Toplotna izolacija iz opeke hiše z lastnimi rokami

V zasebnem gradnji je še posebej priljubljen opeke za gradnjo stene hiše. Hiše zgrajene iz opeke, je mogoče najti skoraj povsod. Toda kljub svoji odlične zmogljivosti, ta hiša potrebuje izolacijo. Vprašanje izolacija opeke hiša je še posebej akutna danes, ko je strošek energije dovolj visoka in morate rešiti vsako killovat energijo. Izhod v tej situaciji je, da ustvarite zanesljivo domače izolacijo, ki lahko zmanjša toplotne izgube na minimum. Vsa dela na ureditev izolacije se lahko izvede na svoje, še posebej zato, ker o tem, kako toplo opeke hišo, no big deal.

 1. Posebnosti izolacijske opeke hiše
  • Lastnosti opečne stene
  • Vrste izolacije
  • Toplotnoizolacijski materiali
 2. Stenska izolacija opeke hiša
 3. Toplotna izolacija iz opeke hiši izven
 4. Toplotna izolacija iz opeke v hiši
  • Segrevanje tal v opeko hiši
  • Wall izolacija iz notranjosti opeke hišo
  • Ogrevanje na podstrešju in strehe iz opeke hiše

Posebnosti izolacijske opeke hiše

Pri načrtovanju toplo opeke hišo, je treba opozoriti, da je segrevanje hiše - to je cela vrsta dejavnosti, katerih cilj je zmanjšanje toplotnih izgub skozi streho, stene, tla in temelje. In odgovor na vprašanje, kako pravilno izolirati opeke hiše bodo morali najprej ugotoviti, iz nekaterih opeke in zidano hišo je zgrajena, upoštevati vrste izolacije opeke hiše in določiti materiale za svojo toplino.

Lastnosti opečne stene

V nasprotju z betonom ali lesenimi stenami, opečne stene imajo številne značilnosti. Prvič, stene so iz zavaljena ali votle opeke. Od tega je odvisna od toplotne prevodnosti zid, katerega stopnja je intermediat med drevesa 0.2W / (m ° K) in betonskega 1,5 W / (mK) in 0,4 W / (m · K). Po drugi strani lahko sklopka trden in z zračnim žepom (kolodtsevoy zidane). Odvisno od vrste opeke zidane uporablja in ki je narejen, spreminja debelino stene in s tem delujejo lastnosti in zahtevane debeline izolacijskega sloja.

Kolodtsevoy opeke

Pomembno! Zgoraj so povprečne toplotne lastnosti prevodnosti. Odvisno od vrste lesa in se uporabljajo za proizvodnjo opeke in betona toplotno prevodnostjo lahko niha v eni smeri ali drugega materiala. Tako z dodatkom ekspandiranega betona gline ima toplotno prevodnost 0,66 W / (m · K), trdni silikata opeke 0,7 W / (m · K), in borov 0,09 W / (m · K). Zato je pred vkrcanjem na izolacijo na steno hiše, je pomembno, da vedo, kaj je in kaj debeline.

Glede na metodo zidane treba ugotoviti, da je trdna izolacija nahaja speljan čez celotno steno območja z enim ali dvema stranema. V tem primeru je debelina sloja je odvisna od debeline stene debelejše stene, je potreben spodnja plast. V primeru zidane kolodtsevoy grelca, ki se nahaja v steni med opeke. Ta pristop se imenuje tudi-segrevanje nameščena. Lahko zagotovi dodatne izolacije zaradi zračne reže med zunanje in notranje stene, medtem ko bo z izolacijskim materialom zmanjša toplotne izgube za polovico.

Vrste izolacije

Vrste opeke hiše izolacije

Obstajajo tri vrste izolacije: zunanje, notranje, pod ometom. Zunanja izolacija je najbolj priljubljena in vključuje dajanje izolacijo na zunanji strani stavbe. Ta pristop bo zagotovil dodatno zaščito zidov iz različnih vrst naravnih pojavov. Na žalost, zunaj izolacija opeke hiša ima svoje slabosti - to je sezonsko delo in dokaj visoki stroški materiala. Notranja izolacija hiše, poleg toplotno izolacijo sten, zagotavlja toplotno izolacijo tal, tla, podstrešje in streho. Opravite notranjo izolacijo lahko skoraj vse leto. Tretja vrsta - Stenski izolacija, je mogoče storiti le v fazi zidov. Torej, tisti, ki so že kupili hišo zgrajeno, ta vrsta izolacije ni mogoče izvesti.

Značilnosti toplotno izolacijskih materialov

Toplotnoizolacijski materiali

Izbira materialov za toplotno izolacijo opeke hiše mora biti zelo natančno, pozoren na njihove značilnosti. Obstaja več razlogov. Prvič se lahko nekateri izolacijski materiali, ki se uporabljajo za notranjo opremo samo nekaj - samo za na prostem. Drugič, gostota materiala in njegova toplotna prevodnost je odvisna od skupne teže in debeline izolacijskega sloja. Tretjič, stabilnost materiala na različnih negativnih vplivov odvisna za svojo vzdržljivost in sposobnost, da ohrani svojo učinkovitost. Četrtič, kaj je naravni material, tem bolje. V nadaljevanju so navedene glavne značilnosti kratek opis, ki naj bi posebno pozornost.

 • toplotna prevodnost. Čim nižja je ocena, manj bo debelina izolacijskega sloja.
 • vpijanje vode koeficient. Kot v primeru toplotna prevodnost, manjše število, tem bolje. Absorpcija vode gradivo kaže odpornost na absorpcijo vlage.
 • Gostota. V resnici je ta številka predstavlja veliko izolacije. Višja kot je, težje material.
 • Vnetljivosti. Obstajajo štirje razredi vnetljivosti. Razred G1 materiali preneha gorijo brez vira požara, zato je njihova uporaba raje v gradbeništvu.
 • Trajnost materiala. Ker je ta kazalnik je preprost. To kaže, kako zelo se bo material trajala, ne da bi izgubila svojo učinkovitost.
 • Parni moči. Sposobnost materiala, da "diha", ki poteka skozi to vlažen zrak bi bilo zelo koristno, ko je notranja izolacija prostorov, ki bodo samo povečali udobno bivanje v hiši.
 • Zvočno dokaz sposobnosti. Nekateri izolacijski materiali imajo tudi odlično kakovost zvoka, ki vam omogoča, da shranite na posebnih zvočno izolacijskimi materiali.
 • Okolju prijazen. Ta podatek kaže le naravne materiale in bo uporabna za tiste, ki želijo, da bi vaš dom čim bolj varno za njega, da ostanejo.
 • Zaradi kompleksnosti namestitve. Ta kazalnik vpliva na hitrost in enostavnost namestitve, ki bo še posebej uporabno za začetnike v gradbeništvu.

Toplotnoizolacijski materiali

V sodobni gradbeno izolacijsko opeko hišo s svojimi rokami potekala različne materiale. Spodaj so običajne materiale, umetne in naravne spet bolj priljubljena:

 • mineralna volna. Morda je najbolj pogosto uporabljena izolacija. Njena toplotna prevodnost koeficient 0,041-0,044 W / (m • K) in gostoto od 20 kg / m3 do 200 kg / m3. Med pomanjkljivosti je treba opozoriti absorpcijo visoke vlage. To je bolj primeren za interno izolacijo.
 • Stiropor (polistiren). Drugi najbolj priljubljen material za izolacijo. Koeficient toplotne prevodnosti 0,033 - 0,037 W / (m • K), pri čemer gostota 11 do 35 kg / m3. Ta material praktično ne vpija vlago, vendar je njena paroprepustnost skoraj nič. Poleg tega je krhek, vnetljiva in izgorevanje izpušča strupene snovi. Uporablja se lahko tako znotraj kot zunaj stavbe.
 • ekstrudiranega polistirena. Koeficient toplotne prevodnosti 0.028 - 0.032 W / (m • K), gostoto od 25 do 38 kg / m3. Za razliko od konvencionalne peno, ekstrudirani polistiren močnejši, sicer pa so skoraj identični. Primeren za zunanja in notranja dela.
 • ekspandirano glino agregat. Koeficient toplotne prevodnosti od 0,10 do 0,18 W / (m • K), gostoto 200 - 800 kg / m3. Namesto ozek spekter uporabe. Večinoma je dodal, da je beton za temelje in postavitev monolitnih domov okvirja. Prav tako se lahko uporablja tudi za vnutristenovogo segrevanja.
 • "Warm" omet. Koeficient toplotne prevodnosti 0,065 W / (m • K), gostoto 200 - 340 kg / m3. Prednosti tega materiala precej veliko - je zvočna izolacija, prepustnost vodne pare, nizko prepustnost vode, negorljivost in več. Toda obstajata dve pomembni pomanjkljivosti. Izvor - največji obliž plast, ki ne sme presegati 50 mm, drugi - z visoko težo, ki ima za posledico okrepljen temelje. Toda na splošno je to odlična izolacija za oba zunanja in notranja dela.
 • pluta izolacija. Toplotna prevodnost koeficient 0,045-0,06 W / (m • K), gostoto 240 - 250 kg / m3. Ta naravni material je idealen za toplotno izolacijo zaradi svoje izvedbe. Edina velika pomanjkljivost je visoka stopnja vnetljivosti. To je najbolje uporabiti za notranjo izolacijo.
 • Ecowool ali celulozna vata. Koeficient toplotne prevodnosti 0,032 - 0,038 W / (m • K), gostoto 30 - 75 kg / m3. Končna obdelava celuloze ecowool odlično vpija vlago in ne prenašajo mehanske obremenitve. Prav tako se lahko uporablja samo za notranjo izolacijo. se običajno uporabljajo za toplotno izolacijo podstrešij.

Kako do izolacije že zgrajena opeke hišo, morate najprej narediti majhen projekt, ki opredeljuje vsa področja, ki zahtevajo izolacijo od uporabljenih materialov in njihovo količino. Ne smemo pozabiti, da so različni materiali, ki se uporablja za notranje in zunanje del. Če je hiša je v gradnji, so vse potrebne izračune določeno v projektno dokumentacijo in lahko le kupiti vse, kar potrebujete in začeli delati.

Stenska izolacija opeke hiša

Stenska izolacija opeke hiša

Kot smo že omenili, je ta vrsta izolacije je šele v fazi izgradnje stene se lahko izvede. Če želite to narediti, morate storiti naslednje:

 1. sprva šel zidarska zunanjo steno, pri čemer vsakih 5 vrstic zidakov vstavi v šiv kovinskega čepa narejena iz žice s premerom 5 mm. Dolžina zatiča izbran na tak način, da ga potopi v 2 - 3 cm in preostanek žice mora biti 2 - 3 cm večja od debeline materiala toplotno izolacijskega zaposleno;
 2. enkrat postavili zunanja višina stene 1 - 1,5 m, se začne namestitev toplotne izolacije na mestu, ki se opira na nožice materialov;
 3. Končno dobimo sklopke notranjo steno, in nato ponovno dvigne zunaj. In tako do vrha.

Zgoraj opisana metoda je primerna za materiale, ki nastajajo preproge ali plošč, kot so pene, mineralne volne ali ekstrudiranega polistirena. Uporabite lahko tudi razširili glino. Za to je potrebno dobro graditi dve steni na višini 1 - 1,5 m, kar pušča režo med njima 10 - 15 cm in medsebojno kovinskimi zatiči v zidane spojev. Potem gremo spat v notranjosti betonskega bloka in nadaljevati postavitev sten. Za takšne treba metoda izbrana segrevanja razširil gline grobe frakcije. Ker pa ima nižjo gostoto in posledično njegova skupna masa je manjša.

Pomembno! To ne more biti omejena na Wall-vgrajena izolacija opeke hišo. Stene v hiši, se lahko dodatno izolirati od zunaj.

Toplotna izolacija iz opeke hiši izven

Zunanja izolacija opeke hiša je izolacija sten, kleti in na zunanjih temeljnih zidov. Tehnologija izolacija opeke hiše je za čiščenje zunanjih gradbenih stene razbitin in umazanijo še bolj utrditi jim večplastna toplotno izolacijske dogovor pito ali na vrhu golih sten zglobne strukturo z notranjo izolacijo. Od se materiali lahko uporabijo polistiren, ekstrudirani polistiren, "toplo" omet. Zato je treba upoštevati preprosto pravilo - sekvenco razporeditve materiala za izolacijo opeko hiši izven morajo biti stene, kot če vodna para vsakega naslednjega sloja povečuje proti zunanjemu robu.

mokra fasada

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Če želite izvesti opeke hišo zid izolacijsko peno, zunaj ali ekstrudiranega polistirena, naredite naslednje. Opravite osnovne omete sten, da raze glavne udarce, nato očistite površino pred umazanijo in skrbi za njen premaz. Potem, enega od dveh načinov ali lepilo, ali s pomočjo moznikov fasada "dežnike" sidranja stanja izolacije na steno.

Lepljenje pene za toplotno izolacijo fasad

Če ste izbrali prvo pot, potem morate uporabiti lepila na površini lista in ga trdno pritisnite na steno. Delo poteka od spodaj navzgor, z dajanjem listi postopoma po vrsticah. V tem primeru je vsaka zaporedna številka zamaknjena glede na prejšnjega, dajanje liste v zamaknjeno. Tako je stabilnost dosežemo nezapletena Way celotno strukturo. Pri določanju izvaja z vložki fasade opravljajo isto funkcijo, z razliko, da ne uporabimo površina lista lepila dot majhnih obrokih. Potem, ko lepljenja, skozi odprtino zasverlivaem steno stanja, v katerem vstaviti moznik. Nastalo površina armiruem posebne mreže, plasterers in opravljajo zaključna barve ali dekorativnega ometa.

Video: izolacijsko peno opeke hiša izven

Druga priljubljena metoda za izolacijo zunanjih sten je ustvariti prezračevane fasade. vzpostaviti delo, so naslednji. Prva stvar je, da se na površini pare pregradna stena je, nato pa ustvarite in pritrdite na zidni vložki kovine ali lesenega okvirja. Nato med tirnicama karkase prosto izolacijski material, predpisane na vrhu katere hidroizolacijski sloj. Za prezračevane fasade se uporablja predvsem bazalta ali mineralne volne. Toplote in hidroizolacijskih materialov pritrdite na steno z uporabo že znane fasade sidra s širokim klobukom. Na koncu zunanjega koži določenem tiru, granita ali drugega materiala.

prezračevane fasade

Najbolj preprosta in dostopna možnost je uporaba zunanje izolacije "Warm" omet. Dela se pri čiščenju umazanije iz sten, nakar se njihova površina impregniranih s sesalno napravo. Nato je stena fiksna omete mreže in svetlobnih signalov, ki se uporablja za "toplo" omet. Po sušenju lahko omet stene končali z njihovo dekorativnega ometa "zalubniki", keramične ploščice, dekorativni opeke fasado, ali pa samo barve.

Izolacija temelj in osnovo opeke hiše poteka po analogiji z obzidjem, z edino razliko, da se ne sprejme ustvariti prezračevane fasade za osnovo ali bazo. Najpogosteje izvedemo z izolacijsko peno, ekstrudiranega polistirena, keramike ali "toplem" omet.

Toplotna izolacija iz opeke v hiši

Toplotne izgube skozi zunanje stene je le del celotne toplotne izgube. Največ toplote uide skozi streho in tla opeke hiše. Seveda, za bolj zanesljivo ohranjanje toplote lahko izolirati stene od znotraj, in da bo potrebno zelo malo truda. Razmislite o notranji izolacija opečnato stavbo kot gradnje od tal in zaključna streho.

Segrevanje tal v opeko hiši

Tla v opeke hiše je najbolje, da še toplo v fazi gradnje. V že zgrajena hiša bo izolacijo, kot je mogoče, vendar je povezana z večjim naporom. To je zaradi potrebe po demontaži in popravilo obstoječih lesenih ali betonskih tleh. Toplotna izolacija tal izvedemo z uporabo pene iztiskane penastega polistirena, mineralne volne in bazalt ekspandirane gline. Moramo poudariti tudi sistem "topla tla", ki bo v kombinaciji z običajnimi grelniki obdrži toploto in zagotavljajo dodatne ogrevanje domov.

sistem

Med gradnjo novega doma izolacija lesena tla, je, kot sledi:

 • ustvarja zasnovo tramovi in ​​podlage nepremočljiva vezanega lesa, ki jih na vrhu njih vodotesnim slojem. Med robom hidroizolacije materiala Naj prekrivata, in na obodu roba izpeljemo vrh s prekrivanjem 10 - 15 cm;
 • nadalje določeno v prostor med izolacijo nosilce. Nad grelnikom, če je želeno, lahko dajo parni zaporni sloj;
 • naslednja bo grobo talne plošče, na vrhu katerega je iz končne obdelave tal in talne obloge.

Segrevanje lesena tla

Če ima doma dva ali več nadstropji, medtem ko bo izolacija nadstropja v zgornjih nadstropjih je strop in izolacija v opeko hiši. Dejstvo je, da je treba ustvariti v drugem nadstropju lesena tla na tramovih z izolacijo notranjosti.

Oblikovanje izolacije na že zgrajena opeke hiše se začne z demontažo in popravila lesena tla. Potem, če je potrebno, se presežek prsti izvede izrez, polnjenje nov substrat iz peska, proda in njihovo kompaktiranjem. Končno bo gradnjo zamikom in izolacijo zgoraj opisani shemi.

Če je lesena tla, je še vedno mogoče razbrati z najmanj truda, bo beton zahteva veliko napora in veliko časa za odstranitev stare vezi. Zato je bistvenega pomena, da se izvede izolacija betonska tla med gradnjo hiše. Sami dela so naslednji:

 • po oblikovanju in zbijanjem zemeljskih blazinice peska in gramoza, izvesti grobo estrih položen hidroizolacijski sloj;

Toplotna izolacija betonska tla

Pomembno! Za zmanjšanje toplotne prevodnosti betona mora dodati ekspandirane gline. Tak beton bodo imeli toplotno prevodnost 0,66 W / (m · K), namesto običajnih 1,5 W / (m · K).

 • nadalje iz izolacije. Betonska tla uporablja polistirena in ekstrudiranega polistirena. Poleg teh materialov je mogoče določiti, in drugi. Glavna stvar je izbrati material z največjim trdnostjo in gostoto 160 kg / m3;
 • poleg tega večplastnega pogače desk parna zapora sloja in napolnjena z zaključno ploščo, ki je postavljen po ciljni talno oblogo.

Wall izolacija iz notranjosti opeke hišo

V večini primerov je stena izolacija ni izvedemo v opeko hiši, zaradi prisotnosti zunanjih toplotno izolacijo. Ampak včasih notranja izolacija je še vedno potrebna. Še posebej, ko nezadostna debelina stene ali najvišji izolacijski sloj na zunanji strani, ne zadošča, da ohranijo toploto. mineralne in Rockwool, pena, ekstrudiran polistiren, plute ali "toplo" omet se uporablja za izolacijo v notranjosti opečne stene.

Wall izolacija iz notranjosti hiše opeke

Notranja izolacija sten opeke stavba je, kot sledi:

 • čiščenje stene z umazanijo in jih namočite s sesalno;
 • s pomočjo lesenih tramov ali kovinskih profilov, zgraditi okvir in ga pritrdite na steno. stojala trupa razporejena na 40 cm ali cm korakih 60;
 • po potrebi rezanje izolacije širine odprtine med nogami, je treba določiti znotraj dobljenega strukture;
 • top Obložite mavčne plošče, plasterers in povzroča končna obdelava.

Pomembno! Notranja izolacija opeke hišo s peno ali ekstrudiranega polistirena je zelo nezaželena zaradi toksičnosti in vnetljivosti materialov.

Ogrevanje na podstrešju in strehe iz opeke hiše

Na vprašanje, kako najbolje izolirati opeke hišo, ne morete prezreti dele hiše, kot streho in podstrešje. To je skozi njih lahko izhlapi do 40% celotne toplotne izgube. To izhaja iz preprostih zakonov fizike, v skladu s katero je topel zrak lažji od hladnega zraka, zato ves toplota gre gor. Zato, da bo toploto v opeko hiši, zato je pomembno, da se izolirati streho in podstrešje.

Ogrevanje na podstrešju

Za izolacijo podstrešja, naredite naslednje:

 • če se uporabljajo kot stropniki tramovi, lahko gradijo znano zasnovo lesena tla z grelcem, vendar z manjšimi spremembami;
 • sebe in prostor med njimi hrambo parna zapora žarkov;
 • več prostora med tramovi zapolni ecowool, mineralne volne ali bazalt volne;
 • vrh za lažje gibanje v mansardi grobo desko surovih desk.

Pomembno! Da bi ohranili operativne lastnosti toplotne izolacije podstrešja in strehe morajo biti opremljeni s kakovostnim prezračevanje strešne prostora.

Segrevanje strehe opeke hiše

Segrevanje strehe doma, je, kot sledi:

 • Določiti je treba celotno področje oblikovanja med špirovci in pritrdite parna zapora. Naj prekrivanja robov materiala med kalibrom in lepilnim trakom;
 • prostor med grozdih, ki jih toplotno izolacijskega materiala. To je lahko peno, ekstrudiranega polistirena, mineralne volne ali bazaltne, kot tudi vse druge izolacije z nizko toplotno prevodnostjo in majhno gostoto;
 • na vrh desk druga plast parna zapora in ohranitev grelca v prosto pripenjanje letev prirastke 0,4 - 0,5 m.

Kljub velikemu obsegu dela za ustvarjanje toplotne izolacije opeke hiše, to je zelo preprost. Run segrevanje privoščiti vsakdo, ki ve, kako uporabljati orodja in ima minimalne izkušnje pri gradbenih delih. To je bilo vse, kar je pravilno narejeno, se morate držati gradbenih predpisov in priporočil strokovnjakov.


Like this post? Please share to your friends: