Ogledalo v spalnici: fotografija, možnosti postavitve

Spalnica - posebno mesto v hiši, kjer želim, da se sprostite od vrveža in pridobili moč, preden nov delovni dan. V tem prostoru ne sme nič, moti harmonijo in posega v zasebnost. Zato mnogi menijo, postavitev ogledala v spalnici neprimerno. V bistvu, s pravilno izbiro in razporeditev elementov, bo vzdušje prostora in notranje sobi igrajo na nov način.

Vloga ogledalo v notranjosti

Težko si je predstavljati, dnevno sobo, ne da bi tak funkcionalni objekt, kot ogledalo. Sodobni oblikovalci so se naučili učinkovito uporabljati vse vrste zrcalnih površin za ustvarjanje izvirnih stilistične poudarke. S pomočjo ogledala lahko spremenite vizualni dojemanje predmetov, ustvariti iluzijo prostora in prilagoditi slog sobi.

Glede na obliko in lokacijo, ogledalo krpo ima različne funkcije:

 • zrcalni odsev poveča prostor majhnem prostoru;
 • To odraža nenavadna oblika zaupala okus in svetlost notranjosti;
 • ogledali stropi bo prostor zgoraj, daje občutek "lahkotnosti" prostora.

Vloga ogledalu je odvisna od tega, kje se nahaja. To še posebej velja za zrcalne slike v spalnici, kjer obstajajo številne omejitve v zvezi z oblikovalci, psihologi in strokovnjaki za feng shui.

Razporeditev ogledalo pravila v spalnici: mnenje psihologov in strokovnjakov feng shui

Kljub temu, da ima ogledalo krpo pozitiven učinek na domače energije, je treba uporabljati zelo previdno v spalnici. Z vidika psihologije, prisotnost ogledala v sobi naredi oseba, več zaupanja in izboljšuje samospoštovanje. Glede na število ogledal si lahko ogledate na notranjem stanju lastnika hiše.

Feng Shui strokovnjaki so skeptični glede zrcalna slika prepričanju, da če se ogledalo ni nameščena pravilno, lahko postane "energetski vampir".

Ogledalo ne bi smela vplivati ​​na ljudi spi. Med spanjem, je človek osvobodil iz slabih čustev, in ogledalo odraža negativna, ga vrne lastniku

Če bomo upoštevali nasvete psihologi, strokovnjaki feng shui in ljudskih verovanj, lahko ločimo več velik tabu, ki ga dajanje ogledala v spalnici:

 1. Ogledalo ne zdi zakonsko posteljo.
 2. Zrcalni tkanina neželeno visi nasproti vhodnih vratih (izpis potisne nazaj ves blagodejno energijo usmerjeni v prostoru).
 3. To ni priporočljivo, da imajo v spalnici več kot 2 ogledala.
 4. Ogledalo je treba obesiti tako, da v celoti odraža gledalca glavo.

Optimalno bi bilo ogledalo v notranjosti spalnici so:

 • V skladu z ležiščem;
 • nad vzglavjem - ta rešitev bo dodal globino prostora;
 • velja lokacija za stranske stene, ob upoštevanju, da v ogledalu, ne bodo prikazani posteljo;
 • na stropu - v katerem koli delu prostora, vendar ne nad posteljo;
 • v vrata omare;
 • na mizi jutranje v kotu sobe - je verjel, da je taka ureditev zagotavlja ugodno dotok energije;
 • v temnem delu prostora - bo odboj svetlobe ustvari iluzijo prostornosti.

Ogledalo v spalnici: Notranje možnosti

Razmislite najbolj uspešnih vlog za ogledalo stanja v notranjosti spalnico.

Ogledalo kot dekorativnim elementom

Ogledalo lahko opravljajo zgolj dekorativno funkcijo - nameščene tako, da jih ni mogoče videti na njega. Sijaj tkanine, zato bo odsevajo svetlobo, ki ustvarja bleščanje na nasprotni steni ali talne površine. Ta igra svetlobe in sence lahko vrhunec v notranjosti in da prostor nenavadno vzdušje.

Oblika in oblikovanje ogledalo lahko dopolnjuje slog spalnice, ali delujejo kot svetlobne poudarkom na oblikovanju prostora.

povratni ogledalo in ovalne oblike, se razlikujejo po velikosti in so razpršeni naključno na steno, ki spominja na morju vodnih kapljic. Ta sestava ogledalo poseben dodatek k spalnici, Sredozemlje-style.

Oblikovalski element "ogledalo na soncu", ki se nahaja visoko na steni nasproti okna, dodaja svetlo sobo. Miniaturni false okno poživi notranjost spalnico, ki je namenjen v pastelnih barvah, in ne preobremenitve prostora.

Ideja Nepripreman zrcali soncu je zelo pomembna in se uporablja pri načrtovanju spalnice različnih stilov. Dekorativna ogledala dejansko gleda na temno ozadje z elementi sitotiska.

Ogledalo na steni vložka lahko opravljajo hkrati dekorativno vlogo, in nosi funkcionalno obremenitev.

Mirror površine lahko zakrijejo dekorativni okras. Vzorec lahko vizualno gladke ravne linije v notranjosti ali v celoti ponoviti vzorec tekstilni polnjenje sobo.

WC miza

V ženski spalnici ne more storiti, ne da bi toaletno mizico z ogledalom. Pravila svoje lege so enake kot pri vseh zrcalnih slik na.

Klasična varianta - ureditev ogledalo ogledalo na strani spalnici na postelji.

Pogosto jutranje mizo, povezano s preteklostjo in naredi notranjost sodobno spalnico vintage ton. Prisotnost na mizici v spalnici naredi vzdušje bolj intimno, mehka in udobna.

Toaletno mizico z zložljivo ogledalo - je univerzalna, da se lahko dajo skoraj povsod v prostoru, tudi pred posteljo. Takšno pohištvo je optimalno primeren za majhna stanovanja, saj se miza lahko uporablja za različne namene. Spuščanje ogledalo krpo - dobimo kompaktno delovni prostor za namestitev prenosnika.

Alternativna oblači - ogledalo nad nočne omarice. Poglej lepe seznanjenih simetrične tabele. V tem primeru, je veliko prostora za manifestacije kriativa. Lahko uporabite ogledalo vseh oblik in velikosti - vse je odvisno od velikosti sobe in notranje slogu.

Dresser za spalnico vam omogoča, da na roki vse potrebne stvari.

nadstropje ogledalo

Celovečerni ogledalo je zelo priročen in vam omogoča, da ocenijo videz od glave do pete. Veliko ogledalo krpo se lahko obesi ali nastavite na tla, glavni pogoj - da je treba zagotoviti udobno prilegajo.

Nadstropje ogledala sobno primerni za vsako notranjo sobo, od ultra-moderno, da letnika. V takem ogledala poudarkom na okvirju.

Talne ogledala lahko breme notranjost spalnice, tako da se priporoča za uporabo v večjih prostorih, ni preobremenjen s pohištvom

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Za majhno spalnico, je bolje kupiti kompaktno nadstropje ogledalo psiho. Prednost te možnosti - sposobnost, da spremenite lokacijo ogledalo. Psiha je primeren za interierjev sob v klasicizma, baroka, Traljav elegantna in letnika.

ogledalo kabinet

Garderobna omara s ogledalo fasada osvobodi prostor v prostoru in vizualno širi prostor. Garderobo, vgrajen v nišo, združuje s stene v spalnici in ne nered sobo s težkimi elementi.

Prostor za vrata omare preoblikoval v zrcalno steni spalnice.

Po naukih feng shui, na ogledalo površini omare za zagotavljanje boljše senco, ki se skriva v ogledalo, medtem ko spiš. Zavesa je treba videti usklajen s celotno zasnovo spalnice.

Garderobna omara z ogledalom v spalnici lahko krilnimi vrati. V vsakem primeru je ta izvedba ima številne prednosti:

 • možnost, da se vidite v vsej rasti;
 • vizualno razširitev prostora;
 • sobno postane lažja;
 • tam je veliko prostora za shranjevanje.

Zanimiva rešitev - na obeh straneh postelje sta dva ozka omara z ogledali.

Pri izbiri garderobe za spalnico, je pomembno upoštevati pravno ureditev objektov. Pohištvo v sobi naj bi ne več kot 45-50% celotne površine, sicer pa je prostor dobil prenasičen in v spalnici ne bo udobno

Kotiček ogledalo v spalnici vizualno razširiti prostor diagonalno. Ta model je primeren za podolgovate sobe in je sposoben uskladiti razmerja v prostoru.

Ogledalo v vzglavja

Prazen prostor nad posteljo lahko okrasite ogledala. Višina ogledal - ni kritična, je ponavadi nekoliko nad ali rahlo pod center steny.Mozhno ustvarjajo ravno ali kodraste število ogledal enake oblike.

Vzglavje je spremljal v enem kosu ogledalo stanja ali dveh simetričnih ogledal. Ta možnost je primerna za uporabo pri regeneraciji majhnih prostorov.

Ogledalo v temni sobi

Najpogosteje okrasite spalnico v svetlih odtenkih bež, roza, modra in kave barve. Vendar pa je temna soba je kraj, ki bo. Temna barva pohištvo, stene ali tla - znak bogastva, razkošja, v redu in eleganten slog.

Ko bo spalnica v temnih barvah ne more storiti, ne da bi ogledalo, ki bo olajšalo dojemanje prostora in bi bilo lažje.

Za temni sobi je bolje izbrati ogledalo liste strogih geometrijskih oblik, ki ponavljajo obrisi območju stene.

Smernice za izbiro obliko, velikost in okvir za ogledalo

Pri izbiri ogledalo v svoji spalnici, je treba poslušati glavnih priporočil oblikovalcev in psihologi:

 1. Celovečerni ogledalo mora biti 10-15 cm nad opazovalca. Prisotnost prazen prostor simbolizira človeško željo po ustvarjalen, duhovno in karierno rast.
 2. Ogledalo z jasnimi geometrijskih oblik, majhnih dimenzij in brez okvirja prilega skoraj vsak videz spalnice.
 3. Oval ogledalo - klasična različica. To naredi prostor ozračje miru, udobja.
 4. Oblikovano ogledala lahko pretendavat naslov art dekor v spalnici pomembne avantgardni stil, slog minimalizem in visoke tehnologije. V tradicionalni spalnici element postane svetlo naglas.
 5. Okvir je mogoče nadomestiti z obdelavo robov artikla sitotiskom ali peskanjem metodo.
 6. Za otroške sobe in spalnice mlade ženske fit okvir, ogrnjen s krpo, iz katere šivala zavese in Prevleko.
 7. Ogledalo okrogle oblike (po feng teoriji shui) prinese ravnovesje v življenje in uskladiti energijo.

ogledalo lastnosti nega

Ogledalo lahko hitro izgubi svoj lesk in se pritoži, če ne boste poskrbeli zanj. Na površini poravna prahu, obstaja madeže in praske. Podaljšajte življenjsko dobo ogledalu ni težko življenje - skrbijo površine ogledalo dokaj redno.

 1. Ogledalo ne mara vlage, zato je "mokro" čiščenje je treba izvesti tako pogosto, kot je mogoče.
 2. Površina ogledalo je občutljiv za amoniak, ki se nahaja v oknih nego. Tanko plast srebra na pravilno predelavo okenski kemije postopoma spere.
 3. Enkrat na teden, ogledalo je dovolj, da obrišite s suho in mehko krpo, in enkrat na mesec - s krpo, namočeno v kis.
 4. Nazaj na prejšnjo lesk ogledalo bo pomagalo infuzijo čaja. Perilo krpo navlažite v čajnih listov, ga zavil dobro in obrišite površino ogledala.

Ogledalo v spalnici: fotografija

Mirror - praktična, dekorativni in hkrati, skrivnostni objekt - mnogi jo zahtevajo čaroben. Kljub temu, da se odreče dajanje ogledalo v spalnici ni glavna stvar - ne chase razkošje in bo poskrbel za spalnico je, da se sprostite in postala oaza udobja v hiši.


Like this post? Please share to your friends: