Beregning rom plass: metoder, formler, eksempler

Fremgangsmåten for å utføre reparasjoner i rommet krever en obligatorisk beregne arealet av vegger, tak og gulv. Siden tidspunktet for kjøp av byggevarer, disse verdiene bidra til å unngå feil i sine tall. På de metoder og eksempler for å beregne areal vil snakke ytterligere.

Innhold:

 1. Grunner for å beregne arealet av rommet
 2. Rom areal: utføre beregning av gulvarealet
 3. Fastsettelse av arealet av et rektangulært rom og taket
 4. Hva er arealet av et rom der det er nisjer og fremspring
 5. Hvordan finne arealet av rommet med ujevne vegger
 6. Hvordan beregne arealet av et rom, som har en multi-level tak
 7. Fastsettelse av det totale arealet av rommet
 8. Fastsettelse av minimums område av rommet
 9. Optimal rom areal

Grunner for å beregne arealet av rommet

Det er mange grunner som er bestemt av veggareal, gulv eller tak i et rom. I noen tilfeller er data som trengs på det totale arealet av rommet. For å finne de vanligste årsakene til å bestemme arealet av et rom eller noen av delene:

 • Hvis du planlegger å jobbe på installasjon av himlinger, er det nødvendig å bestemme den totale taket området, for å bestemme mengden av materialer som brukes i verk;

 • ved montering av himling, må også for å beregne den totale takflaten pre-plan materialet organet;
 • maleri eller etterbehandling taket bør også være klar over sin størrelse, nesten alle maling og primer produkter er i teknisk dataforbruk per kvadratmeter;
 • dekorasjon gipsvegg krever beregning av det totale arealet av veggene, for å kjøpe en ønsket mengde materiale;
 • når ansette byggere, for eksempel for gulv fliser, har hver kvadratmeter en viss verdi, som er ansett for å være ved slutten av arbeidet;
 • salg av huset eller i sin utforming, slik parameter som stue, kjøkken og andre rom er også svært viktig.

Rom areal: utføre beregning av gulvarealet

For å bestemme område av gulvet, det er forskjellige grunner til dette: reparasjon og kjøp av materialer for dekorasjon, bærer isolasjon beregning av bruksareal, etc.

Den enkleste måten å bestemme gulvarealet i en kvadratisk eller rektangulær form. I dette tilfellet, trenger du lengden og bredden på gulvet, som multipliseres med hverandre. Dette alternativet krever ikke utgivelsen av lokalene fra skap og andre møbler. Bare måle avstanden. Men i nærvær av brann i et rom, sitt område skal trekkes fra totalresultatet.

I prinsippet er alle de elementene som er på gulvet hele tiden og er ute av stand til å bevege seg, for eksempel, innebygde skap, er beregnet ut fra det totale gulvareal.

Det virker mer komplisert beregning av gulvarealet i rommet, som har en uregelmessig form. Standard-rommene er selvfølgelig ta form av et rektangel eller kvadrat, selv om det er rom med alle slags nisjer, fordypninger, buer, hyller, etc. En slik variant telling gulvplass er mer komplisert siden det krever beregning av firkantede former som utgjør eget rom.

For å beregne totalarealet av rommet skal deles inn i flere jevne tall, som rektangler, trapeser, firkanter, etc. For eksempel, hvis rommet har en z-formet, er det tilstrekkelig å dele rektangelet i to, for å beregne arealet til hver av dem og oppsummerer de oppnådde resultater.

Hvis rommet har en z-formet, men det går i rett vinkel, men to rektangler som fremdeles er til stede deri trekantet plass, hvilket område er også beregnet. For å beregne arealet av en trekant er nok til å formere seg ett ben til et annet.

I nærvær av de halvsirkulære fragmenter i form av sylindriske eller segmental partiklene er beregningene komplisert. For å beregne arealet av et gulv i dette rommet er også nødvendig for å dele rommet i flere deler, det område som er beregnet separat.

Det er varianter av lokalene, som har ulike nivåer av sex, er at en bakke eller skråning. Således er det rom som er delt inn i flere soner. For eksempel, i kjøkken og spisestue tildelt arbeidsdelen. Det samme skjer med taket, for eksempel, en multi-level. For å beregne arealet av et gulv med trinn eller ujevnheter på nytt skulle dele rommet i stykker i form av rektangler eller kvadrater, og å få de fremspring målt med en linjal og beregne deres område. Så måte å få en beregning av total gulvplass.

Legg merke til at i dette tilfellet er foretrukket å benytte et målebånd, som er montert nær bunnen. Du vil også trenge en blyant og en bærbar PC for innspilling alle verdiene. Som et resultat, er kjøp av maling og fastsettelse av en etterbehandling materiale for gulvet utføres raskt.

Ikke utføre målinger i veggen, fordi det kan være en kurve og resultere i unøyaktigheter ved bestemmelse av gulvarealet. Særlig komplisert arbeid på forskjellige definisjoner av gulvplass, som er avsatser i form av en halvsirkel, eller en bølge. Denne situasjonen medfører måling av hver av buenes radiene funn og findeling område av flere geometriske former. Ved å bestemme arealet av hver av dem er beregnet generell formel asymmetrisk segment.

Fastsettelse av arealet av et rektangulært rom og taket

Rektangulært rom er den mest typiske og hyppige ett. For å beregne lengden av rommet er nok plass multiplisert med dens bredde. For eksempel, hvis rommet lengde er 3,40 m, og dens bredde er 5,20 m, og deretter for å bestemme området av taket nok 3,40h5,20, til slutt får 17, 68 kvadratmeter areal. For å beregne omkretsen av taket ved hjelp av en annen formel, som omfatter summen av det dobbelte av dens lengde og bredde. Det er, når fram til nivået av taket omkretsen 2h3,40 + 2h5,20 = 17,2 m.

Derfor, i ferd med å kjøpe profiler trenge 17,2 meter materiale. Imidlertid anbefales det, selv med en nøyaktig beregning, for å kjøpe materiale med en margin på 10 til 15 prosent for å kompensere for forskjellige typer av mekaniske skader på ledd.

Hva er arealet av et rom der det er nisjer og fremspring

For å finne arealet av lokalene må arbeide hardt og utføre disse trinnene:

1. Lag rom prosjektet med alle designelementer.

2. Måle og markere verdien av høyden og lengden av alle rette vegger.

3. Ved hjelp av en linjal og gon dele rommet i flere soner, i form av regelmessige former.

4. Hver part figur, måle og merke prosjektet.

5. Bestem verdien av hver av dem, og oppsummerer resultatene som ble oppnådd i henhold til formelen for beregning av firkantet form.

Hvordan finne arealet av rommet med ujevne vegger

Dersom det er rom der veggene har form av polyedre eller indirekte uforholdsmessig tall, beregninger mye vanskeligere å gjennomføre. Mål omkretsen av rommet i en slik enkel nok. Du bør bruke et målebånd og passerer det rundt i rommet, måler hver av tomter separat.

Rom areal bestemmes ved hjelp av skisser og utformingen av rommet. Etter skisse klar oppdeler plass for derved å oppnå den maksimale mengde som er proporsjonal med figurene i form av en firkant, en trekant eller firkant.

For å bestemme arealet av et segment, som har form av et rektangel med samme ribbe, er det tilstrekkelig å måle styrken av benene, som er multiplisert med hverandre og delt i to. Dvs. for å bestemme arealet av de trekantede segment med ben 0,5 og 0,9 m, slike beregninger skal utføres:

0,5h0,9 / 2 = 0,225 kvadratmeter.

Hvordan beregne arealet av et rom, som har en multi-level tak

Taket, som er vanskeligere å beregne avsatser, men ganske reell. Det er multilevel tak, som er formet som rette linjer i beregningen utføres raskt, men det finnes slike konstruksjoner, som krever forsiktighet, da de er bygget opp av bue-fragmenter, eller bølger for å beregne at en spesiell innsats er nødvendig for å gjøre.

Teller hver av seksjonene er for lange og kostbart, særlig fordi til slutt vil vise seg ikke alltid riktig resultat. Tross alt, kan buen bygget på taket være vilkårlig.

Den enkleste måten å finne arealet av et rom på det totale gulvareal. For å gjøre dette, bør du utføre følgende trinn:

1. Mål alle de rette deler av veggene.

Blir fortrinnsvis utført målinger nærmere taket, ettersom lengden av veggen toppen og bunnen av rommet kan variere.

2. Bestem gulvarealet av de tidligere nevnte fremgangsmåter.

3. På hver av de vertikale seksjoner, måle deres høyde og lengde, og multiplisere disse tallene.

4. Legg verdien av det totale gulvareal.

Fastsettelse av det totale arealet av rommet

For å svare på spørsmålet om hvordan å finne rom i kvadratmeter, foreslår vi å bli kjent med instruksjonene, noe som vil bidra til å gjøre denne oppgaven:

1. Ta vare på rensing av plassen nær veggene.

Veggene skal være fritt tilgjengelig. Således øker den riktigheten og nøyaktigheten av målingen. Hvis mulig bør du fraflytte lokalene helt, som i de gjennomføre visse beregninger som kreves for å måle og sentrale deler.

2. Bestem innendørs områder, med en vanlig form.

Hvis rommet er et rektangel, deretter dele det trenger ikke. Ellers er det rom som er delt inn i former som firkanter, halvsirkler, trapeser, trekanter eller rektangler.

3. Lag en skisse av rommet, slik at det blir lettere å jobbe.

Måle arealet av rommet du trenger å bære på design, som er merket alle målingene. Tips: Hvis det ikke er papir og behovet for et presserende tiltak, bruke teip, som er festet til hver vegg.

4. Lengden og bredden på rommet, området.

Hver vegg er å bli målt ved lengden og bredden fortrinnsvis to ganger. For ikke å måle hele veggen som helhet, må den være delt i flere fragmenter, men til slutt, blir resultatene summert.

For å verifisere riktigheten av beregningen, hvis det er ledig gang, blir målingene utført to ganger.

5. Bestem arealet av hver av tomter:

 • rektangel område når frem til nivået multiplisere lengden av bredden;
 • område av plassen, er det en av sine sider i en firkant;
 • trekant område - høyde og side blir multiplisert sammen og den resulterende verdien er delt i to;
 • arealet av en sirkel pi ganget med radius kvadrat.

6. Squares tidligere definerte områder blir lagt sammen.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Fastsettelse av minimums område av rommet

1. Land i form av et rektangel.

Med en båndlengde måles og bredden av partiet, er de multipliseres med hverandre. Disse ofte avrundet til centimeter.

2. Triangle.

Arealet av denne porsjon bestemmes ved å multiplisere den ene side i en trekant på sin høyde, dvs. linje, senket til trekanten vertekser, som deler den i to like deler. Den resulterende verdien er fordoblet.

3. sirkel eller halvsirkel.

Fastsettelse radius. Denne verdien oversettes til et kvadrat, multiplisert med pi. I nærvær av den halvsirkel, blir verdien delt på to.

I tillegg til Internett, er det spesielle online kalkulator for å utføre alle beregninger raskt og nøyaktig. Å arbeide med dem er tilstrekkelig til å velge formen på rommet området, for å måle det med en tape, og legge inn data. Selve programmet vil gjennomføre alle nødvendige beregninger og bestemme området.

Optimal rom areal

Hvert rom har sin egen størrelse, og under huset planlegging, er denne faktoren tatt hensyn til i henhold til sitt formål. Minimumsverdien av området av den normale stue på åtte kvadratmeter.

Området allrom eller stue bør være mellom 13 til 23 kvadratmeter. Soverommet bør være plassert i hjørnet av huset, og være en gjennom rommet.

Minste høyde av bolig lokaler -. 240 cm Det er ikke anbefalt å utstyre rommet med en høyde på 300 cm, som de er helt upraktisk for dem å varme en stor mengde vesentlige investeringer som kreves i vinter.

Hvert rom må være preget av tilstedeværelsen av naturlig lys. Minst 30% av alle veggene skulle falle på vinduet. Merk at det er best å installere windows på sørsiden, som i vinter, på nordsiden, vil de provosere stort varmetap.

Hvis den levende delen av huset eller leiligheten er fra 15 til 55 kvadratmeter, bør minimum kjøkkenområdet være 6 kvadratmeter. Når du planlegger et kjøkken i bygningen med et boareal på over 55 kvadratmeter, må kjøkkenet okkupere minst en femtedel av hele huset.

Hvis kjøkkenet har mer enn 10 kvadratmeter, variant av bruken som en spisestue eller et rom for å motta gjester. Den minste bredde av gangen er 140 cm, må også være til stede i det naturlig lys.

For et barnerom nok i området på 10-15 kvadratmeter. Den minste må ha bad og toalett. Når frem til nivået for deres område på 4-8 kvadratmeter.


Like this post? Please share to your friends: