Automatisk vanning i drivhuset med hendene

Ikke overraskende, den ultimate drømmen om hver sommer bosatt er en rik avling, som han vil bruke minimum midler og fysisk anstrengelse. For realisering av denne drømmen er nødvendig for å fullt ut møte etterspørselen av drivhus planter i fuktighet, lys og høy kvalitet ventilasjon i lukkede rom, der de vokser. Ofte er imidlertid den gjennomsnittlige sommer bosatt, besøke hans hacienda ankomster og bor der for totalt ikke mer enn to dager i uken, er ikke i stand til å oppfylle disse betingelsene. Correct "delikat" situasjon og å nærme seg realisering av drømmen vil hjelpe systemet automatisk vanning, som kan presenteres som en self-made forenklet design - reléer og mer avanserte datastyrte systemer. Ifølge eksperter, mest effektivt spare vannressurser og dermed fullt ut oppfyller behovene til plantene i fuktighet gjør drypp vanning i drivhuset, som kan kjøpes på spesielle butikker eller lage dine egne hender uten å svekke deres funksjonelle egenskaper. Men på grunn av det faktum at automatisering av prosesser - ikke en billig fornøyelse, og klar til å kjøpe automatisk vanning drypp systemet ikke alle, er svært populære de siste årene bruker informasjon om hvordan du setter opp automatisk vanning i drivhuset selv.

Automatisk vanning i drivhuset: sammensetning og typer auto-vanningssystem

Utvikling av innovative teknologier ikke spart gårder og landet økonomi, og allerede i dag tilbyr markedet for å skaffe seg automatisk vanningssystem drives av spesialisert programvare, som avgjør hvor mye fuktighet og organisk materiale er nødvendig for planter. Ved hjelp av avtopolivom bidrar maksimalt økonomisk forbruk av vann, også gjør det mulig å fortsette å vokse kultur i henhold til fuktighet underskudd.

Viktig! Drivhus avtopoliv representerer et system med hvilket vann påføres på en fast tid strengt bestemt mengde av vann og mineralstoffer som er nødvendige for opprettholdelsen av normal avling aktivitet.

automatisk vanning system består av følgende elementer:

 • vanntank, utstyrt med et oppvarmingssystem, noe som gir oppvarming av vann til romtemperatur, mest gunstige for plantene;
 • kontrolleren, beregnet for vanning en forutbestemt tid, blir den utførelsesform for vanntilførsels tid og dens mengde bestemmes individuelt. Alle disse data, inkludert vanning modus er lagret i lageret;
 • temperaturfølere, nødvendig for å bestemme den optimale vanntemperatur. Når vanntemperaturen er under det ønskede nivå, blir temperatursensorer utløses, noe som innebærer inkorporering av automatiske oppvarming.

En kort titt på de viktigste typer automatisk vanning, for å fortsette å fokusere på de mest brukte metodene for automatisk vanning i villaen og gården praksis. skille:

sprinkling - en type automatisk vanning, hvor essensen er den vannspray på drivhusområde, med det resultat at den treffer toppen av anlegget. For å implementere den automatiske vanningssystemer bruke spesialisert sprøytemunnstykke som roterer rundt sin akse, i stand til å dekke store arealer. På grunn av mangel betydelig sprinkling, noe som tyder på inntrengning av vann til luftdelene av plantene, er meget begrenset bruk av denne metoden.

underjordisk irrigasjonssystem, Bruk av disse kan rettferdiggjøres bare i store veksthus rettet mot dyrking av flerårige vekster som produseres i store mengder. Denne metoden er basert på bruk av rør med porøse strukturer som er nedgravd inne i jorden.

dryppe avtopoliv - den mest brukte versjonen av auto-vanning, noe som gir maksimal ergonomisk kontroll av vannressurser. Under bruk skaper denne fremgangsmåte en høy fuktighet i jordsmonnet, slik at plantene er beskyttet mot vintertemperaturer dråpe. Videre er anvendelsen av denne fremgangsmåten hindrer utvikling av ugress i drivhuset avlinger.

Bygging av drypp vanning systemet i drivhuset: et økende problem

Presserende problemer som møter hvert år både nybegynnere og profesjonelle og gartnerier tilfelle, er behovet for rettidig og effektiv vanning, noe som gjør den optimale mengden av gjødsel og skadedyrbekjempelse. Og før disse nykommerne problemer oppstår mest akutt. Hvordan sikre rettidig vanning, slik at hver plante har fått nok fuktighet? Hvordan ikke å overdrive det med mengden av gjødsel, hvis du noen gang blir fristet til å gjøre mer og dermed øke produktiviteten? Ofte gode intensjoner blir konvertert til helt bortkastet innsats og ressurser og kulturen i et overskudd av fuktighet påvirker tørråte, og i senger med ferske tomater terskel skadelige stoffer overgår alle eksisterende regelverk. Hvordan man skal håndtere dette? Svaret er enkelt - å bygge et system med automatiske vannings planter.

 • Å beskjære planter gradvis flyttet fra ett utviklingstrinn til et annet, må du oppfylle behovene til rotsystemet i oksygen;
 • I tilfellet med den tradisjonelle vanning, er det ofte ikke mulig, da overskytende fuktighet presser eventuelle luftbobler som kommer ut av rotsonen, for derved å tappe jord. Det følger at mangelen på hvorvidt det totale fravær av luft i rotsonen hindrer riktig utvikling av hagebruksavlinger;
 • I tilfelle av anordning av dryppe vanning systemet, fuktighet fritt tilføres planterøttene, for derved å hindre utstøting av luft fra jorda. Klump nærvær av luft og fuktighet i jordsmonnet utelukker konstant behov for ekstra gjødsel og gir optimale betingelser for plantelivet.

Prinsippet for virkemåten av drypp linjer: hovedtrekkene og arter

Før vi snakker om produksjon av drypp vanning system med sine egne hender, anser vi det generelle prinsippet av sin drift. Dryppvanning forenklet diagram består av tre enheter: vann ekstraksjon som utføres fra en vannledning, en brønn eller et borehull, filtrering, hvoretter vannet når det tredje, og kanskje den viktigste koblingen traktesystem - drypp linjer. De kan være representert ved drypp tape eller drypp-rør, som er representert ved rør av polyetylen med en diameter på 1,5 til 2 cm, som er utstyrt med spesialelementer avtopolivom - dråpe, som kan være enten utvendig eller bygget inn i håndsettet. Til å begynne med, ved begynnelsen av utviklingen av systemet for drypp avtopolivom, eksperter presentert for verden utenfor dråpe som er satt inn i en egnet slange manuelt. Utvendig til drop klassifisert kompensert og ukompenserte og varieres i forhold til vannstrømningshastigheten og antallet av utganger. Et karakteristisk trekk ved drop er en satsing på langsiktig drift. På grunn av det faktum at den dropper ikke folding del av systemet, og det er mekanisk behandling åpenbart ikke er mulig, har moderne ingeniører fokusert på utvikling av selvrensende system mot forurensning, som også tar sikte på å forlenge levetiden.

En betydelig innovasjon i utviklingen av auto-vanning drypp systemer er integrering av drop inne i slangen. Det finnes flere typer integrerte dyser, som, til tross for noen ikke-kritiske variasjoner i konstruksjonen, består av høy-pass filter, en ventil og en labyrint, som er en kompleks enhet der det er vann. Til tross for det faktum at slangene med innebygget drop mer subtil, er deres levetid i stor grad overskrider levetiden av de foregående versjoner. De karakteristiske trekk ved deres utseende ga grunn til å kalle dem dryppe kassetter.

Viktig! Det bør være i stand til å skille dryppe bånd fra mindre effektive drypp rør laget av termisk bundet polyetylen. Under sveiseprosessen sømmen filter erverve de en mikroskopisk åpninger som er primitive likhet integrert dropper. Til tross for at, så vel som andre typer drypp bånd, ble de designet av israelske eksperter, kunne de ikke slå seg ned på verdensmarkedet, men fortsatt i bruk i noen mindre utviklede land, i lys av sin lave pris.

Fordelene med automatisk vanning drypp system

 • Sikrer full og rettidig fuktighet av hver plante;
 • Design funksjoner bidrar til rasjonell fordeling av all fuktighet;
 • Enkel design gir brukervennlighet;
 • Ved hjelp av drypp vanning systemet, vil du glemme alt om utgifter av vann;
 • Inntrenging av vann på over bakken delen av er også kjent for å bli styrt ut planter;
 • Muligheten til å samtidig fuktighetsgivende og anvendelse av organisk og mineralsk gjødsel;
 • Å redusere mengden eluert fra under bakken plantene;
 • Enkel montering design og demokratisk prispolitikk.

Hvordan lage automatisk vanning i drivhuset: overføringsalternativer

For å effektivt bygge et system for automatisk vanning i drivhus med hendene, kan du gå på to måter:

 • Kjøpe en ferdig sett og gjøre sin montering;
 • Vis fantasi og utføre selv-montering system fra skrap materialer.

I det første tilfellet, eksperter anbefaler å velge et ferdig system av drypp vanning, gjorde ideelt positivt bevist anerkjent produsent. I prosessen med å velge ledet av følgende kriterier:

 • Den enkle og praktiske drift;
 • Tilstedeværelsen av en rekke funksjoner;
 • Kvaliteten på detaljer og størrelsen på systemet utstyrt;
 • Graden av automatisering av arbeidsprosesser.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

I det andre tilfellet, kan du velge en av de mest populære hagearbeid ideer om arrangement av drypp vanningsanlegg, samt å utvikle sin egen ordningen med automatisk vanning og bruke sine tekniske ferdigheter og teoretisk kunnskap på dette feltet, for å gjøre systemet av drypp vanning fra skrap materialer.

Eksperter anbefaler å gi preferanse for å montere den ferdige sett, produsert av ledende merkevare, som i dette tilfellet, til en kostnad for å montere systemet på kortere tid å organisere den beste kvaliteten vanning systemet, immune mot kriser og sammenbrudd.

Hvordan gjøre monteringen av drypp vanning systemet klar kit?

Den ferdige kit drypp system består av følgende elementer:

 • Drypp båndet;
 • Sett med grener og beslag som kreves for reparasjon;
 • Skivefilter for å hindre hyppig tilstopping av systemet;
 • Start-stikk som er utstyrt med ventiler og gummipakninger;
 • Kontakter som forbinder filteret og slangen;

Siden formålet med noe arbeid, herunder montering av drypp vanningsanlegg, er å utføre installeringen så raskt som mulig og uten noen fysiske og materielle kostnader, produsere verk i flere etapper, foreslått av våre spesialister:

 • Først må du utvikle et prosjekt ledningsnett linje;
 • Forberede de verktøyene du trenger for å jobbe;
 • Utføre fullstendig nøyaktighet av hvert enkelt element i systemet;
 • Monter systemet.

Viktige nyanser som må vurderes i designprosessen

Utvikle en plan layout fungerer og prosjektet av vanning systemet er ikke komplisert, men til tross for dette, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke konkrete nyanser:

Utvikle en plan for drivhuset på en skala som på det var det mulig å nøyaktig bestemme plasseringen av sengene og deres parametere. Utviklingen av prosjektet Greenhouse er enkelt. For å gjøre dette, bruker et målebånd foreta de nødvendige målinger, og deretter overføre dem til plan basert på ønsket skala.

Viktig! Slange Legging må utføres slik at slangen føres gjennom alle sengene.

Finne kilden til vann i prosjektet av vanningssystem og markere stedet for installasjon i form av drivhuset. I bruk et passende volumkapasitet, som er forbundet til rørledningen som vannkilde i det vanning dryppsystemet.

Hva du bør vite om hovedrørledningen?

Som du kan se, lage en plan - ikke bare en kjepphest ansvarlige mestere, og en hendelse som senere vil lette arbeidet. Dette skyldes det faktum at hovedrørledningen er ofte ikke i det ferdige komplette system, og derfor er det nødvendig å beregne dens lengde. Denne oppgaven er enklere tidligere utarbeidet plan veksthus.

Viktig! For montering av drypp vanning systemet er anbefalt å bruke plastrør for kaldt vann, en diameter som ikke overskrider 32 mm. Unnlatelse av å overholde denne tilstanden kan ha problemer med å bore hullene og monter beslag.

Standard integrasjon plan drypp vanning system

 • Sted for installasjon av filteret bestemmes bare av personlige preferanser, men det er viktig å følge en enkel regel: installasjon av filteret bør utføres i området mellom røret og den vannkilde;
 • Ved hjelp av start-kontakt, kobler drypp båndet til hovedrørledningen. Det er viktig å huske på det forbeholdet at drypp tape må passere helt gjennom alle sengene;
 • Når du er ferdig, stopper slutten av drypp tape.

Hvis vurderes nærmere ferd med å installere drypp system, ser det slik ut:

For å kople slangen til hovedrørledningen, ved hjelp av spesialiserte beslag, pre-kjøpes i butikken;

Som praksis viser, i de fleste tilfeller, filtre er sammen og lett å rengjøre. Installasjon av filteret er utført i tilførselsslangen.

Viktig! Når du installerer filteret ta hensyn til kroppen hans, hvor du vil se pilene som viser retning av vann bevegelse. Når du installerer det er viktig å ikke blande noe og installere et filter i henhold til produsentens anbefalinger.

Det neste trinn er å forbinde den dryppe båndet til rørledningen. Dette vil hjelpe oss til å re-plan tidligere utarbeidet av drivhuset, takket være som vi kjenner den nøyaktige plasseringen av senger i drivhuset.

Derfor, i henhold til den plan trukket opp på hovedrørledningen i området for fremtiden for å feste båndet drypp lage mark marker;

Ved å bruke en drill, bores et hull bakken markerer hvis diameter skal være slik at den tilførte forsegling nesten ikke inneholdt deri;

Når man borer et hull i røret, og sette inn de gummipakninger, sette dem i start-kontakter med en kran. Feste start-kontakter ved hjelp av stramme muttere.

Ved å følge disse anbefalingene, får du muligheten til å deaktivere vanning av en eller flere senger uten å stenge hele drivhus vanning.

Viktig! Noen produsenter utføre produksjonsstart kontakter uten kraner, og derfor er det viktig å følge opp dette i løpet av et sett med valg. Hvis du ikke betaler oppmerksomhet og få start-kontakter uten trykk kan du ikke slå av vanning av en av sengene uten å slå av hele systemet.

Installasjon av kraner gjort på disse senger der vokser kulturer som ikke krever hyppig vanning.

Viktig! Som eksperter på dette feltet, anbefaler vi å installere kraner på alle sengene, uten unntak. Det vil være praktisk i tilfelle du ser skikket til å befrukte bare i visse senger, og dermed deaktivere sengene uten befruktning.

Det neste trinnet innebærer montering av drypp tape til start-kontakter, som er utført med liten innsats. Deretter plasserer av deres forbindelse mutteren strammes.

Viktig! Av stor betydning er den riktige plasseringen av drop i drypp tape, som bør være plassert på toppen.

Ved ferdigstillelse av alle arbeidene dryppe tape skal avholdes innen utgangen av sengene og drukne. For dette formål blir den kuttet på rett plass, ende brettes og endelig fiksert som kan gjøres ved å slippe båndet;

Hvis konfigurasjonen av senger er preget av en uregelmessig form, kan du alltid gaffel drypp tape med spesielle koplinger. For dette drypp Tapen kuttes i ønsket stilling og settes i eller dobbel tee gjennom hvilke vanning kan rettes i riktig retning;

Den motsatte ende av hovedrøret er også nødvendig å drukne.

For å automatisere prosessen med tilførsel av vann, dryppvanning system som er fremstilt i henhold til anbefalingene ovenfor, men i dette tilfellet, etter installasjon av filteret må installeres og avtokontroller avtopolivom veksthus tidsur som kan programmeres til å bytte til enhver tid av uken, timer eller dager. automatisk vanning drypp systemet er klart. Dermed minst pris av tid og penger, vil du se en dramatisk effekt på innstillingen av auto-vanning drypp system.

Auto-video


Like this post? Please share to your friends: