Oppvarming private hjem med sine egne hender fra A til Å

Borte allerede er de dager da den eneste måten å varme et privat hus var en komfyr. Det er på grunn av mangel på full oppvarming og varmt vann, det mange ikke ønsker å leve utenfor byen, på vei inn i komfortable leiligheter. Men fordelene med sivilisasjonen nådd og landsteder. Moderne teknologi og materialer tillate å utstyre oppvarming av private hjem med sine egne hender, å ikke lenger tåle motgang. Nå bekvemmeligheter av et hus på landet blir ikke verre enn i byen. Det er flere måter å gjøre et oppvarmingssystem i et eget hus, som er forskjellige strukturelle elementer og energi. På dem vil vi dekke i denne artikkelen.

 1. Hva kan være et privat hjem varmesystem
  • Oppvarming av vann private hus
  • Steam oppvarming private hus
  • Luft oppvarming private hus
  • Elektrisk oppvarming private hus
 2. Kjøre et privat hjem varmesystem med kjølevæske
  • Vann varmerørsystem
  • Vann varmerørsystem
  • Manifold vannoppvarmingssystem
 3. Installasjon av et privat hjem varmesystem

Hva kan være et privat hjem varmesystem

Den første oppvarmingssystem varierer i type kjølevæske, og som direkte varmer opp rommet, noe som gir opp varme. Skille vannsystemer, damp, luft, elektrisk og brann. Siste implementert i peiser, ovner og russisk råolje. I områder hvor oppvarming er realisert på en slik måte, blir varmen fordeles ujevnt gulv nær den kalde luften i nærheten av varmekilden (ovn), varm og kald luft på avstand. I prinsippet kan et lite hus bli ganske varmt og kvaliteten komfyren, men vi vil ikke fokusere på disse systemene, og snakke om de som er i stand til å gi en mer jevn oppvarming av det store huset.

Oppvarming av vann private hus

Vannvarmeren er en lukket sløyfe, som sirkulerer varmt vann. Når varmekjelen elementet stikker frem fra den hjemme divergere rør radiatorer i hvert rom gjennom hvilke varmt vann og avgir varme. Å ha varmt vann er igjen tilbake til kjelen der det er oppvarmet, og syklusen gjentas.

En gass varmekjel

For å passe kjele vann-systemet på alle tilgjengelige drivstoff. De vanligste er gassfyrte kjeler, som de er økonomisk. oppvarming enhet i et privat hjem med hjelp av naturgass er bare mulig hvis huset er brakt naturgass i rør. En annen ulempe er at gasskjeler krever regelmessig vedlikehold og kontroll av spesielle tjenester. Imidlertid er gass oppvarming i stor etterspørsel.

fast brensel

Hvis negazifitsirovannyh område, kan du bruke fast brensel (kull, tre, paller). I dette tilfellet vil systemet helt selvstendig og uavhengig av tilførselen av primærenergi. Men for lagring av fast brensel må være utstyrt med en komfortabel og tørr lagring.

kjeler olje, for eksempel diesel, kan også brukes for oppvarming av vann. Denne fremgangsmåten har flere ulemper: meget kostbart dieseldrivstoff, det viser seg uøkonomisk oppvarming behov begravet i bakken tanken, at på tross av alle forholdsregler, en brannfare for drivstoff.

elektrisk kjele, forbundet med en sentral strømtilførsel, vil det også gi gode resultater. Men hvis du allerede har bestemt seg for å bruke strøm som energikilde, vil det være hensiktsmessig å installere panelovner til direkte konvertere elektrisk energi til varmeenergi uten formidling av vannet.

Alt for en helt selvstendig oppvarming er mulig å benytte alternative energi, sol- og vindvekselrettere, mini-hydroelektrisk kraftverk og mer.

Kjeleffekten velges avhengig av området av huset. Eksempel på egenskaper finner du i tabellen.

Tabell oppvarming kjele kapasitet

Vannvarmesystemet kan sirkuleres som vann og antifrostmiddel. Dessuten kan systemet være ytterligere elementer for dens justering. Den ekspansjonstank for oppsamling av overskytende væske, termostater for å regulere temperaturen før hver radiator, sirkulasjonsvannpumpen for tvungen bevegelse er ikke alltid anvendes, samt de automatiske lufte, stenge og sikkerhetsventiler.

Oppvarming av vann private hus

Hvis du lurer på hvor mye varme private hus, så kan du regne det ut selv. Først må vi finne ut hvilken type energikilde. Vi anser saken med gasskjele. Så vi trenger å kjøpe en kjele, rør, radiatorer for hvert rom, ekspansjonstank, ventiler, fittings, alle nødvendige tilhørende materialer. Men før du kjøper det hele bør gjøre ordningen med oppvarming private hus, som vil være nøyaktig angitt plassering av kjelen og radiatorer, rør lengde, og mer. Prosjektarbeid "vil fly mye penger", tillatelser, godkjenninger, pluss og installasjon. Som et resultat, tilbringe i et privat hjem oppvarming vil koste ca 9000 - 11 000 USD

Kostnaden av utstyr for varmesystemet vil i stor grad avhenge av materialene. For eksempel er det radiatorer støpejern, stål, aluminium, rustfritt stål. Billigste støpejern, de er også det vanskeligste, og kortvarig. Rustfritt dyreste, få har råd til å installere dem rundt i huset. Rør for legging av varme rørledning, også, er laget av forskjellige materialer: stål (Rustfritt stål, galvanisert stål), kobber, polymeren (Metall og plast, polypropylen, polyetylen). Ansett som den mest pålitelige kobberrør, siden de tåler høye temperatursvingninger, og forbindelsen er loddet med sølvloddmetall. Plastrør, men enkel å installere og er ikke redd for korrosjon, men har en betydelig ulempe - er redd for endringer i temperatur og mister sin styrke hvis de bøyes. Stålrør har nylig blitt brukt sjelden, selv om rustfritt stål og galvanisert er ikke redd for korrosjon, slitesterk og godt festet.

Kostnaden av materialer og arbeidskraft for installasjon av oppvarming i et privat hus effekt og typen av vannoppvarmingssystem, som kan være enkelt-rør, dobbeltrør og kollektoren. Dette er hva vi beskriver nedenfor.

Vann varmesystem har flere ulemper: en komplisert og tidkrevende montering, regelmessig vedlikehold og inspeksjon av kjelen, men det er veldig populært blant landets innbyggere sammenlignet med andre systemer.

Steam oppvarming private hus

dampoppvarmingssystemet er implementert i henhold til prinsippet: kjelen varmer vannet under trykk til det kokende tilstand, noe som fører damp gjennom en ledning går radiatorer, hvor den avgir sin varme, kondenseres tilbake til vann og returneres tilbake til kjelen. Luften presses ut av systemet med varm damp. I henhold til prinsippet av kondensatet tilbake til kjelen er to typer av systemer: åpen (åpen) og lukket (lukket). I åpne systemer er det en tank som samler kondensat og deretter kommer inn i kjelen. I lukket system kondensat går automatisk tilbake til den brede røret kjelen.

Viktig! Dampoppvarming er ikke brukt i private hjem. "Steam" feilaktig kalt "vann" oppvarming. Faktisk kjelen for dampoppvarming er en stor maskin, størrelsen på et rom, er det svært vanskelig å operere, så vel som farlig. Slik oppvarming blir bare brukt i bedrifter, hvor produksjonsbehov som kreves par. Selv i dette tilfelle er varmeavgivende elementer omhyggelig isolert fra human, ettersom damptemperaturen 115 ° C.

Luft oppvarming private hus

Luft varmesystem kan utstyres i huset bare i byggefasen i den ferdige leiligheten bygningen er umulig.

systemets driftsprinsipp er som følger: varmekilden varmer opp luften, som deretter stiger opp gjennom luftkanalene i rommet og er under taket for å forskyve den kalde luft som er innestengt i nærheten av et vindu eller en dør. Kald luft blir tvunget inn i kanalene som fører til varmekilden. Dette skjer sirkulasjon, noe som kan være en gravitasjons eller tvunget.

Naturlig sirkulasjon oppstår på grunn av temperaturforskjellen, når mengden av varm luft er tilstrekkelig stort, forskyver den mot kald luftkanaler. Ulempen ved denne metoden ligger i det faktum at den åpne vinduer eller dører sirkulasjon er forstyrret.

For tvungen sirkulasjon brukes til å forbedre den viftelufttrykket.

Figuren viser oppvarming privat hus med hjelp av luft.

Luft oppvarming private hus

Varmekilden kan brenne naturgass, parafin eller diesel. Således kan Naturgassen kan enten være på linje, og ballongen. Forbrenningsproduktene forlater skorsteinen.

Å friske luften i systemet er blandet inn i friskluftinntak som kan gjøres utenfor lokalet.

Kanalene kan være laget av metall, plast eller tekstil, og har også en sirkulær eller rektangulær form. I henhold til konstruksjonen av kanalene er stive og fleksible. I tilknytning til de ytre vegger eller uoppvarmede rom kanal skal alltid være isolert. Til riktig beregne hvor skal plasseres luft varmesystem hjemme, hva som bør være på størrelse med kanalen, hva er topologien av nettverket, ta kontakt med en spesialist. Bygging av et slikt system for de to-etasjes hus kan koste 11.000 USD

Elektrisk oppvarming private hus

Oppvarming av boliger med elektrisitet kan oppnås på flere måter: ved hjelp panelovner, systemer "varme gulvet", langbølgede infrarøde varmeovner (Tak).

Elektrisk oppvarming kjele

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Oppvarming av boliger med elektrisitet kan ikke kalles økonomisk. Noen ganger også utstyrt med vannbåren varme-systemet og kople den til kjelen går på strøm. Denne metoden har en stor ulempe: de store energikostnader og varmetap. Derfor må den elektriske kjele råder installert som en reserve, i tillegg til gass (forutsatt at gassrøret).

Men hvis det er ingen andre tilgjengelige energikilde, må vi bruke det vi har. Deretter mer økonomisk og hensiktsmessig å bruke ikke kjelen og umiddelbart Varmere.

Oppvarming private hjem ved hjelp av panelovner

For å beregne antall nødvendige enheter, bør du vite hvor mye plass og graden av isolasjon. For eksempel, for et 100 m2 hjem oppvarming, med et tak høyde på 3 m, blir volumet av 300 m3 oppnås, hvis rommet slaboizolirovannoe, er dens varmebehov 40 W / m3. Total, multiplisere mengden plass på behovet for å skaffe 12.000 watt. Et slikt krav kan tilfredsstilles ved å sette 4 konvektoren 2,5 kW hver konvektor 1 og - 2 kW. Kostnaden for utstyret er ca 1300 - 1500 USD Dette er betydelig mindre enn forbedring av oppvarming av vann med gasskjele, men det er mye mindre kostnadseffektive energikilden ved betaling.

system

Ulempen ved å bruke panelovner er den ujevne oppvarming av rom: gulvet i nærheten av kald og varm luft samler seg i nærheten av taket. For å jevnt varme opp rommet, kan du eventuelt sette "varme gulvet" system.

Kjøre et privat hjem varmesystem med kjølevæske

Vannvarmeren kan være enkeltkrets eller tokrets. Single-anvendes for oppvarming bare, en dobbel varme og varmt vann for husholdningsformål. I praksis, i private hjem satt ofte to enkeltkretssystem: en - særlig for oppvarming av vann, den andre - for oppvarming. Det er praktisk ved at den andre kjelen ikke fungerer i den ikke-fyringssesongen.

I henhold til prinsippet for bevegelse av vannet i systemet skille mellom enkelt-rør, to-rør og manifoldsystem.

Vann varmerørsystem

Ett-rør varmesystem

Rørsystemet vannet passerer sekvensielt fra en radiator til et annet. I hvert etterfølgende kjølevæsketemperaturen er lavere og lavere. I sistnevnte kan det ikke være tilstrekkelig til å varme opp rommet. Dette systemet er nesten umulig å justere, for derved å blokkere tilgang til en enkelt radiator, blokkere adgang av vann til alle de andre. Også hvis en radiator er i ustand, må du helt slå av systemet, spille av vannet, og bare da endre det til en ny eller reparert.

Vann varmerørsystem

To-rør varmesystem

Pipe system er i stand til høyere kvalitet varme et hus, ettersom hver radiator egnede to rør: - ett med varmt vann, gjennom en annen - later ostyvshaya vann. I denne varmtvannsrøret er koblet til alle radiatorene samtidig. Hvis foran hvert radiatorventiler satt, kan du deaktivere noen av radiatorsystemet. I det siste radiator som passer røret med varmt vann, vil temperaturen være lavere enn i den første, men tap vil være ubetydelig sammenlignet med en-rør system.

Manifold vannoppvarmingssystem

Collector varmesystem

Manifoldsystem forutsetter at gå fra den samlerør til hver radiator separat: en - med varmt vann, i henhold til en annen vann avkjølt returneres. Dette systemet gjør det mulig å justere temperaturen i alle rom, og også lett å erstatte eller reparere noen del av systemet uten å slå av oppvarming. Manifold System - den mest avanserte. Den eneste ulempen: installasjon av en ekstra samler kabinett og en stor strømningsrør.

Installasjon av et privat hjem varmesystem

Først og fremst bør du bestemme hva slags varmesystem gjøres best i et bestemt hus. Den mest optimale løsningen ville være å installere systemet, energibærer som er mer tilgjengelig og kostnadseffektiv, er økonomisk oppvarming private hjem for mange svært viktig. For eksempel, hvis huset er tilført gass, er det mulig å installere et vannoppvarmingssystem med to kjeler: a - gass (Main), den andre - elektrisk (reserve) eller fast brensel, slik at i tilfelle av force majeure være fullstendig ikke-flyktig.

I neste skritt bør være å ta kontakt med prosjektkontor, som vil gjøre de nødvendige beregninger, konstruksjon dokumentasjon og tegninger av et privat hjem oppvarming. Bare da kan tilegne seg nødvendig utstyr og materialer.

Fyrrommet i et privat hus

Det første installert kjele. For alle kjeler, hvor forbrenningsproduktene er, bortsett fra elektriske, må utstyre en kjele. Dette er et eget rom eller et rom i kjelleren, som gjorde god ventilasjon. Kjelen er montert i en avstand fra veggene for å tillate lett tilgang. Gulvet og veggene rundt kjelen er foret med ildfast materiale. Fra kjelen til gaten utgang skorsteinen.

Fordelerskap - Installasjon

Ytterligere installasjon av oppvarming i et privat hjem, er å montere en sirkulasjonspumpe (hvis nødvendig), idet fordelingsmanifolden (hvis utstyrt system), måle- og styreinnretninger i nærheten av kjelen.

Legging av rør for oppvarming i et privat hus

Bare da føre rørene fra kjelen til radiatorene linje installasjons steder. For å fastholde røret gjennom vegger, er nødt til å gjøre hull i dem som etter strekning av røret, er det nødvendig å dekke sementmørtel. En forbindelse rør fremstilt av et materiale som er basert på deres produksjon.

Koble radiatorer

Minst monterte radiatorer. De er plassert på brakettene er obligatorisk under vindusåpningen. Hvis kjøleribbe størrelsen er ikke tilstrekkelig til å lukke åpningen, installere to radiator eller bygge delen, hvis mulig. Avstanden fra gulvet bør være 10 - 12 cm, fra veggen 2 - 5 cm og fra karmen til radiatoren -. 10 cm Ved innløpet og utløpet av radiatoren satt stopp- og kontrollutstyr og temperatursensorer for å være i stand til å regulere temperaturen og for å blokkere bevegelse av vann.

Etter at alle konstruksjonselementer laget krymping system. Den første lanseringen av kjelen er bare mulig i nærvær av en gass organisasjon.

Avslutningsvis bør det bemerkes at varmesystemet er bedre å velge basert på to faktorer: tilgjengelighet og lav pris energikilde og autonomi av systemet i tilfelle av force majeure. Installere varmesystemet i et privat hjem - er det så viktig og komplisert at det ikke anbefales å utføre på egenhånd. Minst det viktigste - må beregninger, ordninger og prosjekter møte fagfolk. Og for å spare, kan du prøve å utføre installeringen av elementene i systemet på egen hånd, men under streng veiledning av en mester.


Like this post? Please share to your friends: