Smi en kniv med hendene

I dag, selv med et så stort spekter av ulike fin kvalitet kniver fra anerkjente produsenter, hånd-smidde kniver er fortsatt veldig populære. Dette er ikke overraskende, da disse knivene har en spesiell kraft og appell. Og hvis han bladet er laget av rustfritt stål og med kjennskap til saken, er en slik kniv uvurderlig. Av ulike måter autographic produksjon av en kniv er den mest arbeidskrevende smidd kniv med hendene. Det bør bemerkes at bladet smir lar deg lage de mest holdbare og høy kvalitet blad som vil vare i flere tiår og fortsatt beholder sin kvalitet. Smi bladet med hendene - det krever master på høyt nivå ferdigheter i besittelse av et instrument, kunnskap om metaller og deres egenskaper. For de som har bestemt seg for å smi en kniv for første gang, vil anbefalingene beskrevet nedenfor bidra til å gjøre ditt første blad.

 1. Hvordan velge en stålkniv
 2. Verktøy for smiing en kniv
 3. kniv utforming
 4. Smi en kniv fra bore
 5. Smiing en kniv ut av lageret
 6. Smi en kniv fra våren
 7. Smi en kniv fra en fil
 8. Smi en kniv fra kabelen
 9. Tempe bladet og la

Hvordan velge en stålkniv

Steel Knife

Høy kvalitet hjemmelaget kniv skiller riktig valg av stål for ham, vil dette avhenge av skjære og styrkeegenskaper kniven. Å velge riktig stål, er det nødvendig å vite og forstå hvilke egenskaper har selv blitt. Smi en kniv med hendene trenger å fokusere på fem store stål egenskaper - slitestyrke, hardhet, seighet, styrke, rød hardhet.

fasthet - Denne egenskap av stål, som angir dets evne til å motstå gjennomtrengning av hennes andre hardere materiale. Enkelt sagt, er solid stål bedre motstår deformasjon. Indikatoren av hardheten er målt på en skala fra Rockwell og har en hastighet på 20-67 HRC.

Motstand mot slitasje - slitefasthet av materialet under drift. Denne egenskapen er avhengig av hardheten på stålet i seg selv.

styrke Det indikerer evnen til å opprettholde sin integritet under påvirkning av forskjellige ytre krefter. Sjekk bøyestyrke kan eller sprett.

duktilitet - av stålet absorbere og spre kinetisk energi under innvirkning og deformasjon.

rød hardhet - en forholdsregel som er ansvarlig for stabiliteten av stålet til temperaturene og bevaring av sine opprinnelige egenskaper når de varmes opp. På hvordan stål motstandsdyktig overfor varmebehandling, avhenger mål på minst temperatur ved hvilken det kan være falsk. De fleste røde hardhet stål er fast merke, driftstemperaturen for smiing er mer enn 900 ° C. Det skal bemerkes at smeltepunktet for stål er 1450 - 1520 ° C.

Alle disse egenskapene henger sammen og overvekt av en av dem fører til en forverring av en annen. Således er en spesiell egenskap ved stål er avhengig av dets innhold av ulike legerende elementer og tilsetningsstoffer, for eksempel silisium, karbon, krom, vanadium, wolfram, kobolt, nikkel, molybden.

legeringselementer

Tilstedeværelsen av visse legeringselementer og deres anvendelse ved fremstilling av en proporsjonal stål, kjennskap til egenskapene som gir legeringselementene og tilsetningsstoffer lov til å skape stål for visse formål og behov. Disse stål har hver en merking. Samtidig innenlandske og utenlandske stålkvaliteter er utpekt annerledes. For enkelhets skyld, begynte merket å angi grunnleggende strukturen i en eller flere legeringselementer. For eksempel indikerer merket U9 stål karboninnhold i tiendedeler av en prosent. Analog stål "U" merker er stål 10hh, hvor "xx" - er karboninnholdet. Og jo lavere verdi, jo mindre innholdet. Eller for eksempel en stål H12MF det indikerer et høyt innhold av krom og molybden, noe som betyr vysokoprochnostnyh egenskaper og rustfritt stål.

Steel sammensetning H12MF

For innenlandske merker, som ofte brukes i smiing kniver hjemme, er alle preget av stål U7 til U16, ShKh15, 65G, R6M5, H12MF. Fordi utenlandske kolleger kan identifiseres Steel O-1, 1095, 52100, M-2-, A-2, 440C, AUS, ATS-34, D-2-. Hver av de ovennevnte merkene som anvendes ved fremstilling av kniver, ulike verktøy og reservedeler. For eksempel, en stålkvalitet R6M5, V7, V13, 65G brukes til produksjon av borerigger, sonder, kabler, fjærer, lagre, filer. Derfor, fra disse objektene håndverkere gjør hånd smidde kniver.

Selvfølgelig kan du finne andre produkter av en bestemt stål. For dette vil være nok til å lese den fullstendige beskrivelsen av merkevaren i stål og dens anvendelse i Database of Steel og legeringer, og deretter bruke produktet ut av det å smi en kniv.

Verktøy for smiing en kniv

Verktøy for smiing en kniv

Smir kniver kreve noen smed verktøy, som kan kjøpes i butikken. Men du kan bruke ikke-profesjonelle verktøyet:

 • Hammer i 3 - 4 kg, og hammer lavere vekt på 1 kg;
 • kuznecheskie tang eller tang vanlige, men uten isolasjon på håndtak og skiftenøkkel;
 • clutcher;
 • ambolt eller hennes selvlagde analog av I-bjelke;
 • Bulgarsk og sveising;
 • kvern;
 • ovnen.

Hjemmelaget forge

Hvis den konvensjonelle instrumentet er mer eller mindre tydelig, på ovnen er nødvendig å foreta noen nærmere forklaring på. Saken er at på vanlig locus er vanskelig å få temperaturen på over 900 ° C. Og sole seg i den tomme er det en evighet. Derfor er det nødvendig å litt bedre fokus. Hvis man ikke tidligere har engasjert i det minste metall herding, må man for å gjøre fra bunnen av en liten ovn fra tungmetall. Deretter fester til disse rør gjennom hvilket luft blir levert av en vifte eller utrangert. En slik enkel måte kan oppnå en tilstrekkelig pålitelig digel for å bringe emnene til en temperatur på 900 - 1200 ° C. Brenselet er vanlig trekull, fortrinnsvis en som gir så mye varme og brenner lenger.

kniv utforming

Før du går videre til selve arbeidet, må du gjøre skisse av kniven.

Faktisk kniven ganske enkelt objekt, som består av et blad og et håndtak. Men nå, er hvert av disse elementene et sett av komponenter. På demonstrere kniv utformingen bilde kan du se alle elementene i en kniv og hva de heter.

kniv utforming

Også må du vite om noen av de grunnleggende profiler av bladene for å få mest mulig hensiktsmessig utforming. Bildet nedenfor viser profiler av bladene.

profilen blad

Ved å velge den mest passende for din profil, kan trygt tas for etableringen av en skisse. Selvfølgelig, dyktige håndverkere klare seg uten skisser, men for en nybegynner er det likevel viktig å lage en skisse og holde den foran våre øyne i ferd med å smi.

Smi en kniv fra bore

Øvelser har fått mye popularitet på grunn av smiing av kniver som brukes i disse legert stål R6M5, som er holdbar, lett skarphet og holdbarhet.

smir kniv Drills

Når du velger en drill for smiing notat ett viktig poeng. Store øvelser består av en fungerende del av spiral skaftet R6M5 og normal stål. Små øvelser er vanligvis helt ut R6M5. Når smiing boret bladet fra et stort behov for å umiddelbart bestemme hvor noen stål og hvori grensen mellom dem. Dette kan gjøres ganske enkelt, bare litt drill å pierce hele lengden. Hvor vanlig stål, vil gnister være høy og gul-oransje farge. Og her er der legert stål, vil bunten være sparsom og nærmere rødlig skjær. Fremgangsmåten er nødvendig som beskrevet ovenfor, for å finne ut hvor knivbladet vil begynne, og hvor skaftet. Når du er ferdig med dette, går vi til svært smiing.

første opp ild i ovnen, koble viften og venter på brikettene blusse opp ganske sterkt, da Vi setter boret inn i smeltedigelen. Men vi gjør det med en tang, og så at skaftet bodde det meste ut av ilden.

Viktig! Gjennomføre en kniv smi første gang, kan du ikke umiddelbart fastslå når metallet varmes opp til ønsket temperatur. Resultatet er at du ikke kan rote opp en drill. Så før du tar på smiing av bore kan være litt trening med oppvarming og hamring metall med jevne ligaen. Det er nødvendig å huske hvilken farge var det metall og når han forfalsket den mest sakte. Det er også verdt å huske at i sollyset selv oppvarmet til 1100 ° C, vil metallet bli mørkere.

Promotion drill smiing blad av bore

så snart drill varmer opp til den nødvendige temperatur, er og den 1000 ° C, det umiddelbart nødvendig fjernes fra digelen, og å klemme skaftet i den nedre grep. Etter det, ta det fastnøkkel, klemme dem til toppen av bore og lage en sirkulær bevegelse, rettet spiral. Gjør alt nødvendig for raskt, slik at metallet ikke har tid til å kjøle seg ned, ellers er faren for å bryte øvelsen. Hvis du ikke gjør det på en gang, ikke fortvil. Bare re-Haskalá drill og gjenta prosedyren. Som et resultat av dette vil få en forholdsvis flat strimmel av metall.

Smiing drill - opprulling til en passende tykkelse

Det neste trinnet er drill smiing og Unrolling metall til en akseptabel tykkelse. Det handler ganske enkelt. Rødglødende metall til den nødvendige temperatur, ta en tung hammer og begynne sterke, men ensartede blåser dub metall og gi den en glatt form. Som et resultat av dette vil det slå metallbåndet tykkelse på omtrent 4. - 5. mm.

Viktig! Når metall-smiing, må kontinuerlig overvåke fargen av preformen. Så snart hun begynte å dimme, anskaffe kirsebær farge, den returnerer umiddelbart til ildstedet. Det er bedre å igjen oppvarme metallet enn for å bryte den under hammeren slag.

Smir kniveggen

videre smidd kniveggen. Alt er litt mer komplisert. Det faktum at det er nødvendig å gi zaokruglennuyu form mens den ønskede tykkelse av bladet opprettholdes. Alt arbeidet er praktisk talt gullsmed og krever en viss fingerferdighet. Smiing er utført slik at det gradvis zaokruglivaya kanten, litt forsinket ved lengden av bladet. Strokes skal være sterk, men ryddig. I nybegynner kan ikke slå på første forsøk, men litt øvelse vil fikse alt.

Smir kniveggen

Det neste trinnet er smir kniveggen. Dette er et viktig og vanskelig fase. Dette vil kreve en lettere hammer og fortrinnsvis med zaokruglennym spiss. Siden midten av bladet, gradvis overgang metallet ned til skjæreeggen. Vi prøvde å lage en cutting edge så tynn som mulig. Derfor er det nødvendig at bladet selv var grei og glatt. Streik var veldig nøye og prøve å gjøre like mye arbeid som det tar for en liten deformasjon av rødglødende metall. Husk farge formen og sende den tilbake til ovnen etter behov.

Smiing blad skaft

En gang i stand til å smi bladet og bladet, fortsette å hamring skaft. Verkene selv vil være mye enklere enn i grenseområdene smiing av bladet. Innledningsvis lyser rundt skaft borekronen, og deretter rulle ut sine sterke hammerslag. Avhengig av skissen halen kan enten være smal eller bred. Det er allerede slik du liker å gjøre en penn kniv. Noen gjør en enkel overlegg, og noen gjør en ekstern knott.

kniv sliping

Ved fullførelse av smiing gi metallet gradvis avkjøle og deretter videre til sliping. I slipemaskinen fjerne ekstra metallsjikt og uregelmessigheter, noe som gjør kniv helt glatt og skinnende. Når sliping kan ta opptil 2 mm tykkelse, og kniven vil være mye lettere og tynnere. Også på dette stadiet, kan du skjerpe kniven. Endelig utføre en kniv herdet. For informasjon om hvordan dette gjøres, vil det bli skrevet under.

Smi en kniv fra bore video vurdering:

Smiing en kniv ut av lageret

En annen populær materiale for å smi et knivlager, nemlig dets indre eller ytre kant. Den indre til og med å foretrekke. Alt fungerer på kniven smiing av lager nesten identisk med smiing av øvelsen. Med noen unntak.

Smiing en kniv ut av lageret

For det første emnet på dreiekransen kuttes ved hjelp av kvernen. Lengden på å prøve å gjøre opp status, og så videre kniven nok og 1 - 2 cm igjen. For det andre, i den innledende fasen av smi die kuttet emne som skal sveises til armeringsjern. Og på denne måten og glødende smie. For det tredje, hvis i tilfelle av en bore emne rulles fra rund til flate, så blir holderen av den som bærer er det nødvendig å bare justere. En ytterligere virkning på smiing av bladet og skaftet er helt like. Eneste som er verdt å merke seg - fra lageret enda mer praktisk å gjøre kniv håndterer overhead.

Smi en kniv ut av lageret video gjennomgang:

Smi en kniv fra våren

På jakt etter et passende stål av høy kvalitet kniver, mange anvendes fjærer. Metalldelene i bilen er kjennetegnet ved høy elastisitet og slitestyrke, gjør den til en utmerket modell for hånd smidd kniver. I rettferdighet, bør det bemerkes at bladet på bladfjæren kan fremstilles ved å skjære ut og den vanlige profil av en kniv med en ytterligere skarphet og herding. Likevel, kniven var veldig pålitelig, det er best smidd, spesielt siden våren tykkelse er ganske stor, og det bør reduseres til en god kniv.

Smi en kniv fra våren

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Smiing av bladfjærene begynne med stripping kvern rust og markeringsplate. Det vil ta bare en liten del av fjærene, så merk den, kuttet av ved hjelp av en vinkelsliper. Videre sveise vi arbeidsstykket til ligaen, og det lyser. Deretter gradvis prokovyvaem, og bringer den til ønsket tykkelse. Smidd kant og en skjærekant, som er gjort, for det ovenfor beskrevne eksempel bladet smiing av boret. Etter å ha oppnådd ønsket, lagt kniven for å kjøle gradvis, og deretter slipe og skjerpe det.

Smi en kniv fra våren video vurdering:

Smi en kniv fra en fil

Slitesterkt og holdbart stål kan bli funnet i ulike VVS verktøy og sende inn en skrikende eksempel. Produksjon blader av en fil tilstrekkelig populær aktivitet. Enda mer fordi knivene er oppnådd en overordentlig holdbar med fin skjærekant. Men smi en kniv fra en fil har sine egne særtrekk.

Kniv fra en fil

Først av alt, må du fjerne filen fra kutt og mulig rust. Du kan gjøre dette ved hjelp av kverner. Deretter skjærer arbeidsstykket fra en fil ønsket lengde om nødvendig. Deretter sveiser den til monteringsstykke og setter i ovnen. Gløde preform til en ønsket temperatur, fortsett til emnet rulle ut til oss nødvendige tykkelse. Deretter gjør øya og en cutting edge. Shank kniv fra en fil gjøres best under fakturaen håndtaket.

Smi en kniv fra en fil video gjennomgang:

Smi en kniv fra kabelen

Knife Making of stålwire er ganske sjelden. Da det i motsetning til alle de preformede emner som er beskrevet ovenfor, blir kabelen kobles fra vaierfibre og smi dem er vanskelig. I tillegg til stålkabelen ikke har så høye karakteristikker som stål drill eller en fil. I de fleste kabel kniver hammer på grunn av deres uvanlig mønster på kilen likner Damaskus stål. For å gjøre en slik kniv, må du gjøre litt mer innsats enn vanlig bar stål for smiing.

Kniv av kabelen

Smi en kniv fra kabelen begynner, som vanlig smiing. Det er bare noen små hemmeligheter. For det første dreier det seg om skaftet. Mange artister gjør skaft kniv fra kabelen i form av ferdige håndtak. Det ser veldig uvanlig og vakkert. Og så er det to tilnærminger i produksjon av våpen. Ta et tykt tau, og så koker det til slutt, gjør en monolittisk stykke. Eller for å lage et håndtak i form av en løkke, og enden av den smidde blad. For det andre, smiing av en kabel - en komplisert sak på grunn av de spredte ledninger som utgjør kabelen. For å gjøre en kniv, kreve dem for å lage mat sammen. Og det er en kunst, og forventer at kniven ut av kabelen innhentet fra første gang, er det ikke nødvendig. Sveising kan utføres på to måter. Først - koke sveising langs de store sporene. Den andre - å utføre kuznecheskuyu sveising. Det andre alternativet er mer vanskelig og samtidig er å foretrekke.

boraks

Så, velge en måte å skape et håndtak for å begynne å smi en kniv. For dette raskalivaem kabelen til lyse rødt. Så det ut og dryss med brunt. Så igjen sendt inn i digelen. Så ukomplisert måte du forbereder kuznecheskoy sveising. boraks Det representerer en tetraborsyre salt, og anvendes håndverkere for sveising av de enkelte lag av stål. Faktisk er det en fluks som letter smelteprosessen og forhindrer det smeltede metall for inntrengning av oxygen og fjerner metalloksyder. Borax kan finnes i det offentlige rom uten problemer.

Etter at den behandlede tråd brun på alle sider og er oppvarmet 900 til 1200 ° C eller mer, er det tatt ut fra digelen og begynne prokovyvat. Streiker påføre en tung hammer, men samtidig forsøke å holde fiberkabelen sammen. kabel smi kompleksiteten i det. Men med trening kan du oppnå akseptable resultater. Til slutt, kan kabelen være glødende og prokovyvat mange ganger. Men hver gang, og oppvarmet i ovnen, strø brun tau. Resultatet er et massivt stykke av stål, som består av mange lag, nesten som Damaskus stål. Etter dette er det bare nødvendig å smi bladformen. På å vise smir kniver videoer har gjentatte ganger blitt vist hvordan vakler ut av bladet, en nyskapende og tips.

Tempe bladet og la

Som tidligere nevnt, herding av kniv - dette er en av de viktigste fasene av produksjonen. Tross alt, om hvordan det er gjort riktig, det avhenger av resultatene av bladet. Selvherdingsprosessen som utføres etter at kniven er avkjølt og ble malt ved hjelp av en vinkelsliper.

tempe bladet

tempe bladet Det begynner med sin varme fra lys rød til oransje. Da kniven senkes ned i vann eller olje. I dette tilfelle tilsettes vann 2 - 3 ss salt til 1 liter, og temperaturen bør være 18 - 25 ° C, oljer 25 - 30 ° C. Herding gjennomføres ganske raskt og at alt gikk bra etter slukke bladet må løslates. Herding stål i seg selv finner sted i et temperaturområde på 750-550 ° C, Foreløpig herding kan føle selv når stålet begynner å "riste og stønne" i væsken. Når prosessen er ferdig, må du få bladet og la den avkjøles naturlig.

blad ferie Det er utført etter herding. Prosessen i seg selv innebærer en svekkelse av indre spenninger stål, som gjør det mer fleksibelt og motstandsdyktig mot ulike typer last. Før en ferie, må bladet renses fra mulige skala og deretter varmes opp. Men i løpet av tempereringstemperaturen er betydelig mindre. kniv selv må ha for å holde flammen og se ham. Når hele overflaten er dekket med en gul-orange film, fjerne kniven fra brannen og gi den avkjøles naturlig.

Noen ganger bråkjøling og anløping er produsert ved hjelp av vann eller olje, og noen ganger gjennom oljen i vannet. Denne herding er svært rask. Først blir bladet senkes ned i oljen i 2 - 3 sekunder, og deretter i vann. Med denne tilnærmingen, risikoen for å gjøre feil slukke er minimal.

Smi en kniv med hendene bare virker som en enkel oppgave. I tillegg vil den ha ganske mange viftet med en sledge hammer, så mer og ingen erfaring i løpet av metall smir første gang kan ikke være i stand til å smi en kniv. Derfor må du først få hånden og litt trening, og deretter gå videre til bladet smiing.


Like this post? Please share to your friends: