batteri skrutrekker reparere sine egne hender

Kostnaden for en ny skrutrekker med om lag 70% av kostnadene av batteriet til det. Ikke overraskende, når de står overfor svikt i batteriet, spør vi oss spørsmålet - hva blir det neste? Kjøp et nytt batteri eller et skrujern, og kanskje det er mulig å produsere et batteri skrutrekker reparere sine egne hender og å fortsette det arbeidet som allerede er kjent verktøyet?

Denne artikkelen, som er delt inn i tre deler, vil vi vurdere: hvilke typer batterier som brukes i skrutrekkeren (del 1), til de mulige årsakene til svikt (del 2) og rimelige måter å reparere (del 3).

skrutrekker Batteri: design og typer

Det bør bemerkes at uansett merke skrutrekker og opprinnelsesland batterier har en identisk struktur. Montert batteripakken har en slik form.

Hvis vi analyserer, vil vi se at det er satt sammen fra mindre komponenter, som er satt sammen i serie. Og vi vet fra skolen fysikk selvfølgelig, at de elementer som har en seriell tilkobling, slazhivayut sine potensialer.

Merk. Mengden av hver matvare, og gir oss en endelig kostnad fra batterikontaktene.

Matchet deler eller "banker", har som regel en standard størrelse og makt, skiller de bare av kapasiteten. Batterikapasitet måles i A / h og er angitt på elementet (vist nedenfor).

De følgende typer av elementer som benyttes for anordning av skrutrekkere akkumulatorer:

 • nikkel - kadmium (Ni - Cd) batterier med en nominell spenning på "banker» 1,2V;
 • Nikkel-metall-hydrid (Ni-MH), cellespenning - 1,2V;
 • Litium-ion (Li-ion), med en spenning - 3,6V.

Vurdere nærmere hvilke fordeler og ulemper av hver type.

Ni - Cd

proffene:

 • Den vanligste typen på grunn av sin lave pris;
 • Ikke redd for lave temperaturer, som for eksempel Li-Ion-batterier;
 • Lagret i en utladet tilstand, beholder det sine egenskaper.

ulemper:

 • Bare i landene i den "tredje verden", på grunn av produksjon av toksisitet;
 • Minne effekt;
 • selvutladning;
 • Liten kapasitet;
 • Et lite antall lade / utlading sykluser, så lenge ikke "live" under intensiv bruk.

Ni - Mh

proffene:

 • Miljøvennlig produksjon, er det mulig å få en høy kvalitet merkevare batteriet;
 • Lite minne effekt;
 • Lav selvutladning;
 • Stor kapasitet, sammenlignet med Ni - Cd;
 • Et større antall lade / utladningssykluser.

ulemper:

 • pris;
 • Den mister noen av de egenskaper ved langvarig lagring i en utladet tilstand;
 • lang "live" ved lave temperaturer.

Li-Ion

proffene:

 • Ingen minneeffekt;
 • Nesten ingen selvutladning;
 • Høy kapasitet batteri;
 • Antallet lade / utladningssykluser mange ganger mer enn for de tidligere typer batterier;
 • For å stille den nødvendige spenningen nødvendige minimalt antall av "bokser", som i vesentlig grad reduserer vekten og batteristørrelsen.

ulemper:

 • Den høye prisen er nesten tre ganger i forhold til nikkel - kadmium;
 • Tre år senere, er det et betydelig tap av kapasitet, fordi Li nedbrutt.

Med elementer vi møtte, gå videre til de andre elementene i batteripakken skrutrekker. Nedbyggingsenhet, for eksempel for reparasjon skrutrekker batteri Hitachi (avbildet nedenfor) er meget enkel - skru skruene rundt omkretsen og bryte legeme.

Skroget har fire pinner:

 • To politi, "+" og "-" for kostnad / utslipp;
 • Øvre kontroll, er det aktiveres gjennom temperatursensoren (termistor). En termistor er nødvendig for å beskytte batteriet, den deaktiverer eller begrenser ladestrømmen ved overskridelse av en bestemt temperatur elementer (typisk i området 50 - 600 ° C). Oppvarming skjer på grunn av høy strøm under tvungen avgift, såkalt "fast" lading;
 • Såkalt "service" kontakt, som er innlemmet ved 9Kom motstand. Den brukes for sofistikerte ladestasjoner som linje ansvaret for alle battericellene. I hverdagen slike stasjoner til noe, på grunn av høye kostnader.

Det er faktisk hele batteriet design. Nedenfor er en video om hvordan du demontere enheten.

feilstedet

Med ansettelsen av batteriet designelementer sortert ut, nå se på hvordan man skal definere problemet, er det en del to reparasjon skrutrekker batteri. Umiddelbart ser vi at alle elementer på en gang skadet kan ikke, og siden vi har en kjede i serie, resultatet av ett element - hele kjeden fungerer ikke. Så vår oppgave er å finne ut hvor vi har i kjeden det svakeste leddet.

For å gjøre dette trenger vi måleren, og den andre metoden for feilsøking lampe 12V, hvis batteriet på samme 12 volt skrutrekker. Gjør som følger:

- Vi setter batteriet på lading, venter på signal av full lading.

- Analysere bolig og vi måler i hver batteribank. For Ni - Cd vi bør være 1,2 - 1,4V, lithium - 3,6 / 3,8V.

- Feire alle de "banker", der spenningen er mindre enn den nominelle. For eksempel har de fleste av elementene Ni - Cd spenning fra 1.3V, og ved ett eller flere - 1.2 / 1.1v.

- Å sette batteriet og virker til et betydelig tap av kraft.

- Fjern, demontere, og vi måle spenningsfallet over "Bank" akkumulator. På utvalgte elementer "innsynkning" av spenning vil være større enn på den andre. For eksempel, gjør de ikke 1.2V, og 1.0V eller enda lavere.

Merk. Forskjellen mellom elementene i batteri 0,5 - 0,7 V anses nødvendig, hvilket innebærer at elementet kommer i forfall.

Derfor har vi funnet en kandidat til "gjenoppliving" eller "amputasjon" og erstatte med nye elementer.

Hvis skrutrekker er drevet av 12V eller 13V, kan du søke etter en enklere metode. "-" helt "+" og et ladet batteri er demontert og kontaktene koble 12 volt lampe. Lampen vil laste og vil lade ut batteriet. Neste Testen utføres på battericellene, hvor de fleste av alle spenningsfall, og der et svakt ledd.

Det finnes andre måter, i stedet for lampen kan plukke opp motstand, men det har behov for grunnleggende elektroteknikk, og det er tvilsomt at det ville være nødvendig med motstand var for hånden.

Andre feil er svært sjeldne. For eksempel tap av kontaktsteder i loddeenheten batterier eller strømkontaktene, svikt av termistoren. Dette problemet lenger iboende i forfalskninger. I lys av sjeldenhet, å fokusere vil ikke begrense oss til battericellene.

Med "problematiske" elementer sortert ut, er det nødvendig å reparere. Hvordan å reparere skrutrekker batteri? Allment tilgjengelig for å reparere 2 måter, så å si. Dette restaurering og utskifting av elementer som har blitt verdiløs.

Er det mulig å "gjenopplive" elementene og hvordan?

Fortsett til del 3 av batteriet reparasjon skrutrekker og straks presisere at begrepet "intensive care" for litium - ion batterier er ikke aktuelt. Minne effekt de har, mest sannsynlig, var utvidelse av litium, og dette har ingenting å gjøre med det. I disse batteriene trenger å finne ut hva årsaken til problemet: elementet eller styrekrets. Det er to alternativer:

 • endringskontroll krets fra den andre, men i likhet med oss, batteriet hvis hjelp - finne en erstatning og endring;
 • 4V overført til elementet med en strøm på ca. 200 mA, dette krever kontrollert laderen. Dersom cellespenningen øker til 3,6 V - defekt element, problemet på andre elementer, enten i styrekretsen.

Rekondisjonering skrutrekker batteri er tilgjengelig først og fremst for Ni - Cd batterier, men de er som regel, og det mest vanlige i husholdningenes skrutrekkere.

Så, hvordan å gjenopplive batteriet skrutrekker? Det finnes to typer "intensive care" for disse typer batterier:

 1. komprimering eller komprimeringsmetode (den vil fungere i tilfeller hvor elektrolytten er fremdeles tilgjengelig, men volumet tapt);
 2. "Firmware" spenning og strøm av den store nominelle. Denne metoden gjør det mulig å eliminere minneeffekt, og selv om ikke helt, men for å gjenopprette den tapte kapasiteten.

Denne fremgangsmåten er vist nedenfor i videoen.

Merk. Som regel i nikkel - kadmium batterier er den viktigste årsaken til tap av kapasitet - elektro koke-off, og hvis det er kritisk lav - ingen "firmware" vil ikke hjelpe.

Denne metoden, hvis resultatet er positivt, produksjonen vil ikke løse problemet med bygningsdeler. Snarere ville det bare utsette utskifting av utslitte og i fremtiden vil fortsatt trenger reparasjon skrutrekker Makita batteri eller noe annet.

Reparasjon og utskifting av elementer skrutrekker batteri

Mer effektiv måte å reparere batteriet for skrutrekkeren - utskifting av elementer som vi identifisert som defekt.

For reparasjoner trenger vi et batteri - "donor", der noen av elementene intakt, noen nye "banker". Kjøp dem ikke være lett, selv på internett kan du enkelt finne et dusin butikker som er klar til å sende disse elementene i posten. Prisen er ikke særlig biter, slik som nikkel-kadmium celler med en kapasitet på 2000 mA / h koster rundt 100 $.

.Yap-tittel-block__text, .yap-tittel {
font-size: 17px viktig ;!
}
# Yap-Ya_sync_2 vertikal .yap-tittel-block__text {
font-size: 17px viktig ;!
}

Merk. Ved kjøp av et nytt element, for å sørge for at dens kapasitet og dimensjoner faller sammen med native elementer.

Derfor trenger vi en loddebolt, malokoroziyny fluks (fortrinnsvis alkohol på kolofoniumflussmiddel), og tinn. Om punktsveising ikke si, som for reparasjon av enkelt batteri er neppe noe behov for henne å erverve eller samle ...

I de vanskeligste å erstatte noe ikke, spesielt hvis minst noen - som har erfaring med lodding. I bildene alt i detalj er vist, kuttet den defekte element, en ny forseglet sin plass.

Det er nødvendig å merke noen nyanser:

 • lodding loddebolt, loddetinn, prøv raskt, slik at batteriet ville ikke oppvarmet, fordi risiko for å ødelegge det;
 • Hvis det er mulig forbindelse er realisert ved hjelp av familie plater, eller bruk av den samme størrelse er laget av kobber, er det viktig fordi ladestrømmer, og stor ved feil delen av forbindelsesledningene de vil sole seg henholdsvis vil brann beskyttelse termistor;
 • i alle fall ikke blande batteri pluss-minus - serien, så minus den forrige banken er på pluss nye banker, og mindre nytt - i neste pluss.

Når sveiset sammen de nye elementene må være potensialutjevning på "banker", fordi de er forskjellige. Vi utfører lade / utlading sykluser: kostnad satt over natten, noe som gir en dag for å kjøle seg ned og vi måler spenningen på elementene. Hvis vi gjorde alt riktig, vil bildet bli som dette: alle elementene i samme figur multimeter, innen 1.3V.

Deretter fortsetter vi til utslipp av batteriet, sett inn batteriet inn skrutrekkeren og legger det "fullt". Hoved barmhjertighet med seg skrutrekker, ellers må du reparere den så godt. Bring til full lading. Denne prosedyren ble gjentatt to ganger, det vil si, ladet og utladet.

Det bør bemerkes at sletting prosedyren "minneeffekt" bør utføres hver tredje måned. Det er analogt over øvelsen.

Dette er ikke veldig vanskelig prosedyre for å utvide arbeidet til din skrutrekker, i hvert fall så lenge han selv ikke trenger å bytte til en ny


Like this post? Please share to your friends: