kantene og i midten), en høy sannsynlighet for tilstedeværelse av knuter og rik tekstur. Selv om mindre styrke og motstand mot ekstreme temperaturer og fuktighet, blir disse organer verdsatt for vakker bølgemønster.

Ulike selskaper er sortert etter ulike kriterier, og deretter gi dem deres navn, skriver vi ut bare de mest vanlige.

Massive bord Radial

radial - perfekt matchet versjon av styret, er ikke tillatt yteved, er knuter ikke tillatt. Alle platene er plukket opp omtrent én farge, samme figur - den langsgående linje langs vantet.

Massive bord VELG

VELG - utvalget styret i fargen er ikke ideelt, det kan spres på nyanser, tillot eksistensen av små, mellomstore og store margstråler, trefibrene ligger langs vantet. Yteved og kvist er ikke tillatt.

Massive bord naturer

Natur - en liten variasjon i farge, knop toleranse på opp til 2 mm og en hvit splintved.

Massive bord Rustikk

bossage - en full fargespredning, tilstedeværelse av knuter og 6 mm i en hvilken som helst mengde, i nærvær av hvite Splintvedlister tavler 1/5 bredde.

Valg av heltre påvirker dens pris, vil den dyreste være et styre "radial", og den billigste - "Rustikk". Men valget av et styre avhenger ikke bare av kvaliteten på veden, men også av hva slags bilde du kan sette en av dem. For eksempel "Rustikk" er perfekt for å skape et interiør i stil med lyse kaos.

Fabrikk massivt tre behandlingen

Den enkleste behandling er mer fabrikken avfasede skjære rundt kantene av produktets. Gulvlist oppnådd fra dette mer nøyaktig og segmentert, også takket være skråstillingen er ikke så merkbar deformasjon plater, og som har slisser. Men på samme tid i sprekkene mellom avfasningene samler fint støv og vannsøl.

Alderen heltre

kunstig elding Tre er utført ved hjelp av slikt utstyr som en "børstet". Selv om det er fullt mulig å bli kalt og "gvozding" eller "shuruping", som det er å skrape pensel boards med skarpe tenner. Få i slutten sporene, ruhet og gni skape effekten av gamle å se tresorter. Etter å ha åpnet en lakk heltre anvendes i det indre av antikke, og andre utforming ethnostyle retninger.

stiliserte metall for elskere av uvanlig. Belegg på overflaten av massivt tre med bronse eller messing gir mulighet til å bruke det i interiøret i high-tech-stil.

Massive bord tinted

Farging heltre - den vanligste behandlingsalternativet. Farging overflaten av artikkelen på noen av 60 farger som kan gjøres, for eksempel styrene i eik eller teak planke Wenge. Siden den gjennomsnittlige kostnaden av massivt tre omformes eksternt i high-end eksotiske. Farging flekker og oljer fører til tap av sin individuelle naturlig tre farge.

Velg hvilken er fortsatt den beste heltre - en som har en naturlig farge og mønster, eller fargetone, selvfølgelig, eierne, men i en slik situasjon er ikke overflødig å huske, og hvorfor bestemmer deg for å legge gulv fra trevirke.

Bør jeg kjøpe heltre, lakkering

I tillegg til de ikke-belagte faste tavler produsenter tilbyr produkter som allerede er dekket med flere lag av lakk eller olje-gjennomvåt.

Med åpningen av fabrikken lakk styret forbruket er mye mindre, er det glatt og vakre falls. Selve produktet er allerede å få klar nok til å oppbevare og trygt. Du trenger ikke å male, og vil derfor ikke være støv. Men det er en ulempe. Vær oppmerksom på, når du er ferdig gulv lakkert heltre, får du en jevn homogen perfekt overflate uten sprekker og hull. Hvis tilkoblings allerede fernissert bord derimellom vil bli slisset inn i hvilken vann kan strømme og trenge inn støv. Men det er en risiko for at lakken vil sprekke fra belastningen av tre, er minimal.

Oljet planker kan brukes trygt. Etter legging av deres sammensetning kan behandles med olje igjen. Jo mer som et belegg av olje må oppdateres omtrent hver sjette måned.

Heltre produsent av pick

Valget av massivt tre produkter er svært viktig, som ulike selskaper jobber med ulike teknologier og råvarer er importert fra forskjellige land. Som et resultat, er en produsent av synd ikke alltid perfekt geometri og andre nedosushennoy eksotisk trevirke.

Massive bord Coswick Det produseres bare to tresorter: eik og ask, men i forskjellige farger og forskjellige kvaliteter. Selskapet Coswick - Kanadisk, men produksjonsanlegg er lokalisert i Hviterussland. Kanadiske prosessering teknologi og moderne utstyr garanti høy kvalitet på produktene, på grunn av nærheten til produksjonen prisen av massivt tre er lett tilgjengelig. Klager om kvaliteten på de massive styrene i selskapet var det ikke.

Massive bord Amigo

Massive bord Amigo Det fremstilles som eksotisk tre eller fra eik konvensjonelle. Selskapet Amigo - tyske produksjonsanlegg er lokalisert i Tyskland, Malaysia og Kina. Vær oppmerksom på tunge brett laget av eksotiske tresorter (Sucupira, beholdning, Okan, Myroxylon, by, chempaka, merbau, bambus) er produsert i Kina og Malaysia, samme sted hvor råvare vokser. Dette gjør at du kan redusere prisen på dyre tre. I dette tilfellet, tørk den inntil nødvendig for vårt klima 8-9% fuktighet vil ikke fungere. Og som er produsert i Tyskland fra heltre eik har gode bruksegenskaper.

Massive bord Magestik Floor produsert hvor som helst, men ikke i Europa, selv om selskapet har hovedkontor i Nederland. Produksjonsanlegg er spredt rundt om i verden, på steder hvor de er dyrket treslag som brukes til produksjon av massivt tre. Dette er Kina, Panama, Peru, Brasil, Thailand, Myanmar, Indonesia, Kamerun, Burma, Laos. I Kina alene produsert mangfold av design og sotede naturlig eik løsninger. Massive bord Magestik laget hovedsakelig av eksotiske arter som amerikansk valnøtt, Wenge, une, Zebrano, Kumar, Lapacho, kempas, ovengpol, rosentre, kurupay, merbau, tigerwood, Sucupira, Roquefeuil, teak, Tauari, Jatoba, etc. . Magestik selskapet er ledende i segmentet av eksklusive tre. Selv om hele staben er sertifisert og trent, og bare det beste utstyret brukes i produksjonen, husk at i land med en svært fuktig klima er ikke så lett å tørke veden kvalitet. På den annen side, forbrukere ros den massive styret i selskapet for nøyaktig geometri, en rimelig pris og en garanti på 25 år.

Massive bord Sherwood Parquet fornøyd med kvaliteten engelsk, selv om selskapets produksjonsanlegg er lokalisert i nærheten av steder av industriell hogst. De viktigste materialene til solid styrene er eik, ask og eksotiske arter -. Zebrawood, lem, og andre selskaper kurumpay Sherwood Parquet rykte spredning ikke bare i Europa, men også i Amerika. Sluttbruker trekker rimelig pris og eksepsjonell skjønnhetsprodukter fra produsenten. Selv om ulike meninger, noen ros kvaliteten, mens andre klager om ikke unøyaktig geometri.

I tillegg til disse produsentene i vårt marked kan du kjøpe massive styrene i disse selskapene:

 • Amber Wood (Russland);
 • Ashton (Kina og Slovenia);
 • Slakterier (Tyskland, Litauen, Norge),
 • Deker (Kina);
 • Lewis & Mark (USA, Kina);
 • Mercier (Canada);
 • Missouri Collection (US);
 • Montblanc (Kina, Tyskland);
 • Nagoja (Litauen);
 • Parketoff (Tyskland, Peru, Indonesia, Kina);
 • Tre Livet Lab (Italia);
 • Premier parkett (Italia).

Avslutningsvis vil jeg bemerke at uansett hva produsenten heltre du velger, i alle fall er det nødvendig å ta hensyn til følgende punkter.

Ved endene av platene og overflaten må være fri for sprekker, idet invers misbruk tørking teknologi.

Styrene bør ha eksakt geometri, for å kontrollere et par tre brett må være forbundet med hverandre og se om det er et gap mellom dem. Deretter må du sjekke jevnheten av varer, sette dem på et flatt underlag. Hvis det er hull, betyr det at styret har "ledet". Kantene av styrene bør ikke bli brent, sier det motsatte av dårlig skarphet verktøy.

optimal luftfuktighet tre for vårt klima 6-9%, maksimum - 12%. Du kan sjekke dette ved hjelp av en spesiell meter. Ikke være galt å spørre også om tørkeforhold.

Og den siste - pakking. Noen selvrespekt produsenten pakker en massiv bord i en hard papp og deretter er pakket inn i krympefilm. Dette sparer materiale fra påvirkning av fuktighet og ekstreme temperaturer under transport og lagring.


Like this post? Please share to your friends: