Shpaklyuem vegg av slam med hendene. Hvordan kitt clay walls

Clay walls finnes ikke bare i hjemmene av gamle bygninger. Den nåværende trenden med grønn bygning er stadig favoriserer bygging av hus utelukkende fra miljøvennlige materialer. Som i ett, og i et annet tilfelle, clay walls utgjør mestre en rekke spørsmål om den riktige drift av et slikt materiale og praktisk måte til sin slutt.

Innhold:

 1. Fordeler og ulemper ved å bruke leire
 2. Hvilke verktøy og materialer er nødvendig?
 3. Utarbeidelse av clay walls
 4. Lag en glatt vegg
 5. Hvordan kitt clay walls?

Fordeler og ulemper ved å bruke leire

Clay var en av de viktigste byggematerialer for mange hundre år siden. I dag er bruken i bygge ikke så viktig. Men de positive kvaliteter av dette materialet tyder på at søknaden er i stor grad berettiget.

1. Clay er et materiale av naturlig opprinnelse. Dens naturlige forekomster høy og nå sine egne, uten å ty til kostbart utstyr, er ganske reell. I tillegg til leire vil trenge mer sand og sagflis. Men disse materialene også er ikke dyrt, og er tilgjengelig.

2. Clay ikke føre til reaksjoner hos personer med allergi.

3. vegger, pusset leire-sand mørtel, helt absorbere vanndamp og lukt, og derved opprettholde det optimale nivået av fuktighet i rommet, gir naturlig luftfiltrering.

4. Denne naturlige materiale i kombinasjon med økologisk renhet har gode isolerende egenskaper. I huset hvor veggene i den viktigste komponenten i leire ikke varmt om sommeren, og om vinteren komfortabel og varm.

5. For å fullføre jordvegger kan ved hjelp av konvensjonelle gipsmørtel. Senere kan du lime tapet og maling på samme måte som veggene laget av andre materialer.

Har gjørme vegger og noen ulemper:

 • Som et materiale som sterkt absorberer fuktighet, krever leire en spesiell tilnærming til impregnering. Ellers, kondensat, lekkende rør eller sement, høy grunnvann og andre kilder for fuktighet vil ødelegge clay wall, uansett hva det var belagt.
 • Clay seg løs og kornete basis. I dette arbeidet er det nødvendig å følge visse regler og ikke å glemme den lange tørke. Alt dette øker ytelsen til reparasjonsarbeid.

Komme til mål på veggene i leire, bør undersøke funksjonene og ikke glemme dem i prosessen med reparasjon. Denne artikkelen vil vurdere det grunnleggende spørsmålet om clay wall ferdig - gips, samt detaljerte instruksjoner for sparkling veggene i leire. Men før du begynner, må du passere en forberedende stadium.

Hvilke verktøy og materialer er nødvendig?

Komme til reparasjon og innredning av clay walls, trenger følgende verktøy:

 • Sett stekespade, sparkel, poluter. Velg hvilke verktøy for å sparkling vegger av leire er mer praktisk å bedre rettssak. Noen mer praktisk å bruke stekespader, og noen brukes til å arbeide poluterom eller annet verktøy.
 • Skovler for blanding av leire-sand mørtel og kitt.
 • Bygge-blander og spaden vil være uvurderlige ved fremstilling av store mengder av etterbehandlingsblandinger.
 • Kniv for fuging sprekker og trimming serpyanku.
 • Stift pistolen kan være nyttig for å feste apparatet gitteret på veggen.
 • Bestem flathet kan være bygningen nivå og regelen, lodd og strykere.

Fra materialer som trengs er:

 • Drivning veggen av leire start og etterbehandling behov (avhengig av hvilken dekning er planlagt å brukes etter sparkling).
 • Armirovochnaya monofilamentnett med fine masker. Smal serpyanka nødvendig for å styrke de sprekker, og apparatet vil bli brukt over hele overflaten av veggen.
 • For korrigerings vegger ved hjelp av leire-sand mørtel nødvendig en del av leire, 2 eller 3 deler sand, vann. Du kan også legge inn litt sagflis eller halm små som ønsket for forsterkning blanding. Våre forfedre å øke plastisitet og isolasjon ble lagt til leiren og selv hestemøkk. Smear får hard, glatt, med den fine fraksjon. Blandingen bør ha en god brygge og konsistens ligner tett homogen krem. Det er også mulig å anvende en blanding av leire, sand og gips i et forhold på 1: 4: 1/4.

Utarbeidelse av clay walls

Først av alt, må alle gamle belegget fjernes. Dette gjelder både renvasking, og forskjellige farger og tapeter. For å lette fjerning av gammelt belegg, kan veggen fukte. Hovne leire toppsjikt vil være lett å rengjøre.

Tekniske funksjoner av leire smøres veggene ligge i det faktum at grunnlaget er relativt myk og sprøtt.

Før man går videre til innretting av veggene i kitt leire overflate må kontrolleres for skader. For dette formål er skaftet på en sparkel eller spatel prostuchite veggen. Dunk og en liten bevegelse vil gi det sted hvor leiren blir beveget og kan kollapse. Til en ny reparasjon er ikke nødvendig å endre på grunn av falt bort et stykke av veggen, er det farlig å ta det beste stedet på forhånd.

Dersom leire smøre er sprukket, gjør du følgende:

 • Spatel, sparkel eller kniveggen for å fjerne sprekk i en vinkel på 45 grader til en dybde på ikke mindre enn en centimeter.
 • Grunnet og la tørke grundig.
 • Fylle sprekken bevegelser presset hjemme kitt eller leire-sand blanding.
 • Serpyanku pålegge en slik måte at den dekker feilen.
 • For å dekke det øverste laget av kitt, presser mesh i bakken.
 • Legg igjen en riktig sted å tørke helt.

Selv i det tilfelle hvor leire gips er laget på et høyt nivå, veggene er flat og glatt, kan komponentene i blandingen er utformet i en stor andel, krever fremstillingen av clay walls å sprøyte fyllstoffer.

Clay basen må styrkes. For å gjøre dette, gjelder et første strøk av dyp penetrasjon. Siver inn i belegget til en dybde på en centimeter, for tørking primer fast kleber partiklene av det granulære basen gir dem gå i oppløsning og uten mangler overflødig fuktighet. Samtidig med denne primeren vegger av leire forbedrer adhesjon til baser, etterfulgt av et avsluttende lag, men hindrer også dannelse av mugg, har vært basert på primer-blandinger omfatte antiseptisk additiv. Prosessen må grunnes og de steder som er blitt fjernet fra de svake deler. Blot clay filler må to ganger prosushivaya hver brønn lag.

Lag en glatt vegg

Et viktig skritt blir den bestemmelse av flatheten. De gamle husene er ofte funnet veggene er langt fra ideelt. Noen opprinnelig ble bygget uten riktig justering, andre smurte ikke veldig dyktige håndverkere. Som et resultat, vil gjennomføre en moderne renovering i et rom med slike vegger resultere i en betydelig utgifter for justering. Så, før du begynner, identifisere graden av flathet av vegger og tak ved hjelp av en byggmester nivå, vanligvis loddsnorene og stram ved vertikal merkene tråden. Profesjonelle utbyggere brukes til å bestemme flyene spesielle laser nivåer.

Som nevnt ovenfor, for korrigering av leirvegger, kan man bruke forskjellige blandinger. Dette kan være en blanding av leire og sand-kalkslam (leire, sand, kalk pasta i et forhold på 6: 15: 2), leire-gips-blanding. Men det mest praktisk å utføre justeringen av veggene i clay filler.

Utgangspunkt kitt lag skal ikke overstige 1,5 cm, mens den største tillatte lag for en gipsmørtel - 3 cm i en applikasjon. Derfor masters anbefale dypere uregelmessigheter korrigeres ved å bruke leire løsninger, eller som brukes for justering av gips.

Viktig! Eller gips for å forsegle defekter i clay walls, bare lettere enn de leirematerialer. Således er sementvellingen ikke er egnet for dette formål. På leire, vil han ikke være i stand til å binde riktig og raskt forsvinne.

Hvordan kitt clay walls?

Gå direkte til jord beleggingsprosessen. Før du går videre til kitt, mesteren vet hvordan det vil se ut det endelige resultatet.

 • Vil lime tapet.

Dersom utført ferdigetterbehandling planlagt tapet, da hele overflaten av veggen forsterkende nett kan ikke pålegge. Etter to-primer og fullstendig tørking av hvert lag i løpet av dagen korreksjonen utføres defekter. Posisjonert tilstrekkelig smal serpyanku på problemområder og til å dekke hele overflaten av veggene utgangs kitt lag (gips). Videre venter på starteren laget ble godt tørket.

Viktig! Ikke jag, fordi den dårlige tørket leire vegger (matet med fuktighet fra fyllmaterialet) kan brekke under videre behandling.

Når det er tørt, renser vi spatelen kitt uregelmessigheter og fremspringende deler. Under tykk tapet behandling gips på vegger laget av leire er nødvendig. Flizilinovaya grunnlag av en velholdt og sprekker ikke kitt. Det er imidlertid verdt å merke seg at neste gang vil bli fjernet tapet, gips kan stå bak, sammen med web, slik er naturen av leire.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

For å unngå dette, så vel som foran kitt for maling er det nødvendig å pålegge et armeringsnett.

 • Vil gips før maling.

Kitt for maleri gjort på grus veggene til en viss grad risikabelt. Hvis, på grunn av temperaturforandringer, fuktighet eller forekomst leire vil sprekke, det kommer umiddelbart på den malte overflate. For å forhindre denne situasjonen på to måter:

 • Fremgangsmåten 1

Når du planlegger å male veggene kan limes tapet for maling. Litt basere vil ikke reagere på små sprekker som kan oppstå på leire. Teksturen av tapet for maleriet er ofte en fordel å se i interiøret enn bare glatte vegger.

 • metode 2

Det beste alternativet for å styrke kitt clay walls vil bruke armirovochnoy en nylon mesh. For å fikse det på en clay wall kan brukes stift pistol. Rullende rulle ned fra taket, mesh naglet til veggbrakettene. Ulempen med denne metoden ligger i det faktum at gitteret som et resultat av fall i folder, kan stifter stikker over overflaten.

Unngå slike ulemper kan ved hjelp av en fremgangsmåte for liming av:

 • påføre et tynt lag kitt utgangs vegg;
 • festes til taket av nettet og beveger spatelen ned og sideveis, skyve mesh i gips, limt til veggen;
 • kvadrering vel serpyanku ett kjørefelt meter, satt følgende overlappet på 2 - 3 cm og gjenta prosessen;
 • banet dermed hele overflaten av veggen, for å innføre en ytterligere planariseringssjikt utgangs kitt.

Deretter forklarer vi hvordan du gjør gips for å male på clay wall:

 • lag etter tørking i 24 timer for et bedre resultat anbefales å anvende en planariseringssjikt start gips kitt;
 • Starter etter fullstendig tørking av belegget bør være godt rengjort slipe mesh for fuging kitt;
 • før du påfører den endelige kitt anbefales å bruke en primer og la tørke;
 • toppstrøk påføres et tynt lag, og etter tørkingen slipes.

Viktig! Tømme overflaten av fyllstoffet under malingen, er det anbefalt å bruke en bærbar lyskilde. Substituere det nær overflaten fra ulike vinkler, alle uregelmessigheter er tydelig synlig.

 • før maling mange mestere anbefaler å prime toppstrøk igjen, men erfaring viser at det er bedre å ikke male gruntuya fordi latex maling jevnt absorbert i gips, danner et jevnt lag av det samme.

Drivning er en av de viktigste teknologiske prosesser av reparasjon. Gjør det riktig, gir veiviseren reparere halve kampen. Clay walls er ikke til hinder for å skape en vakker og moderne interiør, og i noen områder de har fordeler fremfor andre byggematerialer.

Sikre alle de ovennevnte kan være å se på historien "Shpaklyuem vegg av gjørme" nedenfor. Video forteller om sekvensen av aktiviteter kitt clay walls.

Etter å ha fullført alt arbeidet, å følge disse anbefalingene i artikkelen, vil reparasjonsarbeidet i huset med gjørme vegger være lett, men resultatet vil sette pris på kvalitet.


Like this post? Please share to your friends: