Reparasjon av gass kolonner med sine egne hender

En løsning på spørsmålet tilførsel av oppvarmet vann - rask varmtvannsberederen installasjon. I dette tilfellet blir det gjenstand for oppmerksomhet er en geysir. Tross alt, gass varmtvannsberedere i forhold til elektrisk er mer økonomisk på grunn av lave tariffer for energi, så vel som i forhold til varmtvannsberederen - mer komfortabel, fordi de tillater å bruke varmt vann i en hvilken som helst mengde og til enhver tid på dagen. I dette tilfellet, den viktigste tiden for å identifisere feilen oppstod og å reparere varmtvannsbereder med hendene.

Innhold:

  1. apparat geysir
  2. Typiske feil geysir
    • Varmeveksler tilstoppet med skala
    • Lodding gassvarmer heatsink
    • Gass vannvarmer tenner ikke
    • Kolonne ikke riktig varmer vannet

apparat geysir

Vanlig gass varmtvannsbereder er en jern boks som ligner et kjøkkenskap. For ham to rør oppsummert - gass og vann. Indre struktur omfatter en varmeveksler, en hoved og pilotbrenneren. Etter at kranen er åpen, uavhengig av fremgangsmåten for brenneren antennelse blir gassventilen åpnes, slik at den energibærer i pilotbrenneren, noe som er av primær lys.

Når forbrenningsgassen frigjøres varme som er tilstrekkelig til hurtig å varme opp vann som passerer gjennom varmeveksleren - anordnet over brennerne i spiralen røret. Det oppvarmede vannet føres gjennom et vannrør, gass som kommer ut av kolonnen til kranen (kranen på bad, dusj, kjøkkenkran), som ble åpnet. Forbrenningsprodukter gassuttrekk igjen fjernet, som går ut fra den øvre del av gasskolonnen.

Kolonne ved metoden av pilot tenning er elektroniske, manuelle type og pezorozzhigom. Allerede foreldet manuell tenning innebærer bruk av fyrstikker: åpning av gassventilen som er egnet til rørsøylen, holde en tent fyrstikk til tenneren som umiddelbart kommer på. Hovedbrenneren lys etter å vri på bryteren.

Moderne gass varmtvannsberedere har en mer praktisk, praktisk og sikker elektronisk tenningssystem fungerer "på full automatisk." Etter åpning av vannkrantrykk aktivert system, hvor en avgift gnist gi to penlight batterier, åpnes gassventilen samtidig. Gnister nok til å tenne brenneren, da alle vil oppstå langs det kjente system: tenner andre brenner, varmer opp vannet og gå gjennom varmeveksleren til kranen. Brenneren og etter lukking av ventilen.

pezorozzhigom spesifikt system som er basert på den piezoelektriske effekt når den mekaniske virkning omdannes til elektrisk utladning, i dette tilfellet - en gnist. For første gang inkludert en ny kolonne på frontpanelet, trykker du på knappen, aktivere et piezoelektrisk element. Fra den resulterende gnist antente tenneren, så hovedbrenneren. Hovedbrenneren går ut når du lukker kranen, og gløden - lys på, men det er ikke nok varme til å koke vann som er igjen i varmeveksleren. Neste gang du trenger bare å åpne vannkranen, uten å trykke eller brenning noe og gå varmt vann.

Typiske feil geysir

Gass varmtvannsbereder er ikke helt en enkel enhet som er underlagt visse regler for håndtering og omsorg vil tjene sin eier i lang tid. Men før eller senere alt utstyret bryter sammen, og gasskolonne er intet unntak. Spesielt påvirke prosessen kvaliteten på vann og gass, som er levert av offentlige tjenester i våre boliger og leiligheter, og nå, etter en viss tid det blir nødvendig å reparere kjøkken med gasskomfyr. Derfor er det verdt å vurdere de typiske grunner, fordi der maskinen ikke fungerer som forutsatt.

Varmeveksler tilstoppet med skala

Den mest vanlige feilen er i gassøylen blir tilstoppet av kalkavleiringer varmeveksler (radiator). Rørene grodde kjelestein, feil hardt vann. Avleiring forekommer når vanntemperaturen er større enn 80 grader og 82 grader når prosessen begynner å skje intensivt.

For å forebygge dannelsen av skalaen ikke bruke for mye varmt vann. Badevann temperatur som er tilstrekkelig nær til 42 grader, for fjerning av fett når oppvasken - omtrent 45 grader, som middel for å fjerne fett fra dem og i stand til å takle kaldt vann, og vaskemaskinen i maskinen - ikke mer enn 60 grader.

Mange forlater gasskolonne å jobbe med pilot lys, fordi det er praktisk, og det er ingen grunn til å hisse opp og tilpasse kolonne hver gang. Men mangelen på tid og timer, idet temperaturen i varmeveksleren hadde steget til 90 ° - derav avskum. Så ikke vær lat til å deaktivere og aktivere kolonnen som trengs, og ikke over automatisk varmeapparat, hvis du har observert en svak press, er det bedre å sette i dette tilfellet, forstørrelses pumpen.

Vel, hvis du var en problemer, er det nødvendig å reparere den kinesiske gasskolonne ved å vaske varmeveksleren. For å gjøre dette, må du forstå at varmeveksleren kolonnen virkelig pakket, rette oppmerksomheten mot følgende symptomer: lavt trykk i springen av oppvarmet vann når trykket i springen med kaldt vann er bra; kolonne sammen med den ikke slår seg; eller umiddelbart etter at strømmen er slått av. Selvfølgelig, kanskje den er ødelagt ventil ved innløpet til gasskolonnen, men hvis det er OK, fortsette til demontering av kolonnen.

For å vaske kolonnen, vil man trenge: Phillips og flat skrutrekker, et sett av åpen-fastnøkler, komplette asbest stoff pakninger og gummislange. I tillegg må du forhåndskjøpe i en jernvarehandel avkalkingsmiddel, som selges i en plastflaske og et tørt pulver. Du kan også bruke eddik essens, fordi det er den mest tilgjengelige.

For å begynne, fjerne maskinvare kolonne, og deretter - et foringsrør. Etter dette er det nødvendig å blokkere innløps vannstrømmen og åpen nær noen av kranens søyle av oppvarmet vann. Deretter fjerner varmeveksleren fra materøret og flytte den til side. Når du har fjernet mutteren fra varmeveksleren, vil varmeveksleren begynner å forlate vannet. Det må tømmes om en liter.

Deretter settes på varmeveksleren inntaksslangen, løfter den høyere kolonne, sett og slange i trakten i en tynn strøm helle den inn i den fremstilte løsning. Hell sakte, eller begynner å arbeide, og descaler vil presse tilbake. Løsningen i varmeveksleren har å bo for et par timer. Stoffet kan varmes på den brennende pilot lys til raskere reaksjon fant sted, og det tok kortere tid.

Tapp erstatning servant eller plastbøtte og gradvis åpne tilførselen av vann inn i gasskolonnen. Se hva som vil komme ut av slangen. Hvis det er mye gjørme, og etter vask hodet vil være en god, så alt viste seg, hvis ikke, vil prosedyren gjentas igjen. Men når du bruker avkalking ikke er nødvendig.

Lodding gassvarmer heatsink

Ved deteksjon av lekkasjen gasskolonne er naturligvis et ønske til første varmeveksler blir en utskifting av gamle til nye. Men kostnaden for radiatoren er 1/3 av prisen på en ny kolonne, så det er lurt å prøve å reparere enheten selv, forseglet loddetinn med en loddebolt. Av det vann som strømmer rørvarmeveksler hvis temperatur kan ikke være høyere enn 100 grader og smeltetemperaturen for loddemetallet når 200 ° C. Derfor er lodde smeltet.

I de fleste tilfeller forekommer fistler på røret som går langs den ytre side av radiatoren, da det ofte er laget av lav-kvalitet metall. På overflaten av røret som går inn i varmeveksleren, typisk, fistler vises ikke. Hvis du var i stand til å komme til stedet for lekkasje, før du begynner lodding drenere vannet fra varmeveksleren, som det vil fjerne varmen, så vil du ikke være i stand til å varme opp lodde sted til ønsket temperatur.

Ved å åpne varmtvannstappekran i en vask eller rengjøring, og å fjerne mutteren fra kolonne rør som leverer den kaldt vann. Som geyser er plassert på et nivå over vannkran, deretter tappe det meste av vannet, men ikke alle. For å fjerne rester øve spyling vakuum eller kompressor. Bare da kan begynne å reparere radiator varmtvannsberederen.

Lodding seg selv ikke føre til vanskeligheter. Fint sandpapir strimmel av oksyder fra fistelen området, tørk rengjøringsklut del etter at fuktes i et oppløsningsmiddel for å fjerne fett og støv. Kan være hvilket som helst tinnloddemiddel, for eksempel, PIC-61 ved lodding kapasitet ikke mindre enn 100 W ved en temperatur på omkring 180 °.

Som et kolofoniumflussmiddel benyttes. Hvis det ikke er mulig å ta aspirin. Smuldre tablett og strø små smuler sted tinning eller natrium tabletter oppvarmede overflate. Dersom det under tinning loddemetall ikke strømmer, og en sideveggpute er oppnådd, deretter oppvarmet stedet for lodding er ikke nok. I dette tilfellet, bør du varme opp en annen loddebolt, jern eller hårføner konstruksjon.

Når loddemetallet er jevnt tynt belagt utstyrets overflate, vokser den til en tykkelse på 1-2 mm, og en fistula i varmeveksleren ikke manifestere seg mer. inspisere nøye radiatoren røret langs hele lengden. Hvis du ser en grønn flekk, så mer sannsynlig på dette punktet er det et pinhole med utsikt over vannet, og det må være til tinn loddetinn. Ellers, etter et par måneder vil du igjen må forholde seg til reparasjon av badet geysir, siden det vil lekke.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Hvis vannlekkasje delen er plassert på varmeveksleren vegg, som er tilstøtende til bunnen av kolonnen, er radiatoren reparasjon på stedet umulig, og det er nødvendig å fjerne varme fra gasskolonnen. For å fjerne enheten for lodding, er det nødvendig å demontere det meste av kolonnen og kobler gassrøret, men det er meget farlig.

Gass vannvarmer tenner ikke

Den vanligste årsaken til at kolonnen lyser ikke - bare en mangel på ventilasjon i pit trekkraft. Det kan godt skje at skorsteinen er tilstoppet med sot akkumulert i hans eller gjenstand har falt. I denne situasjon, vanligvis utløst beskyttelsessystem som er plassert inne i kolonnen, og instrumentet overlapper gass automatisk. Sjekk trekken i skorsteinen. For dette Hold en tent kamp, ​​og hvis flammene vil gå bort - og trekk der.

En annen grunn til at søylen ikke antennes, er banale utladning av batteriet, men det bare gjelder for apparater med automatisk tenning (med batterier eller generatorer). I motsetning til krav fra produsenter som batteriets levetid er ett år, blir nødt til å endre dem oftere.

Gass varmtvannsbereder kan belyses på grunn av dårlig vanntrykk. Og det er bare en sjekk -nuzhno åpne kaldt vann fra springen. Hvis det er litt press - det er sannsynlig at årsaken ligger ikke i kolonnen, men i et eget område eller rundt rørledningen. Hvis man ser at trykket av kaldt vann som er større enn i varmt vann fra springen, er det nødvendig å reparere den vanngassvarmeapparatet, da årsaken ligger nøyaktig i vannsøylen node (eller deformerte membranfilteret er tilstoppet).

Silen kan tette vanninnløpsenhet etter at vannet ut og reversere dens mate. For å rengjøre, ganske enkelt skru fra vannet som tilføres en kapselmutter, fjern mesh og rengjøre den.

For å kontrollere status av membranen for å fjerne de vann node to forbindelsesmutter, ytterligere løsne tre bolter som holder sammenstillingen for vannet i gassen konusen sammenstillingen. Koblet fra hverandre node halvparten, vil du se en slik membran. Hvis tannkjøttet har en deformert overflate, snarere enn flat, med nedbøyninger, bør den byttes. På samme tid vannet kan renses hulrom sammenstilling og en filterduk fra slammet. Du kan sette silikonmembran, som kan tjene i mange år.

Det skjer ofte at geysir går av umiddelbart etter tenning. Årsaken til feilen ligger i termoelementet, men snarere er den dårlige kontakt mellom termoelement og magnetventilen. Hvis den termo intakte, bør gjøre vedlikehold av automatisk gass-kolonnen, eller heller dens rengjøring av kontakter og bryterboksen. I en slik situasjon bør regulere strømningen av varmt og kaldt vann. Husk at du ikke kan i alle fall være fortynnet med kaldt vann, varmt, fordi dette vil utløse en umiddelbar utryddelse av flammen.

Bomull og microexplosions som følge koblingsprosedyren kan oppstå: på grunn av dårlig trekk i ventilasjonskanalen eller en brønn på grunn av utslipp av batterier som er ansvarlige for tenning av kolonnen på grunn av tilstopping av munnstykket eller andre kolonne komponenter, fra overdreven innstrømning gass. Når brenneren, gassen fra tenneren skal tenne en riktig måte. Men hvis pilotflammen brenne en eller annen grunn ikke er riktig, så vil gassen samle seg, noe som vil resultere i en bomulls - små eksplosjoner av gass-luft-blanding.

I denne situasjonen, må vi se på hva øyeblikk pilotflammen. Lyset skal ha en blå farge, for å brenne stabilt, må flammen berører hovedbrenneren. Når piloten lyset du ser gul-rød er ikke bærekraftig, liten flamme, er det nødvendig å rense injektoren og tenneren rør som bringer gass.

Kolonne ikke riktig varmer vannet

Grunnene til at geysir etter dårlig varmer opp vann, vil det være flere. Først av alt, kan kolonnen har en liten kapasitet. Derfor, før du kjøper utstyret er alltid nøye gjennom enhetens pass. Også vann kan oppvarmes dårlig på grunn av den meget enkle tilstopping aggregat trekk som rager modifisert flamme farge og utseende av sot i fremgangsmåten i henhold til kolonnen.

Hvis kolonnen ikke varmer vannet, for å regulere gasstilførselen til brenneren. I moderne gasskolonnen liggende ventil som gjør det mulig å regulere vannstrømmen, dvs. mengden av vann som passerer gjennom kolonnen per minutt. Derfor, hvis vannet varmes opp litt, er det tilrådelig å redusere båndbredde, og vannet vil ha tid til å varme opp.

I tillegg kan kolonnen mates for varmt vann. Men i dette tilfellet ikke krever vedlikehold og reparasjon av gasskolonner, som denne situasjonen er ikke en feil av kolonnen. I den varme årstiden, når du er i vannet vannet er varmt nok, og trykket av hennes små problemer, som ved første øyekast ser ut til å være knyttet til en feil på kolonnen. Har du lagt merke til at når det er installert i en kolonne til et minimum oppvarming av vann gassforsyning håndterer vannet er fortsatt veldig varmt.

Bare enkelte modeller av gasskolonne på denne operasjonen er ikke beregnet. De instruksjoner for bruk av utstyret er vanligvis angitt minimum vanntrykk når gassen kjelen vil fungere normalt. For å løse problemet er meget lett, enkelt innsnevring av gasstilførselen, og dermed kutte ut et lite kranen på hvilken gass tilføres og som er satt før inntreden i gasskolonnen på gassrøret.

Noen ganger gassøylen forbindelsene kan skje til å lekke. Venstre trompet det nødvendig å mate vann inn i søylen, er det alltid på overlappingsmateventilen for en vannsøyle til stede. Dette rør er forbundet med en vann-gassregulator dyse. C kontrolleren vann kommer inn i varmeveksleren til høyre. På den midtre søyle Røret overføres til vann og varmt vann til varmeveksleren er koblet til venstre gjennom røret.

Den høyre kolonnen i røret er nødvendig for å forsyne gass og koblet til kontrolleren gjennom kobberrøret. Den etablerer også en obligatorisk gassventil overlapping. Vann forbindelser i kolonne utføres ved hjelp av hodemuttere med tettende pakninger av gummi. Over tid, gummipakningene på temperaturforskjellen mister sin elastisitet og blir stiv, og vannet strømmer.

For å kunne reparere den gamle varmtvannsberederen, skifte ut gummipakningen i gassøylen. For å gjøre dette, skru med en nøkkel 24 mutter, ta ut puten som allerede er utslitt, og sett inn en ny. Noen ganger litt pad, mutter du spunnet hele veien, og vannet er fortsatt oser. Så det anbefales i tillegg satt en annen pad.

Og til slutt, bør du gjøre deg kjent med enda et problem med varmtvannsberederen: når kolonnene du ikke lukter gass. Hvis, likevel er det en viss lukt, husk at i dette tilfellet er strengt forbudt å utføre selvstendig reparasjon varmtvannsberederen! Umiddelbart stenge gassventilen, ventilere rommet og ring gass service!


Like this post? Please share to your friends: