Himling bakgrunnsbelyst egne hender

Før du starter installasjonen av strekningen taket lyser, må du nøye vurdere ikke bare utformingen av taket, men også belysning. Til tross for den sjeldenhet av henvisninger til behovet for installasjon av gipspappesken, som brukes til å sette inn i det elementer av belysning, er obligatorisk i 90% av tilfellene dette arrangementet. Strekkhimlingssystemer ser harmonisk kombinert med et hvilket som helst lys, enten meislet og tepper, som opererer hovedbelysningsfunksjon eller belysning LED-strimler, som oftest benyttes til å opprette belysnings sammensetninger. Å være et ideelt valg for å skape originale og varierte i farge beslutninger, i motsetning til lysstoffrør og glødelamper, bruk av LED-stripe er ikke forbundet med høye strømutgifter, slik at lysdioder for å finne sin nisje innenfor rammen av utviklingen av banebrytende design. Hvordan velge himlingen med belysning, bygging av som bør vurderes nøye? Gitt det faktum at dette spørsmålet er spurt mer og oftere, er det mulig å trekke konklusjoner om den økende populariteten til himling. Til tross for mangfoldet av estetiske egenskapene til en strukket film, gir rommet et virkelig hjem komfort kan bare lys som gir interiøret et nødvendig perfeksjon. I denne artikkelen vil vi diskutere ulike grunnleggende og ekstra belysning, som kan brukes i arrangement av en strekning taket.

Belysning strekning taket: de viktigste valgene

For takbelysning, dekorasjon som innebærer bruk av en strekk-stoff som brukes mest tradisjonelle lysekrone eller skott. På grunn av det faktum at det er mulig å smelte PVC-film ved visse temperaturer, legger begrensninger på de lamper, nemlig strøm lamper som brukes bør ikke overskride 50 watt, og deres lys bør ikke rettes mot banen.

Imidlertid er bruken av en enkelt lampe lys med lavt strømforbruk, som ligger i den sentrale delen av taket ikke alltid i stand til å møte behovene til lys, og derfor er det behov for ekstra lyskilder, som utfører funksjonen innebygde lamper eller taket flekker. De kan ikke bare ytterligere markere taket, men også tjene som hovedbelysning.

Bruken av flekker og karakteristikker av deres tilkobling

Viktig! Flekker - belysning, representerer en gruppe av lyskastere som er montert på en fleksibel arm, slik at de er karakterisert ved en lysstrøm. I lys av de ovennevnte egenskaper, spesielt flekker isolert inventar gruppe, karakterisert ved veiing av fordeler og særegne trekk ved installasjonen.

Skille flere typer flekker:

 • Innebygd;
 • overhead;
 • Kombinert.

Ofte plassene er tatt for lysekroner, som er forbundet med plasseringen av et par lamper i et felles hus. Med dette som utgangspunkt kan brukes som glødelamper og halogen og LED-lamper. Flekker er vanligvis installert i den sentrale del av taket, og på sin omkrets er montert lyskastere.

Funksjoner monteringssteder:

 • Installasjonen av flere lysarmaturer av denne type av kabelsamleboks skal rettes mot kun en nærmest lokalisert belysningsinnretningen, mens den andre er forbundet med dette i henhold til den parallellkrets;
 • Før du utfører en installasjon av en strekning taket med belysning på kanten, er det nødvendig å produsere et bredt spekter av elektrisk arbeid og implementere konklusjonene isolasjon under lysene, slik at endene gratis. Installere lysarmatur bare etter maleriet er anstrengt. De tak filmkutthull inventar som okleivayut varmebestandig plastringer for å forhindre smelting av stoffet.

Viktig! På grunn av det faktum at de fleste flekker er kjennetegnet ved en kapasitet 12, og deres tilkobling til nettverket må skje via en adapter eller en reduksjonstransformator.

Ekstra lys strammebanematerialer og monterings funksjoner

 • Diode mini lampe Det er en miniatyr struktur som brukes til å strekke tak bakgrunnsbelysning enhet i henhold til "stjerne sky". Dioder, innenfor strukturen av belysningsenheten, som er utstyrt med lysdiffuserende elementer gjennom hvilke skaper unike optiske effekter. For å stille diode lamper brukes optiske fibre og nedtransformator som er montert i rekkefølge, vekslende med lysdioder;

Viktig! Fiberoptisk kabel er en bunt av tråder av glass eller plast, som består i et polymert skall, og hindrer spredning av lys utenfor fiberen. Installasjon av fiberoptisk kabel er Fanning metode.

 • Neon ledningen, også kalt kald neon er en innretning som består av en sentral bolt og to kobbertråder til hvilke en høyspent strøm som frembringer det elektriske feltet. Mellom tråder er anbragt fosfor som, under påvirkning av en strøm begynner å gløde, emitterende ensartet lys;
 • LED lys stripe - et trykt kretskort, hvor lysdiodene er innleiret ved forskjellige intervaller. Det kan være ensfarget eller flerfarget luminescens karakterisert at vask variere avhengig av typen av krystaller. Fordelen med LED felter er åpenbare - nesten alle av dem har et klebe base, som etter fjernelse av substratet blir presset mot den faste overflate. I de fleste tilfeller, blir LED-lys benyttes i prosessen med økende spenning tak med kontur belysning rundt omkretsen.

LED-belysning: de viktigste varianter

Eksperimentere med belysning design basert på lysdioder startet tidlig på 70-tallet av XX århundre, da de første kom i salg. Men på den tiden var de ikke perfekte, som ble manifestert ved en skarp spekteret og begrenset fargespekter og hindret deres utbredt spredning. Til dags dato, disse ulempene fullstendig eliminert, slik at lysdiodene trygt vunnet en nisje i markedet for belysning enheter. På dette stadiet i salg, er det spesielle samlinger LED - LED Strip, samt strømforsyning og kontrollere, slik at å justere fargen og lysstyrken.

Fordeler med LED-stripe:

Til tross for det faktum at på dette stadiet LED-stripe ikke kan skryte av sin lave pris, takket være sin ytelse egenskaper, de betaler sin selvkost. Vurdere sine vanligste fordeler:

 • Uniform lysstrøm, karakterisert ved den optimale lysstyrken;
 • Minimalt strømforbruk;
 • En lang levetid.
 • For montering av himling LED belysning er ideell, fordi lysdioder som inngår i LED struktur tapes, karakterisert ved de følgende trekk:
 • kompakthet;
 • Fravær av tendens til overoppheting og påfølgende smelting av taket stoff;
 • Pålitelighet og enkel drift;
 • Enkel administrasjon og enkel installasjon;
 • Muligheten til å endre fargen på lysstrøm.

Himling bakgrunnsbelyst bilde

Belysning strekning taket kan ordnes gjennom en av fire måter:

 • Contour diffust lys, danner en kontinuerlig strimmel lys gir arrangement av lysdioder på en hylle og retningen av den lysstrøm som sendes ut av dem oppover. Denne varianten av lysdesign er den enkleste og, på samme tid, gir mer plass for den kreative fantasi;
 • retningslysene, tyder på monterings lysdioder i en skråning, er lyseffekten som er rettet langs taket, og dermed skape effekten av "Ray", divergerende til basen tak;
 • spotlights, også kalt belysning effekt "stjernehimmel". Dens konstruksjonstrekk antyder tilstedeværelse av lysemitterende dioder, lyseffekten fra som er rettet fra taket ned. Installasjon av belysning som "stjernehimmel" i motsetning til de artene som er nevnt ovenfor, er forbundet med noen problemer og krever noe teknisk kunnskap og ferdigheter,
 • krøllete lys Det innebærer å plassere LED taket lys spesielle små størrelser. Installasjon formet belysning kan gjøre uten spesialiserte ferdigheter.

Himling med diode belysning: regler for valg av LED-strimmel

Design har høydepunkter: Rope eller LED bånd?

I løpet av en strekning takmontering kan benyttes flere typer utstyr: lysdioder tau lys og LED-stripe. Begge alternativer er en gruppe av lysdioder festet på prinsippet kranser på en viss avstand fra hverandre.

Tau er en fleksibel ledning laget av PVC, i hvilket lysdiodene helt opplastet polymer. Tau kan karakteriseres som rund og flat seksjon, farge og størrelse er også variabel.

Rope Fordelene er åpenbare:

 • Maksimal fleksibilitet i alle retninger;
 • Høye styrkeegenskaper;
 • Vannbestandig.

I motsetning til Duralight, er LED bånd en flat kretskort er ca 2-3 mm tykkelse, og 10-20 mm bred, på hvilken motstandene og de enkelte lysdioder. På den motsatte side av båndet som er klebende lag, beregnet for montering.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Sammenlignet med duralights, har LED bånd følgende fordeler:

 • Mindre vekt og mer beskjeden sectional størrelse;
 • En enklere måte for fiksering;
 • Høy effektivitet belysning.
 • Imidlertid er den karakterisert ved en rekke ulemper:
 • Som Tau, er LED-bånd vel bøyd, men bare i ett plan;
 • Det er mer utsatt for mekanisk stress;
 • I de fleste tilfeller er LED bånd ikke beskyttet mot fuktighet.

Hva du bør vurdere når du velger en LED stripe?

 • Antall LED. I tau lys, og LED strimlene LED er anordnet med en viss tetthet, som direkte bestemmer den totale strømforbruk og lysintensitet. De vanligste alternativene - 30, 60, 120 og 240 LED. Stor ligger mindre sannsynlig små - ofte;
 • Strømkilde av belysning - en parameter som du trenger å vite formålet med riktig valg av strømforsyning. Betrakt et enkelt eksempel på beregning av strømforbruket:

Hvis hver LED forbruker 0,04 watt i tilfelle av 60 lysdioder på beltet strømforbruket er 2,4 watt. Hvis man bruker en 10-meter kontur, må det antall økes med 10 ganger, noe som resulterer i en 24 W;

 • spenning. De fleste strømforsyninger operere med en konstant strøm på 12 volt, men det er en kraftig 24-volts enheter. Til tross for dette, i alle fall krever imidlertid bruk av reduksjonstransformator;
 • fargespekteret. I de fleste tilfeller, LED-stripe for strekningen tak skape en hvit glød, men variasjonene er mulig. Moderne tape kan du endre fargevalget på belysning samtidig etablere halvledere flere farger.
 • LED kontroll Det kan nås eksternt via en mobiltelefon eller en infrarød fjernstyring, ved hjelp av hvilken man kan endre lysets egenskaper, slik som lysstyrke eller farge. Moderne tape kan omfatte RGB typen farge musikk midlertidig og funksjon for et gitt scenario.

Baklyset LED bånd spenning tak: versjoner

På grunn av driftssikkerhet og lang sikt LED-strimmel, er det brukes ikke bare utvendig, men i taket plass, noe som er særlig viktig ved montering av strekningen opplysandel fra innsiden.

Boks med en nisje med integrert belysning: Funksjoner installasjon

Himlingssystem i form av gips bokser med utstående nisje i sentrum, er det mest populære i de tilfeller der planen arrangement av taklamper.

Vurdere de grunnleggende funksjonene i taket system:

 • Installasjonskanal himling med lett trening på omkretsen av lokalene;
 • Høyden på boksen er avhengig av innstillingen av nivået av strekningen taket og i de fleste tilfeller ikke overstiger 15-20 cm i forhold til taket. Bredden på kanalen under himlingen sjelden overstige 0,5 cm;
 • Et karakteristisk trekk ved esken, organisert i bakgrunnsbelysningen, er den nedre grense, som er litt beveges fremover (ca. 8 cm) og vender mot midten av rommet. Vinkelrett gren inntil ca. 6 cm i høyde er direkte involvert i dannelsen av boksen. For å produsere en sammenstilling av en behagelig strekning tak, er det nødvendig å observere avstanden fra bakken til taket i den øvre utsparingen kant, som ikke bør være mindre enn 11 cm;
 • Ved nivået for den øvre tredjedel av den vertikale del av kanalen er fast baguette strekke taket, og deretter videre til monterings nettet;
 • LED eller fluorescerende lampe er montert på bunnen av boksen og koble dem til strømnettet.

fremhever organisasjonen uten gips bokser: ekspertråd

Den tradisjonelle måten å installasjon av himlingssystemer, med organisering av gipsplater bokser langs omkretsen av rommet, etterfulgt av å sette inn belysning er ikke den eneste og ofte forsvinner i bakgrunnen. Han ble erstattet av mer ergonomiske måter å komme baklyset montering, innebærer å plassere belysning utenfor. Slike variasjoner anses å være mer original og moderne og er gradvis erstatte den forrige metoden for installasjon. Men til tross for dette, taket gips og strekk bakbelyst forbli konkurransedyktige måter lyst design, og ikke overlate sine posisjoner.

I de fleste tilfeller, for å sikre den LED-stripe ved hjelp av dobbeltsidig tape, men i dag den populære selvklebende LED strimmel som i stor grad forenkler prosessen med installasjonen.

Rekkefølgen i dette tilfellet, er handlingen som følger:

 • Overflaten, noe som vil gjøre installasjon, grundig rengjort og avfettet;
 • Fjern det beskyttende laget fra båndet;
 • Tape klebrig side presses fast mot festeflaten.

Viktig! Som en generell regel, leverer produsenten bygging markedet av LED strips i form av en 5-meter reeling. Multiplisitet skjære LED strimmel fra dens sorterer og hyppighet arrangement av lysdioder, og kan være fra tre eller flere.

 • For å fremstille formuleringen i ett rom, kreves det ikke mer enn tre band, fordi et stort antall av seriekoplingen av elementene kan føre til for tidlig svikt av LED belysning forårsaket av passasje av et overskudd av strøm som flyter gjennom de primære deler av den elektriske krets.

Viktig! Hvis har en lett konstruksjon prosjektlokaler, eliminerer ikke behovet for lange bånd preparater, eksperter anbefaler å dele dem opp i seksjoner, som hver ikke er mer enn 15 meter og er forbundet med en separat kraftkilde.

Når du har plukket opp LED-stripe i farge og størrelse, er det nødvendig å gjøre et optimalt monterings.

Det er visse regler for feste LED-stripe:

 • I de fleste tilfeller er LED-stripe plassert mellom tak og gulvlister. En slik metode for å fikse LED kalt "slit light" lar deg gjøre dem usynlige nedenfra;
 • Hvis du planlegger å utføre installasjon av to-nivå strammet tak med belysning, må du nøye beregne avstanden på hvilke nivåer av en multi-lagdelt tak struktur. Bare i dette tilfelle ville belysningen være fordelaktig å supplere de enkelte elementer i takkonstruksjonen, og særlig dens øvre nivå;

Produserer LED-stripe installasjon, følger du disse enkle regler:

 • Arbeid med tape nøye, prøver å unngå sin skade;
 • Dersom det under monteringen oppstår behovet for å skape de kurvede seksjonene ikke glemme den maksimalt tillatte bøyeradius LED-stripe som ikke bør være mindre enn 2 cm;
 • I prosessen med å forbinde den riktige polaritet;
 • Den første kraftkilden som er koblet til kontrolleren, og deretter - LED stripen selv.

Viktig! Ikke mindre populært og kombinert bakgrunnsbelysningen. For eksempel, for belysning lagdelt tak sentrale lys element kan være en eksklusiv veggarmatur, som med fordel komplettere LED strimmel, festet på omkretsen av taket.

 • En av de moderne og originale versjoner av taket belysning er lyset "øyer". Denne utførelsesform tillater bruk av belysning av LED rør i stedet for LED-stripe.

Til tross for at installasjonen av LED-bakgrunnsbelysning kan gjøres av deg selv, før du gjør en LED-bakgrunnsbelysning av en strekning taket er nødvendig å ta hensyn til en rekke nyanser. Hvis du ser nøye vil behandle alle, selv de mest ubetydelige småting, vil du være i stand til å skape en harmonisk blanding av stil komponenter valgt i hvert tilfelle. Det er også viktig å ta hensyn til området og konfigurasjon av rommet, høyden på taket, tilstedeværelse og antall vinduer og dører. Riktig valgt og installert inventar - kunst, mestret at du enkelt kan skape fred og komfort i huset, som du oppretter lysmiljøer ikke bare en fryd for øyet, men også lang tid å tjene, uten behov for hyppig utskifting.


Like this post? Please share to your friends: