Processing Hage mot skadedyr: har våren behandling

Spring varme vekker alt liv fra dvalemodus, inkludert insekter skjult i vinter under løv i jorda eller under barken på trærne. På denne tiden, er det tid for gartnere hardt arbeid. Før anlegget endelig våkner, må du rengjøre hagen fra planterester, ta av dekselet på en riktig måte å gjøre de nødvendige vaksinasjoner, helse og formativ beskjæring og poding. Men det viktigste er å bevare helse og skjønnhet hagebruk avlinger og forventer en rik avling av bær og frukt, er det nødvendig å beskytte trær, busker og jordbær planting av skadelige insekter. Artikkelen fokuserer på behandling av våren hagen.

Innhold:

 1. Kjemisk behandling Spring Garden
 2. Hage Behandling mot skadedyr i løpet av våren biologiske agenser
  • Oppskrifter decoctions og infusjoner for behandling av hagen om våren
 3. Funksjoner våren behandling av frukt og bær plantasjer
  • Pest av frukttrær om våren
  • Behandling av busker
  • bringebær Processing
  • Processing jordbær senger
  • Spring beskyttelse av prydplanter
  • Fjær desinfeksjon av veksthus

Kjemisk behandling Spring Garden

Dessverre har vi erkjent at effektiviteten av bruk av kjemisk behandling for hagen mye høyere enn ved bruk av folk rettsmidler eller arbeidskrevende å samle larver og biller manuelt.

 • Den gode virkning for ødeleggelse av skadeinsekter gir en to-enkelt fjær sprøyting hagebruk beplantninger. Den første hagen behandling utføres før blomstring. For å gjøre dette, kan du bruke malathion eller keltan. Etter 10 dager, så snart som trær og busker ottsvetut, er behandlingen gjentas. Det er også mulig å behandle hagen og andre giftige stoffer, for eksempel "Marshal", "Nero", "Decis".

 • I lesjoner trær og busker soppsykdommer, og også for å forebygge slike sykdommer anbefale fjær behandler kobberholdig løsning formulering hage - Bordeaux blanding "homa" eller "Oksihoma". De kobberholdige stoffer, ikke bruker mer enn én gang i året, enten om våren eller høsten etter fjerning av avlingen.
 • Fordelene med å anvende kjemikalier (pesticider) Hage behandling er deres hurtige virkning og varighet tidsbesparende effekt. I tillegg er tre uker fullstendig nedbrytning av kjemikalier skjer på en behandlings dag. Derfor er faren for arrangementet for fremtidig høsting ekskludert.
 • Men i denne saken dyrkere bør utvise ekstrem forsiktighet og presisjon til å utføre produsentens instruksjoner om bruk av kjemiske midler. Tross alt, med overdreven entusiasme for kjemi i hagen, kan du skade din helse og plantene selv.
 • For å unngå ubehagelige konsekvenser av mulig kontakt med kjemiske løsninger, med hage spray, sørg for å bruke en respirator eller gasbind, hansker og vernebriller. Overholdelse av behandlingsvilkår, dosering og sikkerhetstiltak som er anbefalt av produsenten vil garantere at hageplanter etter behandling beholde sin vitalitet og menneskers og dyrs helse vil ikke være noe å true.

Hage Behandling mot skadedyr i løpet av våren biologiske agenser

 • Den økende popularitet blant gartnere skaffe midler for ødeleggelse av skadeinsekter ved hjelp av biologiske organismer: bakterier, virus, sopp og mikroorganismer i jorden - biologiske stoffer. Selv om effekten av disse midlene er noe lavere enn for plantevernmidler. Men disse stoffene er mer miljøvennlig.
 • Fjær prosesserings gartnerier tings utføres biologiske midler "fitoverm", "Aktofitom" eller "barriere". Sprøyting utføres to ganger: første gang, lenge før blomstring, andre gang - når hovne blomsterknopper.

Flow Tabell phytoverm

 • En lang tid - lang tid, da de kjemikaliene som dreper skadedyr, var det ingen spor av mennesker brukes decoctions og infusjoner fra planter som har en avskrekkende effekt på skadeinsekter. Det er også et middel for biologisk plantevern.

Oppskrifter decoctions og infusjoner for behandling av hagen om våren

Gartnere som ikke ønsker å forholde seg til kjemi, foretrekker å beskytte hageplanter skjær og avkok utarbeidet av populære oppskrifter:

 • I en halv liters glassbeholder ble plassert hvitløk, formalt på en prosessor eller ved hjelp av kvernen. Toppet krukke med vann og insisterer på et mørkt sted. En uke senere, innholdet av filteret til en annen glassbeholder og tett lukket. For behandling av planter i en bøtte med vann ble det tilsatt 50 g av infusjon.

 • Spray bær rygger kan benyttes infusjon av røtter og urter løvetann, fordel for våren er alltid full. Bøtte med vann oppvarmet til ca 50 grader, plassert omtrent 300 g knust løvetann og insisterer på ca. 3 timer. For å forsterke effekten, der du kan legge til noen sprigs av celandine. Bøtte trenger noe å dekke, slik at den kjøler ned litt lenger. Spray infusjon filtreres.
 • å lage mat tobakk infusjon Det vil trenge 250 g av tobakksstøv, som tilsettes til en bøtte med vann. Blandingen insisterer på ca. 2 timer, og deretter filtrert. For bedre adhesjon til overflaten av bladene blir tilsatt til infusjon av 40 g av mørk såpe.
 • Decoctions av potet og tomat topper å bekjempe bladlus, edderkoppmidd, larver, eple plodozherkoy og andre skadedyr av trær og busker, sprøytingen utføres etter blomstringsperioden. For å fremstille verktøyet må ca 1 kg av tørkede potet topper eller tomater. Thrifty gartnere for spring harvest sprøyting toppene i høst. Hun satt i en bøtte med vann, 3,5 - 4 timer insisterer, og deretter kok på svak varme i en halv time koke. Deretter kokes filtrert gjennom cheesecloth.
 • Infusjon av sennepspulver anvendes for sprøyting etter blomstring av frukt mot larver, sagfluer, møll, eple plodozherki. En halv kopp sennep pulver 2 dager dyppet i en bøtte med vann. Deretter blir infusjonen filtrert. For å sprøyte væske må fortynnes 2 ganger med vann.
 • tørre kvister avkok brukes for repelling bladlus, møll, stikkelsbær møll, larver og andre insekter som suger. Tørr sagebrush kan kjøpes på apoteket eller utarbeidet i høst. I en halv bøtte med vann kokes i 15 minutter, 1 kg tørt gress, deretter avkjølt og tilsatt infusert kylling gjødsel (1 kg gjødsel per dag infusert 3-4 liter vann). Blandingen ble filtrert, og gjort opp til et volum på 10 l.

Funksjoner våren behandling av frukt og bær plantasjer

Pest av frukttrær om våren

 • Tiltak for å beskytte pære, eple og andre frukttrær utføres i etapper. Det første trinn i mars krone danner trestammer og renset fra lav og gamle kortikale knuter. Hvis funnet under barken råte, deretter stedet for å bli behandlet rengjøres med en skarp kniv til sunn tre og smurte Vitriol og hage banen. Likeledes mottar deteksjon insektlarver dvalemodus i sprekker under barken.
 • Samtidig er ren og løsne trestammer, felles trærne sprøytet med kjemikalier, kalk badebukser for å unngå solbrenthet. Som beskyttende agent, du kan bruke "Oleokupritom" betyr å drepe overvintrende insekter (bladlus, suger, flått, midd, skala insekter).

 • I april, da knoppene begynner hevelse, bundet trestammer fellesoner for å fange møll og eplesnutebille blomstre, og trærne er sprøytet, for eksempel "Benzofosfatom", som er en kontakt insektmiddel. Virkningstiden er ca en måned. Dette stoffet er nesten ikke skadelig for pollinerende insekter.
 • Under blomstring av enhver behandling er stoppet. Så hvordan kan lide pollinerende insekter. På denne tiden bør være agro-tekniske tiltak: hoeing og luking i nærheten fat sirkler.
 • Når trær ottsvetut, er det tredje kan sprøytingen utføres mot skadelige insekter, ved bruk av biologiske eller kjemiske midler.

Behandling av busker

 • Ripsbuskene og stikkelsbær i hagen begynner å våkne opp tidlig frukttrær. Derfor er det lurt å først prosessen er busker. Før bruk av kjemikalier, først gjøre sanitær beskjæring og forming. Samtidig avslører grenene smittet glassvinger - dvs. gren med en svart hjerte, så vel som tørre kvister, slo knopp møll. Pasienter kutte greiner til bakkenivå og er nødvendig for å brenne.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

 • Det er også nødvendig å fjerne de hovne nyrer, som ligger CECIDOPHYOPSIS Ribis. Den gode effekten for å bekjempe skadelige insekter gir en varm dusj fra en vannkanne (til + 70C). Denne prosedyren skal utsettes for buskene inntil svellingen av knopper og blader.
 • Når snøen smelter, til matjord trestammer ønskelig skjule takbelegg eller en svart film, pre-clearing det siste året av blader og jord proryhlit under busker. Dette gjøres for å lukke skadedyr og deres larver komme ut av de øvre lag av jordsmonnet. Alle de gamle bladene brenne. Ved slutten av blomstring ren ly.
 • Før blomstrende blomster busker ble sprøytet med kjemiske eller biologiske midler for å drepe midd, Bud møll, bladlus og andre skadeinsekter.

 • Hvis buskene er observert vorter, vitner det om nederlag akasie Coccidae. Larver av denne skadedyr kommer ut av eggene lagt av hunnene under oppbygging, spiser de plantesafter. I alvorlige tilfeller kan dø bush. Disse buskene i tidlig på våren er det tilrådelig å behandle nitrofen.
 • Busker påvirkes antrakose - sopp sykdom hvor det er en for tidlig defoliering av blader brunaktig, som i stor grad svekker anlegg tidlig på våren behandles med kobberholdige stoffer.
 • På tidspunktet for opptreden av knopper buskene behandlede "Aktelikom", "Aktar" og "fitoverm". Arrangementet vil redusere antall rips gnagsår mygg, knopp midd, sawfly og andre skadedyr.
 • Ved slutten av blomstring bærbusker ble behandlet med 0,5% oppløsning av urea for å forhindre soppsykdommer. Og bladlus, midd, spire mygg og andre skadedyr sliter med å bruke biologiske produkter og tobakk infusjon.

bringebær Processing

Den vanligste skadedyr bringebær bringebær bille er overvintrer i jorda og krype ut på utsiden til midten av mai. Hvis du ikke holder en fjær behandling av bringebær, deretter multiplisert billelarver make bær Worms. Redusere utbyttet av bringebær og bringebær kan plantemidd.

 • For å kontrollere skadedyr i fjæren må være forsiktig fjerne alle de tørre bladene under bringebær busker og proryhlit jord. Du bør også klippe ødelagte og svake skudd, forkortet de 10 - 15 cm.

 • Så snart skuddene begynner å svelle nyrene, busker behandlet med en løsning malathion utarbeidet i henhold til instruksjonene. Du kan bruke "Aktelikom" eller annet biologisk produkt. Også bringebær biller som er samlet og manuelt å dra raskt på en seng av filmen. Busker påvirkes og spotting antrakose, Bordeaux blanding sprøytes.
 • Når knopper vises, kan du strø bringebær infusjon av reinfann. For å fremstille 500 g charge av tørre planter og helles halv bøtte med vann. 2 dager senere infusjons kokes i en halv time, og deretter filtrert. Deretter ble den fortynnet med den samme mengde kaldt vann og rikelig sprøytes landing, uten å glemme å behandle jordsmonnet.

Processing jordbær senger

 • Ridge med jordbær må renses for fjorårets løvverk og ugress, så bra proryhlit. For å hindre botrytis planting bør være godt ventilert, så på våren de trenger for å tynne ut ved å fjerne dårlige overvintret svake busker. Hvis du ikke utføre disse tekniske tiltak, er på grunn av grå mugg kan miste opptil 30% av avlingen, spesielt i den våte sommeren.

 • Erfarne jordbær dyrkere anbefaler å føre vann oppvarmet til ca. 65 ° C ved tilsetning av noen få krystaller av kaliumpermanganat. Løsningen bør være blek rosa. Vann bør helle et krus til sentrum uttaket. Denne behandlingen reduserer antallet av edderkoppmidd og snutebiller betydelig. Med rot, blad spot, kan pulveraktig mugg håndtere sprøyting busker Bordeaux blanding.
 • I april, med utseendet på unge blader, jordbær behandlet "Aktofitom" eller "fitoverm" for å drepe edderkopp midd. Og når de begynner å danne blomsterknopper sliter med snutebiller, blad valser og sawflies med "Antitlina" tobakk avkok eller infusjon av løvetann.

Spring beskyttelse av prydplanter

 • Perennial prydbusker som pryder hagen, trenger også beskyttelse mot skadedyr og sykdommer, samt andre gartnerier avlinger. Derfor, kan listen over fjæren arbeid i hagen i forhold til prydplanter, er det nødvendig for å muliggjøre fjerning av vinteren ly, renset jord fra gamle trær, sanitær og form beskjæring, behandling med et kjemisk eller biologiske midler.
 • Selv om det ikke oppløse nyre planter påvirkede skabb, spotting, svart-råte eller kreft ble behandlet med Bordeaux blanding, kor eller et annet preparat som inneholder kobber. Mot overvintring skadedyr busker kan sprayes med medikamentet №30, fundazol eller karbofosom.
 • For å redde den fra rot råte og andre sykdommer pære blomster, de er dynket i en løsning eller fundazol fitosporin.

Fjær desinfeksjon av veksthus

 • Drivhus er også nødvendig for å bli desinfisert, pre-clearing dem fra fjorårets planterester: Potetbortskjemt frukt og ugress. Strømpebånd materialet som brukes i det siste årstid, er det bedre å brenne som i det stykke hyssing og tau, kan patogener overvintrer på innsatsen og skinnene.
 • Det neste trinnet er å vaske den indre overflate av veksthus såpevann ved hjelp av en børste og deretter skylles med rent vann fra en slange. Tre rack, bjelker og hyller bør behandles med en oppløsning av blekemiddel.

 • Et par dager før transplantasjonen behov for å utføre utgassing drivhus svovel brikker. Dette dekontaminering utføres bak lukkede dører og tverrbjelker. Brikker er anordnet på et metallstativ og satt i brann. Mengden av svovel-brikker beregnet i henhold til produsentens instruksjoner, avhengig av omfanget av drivhuset. 4 dager etter den svovel gassing drivhus godt ventilert.
 • Som et resultat, vil fjæren drivhus desinfeksjon nedsetter klart risikoen for soppsykdommer og lesjoner crop pester.

Like this post? Please share to your friends: