Hvordan lage taket i interiøret med sine egne hender?

Byggematerialer påvirke overflod serien. I de senere årene har mange norske mestere bestemmer seg for å renovere det indre av tak med hendene. På hvilke typer innredning, materielle regler og stadier av arbeidet vil bli diskutert.

 1. renvasking
 2. maleri
 3. paperhanging
 4. lim tak
 5. himlinger
 6. Gipsplater
 7. hvelvede tak
 8. himlinger
 9. senkede tak
 10. Stikkontakter, kanter, gulvlister og andre opphøyede elementer
 11. Ceiling interiøret i et soverom
 12. Taket på kjøkkenet
 13. Innvendig tak i stuen

renvasking

Whitewashing taket - en av de mest kostnads ​​typer belegg. På post-sovjetiske plass på denne måten er det fortsatt ofte forfriskende som bolig lokaler og kjøkken interiør. Taket i dette tilfellet ser beskjeden, men ryddig. Renvasking båret rull eller sprøytepistol.

Arbeidet starter med utarbeidelse av basen. Det er nødvendig å gjennomføre en ganske møysommelig jobb: gipstak, hold filler overflaten. Det er kvaliteten på justeringen og staten er avhengig av etterbehandling taket etter renvasking.

Blant manglene prosess er nødvendig for å fordele skjørheten av belegget. I gjennomsnitt, etter at taket renvasking beholder det opprinnelige utseendet på bare 2-3 år. Deretter faller igjen dekker overflaten med mørtel. Den minste kontakt med fuktighet fører til avskalling og overflaten begynner å "boble". Derfor røykere med regelmessige variasjoner i temperatur og høy fuktighet som mørtelen overflate er bedre ikke å bruke. Mindre av denne metoden for dekorasjon er fortsatt i det faktum at taket kan males eller tapet bare etter nøye gjentatt vasking. Ellers malingen vil falle ujevnt, og snart tapet løsner.

maleri

Male taket - er også ganske vanlig måte innredning, en flott mulighet til å designe interiøret i rom med lav takhøyde. Kostnaden av materialer er lav, og en rekke fargeløsninger kan ordne taket i enhver stil.

Mye oppmerksomhet er betalt for å jobbe på utarbeidelse av overflaten - kitt og primer. Store sprekker med kitt maske og fikse en spesiell maske for å hindre ytterligere skade. Mindre uregelmessigheter glatt slipes. Deretter overlapper primer for bedre adhesjon til overflaten av akryl.

På den siste etappen er det mulig å sette bildet ved hjelp av en sjablong. En av de relativt ny trend i taket design - decoupage. Ornament er fragmentarisk. For innfesting av akryl fixers som brukes i spray. Helt flat tak er nødvendig for å dekke primeren tørke og bare da begynne å lime decoupage kort.

For å gjøre en to-tone tak og tydelig bevare skillet mellom farger, flate i to trinn. Etter tørking ble en av fargene markere disposisjonen av maskeringstape og fortsette å male kontrastfarge.

Beising store flater er det tilrådelig å gjennomføre en stor rull, og små - en svamp eller en liten berg-størrelse.

paperhanging

Interiør tak med tapet også blir nødt til å begynne med utjevning arbeid. Selve prosessen med lime er ikke så lang og arbeidskrevende, hvis du velger en ikke-vevd tapet i lyse farger.

I drift uten en assistent ikke kan gjøre. Våt tapet utsatt for deformasjon. Derfor, selv-kvalitet lime over taket er nesten umulig. Begynn lime fra vinduet.

lim tak

Denne type av dekorasjonen er en lime rektangulære paneler eller kvadratiske plater av ekspandert polystyren eller polyuretan. Basen flis for etterbehandling kan være noen. Betongplater, murverk eller plaster bør være godt rengjort og preparert for å legge limet bedre. Treet må være å infiltrere anti-korrosjon og anti-soppforbindelsen i form av en flis, kan kondenseres fuktighet.

Nybegynner monteringstapen taket er bedre å lære av liming hvite fliser. I dette tilfellet er det lettere å skjule feil filler.

Papehimlingsplater diagonalt starte med midten av rommet, og låser den første flisen i skjæringspunktet oboyudoperependikulyarnyh linjer som forbinder midtpunktene av motsatte vegger. Den første flisen skal festes slik at det falt sammen med hjørnene merket opp linjer. Nå stikker fliser langs fire akser, og deretter legge ut flisene, som dekker resten av plassen. Den gjenværende frie rom langs veggene fining deler av ringer, pre-kuttede stykker av ønsket størrelse.

For kjøkken og bad er det tilrådelig å velge en laminat fliser er motstandsdyktig mot fukt. Blant fordelene med denne materiale - enkel å installere, holdbarhet, lydisolerende egenskaper og lave pris. Skadet element lett bli erstattet av en annen. En vesentlig ulempe er materialets tendens til å gulne under direkte sollys.

himlinger

Installasjon av senkede design - en flott mulighet til å skjule eller skjule uregelmessigheter kommunikasjonslinje. Kostnadene for en slik etterbehandling, varierer og avhenger av formen, fargen og overflatestruktur, og materialtype.

Himlinger kan være:

 • klynge;
 • gipsplater;
 • stativet.

Gipsplater

Anvendelsen av gips kan skape praktisk talt en hvilken som helst utforming konfigurasjon. Arkene kan være så enkel eller fuktighetsbestandig (grønn fargetone). Den grunnleggende tak renses, eliminerer sprekker. Kitt og gjøre det helt flatt ikke fornuftig, siden basen vil være skjult.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

I utgangspunktet vi måle høyden på taket i hjørnene av rommet. Når funnet, det laveste hjørnet av rommet, holder layout, siden det var med ham. Med utjevning definere horisontalt. metallskinner er festet på denne linje. Hver profil fix i minst tre steder. Resultatet blir verifisert ved enkel gidrourovnya eller lasere.

Nå, langs taket kommentarer intervaller profiler akse på 40 cm, og deretter hver 50. cm feste kleshengere. Deretter kan du begynne å sette sammen de grunnleggende profiler. Den tverrgående profil er festet til hoved, også, ved hjelp av kleshengere.

Etter montering av rammen for å feste gips skruer. Avstanden fra leddene av ark med gips til vinkelen bør ikke være mindre enn 10 cm.

Etter disse venter vi på støvet legger seg. Gruntuem ledd ark, deretter forsiktig deres shpatlyuem. Når kitt tørker, henge en fishnet og igjen shpatlyuem. Nå, fester seg til overflaten av et spesielt glassfibre. Etter Shpatlevanie forberedt overflate farget.

Interiøret i stue med stor takhøyde dekorere lagdelte strukturer laget av gipsplater. Gjør dem på samme prinsipp, ved hjelp av merking mønstre.

hvelvede tak

Materialet som brukes i dette tilfellet er de tynne metall kassetony. Advers plater av aluminiumlaget er beskyttet av maling.

Kassetony kan være en hvilken som helst nyanse, perforert eller ikke, med eller uten preging. De er lette å vaske, er det ikke vanskelig å få ut hvis det er nødvendig. Stabilitet til temperatur - en annen fordel med dette materialet.

himlinger

Populariteten til denne typen dekorasjon skyldes holdbarhet, enkel installasjon og en vanntett materiale. Taket Belegget består av plast, aluminium eller stålstenger. Lamellene strimmelen kan plasseres langs eller på tvers av rommet.

Installasjon av senkede tak starte med merking. Langs omkretsen av nivået på mark opp fremtiden for overlapping. Tak dekorert følger: traverse montert (bærer rem) med spor er så montert skinnene (til den klikker). For maskering strimler skjøter med vegger ved hjelp av hjørneprofil. Avstanden fra de ytre skinnene til baseplate bør være 5-10 cm.

senkede tak

En slik overlapping er egnet for alle rom. Grunnlaget er slitesterk og fleksibel vinylfilm.

Til å begynne med foretatt målinger av rommet. Før montering av filmen til bunnen taket i en avstand på ikke mindre enn 5 cm fra den "native" overlapper hverandre festet ramme av profilene. Rommet godt oppvarmet, og deretter fikseres i sporene filmen i seg selv. Den gradvise reduksjon i temperatur fremmer jevn utrettet og stramming av filmen.

Vinyl kan være hvilken som helst farge, glans eller matt. Nylig, svært populært belagt film simulere en stjernehimmel. Slike tak er holdbar uten frykt endringer i temperatur og damper. Men ved mekanisk handling, de er ikke stabile, så før du åpner en flaske champagne, sende det til side, i stedet for på taket.

Stikkontakter, kanter, gulvlister og andre opphøyede elementer

Stucco, listverk og buer er det perfekte supplement klassisk interiør, kombinere godt med tapet med heraldiske og floral ornamenter. Selv om taket grenser kan ofte sees i det indre av mange leiligheter, uavhengig av stil avgjørelse rommet. Tidligere disse dekorative elementer laget av gips, men nylig svært populære produkter av polyuretan. Det krever ikke hyppig vedlikehold, det kan vaskes og malt selv.

Fans av kreative løsninger kan prøve å gjøre stucco hjemme med hjelp av listverk - av silikon molds. For å gjøre dette, trenger du bare å fylle ut en spesiell sammensetning i form og behandle de utstikkende delene av lettelse akrylmaling når nok tørke ut detaljene.

Ceiling interiøret i et soverom

Valget av materialer for utsmykningen av taket avhenger av tilstanden og den generelle utformingen av rommet. Så skjule betydelige uregelmessigheter hjelp bygging av gipsplater, visuelt større plass du kan bruke preget tapet med en knapt merkbar mønster. Ofte i utformingen av taket og soverommet brukes farging.

Taket på kjøkkenet

Den riktige løsningen er å velge fuktbestandig og dermed kan vaskes materialet for etterbehandling retter. Godt egnet for dette formål vannbestandig maling. Hvis du velger å lime over taket av kjøkken fliser, er det bedre å velge laminat prøver. Plater av gipsplater - også et godt alternativ, men bare for høye mellomrom.

Innvendig tak i stuen

For stuen er bedre å velge en mer elegant dekke. Igjen, avhenger mye av høyden på rommet. Himling eller redusere graden av overlapping.

Fliser kan lime over flaten med lite feil. En slik metode er velegnet for å friske opp det indre av hallen. Ceiling base i dette tilfellet vil ikke være synlig. Tile perfekt maskere svak jevn overflaten. Valget av farge avhenger av preferansene til eieren boliger. Dette kan være en etterligning stein eller tre struktur, hvite eller fargede prøver.

Ikke vær redd for å eksperimentere! Prøv å dekorere taket speil plater, dekorative gips, eller legg den med en klut. I dette tilfellet vil det indre av lokalene nytte.


Like this post? Please share to your friends: