Hvordan å plante druer: trinnvis guide

Planlegging plante druer på nettstedet, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke funksjoner i denne prosessen. Tross alt, for å samle den første innhøstingen i noen år, er det nødvendig ikke bare å velge et utvalg som er ideell for terrenget, men også for å utvise tilbørlig aktsomhet, tar hensyn til alle funksjonene.

Innhold:

 1. Hvor er det best å plante druer?
 2. Den beste tiden for å plante druer
 3. Hvordan å plante druer hjemme
  • Forbereder seedlings for planting
  • Landing av druer i svart jord og leire
  • Planting i sandholdig jord
  • Planting vegetative frøplanter
  • Å plante druer i fjæren
  • Hvordan å plante druer i høst
 4. Generelle regler for å plante druer
 5. Hvordan å plante druer. vanlige feil

Hvor er det best å plante druer?

Velge den mest egnede steder for å plante druer bør fokusere ikke bare på det estetiske utseendet av hagen, men også behovene til anlegget for sin utvikling av de mest komfortable, og aller viktigst - produktivitet. Så før du kjøper frøplanter for fremtiden til vingården skal lære om det noen fakta.

 • Druer - en flerårig plante, så du trenger en veldig ansvarlig, og viktigst på forhånd, velger landing spot for ham. Det er viktig å ta hensyn til de biologiske egenskapene til utvalgte varianter, for ytterligere å maksimere produktiviteten.
 • Et annet faktum å vite om druer - er avvisningen av skyggefulle steder. I lys av dette er det nødvendig å velge sør eller vestsiden del, samt unngå landing ved siden av høye trær.
 • Nesten alle varmekjære druetyper og endringer i temperaturen ikke tåler vintersesongen. Det er derfor nødvendig så nøye som mulig å velge området et sted der det er beskyttet mot sterk vind og lave temperaturer. Den mest hensiktsmessige i dette tilfellet, for anlegget vil være innlegg noen av veggene i hovedbygningen eller husholdning bygninger. Saken er at i løpet av dagen veggen i en viss grad, oppvarmet av solen, slik at de kan gi overskuddsvarme vine om natten. I tillegg er et slikt arrangement akselererer sterkt tidspunktet for bær modning. Hvis det er et spørsmål som er bedre å plante vinranker, bør valget bli gitt region frøplanter.

 • Med hensyn til behovet for en viss type jord, i denne sammenheng, ganske upretensiøs druer. Likevel er det en viss nyanse - gi forskjellig frøplanter, plantet det i den frukt men stengrunn type. Drenering kvalitet jord hindre slik stagnasjon av fuktighet, noe som fremmer overmetning av jord og kalk salter. Alt dette kan ha en negativ effekt på druene.

Den beste tiden for å plante druer

 • Høst og vårsesongen ensbetydende egnet for planting av unge vintreet frøplanter i bakken. Siden slutten av april til midten av mai produsert planting frøplanter av årbøker, treaktig stamme med allerede. Men med slutten av mai og i hele juni kan plantes grønn vegetativ vintre.

 • Som for høsten planting av stiklinger, er det vanligvis utført mellom oktober og før den første frosten. Teknikken har nesten ingen forskjeller fra vårsesongen, med unntak av forsiktig vern av unge druer fra plutselige endringer i temperatur. Vanligvis er dette drue belagt torv, sagmugg eller nåler.

Hvordan å plante druer hjemme

Forbereder seedlings for planting

Of course, for planting frøplanter er egnet kun friske druer. Hvordan kan jeg sjekke det? Det er flere faktorer som indikerer kvalitet.

 • Basal del av de unge spirene må nødvendigvis være hvit. Hans brun fargetone indikerer uegnet til å unnslippe.
 • Den årlige prosessen bør være moden med lyse grønt kuttet.
 • Egnet frøplante skille tette knopper som ikke faller av ved berøring lett.

Disse reglene er egnet for planting druer jomfru, selv om han mer beskjeden.

Før du planter vintreet borekaks, er det nødvendig å utføre sine forberedelser til landing:

 • bunn stilken blir skåret slik at det etterlates de første 1 cm til nyre- og ca. 2 cm over toppen;

 • i løpet av de neste 24 timer, så må frøplantene suge i en vandig løsning med en spiseskje av honning å forbedre ytterligere vekst;
 • etter at prosessen med å suge borkaksen blir forsiktig tørket og parafin. Dette vil kreve liter kapasitet, som er blandet for å 15 g av voks og harpiks, 300 g parafin og vann. Blandingen må oppvarmes, under omrøring forsiktig. Borekaks kan parafin alene eller i flere stykker, for at de er dyppet i den øvre del av den fremstilte blanding, og deretter inn i en beholder med kaldt vann. Under prosedyren, behandles ikke mer enn 6 cm drue planter;
 • i tillegg til den vanlige trimming og behandling, har de unge planter av druer behov og pre-herdeprosessen, før den egentlige planting i jorden. Ellers kan de få betydelige skader under direkte sollys;
 • innen en uke etter vegetative frøplanter holdes under et tak eller i tett skygge av trærne. Deretter ca 10 dager under naturlig sollys. Som for spirene som ble dyrket i dårlige lysforhold og i strid med det temperaturregime - for deres akklimatiseringsperiode forlenges med 1,5 ganger. Deres utseende har en mer avlange skudd og bladene er blek grønn;
 • Unge planter av druer som ikke har gjennomgått riktig herdeprosessen og plantes i åpen mark tidlig på våren, for å reagere slike forhold som den tidlig debut av høsten. Resultatet er å stoppe veksten og veksten av treet tar form - på denne måten forbereder den påståtte frøplante vinteren. Det er ikke kritisk til anlegget. Siden nærmere midten av juni, disse spirene gjenoppta aktiv vekst og utvikling.

Landing av druer i svart jord og leire

Fremgangsmåten for landing av druer i svart jord og leire.

 • Under lignified frøplante fremstilt utsparing 80 cm dyp og 80 bred.
 • Bunn dekket næringsstoff lag, tykkelse - 25 cm Dens sammensetning omfatter 10 bøtter humus blandet med fruktbar jord.. Etter omhyggelige stampe dette laget er belagt gjødningsmidler i forholdet: 300 g pottaske gjødsel så som superfosfat nummer 3 liters tre aske. Dette laget er også blandes med jord og er foret i tykkelse - 10 cm 5 cm følgende foret med bare bakken .. Etter fullførelse av alle manipulasjoner skal forbli i fordypningen 50 cm.

 • Det neste trinn vil være å danne en liten forhøyning i midten av utsparingen. I midten er satt inn og frøplante røtter er jevnt fordelt. Grape helles fruktbar jord (svart jord eller leire) til et forsterkningsnivå. Frøplanter spirte borekaks fra avkortet vertikalt lagt, men eksempler på lengre enn 25 cm skal plantes i en svak skråstilling.
 • Etter frøplante installert, og alle de tidligere lagene ble nøye rammed, jord vannes to - tre bøtter med vann. Etter delvis tørking, blir topplaget svakt løsnet til en dybde på ca 10 cm.
 • I fremtiden druene vannes to ganger med et intervall på to uker. Så igjen løsnet jord og mulch.

Tips: Hvis du ønsker å plante ville druer (jente), er alt mye enklere. Best av alt, overlever han høsten. Det er nok til å kutte vintreet uansett lengde uten røtter. Sett det flatt på bakken og prikopat grobunn slik at alle prosesser (blad) dukket opp på overflaten. Senere fra hvert slikt blad begynner å vokse opp selv vintre. I høst er nok regn, så vanning er nødvendig for å gjøre bare etter behov.

Planting i sandholdig jord

Hva er forskjellen på å plante vinranker i sandholdig jord, hvis vi sammenligner denne prosessen, slik som leire eller svart jord?

 • Saken er at ved lave temperaturer, fryser sandholdig jord raskere og sterkere, og i sommer, henholdsvis - for oppvarming. I tillegg til denne slags jord er praktisk talt beholder fuktighet og næringsstoffer, i motsetning til den fruktbare land.
 • Alle disse faktorene må vurderes i ferd med landing druer. Således må utsparingen under frøplante nå en meter dyp. Og å opprettholde fuktighet og for å forhindre tap av næringsstoffer er plassert ved bunnen av gropen spesielt tette sjikt. Det er dannet av leirjorden i høyde på minst 20 cm toppen av det og tilbakefylles gjødsel næringsblanding (Høyde - 25 cm) ..
 • Den mest hensiktsmessige dybde av planting av planter i sandholdig jord -. 60 cm Care druer blir regelmessig vanning, noe som vil være nødvendig for å fremstille med et intervall på syv dager, 4 fulle bøtter med vann.

Planting vegetative frøplanter

 • Utsparingen i jorda fremstilt på samme måte som i frøplante planting er lignifisert. Forskjellen ligger i dybden av groper, bør det være 25 cm på en leire og chernozem jord og omtrent 20 cm av sand. Alle lagene nøye komprimeres og vannes 2-4 bøtter med vann hver uke.
 • Når jorda vil krympe, må du lage et hull 55 cm på leire eller svart jord og 65 cm på sand. Frøplante, den siste varmebehandlingsprosess, forsiktig ekstraheres fra frøene beholderen, og sammen med land legges på den preparerte settedybde. Den mellomliggende avstand er fylt med fruktbar jord, vannes og komprimeres med en bøtte med vann.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

 • Etter å ha fullført landing nær vegetative bakterie installert tre pinne å støtte drue planter videre.

Viktig: ikke passere akklimatisering planter anbefalte nødvendigvis skjule ved hjelp av skjoldet. For dette vil være tilstrekkelig til å romme 10 dager på sørsiden av landing - grener av trær eller kryssfiner ark.

 • I det første året frøplanter bør overlates bare en flukt, forsiktig fjerne de gjenværende druene og knytte til en pinne.

Å plante druer i fjæren

 • Spring plante druer sikrer at begynnelsen av den kalde, får han den nødvendige makt og nok få nok næringsstoffer. Dette sikrer at den unge frøplante motstand mot lave temperaturer.
 • Gunstig for utviklingen av unge frøplanter innledende jordforbedring. Dermed, hvis gropene under vintreet å forberede seg på forhånd - å falle, så våren vil være klar ideell base for planting, rik naturlig gjødsel.
 • Mange druetyper som kan i det andre året for å få en mindre avling. Men det er bare i tilfelle av våren planting. Fruiting høst frøplanter er vanligvis forsinket med ett år.

 • For ytterligere positive øyeblikk kan tilskrives gunstige temperaturforhold i vårsesongen. Etter fallet av den første frosten kan skade ikke bare de unge shoot, men promorozit jord.

Men blant så mange fordeler, er det en rekke nyanser som bør tas hensyn til ved valg av vårsesongen for å plante druer:

 • mangel på fuktighet. I løpet av denne perioden, blir ytterligere vanning nødvendig, noe som er anordnet i den faller naturlig;
 • Mangelen på jord næringsstoffer. Dette gjelder spesielt i tidlig på våren, når de skal være forskjøvet fra den supplerende dekk mose, sagflis og humus;
 • kvalitet frøplanter av druer er tilbudt for salg i høst, så det er sannsynlig oppkjøpet i løpet av våren de frosne prøvene.

Likevel er våren ansett lovende sesong for å plante drue planter. Det er bare ett spørsmål: om til enhver tid er det mulig å gjennomføre en landing i bakken? Nei, burde egentlig plante periode velges, gitt behovene til frøplanter og temperatur.

 • Den optimale temperaturen er over 15 ° C. Dessuten, og jordtemperatur er viktige indikatorer, fordi de trenger for å oppnå minst en figur på 10 ° C. Det var i denne perioden er den beste vekstsesongen ungtrær. Ved månedene dette tidsintervallet vil avhenge av regionen. Siden en fersk fryse avsluttes innen utgangen av mars, og i den andre natten temperaturforskjeller skje før midten av april.
 • I tillegg er det viktig å ta hensyn til temperatur og typen av frøplanter: vegetativ eller stiv. Det første alternativet er presentert for salg i små beholdere med jord. Slike anlegg er karakterisert ved å ha en unge skudd med blader. Gunstig landing periode: fra midten av mai til slutten av juni. Men stiv frøplante levedyktighet er særlig fordi det er utført en rotstruktur og nyrer. Derfor, selv på et tidlig planting, for eksempel i midten av april, var han i stand til å tåle skiftende klimatiske forhold.

Hvordan å plante druer i høst

De planting drue planter i høst, også har en rekke funksjoner. Følgende faktorer kan tilskrives fordelene.

 • Fuktigheten nivået på denne tiden, positiv innvirkning på vekst og dannelse av de unge vintreet skudd. Ekstra vanning er nødvendig bare i de første ukene etter planting.
 • Høst frøplanter har en tendens til tidligere utvikling og starte fruiting.
 • Men til den viktigste ulempen er at de unge spirene ikke bare flytte den kalde og gusty vind, selv med skikkelig husly.

 • Velge periode for planting drue planter i bakken, er det nødvendig å ta hensyn til ikke bare de fordeler og ulemper ved hver av dem, men spesielt utvalgte varianter.

Å plante druer video

Generelle regler for å plante druer

 • Det viktigste for utviklingen av druen er velvalgte jord. Grobunn: humus og lett jord - dette er akkurat hva som kreves frøplanter.
 • I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til plasseringen av grunnvannsnivå. Hvis de vingle når grensene til 1,5 meter dyp, er det obligatorisk å utstyre den nødvendige dreneringssystem.
 • Et annet viktig poeng er at befruktnings mineralske tilsetningsstoffer og rettidig vanning.
 • Planting drue planter innebærer layout der de får maksimalt med lys og ikke bryter den gjensidige rotvekst.
 • Planting drue planter på et plott av fordypningen bør opprettholdes fra 2 til 2,5 meter.
 • Med frøplanter nær bygninger innrykk bør være minst 0,5 meter.
 • Avstand fra den tette og høye trær og busker - 0,5-0,7 meter.

Hvordan å plante druer. vanlige feil

 • Planting frøplanter med et svakt rotsystem - de kan enten ikke slå seg ned i det hele tatt, eller forsinket utvikling. I tillegg slike skuddene er usannsynlig å gi en god avling.
 • Erverv av ukjente varianter av frøplanter kan resultere i behov for å kjøpe nye og stubbing. I frøplanter, upassende klimasone, trenger fruktene ikke har tid til å modnes i en sesong, så i fremtiden må også byttes ut.
 • En vanlig feil er å plante trær og druer nær nordsiden av bygningene i området. I dette tilfellet bruker anlegget alle krefter vekst, vil høste være liten, og det vil bli plassert i de øverste skuddene.
 • Danner en grunne grav for planting, må du vite at dette vil begrense frøplante på næringsstoffer og påvirke utviklingen.
 • Overdreven dypere langsom vekst på grunn av virkningen av lave temperaturer i de dype lag av jordsmonnet.
 • Men lettere penetrering vil påvirke forbruket av frøplante av vann, og gjøre det umulig å behandle vinranker ly for vinteren.
 • Fortykkelse av drue planting vil øke antall soppsykdommer, i tillegg frøplanter vil kjempe for vannforbruk og belysning.
 • Planting bare kvinnelige varianter uten potensielle pollinerende varianter kan føre til knusing av avlingen. Det anbefales av seks "kvinnelige" busker plantet en bestøves.

Ilandføring av unge frøplanter av druer - prosessen er ganske arbeidskrevende. Viktig er ikke bare valg av skuddene som tåler de klimatiske forhold og jordegenskaper, men også god kvalitet forberedelse for landing. Samsvar med alle nyansene sikrer god ytelse utvikling og fruiting av fremtiden til vingården.


Like this post? Please share to your friends: