Hvordan bli kvitt sopp på plenen

Sopp på plenen er ganske vanlig. Noen varianter er ganske spiselig. Det er imidlertid ikke nødvendig å representere pan stekt med sopp, som vanlig på plenen vokser ikke sopp og steinsopp, en vanlig hvit eller grå sopp, ofte kalt parasittiske. La oss snakke om noen av disse farene og hvordan man skal håndtere dette fenomenet.

innholdsfortegnelsen

 1. Sopp på plenen - årsaker
 2. Hvilke farer nervøs med sopp på plenen?
 3. Hva vil det ta for arbeidet med å fjerne sopp fra plenen?
 4. Baksiden av saken - fordelene av sopp for plenen
 5. Bruken av sopp for å dekorere plenen

Sopp på plenen - årsaker

gartnere ofte merke at sopp begynner å dukke opp på plenen etter en regn. Vanligvis er årsaken til sopp er altfor våt eller sur jord, noe som får dem til å spire. Samtidig bør det vet at sopp bare vokse i sunn jord og et gunstig miljø, som i seg selv vil være en indikator på jordkvaliteten. Videre ofte vokser sopp er et godt supplement, fordi de kan produsere stoffer som er nyttige for jorda. Sin overflod og fremmer utseendet lesjoner på plenen, som senere fører til fremveksten av problemer og behov for hastetiltak for å gjenopplive gresset dekselet.

Hvis plenen er det en dårlig sirkulasjon av luft eller fuktighet - det vil være en annen sannsynlig årsak av soppen. Men det er nyttig å vite at soppen ikke vises på plenene, som stadig gir god omsorg og rettidig på bakken rengjøringsprosessen.

Hvilke farer nervøs med sopp på plenen?

Først av alt bør det bemerkes at ikke alle varianter av sopp er farlig. Behovet for umiddelbar destruksjon av soppvoksn ofte nødvendig på grunn av det estetiske komponent. som noen foretrekker å plenen jeg hadde ingen utenlandske "naboer". Situasjonen forverres hvis man støter ble sett "heks ring", som representerer de mørke områdene med gress, synlig mot bakgrunnen. Deretter hagestell starter med reduksjon av jord metning nyttige organisk gjødsel som oppmuntrer rask spiring mycelium.

Bakgrunnen for deres utseende ikke utgjør en gåte: soppsporer, som lett kan flyttes med fly, i kontakt med bakken kan vokse dypt ned i jorda tynne filamenter. Dette danner grunnlaget for fremveksten av mycel, som også kalles mycel. Faktisk er denne delen av undergrunnen, som vekster kalles sopp. Økende mycelium jevnt rundt omkretsen, og nådde en hastighet på opptil 30 cm per år.

På de stedene hvor de mørke ringene er dannet - begynner gradvis visne bort på gresset og nedgangen i den nye. Hvis på denne ring først partier spirer fungi, spesielt Govorushko og eng Armillaria - grunn til å frykte at disse artene er i stand til å frigjøre betydelige mengder av blåsyre, som er farlig for mennesker, og i kontakt med jorden fører til ødeleggelse av torv.

Hva vil det ta for arbeidet med å fjerne sopp fra plenen?

Eksperter identifisere flere måter å håndtere de spirende sopp, og hver på sin måte er effektiv. Den første økningen i populasjonen av sopp letter spredning av sopp- vekst. Det bør gi et eksempel ved analogi med blomstrende løvetann - hvis den er skadet frø vil bli fordrevet av vinden på bakken. Derfor, for å kontrollere sopp anbefale følgende: jord lufting.

 • Det vesentlige ved denne fremgangsmåte består i at det øvre sjikt av jordsmonnet er gjennomboret for å frembringe jevn fordeling av gjødsel, vann og luft til røttene av gresset. For å gjennomføre lufting må hvordan enkle rake-luftere, med en base bredde på ca. 30 cm, og med hjelp av spesielt utstyr, så som elektrisk eller bensin strålesamler. For håndlaget anbefales rake-tut fra produsent Fiskars, som i flere tiår har opparbeidet seg et rykte som en god og pålitelig verktøy. Kostnaden for slike raker i et gjennomsnitt på 30 $, er laget av høyverdig herdet stål, korrosjonsbestandig.

 • Elektriske bensin luftere ha større effektivitet i drift, men vanligvis er den samme grunnen gripevidde. Pris for elektriske modeller starter på $ 80 for en lav pris alternativer med en kapasitet på 1200 W, for den gjennomsnittlige prisen på bensin på $ 450. Hvis du velger en god kvalitet elektrisk strålesamleren, inntar ledende posisjon modellen ES-1500 fra selskapet Sadko, som er produsert i Slovenia. Faktisk er dette utstyret ikke en enkel tut og plenlufter - dvs. noe som åpner for en mer effektiv innflytelse på plenen på grunn løsner av jord. Primeren omfatter ikke hule tenner, og skarpe kniver som frembringer kuttene på planterøttene og derved gi en jevn densitet og god gressvekst. Det bør bemerkes at den beskrevne hånd rake Fiskars har også lezvennuyu basis.
 • Bensinmodeller har større støynivå og ikke viser signifikant overlegenhet i forhold til elektrisk. Bensin har relativt bedre autonomi og makt, men for amatørmessig av bruken er ikke en prioritet, selv om prisen på bensin kostnadene betraktelig dyrere enn elektriske aerators. Ledere blant bensinmodeller er representanter for utstyr fra Bosch og Husqvarna merkevarer.

Men uansett ikke var et alternativ, må du følge retningslinjene under lufting av jord:

 • Lufting av gressplener utføres etter hver tredje hårklipp,
 • markberedning tilrådelig å gjennomføre to eller tre ganger i året, i begynnelsen og slutten av sommersesongen,
 • det er ikke nødvendig å dyppe bladene eller tines av strålesamleren i jorden mer enn 10 cm.


Denne fremgangsmåten krever ikke hyppige gjentakelser, og likevel er i stand til å holde jorden i god stand, for derved å unngå fremvekst av sopp.

En annen effektiv metode ville være bruk av organisk gjødsel i kombinasjon med antiseptiske midler. For eksempel er bruken av kobbersulfat gjennomførbart og økonomisk forsvarlig, fordi dette stoff en forbindelse av kobber og svovel og er samtidig gjødsel og antiseptisk. Å befri den fra uønskede gressplen sopp, er det nødvendig periodisk å spraye fremstilte 0,2% - oppløsning, det vil si fortynnet 20 c sulfatpulver pr 10 liter vann.

Bruken av sterke kjemiske metoder slik som herbicider ikke vil føre til den garanterte resultat av fjerningen av sopp, derimot, som er i stand til å påføre store skader på jordsmonnet og urt lag. Mer korrekt vil være bruk av organisk gjødsel basert på nitrogen, som er sikker for jorden.
Metoder for kampen mot sopp på plenen

I tillegg til disse midlene, er det nyttig å vurdere andre alternativer for å ødelegge sopp på plenen:

 • Å redusere dosen av gjødsel og vanning vil redusere veksten av soppforbindelser. Oftest er det overflødig vann og mineraler bidra til spiring av "sabotører".
 • Det er best å fjerne soppen manuell arbeidskraft, pent kutte dem på basen. spiring plass er nødvendig for noen tid til å stoppe vanning, som mycel har evnen til å vokse i våt jord.
 • Rengjøring av overflaten av jord ved biologisk avfall og kompost vil fjerne mest gunstig miljø for reproduksjon av sopp.
 • Gamle røtter og stubber bør fjernes, fordi soppen vokser ofte på dem.
 • I midten av høsten, før slutten av sommersesongen, er det verdt å våkne plenen fin sand, som positivt påvirker tilstanden i jorda.


Det er verdt å betale oppmerksomhet til det faktum at ikke bare rense eksterne effekter, du trenger for å finne kilden til problemet. Det er en oppfatning at fjerningen av det øverste laget av fruktbar jord tykkelse på 10 cm vil fjerne den infiserte jord og sopp sannsynligvis finne seg mycelium.

Plen gress vil ikke opprettholde en slik radikal beslutning, og etter første behandling vil ha å så på nytt. Til tross for dette, å fjerne det øverste laget av den jord ofte ikke gir den ønskede effekt, som er typisk for mycel spiring i en dybde på mer enn 50 cm. Den beskyttelse mot sopp og behandling av torv er mer komplisert på grunn av kravet til å utføre kontinuerlig gi lufting tid på fire måneder.

Baksiden av saken - fordelene av sopp for plenen

Likevel er det viktig å vite også at tilstedeværelsen av sopp på plenen har en gunstig effekt på jorda. De tjener som en slags økologisk system for behandling av organisk avfall, avgir nyttige mineraler og fuktighet.

Plantene vokser best med sopp, da den sistnevnte gir dem rotsystem anvendelige sukkerforbindelser. Ofte nærværet av sopp har en positiv effekt, og bare det overskytende av det nødvendige nivå av gunstige jord stoffer vil føre til en "witches ringer".

Bruken av sopp for å dekorere plenen

Videre spiret sopp har ofte ganske attraktivt, i stand til å heve nivået på hagen skjønnhet. Ofte er det anbefalt å dyrke sin egen lille sopp plantasje av de artene som er egnet for mat - som vil være både nyttig og vakkert nok.

Mange produsenter tilbyr muligheten til å kjøpe kunstig sopp av keramikk, plast, gummi for deres påfølgende emisjon på nettstedet. En slik beslutning ville gjøre området virkelig koselig følelse.

I tillegg til kjøpesummen tilbud på $ 1 per sopp dekorative betong, er det nødvendig å trekke oppmerksomhet til det faktum at soppen til å lage kunstige egne hender ganske enkelt. For eksempel, ville dette kreve bygging eller skumplater med en tykkelse på 10 cm, en polyuretan-skum, som selges i bokser og brukes typisk for tetting av skjøter i konstruksjonen.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Mushroom av skum bygges på samme prinsipp som andre håndverk ut av det:

 • først tatt til den Stipe base, som vil passe inn som et enkelt plastflaske,
 • lokket er laget av en konveks overflate. For dette er bra for en liten plastskål, passende i størrelse til basen,
 • grunnleggende elementer zapenivayutsya skum, som påføres i flere lag,
 • bunnen og lokket er festet sammen enten lim eller spiker,
 • under arbeid overskudd fjernes med en skarp kniv,
 • etter at det tok form av en sopp - det må grunnes, deretter Procrit kitt,
 • Etter tørking av den ferdige gjenstand er dekket av flere lag med maling,
 • behandling stadiet vil dekke overflaten av det fargede sopp lakksjikt som gir en ytterligere beskyttelse mot sol og overflateglansen.

Denne metoden for å skape et kunstig sopp passer best for store båter. Men dette betyr ikke at du ikke kan lage små sopp for stor ramme med skum. For små strukturer som trengs for å lage et kadaver basis. For eksempel, ut av håndtaket og lokket av kaffe krukker, og ytterligere fremgangsmåte for fremstilling av det samme som for den generelle fartøyet.

Med skum er bedre å lage små dekorative sopp. Skåret ut fra et enkelt stykke emne for fremtidig håndverk og videre med en skarp kniv trimming av overflødig produsert og formidle Crafts korrekt form. Etter disse handlingene laget figurer er grunnen fint sandpapir og malt med akrylmaling i ønsket farge.

Som man kan se, tilstedeværelse av sopp på plenen er i stand til å presse kompleks av arrangementene på jord dekontaminering, men også et ønske om å gi området et attraktivt og sjarmerende utseende takket være mulighetene for å dekorere territoriet til slike håndverk.


Like this post? Please share to your friends: