Plasma sveising svomi hender

Industrien i dag er i rask utvikling. Det er nye metoder for sveiser, som i moderne privat bygging hvert år begynner å bli populært. Disse metodene er ofte lettere å jobbe, men mister ikke i forhold til de tidligere oppfunnet metoder, sin sikkerhet og funksjonalitet. En av dem er en plasmasveising og smelter deler.

Innhold:

 1. SAMMENDRAG plasmasveising
 2. Prinsippet for operasjonen
 3. Fordeler med plasma sveising
 4. Typer Plasma Welding
  • Mikro sveising
  • Sveising på den gjennomsnittlige strøm
  • Sveising ved høy strøm
 5. Plasma sveising
 6. Plasma sveising med sine egne hender

SAMMENDRAG plasmasveising

Plasmasveising benyttes for lodding "rustfri" stålrør og andre metaller. Plasma buesveising er en prosess i hvilken metallsmelte utføres lokalt med en plasmastrømmen. Kalt plasma ionisert gass som inneholder ladede partikler som kan lede strøm.

Gassen blir ionisert av oppvarme høy-innsnevret bue, som renner fra plasmabrenneren. Jo høyere gasstemperaturen er, vil ioniseringen hastigheten være høyere. Arc temperaturen kan nå 5000-30000 grader Celsius. Plasma sveising teknologi er lik Argon sveising prosedyre. Vanligvis er imidlertid lysbuen ikke kan tilskrives til plasma, fordi dens driftstemperatur mye lavere - opp til 5000 grader.

Av alle typer eksponering for metaller anses å være den mest vanlige plasma sveising, fordi begynte å bli brukt i moderne tungindustri, rustfritt stål, ikke-jernholdige metaller og legeringer og noen legeringer, ikke-jernholdige metaller, og for disse materialer, gass og annen behandling anses å være ineffektiv.

Plasmabue kalles en konsentrert kilde til varme, noe som gjør det mulig å sveise store tykt metall uten skjærekanter. På grunn av sin egen sylindrisk form, og en betydelig økning i lengden av muligheten for en slik lysbue gir mulighet for plasmasveising med hendene på trange steder, og når avstanden fra produktet til brennermunnstykket.

Prinsippet for operasjonen

For omdannelse av en konvensjonell bue plasma for å øke kapasiteten og den vanlige temperatur for buen er det vanlig å bruke to fremgangsmåter: komprimering og tvinges injeksjonsprosedyre i en bue plasmagass. I fremgangsmåten som plasmagass argon er det vanlig å benytte, noen ganger under tilsetning av hydrogen eller helium. Som beskyttelsesgass er også nødvendig å bruke argon. Materialet av elektroden er wolfram, aktivert thorium, yttrium og lantan og kobber og hafnium.

Komprimering av lysbuen skjer ved en spesiell anordning av sin plasmabrenner, er veggene til som avkjøles i vann under kraftig måte. Tverrstang kompresjon som et resultat av kompresjon reduseres, og som et resultat øker dets kapasitet - energien per arealenhet.

Den delen av plasmabuen blir injisert samtidig med komprimeringen av plasmagass oppvarmes ved hjelp av en lysbue, blir den ionisert og øker på grunn av termisk ekspansjon i volumet av ett hundre ganger. Den kinetiske energi av de ioniserte partikler, som inneholder en plasmagass, supplerer den termiske energi som frigjøres i lysbuen som oppstår som et resultat av de elektriske prosesser. Derfor er plasma arc og kalt en kraftig kilde til energi enn vanlig.

I tillegg til høy temperatur, de viktigste funksjoner som skiller plasma fra en vanlig bue er: en mindre diameter bue trykk på metallet buen er større ved seks til ti ganger, enn den konvensjonelle, sylindriske bueform sammen med de vanlige avsmalnende, muligheten for å opprettholde lysbuen ved lave strømninger - 0,2-30 Amps rekkefølge.

Det er to ordninger plasma sveise: sveising av plasmabuen, hvorved den lysbue brenner mellom gjenstanden og elektroden, og plasmastrålen, når buen brenner mellom elektroden og plasmabrennermunnstykket og blåse gasstrømmer. Den vanligste er den første ordningen.

Fordeler med plasma sveising

Det finnes følgende fordeler plasma sveising og smelting av metaller i sammenligning med klassiske metoder:

 • Det er mulig å bruke plasma sveisemaskinen i nesten alle metall - jern, stål, aluminium, aluminiumlegeringer, kobber med dets legeringer.
 • Metal Cutting hastighet, som har en tykkelse på 50-200 mm, 2-3 ganger høyere enn i løpet av gass-sveising.
 • Det er ikke nødvendig å anvende acetylen, argon, oksygen eller propan-butan, som i betydelig grad reduserer kostnadene ved drift av plasmainnretningen.
 • Acc sømmer under smelting og sveising, så vel som kvaliteten av prosedyrene praktisk talt eliminere fremtidige behandlings kanter.
 • Metal sveising er ikke deformert, selv om du trenger å kutte en kompleks form eller form. Plasma sveising teknologi gjør det mulig klippe prosedyren på en uforberedt overflate - farget eller rusten. Når du skjærer den malte design ikke tenne maling arbeid i området av buen.
 • Trygge arbeidsplasser, fordi når du bruker en plasma cutter er ikke brukt gassflasker. Denne faktoren er ansvarlig for bærekraften i slikt arbeid.

Typer Plasma Welding

Plasma sveising i hjemmet er nå ansett som en ganske vanlig prosess, populariteten som er ganske opplagt. Avhengig av gjeldende er tre varianter av plasma sveising: Mikro, på middels og høy strøm. Ved å velge en bestemt type, vil du lære hvor mye plasma sveising i huset.

Mikro sveising

Den vanligste er ansett Mikro sveising. Den høye grad av ionisering av gassen i plasmabrenneren og ved hjelp av spesielle wolfram elektroder med en diameter på 1-2 mm, kan plasmabuen brenne ved ekstremt lav strøm, ettersom indeks på 0,1 ampere.

Spesielle lave strømstyrke likestrømkilder er utformet for å motta den plikt lysbue som brenner mellom en kontinuerlig vannkjølt kobbermunnstykket og elektroden. Ved å summere opp produktene fra plasmabrenneren til hoved buen er tent, tilføres fra kilden. Plasmagassen mates gjennom plasmabrennermunnstykket, som har en diameter på omtrent 0,5 til 1,5 millimeter.

Mikro sveising - en svært effektiv måte å fusjonsprodukter, som har en liten tykkelse - opp til 1,5 mm. Diameteren av plasmabuen når 2 millimeter, noe som tillater varme å konsentrere seg om en begrenset del av produktene og varmen sveiseområdet uten å skade et tilstøtende parti. En slik bue for å unngå brenning, noe som er typisk for vanlige TIG-sveising av tynt metall.

Hoved gass som brukes som en beskyttende og plasma, fungerer argon. Uavhengig av sveisemetallet, tilsettes forskjellige tilsetningsmidler som øker effektiviteten av plasma metall sveiseprosedyre. Ved sveising av stål egnet tilsetningsmiddel til et beskyttende argon 8-10% hydrogen for å øke den termiske virkningsgrad av plasmabuen. Ved sveising av stål med lavt karbon for argon, kan tilsettes til karbondioksyd med titan sveising - helium.

Anlegg for Mikrosveiseprosessen gjør det mulig å utføre sveising i forskjellige moduser: kontinuerlig eller pulserende direkte polaritet strømpulser med ulik polaritet, sammenhengende omvendt polaritet. Mikro sveising er med hell anvendes ved fremstilling av tynnveggede beholdere eller rør, belgen og sveising av membranene til den dimensjonale detalj, fremstilling av smykker og en forbindelse folie.

Sveising på den gjennomsnittlige strøm

Sveiseprosessen ved mediumstrømmer på 50-150 ampere har mange likhetstrekk med fremgangsmåten TIG wolframelektrode. Det er imidlertid ansett som mer effektivt på grunn av den begrensede varme og høy effekt bueområdet. Plasmabuen på energiytelse tar mellom vanlig bue og en laser eller elektronstråle mellomstilling.

Plasmasveising med en gjennomsnittlig strøm sikrer en dypere penetrering i forhold til tradisjonell bue, med mindre bredde sømmer. Også energi egenskaper, og dette er på grunn av trykksveising høy bue nivået til badet, og dermed redusere tykkelsen av lagene under buen av det flytende metall og en forbedring av forholdene for overføring av varme dypt inn i basismetallet. Prinsippet for drift av plasmasveising muliggjør drift ved hjelp av sveisetråden.

Sveising ved høy strøm

Sveising ved mer enn 150 ampere utøver på metallet en enda større effekt, fordi plasmabuen ved en strøm på 150 ampere lysbuen er ekvivalent til 300 ampere sveising av deler med ikke-forbrukbar elektrode. Denne plasmasveising er sammen med forekomsten av et absolutt penetrasjon gjennom hull i badekaret. Det er utført som om kutt produkter, etterfulgt av sveising.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

På den motsatte sideskjøter metall holdekraft av overflatespenning. Range modus er meget begrenset, fordi ved sveising, dannelsen av gjennombrenning. Plasmasveising krever høy produksjonskultur, og respektere teknologier preformmontasjen, noe som sikrer grundig kjøleforhold av plasma sveiseapparater og deres driftskrav. Selv små begår brudd kjølemodus av plasmalansen fra den høye temperatur og liten diameter dyse den provosere dens ødeleggelse.

Plasmasveising ved høy strøm anvendes for legert og legerte karbonstål, aluminiumlegeringer, kobber, titan og andre materialer. Denne prosedyren, i mange tilfeller kan redusere kostnadene forbundet med Groove, forbedre kvaliteten på leddene og øke produktiviteten.

Plasma sveising

For øyeblikket forbrukerne er flere typer sveisemaskiner. Den første av disse - ved bruk av elektrisk sveising med en sveisetransformator. Mener imidlertid at denne metoden har utlevd sin nytte. Den andre typen enhet - sveising inverter, enkelt, pålitelig og felles anordning for elektrisk buesveising. Den tredje er den mest teknologisk avanserte og plasmaskjæring maskin.

Erfarne fagfolk og private master prøve å bare bruke enheten til plasma sveising og smelting av metaller. Kjent med denne fremgangsmåten ved å se på videoen av plasma sveising og skjæring av metaller og legeringer. Ved hjelp av en spesiell plasma sveising maskin hjemme, vil du legge merke til at en liten mengde avfall, og det er en høy hastighet.

For drift av plasma sveisemaskinen trenger bare komprimert luftstråle og elektrisitet, og hvis kompressor: - bare elektrisitet. Slikt utstyr under drift krever utskiftning av dysen og elektroden til plasmabrenneren, mens anordninger for behandling av metall oxy-fuel periodisk må etterfylles ved hjelp av pereattestovannye gassflasker og tilsetningsstoffer.

Plasma arc besluttet å sette i en spesiell enhet for plasma sveising - plasmabrenner. Overflaten av plasmabrenneren intenst og avkjøles kontinuerlig strøm av vann. arc tverrsnitt etter komprimeringen blir redusert, og den energimengde som forbrukes pr flateenhet (tykkelsen av plasmastrømmen) - øker.

Plasma jet er av to typer - direkte eller indirekte handlinger. Aktive krets flekker i det første tilfellet er anordnet på røret, og en wolframelektrode, i det annet tilfelle - kan plasseres på elektroden av wolfram, og de indre sideflater av dysen. Plasmadannende gasser for å beskytte metallrøret fra luften handlingen.

Plazmofonom arbeid med de beste i en stor garasje eller på gata, uansett at plasma sveising er en av de sikreste typer sveising. Den eneste ulempe ved denne metoden er vekten og kostnadene ved sveising og plasmautstyr.

Plasma sveising med sine egne hender

Plasma sveising teknologi fra andre typer sveising er vesentlig forskjellig. For å gjøre dette trenger du filler wire, Plasma sveiseapparat for elektroder.

Før arbeidselektrode må være skjerpet i form av en kjegle med en vinkel på omtrent 28-30 grader. Denne koniske del av elektroden bør nå dens diameter 5-6. Spissen av konusen skal butt 0,2-0,5 millimeter. Når elektroden monteres anbefales det å sørge for at dens symmetriakse faller sammen med symmetriaksen for den plasmadannende dyser.

Sveisesømmen er nødvendig å kappe i likhet med TIG-sveising. Kanter, kanter og ender av metall slipes med en stålbørste til en bredde på 3 cm. Hvis man allerede har utført den skjæring av metall plasma, er det nødvendig å rense skjæreoverflaten til en dybde på ikke mindre enn 1 millimeter. I nærvær av sprekker på skjæreflatene må rengjøres før fjerning av defekten og avfettes de avisolerte deler.

Den sveisede metallplater bør ikke være til stede gap størrelse større enn 1,5 mm. Hvis det er mulig, feste av enheter og enheter på en slik måte at det er helt identisk med aksen av leddene. Belagte elektroder sveiper klebrighet slik at klebematerialet er i flukt med hovedmetallprodukter. Hvis det er nødvendig, glatte ut områder av grytekluter. Kvaliteten på vinne poeng og hoved sveisen skal være lik.

Hvis du er interessert i hvordan å lage plasma sveising, husk at prosedyren er anbefalt til DC. For 5-20 sekunder til Arc eksitasjon prosessen bør sende en sveisedekkgass. Av kan være 10-15 sekunder etter buen oppsigelse prosedyren. Hold plasmabrenneren i en avstand på ikke mer enn 1 cm av nevnte produkt. Ikke bryte av buen som mulig gjennom hele sveiseprosessen. Hvis det skjedde, er det nødvendig å rydde opp i sømmen på en avstand på 15 millimeter for å bryte punkt. Fortsatt etableringen av sveisen bør også begynne å avansere.

Ved sveising av metall Unngå overoppheting. Hvis materialet er fortsatt varmes opp til en temperatur som er høyere enn 100 grader Celsius, må du gjøre eller ødelegge metallet for å kjøle den komprimerte luften. For å oppnå høy kvalitet på sveisene når fusjonsprosedyre gjennom brenneren beveger seg jevnt og stabilt, slik det gjøres i maskinen.

For å opprette den korrekte formen sømmer må utføre plasmasveising med fyllmateriale, som har en diameter på 1,5 mm og over. Sveisetråd lommelykt og informere viss svingningsamplitude av 2-4 mm. Monitor til en beskyttende gass sonen ikke kommer ut i slutten av smeltet wire. Så du kan ikke så vanskelig å tjene det i badekaret for sveising. Ved slutten av sveise forsegle den anbefalte dråpe av det smeltede metall sumpen sveiset samtidig trekke lysbuen eller av.

Plasmasveising er i det vesentlige en prosess som er basert på fordelingen og bruken av plasma. Under sveising som hovedkilde er en gass som er via eksponering for høye temperaturer i en kort periode av tid fremmer dannelsen av plasma. Pris plasma sveising du vil bli fornøyd med. I tillegg er fremgangsmåten sikker for menneskelig liv fordi det ikke er brukt i løpet av de farlige oksygenflasker, og komprimert luft.


Like this post? Please share to your friends: