Betong helle av fundamentet: sammensetningen, beregning, forberedelse

Stiftelsen er grunnlaget for huset, og på riktigheten av sin konstruksjon varighet for drift av bygningen er avhengig av. Derfor, til spørsmålet om å fylle kjelleren bør utvise forsiktighet. Om hvordan å forberede en betongsammensetning, noe som vil bidra til å bygge en sterk og solid fundament av fundament og hvordan man skal beregne betong på fundamentet diskutert senere.

Innhold:

 1. Hva konkret er nødvendig for foundation - varianter av betong
 2. Mark betong helle av stiftelsen: de grunnleggende typer konkrete merker
 3. Hvilke konkrete brukes for bånd fundamentet: har utvalget
 4. Fremstilling og forbruk av betong i fundamentet
 5. Fremstilling og tømming av betong for fundamentet

Hva konkret er nødvendig for foundation - varianter av betong

Det er tre hoved indikatorer klassifisering av betongblandinger:

 • bindemiddel;
 • densitet;
 • omfang.

I forhold til det første konkrete utførelsesformen er:

 • Silikat - det er basert på bruk av kalk, er blandingen sjeldne og nesten aldri brukt i konstruksjonen;
 • gips betongtype som brukes til å fullføre et tak og de indre deler av bygningen, i tillegg er det gipssement, betong typen, hvor en høy grad av motstandsdyktighet mot fuktighet;
 • sement type betong - den vanligste varianten anvendt i prosessen med gjennomføring av interne og eksterne verk;
 • polymerbetong - det er basert på en blandet bindemiddel og en lateks harpiks;
 • betong shlakoshchelochnyh type - er dannet fra slagget er ikke vanlig på grunn av det faktum at ble oppfunnet nylig;
 • Spesiell betongblanding fremstilles fra et spesifikt bindemiddel og spesielle additiver som sikrer dens stabilitet mot syrer, baser, etc.

I forhold til tettheten av betong er:

 • Tung - brukes som fyllstoff eller granitt kalksten;
 • meget tung - en betongkonstruksjon blir tilsatt til malmen og baritt;
 • lett - er karakterisert ved et lett fyllstoff, til denne klassen innbefatter gass eller skum.

I forhold til formålet og omfanget av bruken av betong er:

 • vanlig - anvendes under byggingen av fundamentet, bjelker, plater og forskjellige plater;
 • Hydrauliske - det trekantede kanaler, låser, avløpsanlegg;
 • betong Airfield anlegg;
 • en spesiell type betong - beskytter overflaten mot stråling, varme eller kjemisk påvirkning.

Mark betong helle av stiftelsen: de grunnleggende typer konkrete merker

Betong er merket med visse indikatorer, for eksempel:

 • mark, referert til som "M";
 • Klasse av betong - "B";
 • frost "F";
 • fuktighetsresistens "W";
 • verdien av mobilitet.

Mark betong er en viktig indikator på kvaliteten. Det påvirker oppførselen til betongkonstruksjonen i størkningsprosessen. I forhold til den grad av betong er:

1. Betong og marki100 klassa7,5 - av lav kvalitet som brukes i den innledende fase av byggingen, fra sin oppreiste gjerder, betong puten under ordningen av kjelleren, trehus, garasjer og konstruksjon av landbruksarealer.

2. Betong Brand 150 og klass12,5 - middels nivå av kvalitet på betongen som brukes i prosessen arrangement grov betong, fortau og i tillegg bygging av understells derav under anordning av en lysstripe fundamentet under shlakoblochnogo, lettbetong bygning, dessuten benyttes for bygging grunnlaget for garasjen eller uthus.

3. Betong Brand 200 og klass15 - benyttes under bygge malozagruzhennyh elementer i stige belte eller ved helling av platene som brukes i konstruksjonen av fundamentet. Denne type betong er også kalt strukturelle, siden det er laget av armert betong plater.

4. Sement klasse 300 og klassa22,5 - den mest populære og vanlig type betong, er kvaliteten fast på det midtre nivå, som brukes i prosessen med å helle fundamentet. Med hjelp av denne støpes hytter, opptil seks etasjer. I tillegg er denne type betong ideell for å arrangere en monolittisk skive.

5. Betong Brand 350 25 - en høy kvalitet type betong som brukes ved bygging av konstruksjoner som krever høy styrke.

6. betongkvalitet 400 anvendes i høyhus konstruksjon.

7. betongkvalitet 500 er en svært sjelden bruk av hans bygningen bank hvelv og spesielle objekter.

Betongen klasse er avhengig av graden av sammentrekning under størkningen. Mobiliteten av betongen - den verdi som angir den fluiditet i flytende tilstand. Høyt nivå av fuktighetsinnhold i betong reduseres betydelig sine styrkeegenskaper.

Vodopronitsaemoest har et ganske bredt utvalg, fra to til tolv enheter. Denne faktoren tar hensyn til tilstedeværelsen av grunnvann i området ligger for nært til stiftelsen. Frostbestandigheten er et mål for mengden av frost overfor betong uten å miste sine egenskaper.

Hvilke konkrete brukes for bånd fundamentet: har utvalget

Dersom fundamentet under bygningsstrukturen valgt beltet typen, er det nødvendig å bestemme karakteren av betong, som er nødvendig for å fylle det. Det er to varianter av betong kjøpet:

 • hans kjøp fra produsenten - dette konkrete har en høy kvalitet og er godt egnet for arbeid med tilrettelegging av grunnlaget;
 • foreta en egen sammensetning ved hjelp av en betongblander - betongens kvalitet, i dette tilfellet betydelig redusert, så vel som den grunn - hoveddelen av bygningen som den er avhengig av dens styrke, er det bedre å gi prioritet til den første utførelsesform.

Å oppdage egenskapene som påvirker valget av en bestemt type betong:

 • den totale vekten av hele strukturen, at belastningen på fundamentet av bygningen, antall etasjer, kjeller;
 • geologiske studier stedene, som bestemmes i ferd med jord, grunnvann, osv.;
 • type fundament og basissokkelen.

Disse faktorer påvirker betongtype som brukes under konstruksjonen av fundamentet.

En av de viktigste faktorene for sammensetningen av en konkret løsning er å definere den totale belastningen på overflaten av basen. Hvis utelukkende består av belastning, for å bygge opp til to etasjer, passende betongkvalitet 200 og klasse 15. Dette er et konkret konstruktivt, som anvendes ved fremstilling av armerte betongkonstruksjoner. Hvis bygningen ikke har bolig formål, er det også brukt betongkvalitet 150. Hvis du er i ferd med å bygge et hus som brukes silikat, hyper-murstein, betongplater, slagg blokk eller betongblokk, er det anbefalt å bruke mer enn tjue konkret klasse.

Under bygging av bygninger, etasjer som overstiger fem enheter, fortrinnsvis bruke betongkvalitet 300.

Dersom fundamentet er reist på en sand eller stein bakken, har en bygning mer enn to etasjer, det er mulig for denne utførelsesform ved bruk av lav-kvalitet betongkvalitet 150 eller 200. Når det konstrueres et fundament på en leire eller subglinyanom bakken, skal betongens kvalitet være høyere.

Spesielt viktig i konstruksjonen av betongfundamentet på en leirjord, da denne type jord er karakterisert ved høy puchinitostyu. Hvis temperaturen synker kraftig, øker leire i volum, for derved å deformere fundamentet. Dette gjelder spesielt grunne fundamenter. Den variant stamme av noen få centimeter, noe som fører til avbrudd av integriteten av hele strukturen. Videre deformasjoner oppstår ujevnt data siden i ulike deler av leire oppfører seg annerledes.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Siden betongfundamentet blir utsatt for forskjellige typer stress, er det anbefalt å ligge under det nivå hvor bakken er frosset. For å bestemme denne parameteren, bør du holde en rekke geologiske undersøkelser. Den gjennomsnittlige verdien av jord frysing er 80-100 cm.

En viktig faktor ved bestemmelse av sammensetningen av betong til fundamentet er den type fundament. Hvis valget er stoppet på bånd fundamentet, den konkrete behov av lavere kvalitet for sin anordning enn til pelen, for eksempel. Pelefundamentering er relevante i bygging av høyhus, deretter støpes inn i haugen med en spesiell teknikk. For denne type fundament anbefales betongkvalitet 400.

En vesentlig faktor i å bestemme hvor mye betong fundament er nødvendig grunnvannstand terreng hvor det er planlagt bygging av bygningen. Videre en kjeller og dens tilgjengelighet, vann i nærheten av stiftelsen krever også øke kvaliteten på betongen. Vannpermeabiliteten av betong er en av sine egenskaper, noe som bidrar til å hindre inntrengning av fuktighet gjennom betongfundamentet. Denne parameteren er meget viktig i prosessen med omplassering av hydrauliske strukturer bestemmelsessted. For å øke permeabiliteten av fundamentet brukes utenfor flaten impregnering.

Prisen på betong for fundamentet er først og fremst bestemt av dets kvalitet. Jo høyere grad av betong og dens vannresistens, klasse - jo høyere kostnadene for den ferdige blanding. Men, samtidig, øker også styrken av hele strukturen. I høyt stempel bruker mer konkret sement, noe som skaper den nødvendige styrke.

Fremstilling og forbruk av betong i fundamentet

Spiste plan å bruke selvlagde betong mix, er det bedre å bruke betongkvalitet som ikke er lavere enn 300.

Fremgangsmåten for fremstilling av betongmørtel innebærer først og fremst tilslutning til spesifikke teknologier som sammensetningen har forskjellige proporsjoner.

Blant de viktigste komponenter i betongen for fundamentet oppløsning som var utvunnet:

 • sement, av en mengde av ett kilogram;
 • sand - 3 kg;
 • et fyllmateriale i form av knust stein eller grus - 4-5 kg.

For å opprette en høy kvalitet betongblanding, som er merket på minst 300 eller 400 trenger en gitt mengde materiale å tilsette vann i en mengde som er to ganger mindre enn den totale vekt av alle komponenter. For eksempel, 8 kg tørre bestanddeler som kreves ca. 4 liter vann. Ved mottak for faste oppløsning i sammensetningen, er det tillatt en litt fortynnet med vann. Betongen bør blandes godt med en spade, men det kjører ikke av det.

Legg merke til at etter hvert som rå sand inneholder fuktighet, så før dens bruk det er ønskelig å tørke Hvis våt sand blir brukt, bør mengden av vann være redusert. I tillegg anbefales det en god ren sand fra urenheter, som skitne sand dårlig grep i løsningen.

Velge en liten brøkdel av type fyllstoff, bør den optimale størrelsen av knust stein eller grus være en til to centimeter. bør ikke erverve sement lenge før starten av byggearbeidet, da det er karakterisert ved hurtig vlagovpityvaemostyu som fører ham i forfall. Helst kjøpe sement i 10-15 dager før starten av byggearbeidene.

Fremstilling og tømming av betong for fundamentet

Før du begynner å lede prosessen med å helle betong fundament, er det nødvendig å holde en rekke aktiviteter rettet mot en konkret løsning for beregning av disse verkene.

Hver av linjene av fundamentet er beregnet separat og deretter lagt opp alle bevis. Båndlengde multiplisert med bredde og høyde. For eksempel, dersom den er tilstede i basisbånd med en bredde på 2 meter, høyde på 2 meter og en lengde på 10 meter, og for å identifisere dens mengde bør 2h2h10 = 40 m³. For å fylle dette behovet båndet 40 kubikkmeter betong løsning. Hvert av båndene er beregnet på en slik måte, og deretter oppsummerte vitnesbyrd.

Etter fremstilling av løsningen av betong for fundamentet, helles den i en på forhånd fremstilt forskaling. Bedre å gjøre det i flere etapper, med hver av de tette lagene.

I en høyde på 100 cm fundament, oppstår betong fire lag, som hver er 25 cm etter at det første laget er fylt, er dens kompaktering og komprimering ved hjelp av spesielle enheter -. Vibrator for betong.

Betong støping av fundamentet bør ikke inneholde luft fordi det påvirker kvaliteten. Videre er hvert av lagene skal utjevnes før legging av nye. For å gjøre dette, bruker riktig størrelse flat bord.

Hvis vi betrakter konkret beregning for støping av fundamentplaten typen, er det nødvendig å nøyaktig bestemme dens størrelse, og spesielt: bredde, høyde og lengde. Dersom platelengde er 10 meter, bredde på 8 og en høyde på 0,5, da det vil kreve å helle 40 kubikkmeter betong mørtel. Dette grunnlaget må være nøye strømmet komprimering hver del, slik at det fungerer bedre ordning til fagfolk. Prosessen med utjevning etter støping skjer til den mindre siden, dvs, en som er 8 m. For utjevning av betong trenger brede bord, før utjevning bør ta vare på sin tetning.

Pier fundament innbefatter en beregning av mengden av betong, som er fylt med lag, hver gang stamping vibratorer.


Like this post? Please share to your friends: