Puunsuoja – miten valita ja hakumenettelystä

Yksi yleisimmistä materiaalit nykymaailmassa voidaan tarkasti kutsutaan puun. Siitä rakentaa taloja, kylvyt tai pergolat, rakennus aidat ja huonekaluja, ja puuta käytetään ja ulkoa sijoittumalla yksittäisten asuntojen ja julkisten rakennusten. Tämä materiaali tarjoaa monia etuja, joista tärkein on sen saatavuus ja ympäristöystävällisyys. Mutta yhdessä nämä myönteiset ominaisuudet ovat läsnä ja negatiivisia ominaisuuksia - tulipalovaara mahdollisuus rappeutuminen ja korkean veden imeytymistä. Tässä artikkelissa me puhumme keinoja suojella puuta.

sisältö:

 1. Vaikuttavia tekijöitä puuta
 2. Kosteutta vastaan ​​puuta
  • Levitysmenetelmät tarkoittaa Puun suojaamiseksi homeelle
 3. Palo-
  • Levitysmenetelmät palonestoaineiden
 4. Puunsuojauksessa homeelta, hometta ja hyönteisiä
  • Menetelminä antiseptiset
 5. UV-suoja
 6. Johdonmukaisuus ratkaisu puun
 7. Valmistajat ja tuotevalikoima
  • Senezh-lääkkeet
  • Belinka
  • POHJOIS
  • Suosittu suojavarusteet puutavaran
 8. valintaperusteet

Muinaisista ajoista lähtien, puinen rakennuksia ja rakennelmia yrittivät puolustaa, liotus tukit ja lankut erilaisten koostumusten perusteella etikkaa tai suolaa. Modernin teknologian ja kemianteollisuudessa voi luoda vankempi monikomponenttisen koostumuksia, jotka voidaan tehokkaasti vastustaa erilaisia ​​haitallisia tekijöitä, pysyvästi puun suojaamiseksi ja pidentää sen käyttöikää.

Vaikuttavia tekijöitä puuta

Puu - on tietty materiaali vaativiin sovelluksen olosuhteisiin. Jos käytät on otettava huomioon paljon vivahteita, suojella rakennuksia haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat merkittävästi lyhentää puurakenteiden.

 • Ensinnäkin on huomattava, että puu kuuluu "elävä" sisältävä tuote kosteutta, ja näin ollen sen osuus voi olla riippuen sääolosuhteista. Kun kosteus puutuotteiden absorboida vettä ilmasta ja ympäristön, kun taas niiden tilavuus kasvaa (turvotus) ja päinvastoin kuivina - kuiva ylös, alas koko.

 • Tämä voi vaikuttaa suuresti rakennus, joten jos puu ei ole aikaa puolustaa, sitten koko rakenne pystytettiin kärsiä, kun kosteus vaihtelut. Siksi yksi tärkeimmistä negatiivisia tekijöitä ovat kosteus (Rain, sumu). On tarpeen vähentää kykyä levyt ja tukkien kosteuden imeytymistä, mutta muuttamatta niiden luontainen kyky "hengittää".
 • Myös, korkeassa kosteudessa ja ilmalta materiaali voi alkaa hajota, on muodostettu pinnalle muotin, sienet alkavat kasvaa eri sammal. Lisäksi, voidaan sille tuhohyönteiset, kuten kovakuoriaiset, pitkän sarvipäinen kovakuoriaiset, puusepän, ​​Näytekairauksia ja termiittejä, jolloin puu-sokkelo kohtia, joista ei vain pilaantunut ulkonäköä, vaan myös sen rakennetta. Niin, että seuraavat tekijät vaikuttavat negatiivisesti, voidaan katsoa johtuvan mikro-organismeja ja hyönteisiä. Estääkseen niiden kehitystä, asiantuntijat suosittelevat hoitoon puurakenteiden eri antiseptisiä koostumuksia.
 • Toinen vaarallinen tekijä on tulipalo. Tulipalot vuosittain tuhoavat satoja rakennuksia, joten on tärkeää suojata rakenteiden puusta erityistä keinoin - palonestoaine, joka estää leviämisen palamisen.

 • Lisäksi puu on usein vaikuttaa vaikutus UV-säteily. Voimakkaalle auringonvalolle on haitallista puun pintaan, joka vähitellen alkaa hajota. Erityisesti haitallisia vaikutuksia UV-säteiltä olla ligniini (polymeeri yhdiste kasvien rakenne, lujuus ja kovuus), muuttaa rakennetta, väri ja tiheys rakennusmateriaali, siis, on tarpeen toteuttaa ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä ajoissa.

Kustakin näistä tekijöistä nykymaailmassa on suunniteltu korjaamiseksi. Valitettavasti on ollut keksitty koostumukset yleinen suojaava suoraan koko perustuu siis siihen,, joita käytetään puutuotteiden, ja tulisi valita suojaava huumeita.

Kosteutta vastaan ​​puuta

 • Liiallinen kosteus on kohtalokasta puu, jos sen sisältö pitkään yli 20-30%, puun alkaa hajota. Tässä tapauksessa, jos tuote kuivataan nopeasti, niin on todennäköistä, että se alkaa hilseillä, crack ja muuttaa ulkonäköä ja muotoa (loimi). Kosteus on kielteinen vaikutus tuotteiden lähes kaikille puupinnoille, ellei voi olla ainoa trooppisten puiden, kuten kusiya (laskutus), azobe, Ipe, Cumaru, ja jotkut muut, kuten terasseille tehty useammin.

Jopa hyvin kuivattu puu materiaali ei ole käsitelty millään erityisiä välineitä, jossa aika alkaa imeä kosteutta ilmasta, ns hygroskooppisia ominaisuuksia. Riippuen puulajista ja laatu kuivauksen imukykyinen ominaisuudet vaihtelevat.

On olemassa sellainen asia kuin solunsisäisen kosteutta, jossa puun osuus tuotteiden seuraaviin ryhmiin:

 • märkä, jonka kosteuspitoisuus on 100% tai enemmän, on pitkäaikainen kosketus puutuotteiden veden kanssa;
 • juuri leikattu, ja kosteus 50-100%, korko voi vaihdella riippuen vuodenajasta, jossa puu hakattiin, joten tuotteet korjataan talvella kuivempi ja kiinteämpi;
 • kuivua, jonka kosteuspitoisuus on 15-25%, on mahdollista, jos pitkä varastointi ilmassa;
 • huoneen kuiva, jonka kosteuspitoisuus on 5-10%, kun sitä säilytetään suljetussa ilmanvaihto ja kuumennettiin alueilla;
 • kuiva, jonka kosteuspitoisuus on 0-5%, voidaan saavuttaa vain kuivaamalla erikoislaitteita.

Puun rakenne on suositeltava, jonka kosteus on välillä 10-15%, koska lujuus lasku kasvaessa laadun indikaattorin. On tärkeää suojata puu on edelleen käsittelyssä vaiheessa, eikä valmiissa suunnittelussa. Keinot vähentää vlagopogloschaemosti asia kutsutaan hydrofobointiai-. Kaikki kehitetty kosteutta hylkivät tuotteet voidaan jakaa kahteen pääryhmään:

 • koostumuksia, jotka muodostavat kalvon pinnalle, heillä ei ole pitkä vaikutusaika, joten sinun täytyy ajoittain toistaa prosessi;

 • koostumukset tunkeutuu puun huokosten, tällaiset välineet vakaamman ja muodostavat kestävän suojan este.

Tärkeää: vettä hylkiviä eivät muuta materiaalin ulkonäkö, niiden tärkein tehtävä on pitkän aikavälin säilyttämisen puun vesihöyryä vastaan ​​ja kosteutta. Fall vesi yksinkertaisesti heittää pois pinnasta, eikä se muodostuu märkä merkit ja tahroja. Lisäksi monet aineet voivat lisätä pelottomuus puun, joten talvella tuotteisiin eivät muodosta syviä halkeamia.

Valmistajat tuottavat tuotteita, jotka eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, rakenne ja levitysmenetelmät. Joitakin keinoja voi olla tahnan, ja toinen on öljy kyllästys.

Levitysmenetelmät tarkoittaa Puun suojaamiseksi homeelle

 • Tarkoitettu pinta hoitoon, puhdistettu lika ja pöly sekä nykyisiä öljy ja rasva tahrat. Vettä hylkivä kalvon muodostavaa ainetta levitetään telalla, harjalla tai spray, riippuen siitä, kuinka paljon tiheys lääkkeen.
 • On tarpeen soveltaa hylkivä kerrallaan koko pinnalle ilman aukkoja ja ilman liian monia kerroksia. On sallittua tehdä työtä lämpötilassa 5-30 astetta.
 • Koostumuksen tehokkuuden ilmenee vasta 15-30 tunnin, tähän asti on toivottavaa suojata käsitellyn tuotteen kosteus, tuulen ja auringonvalon. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä loppuun lankut ja lokit.

 • Tunkeutuva vesi karkotteet käytetään useissa vaiheissa, kukin kerros prosushivaya 30-180 min. Jos mahdollista, käsitellyt materiaalit parhaiten kastetaan lyhyesti säiliössä, jossa on välineet sen tunkeutumisen syvemmälle puun rakenne. Vedenpitävä formulaatioita välttämättä käytetään rakentamisessa julkisivut puusta.

Palo-

Kauhein ja vaarallinen vihollinen paitsi puuta, mutta myös henkilö on tulipalo. Kemianteollisuus yrittää luoda erilaisia ​​palonestoaineita, mikä tekee tuotteesta ja puun rakenteen palonsuoja. Tietenkin, että on mahdotonta poistaa kokonaan syttyvyyttä materiaali tarkoittaa vain lisätä aikaa sytyttävä puuta.

Palonestoaineet ovat saatavissa:

 • nestemäisiä koostumuksia, joita ovat:
  1. maalit - muodostamalla ohut läpinäkyvä kalvo, rakenteen säilyttämiseksi puu;
  2. kyllästys - suolan vesiliuos käytetään koostumuksen tunkeutua syvälle;
  3. emali maalit - muodostaa ohuen värillinen kerros ja levittää koristeellinen ulkonäkö.
 • kiinteät formulaatiot, joita ovat:
  1. jälkitäytön - hiukkasmainen jauhemateriaalin;
  2. pese - pastamainen aine, jolla ei ole koriste ominaisuuksia.

Kyllästys pidetään tehokkaimpana suoja-aineet. Myös kaikki varat jaetaan tuotteita tunkeutua syvälle ja tuotteiden pintakäsittelyyn. Sopivat ulkoinen jalostus (säänkestävyys), sisäistä käsittelyä varten (neatmosferoustoychivymi) ja agressivnoustoychivye (toimii vaikutuksen alaisena aggressiivisessa ympäristössä - höyryjä, kaasuja).

Tärkein erottuva kyky palonestoaineita pidetään periaatetta toimintansa:

 • aktiivinen - aineet, jotka päästävät palavia kaasuja, jotka estävät vapaata pääsyä hapen pintaan, mikä vähentää liekin etenemisen. Koostumus tällaisia ​​aineita lisätään suolojen vesiliuokset, jotka ovat alttiina korkean lämpötilan sulatetaan ja muodostaa suojaavan kerroksen, joka estää tunkeutumista palo;
 • passiivinen - muodostetaan huokoinen rakenne, substraatin ja säilyttää puun lujuusominaisuuksien tuleen. Ne puolestaan ​​voidaan jakaa paisuva ja nevspuchivayuschie koostumuksia.

Tärkeää: palonestoaineet puunsuoja ovat pakollisia käytettäväksi asuinrakennusten, erityisesti käsittelyn sisäosien rakennusten - ikkunat, ovenkarmit, puiset seinät ja väliseinät.

Palonestoaineet eivät muuta rakennetta puumateriaalin, mutta voi joskus olla havaita lievää kiinteytymistä. Päälle levitetty liuos voidaan soveltaa lähes mitä tahansa muuta ainetta - maaleja, alukkeita, laastarit ja niin edelleen.

Levitysmenetelmät palonestoaineiden

Kaikkein korkealaatuista suojaa annetaan levitetty teollisessa ympäristössä, mutta myös itse hallinnossa auttaisi estämään hirvittäviä seurauksia tulipalo.

 • Tyypillisesti palonestoaineita pinnalle levitetään menetelmä harjalla tai telalla, kuten valmistaja vapauttaa varoja aerosolitölkkien. Kun käsitellään huonosti kuivattu puu on suositeltavaa käyttää vesiliukoisia palonestoaineita, kuten liuotin- formulaatiot yksinkertaisesti pysty tunkeutumaan syvälle materiaaliin. Suurin kosteus jalostettujen tuotteiden saisi ylittää 15%.

 • Kaikki palonestoaineita puuhun valmiissa rakenteissa joka ei enää otetuista kohdistuu mekaanista rasitusta. Ennen impregnointia, on tarpeen poistaa kaikki pinta liasta, pölystä ja erilaisia ​​aineita, jotka estävät syvempää tunkeutumista liuosta puurakenteen. Jos käsittely suoritetaan suljetussa tilassa, on tarpeen noudattaa varotoimia: Käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita (maski, puku), mutta loppuun mennessä hoidon tuuleta tila.
 • Ympäristön lämpötilan pitäisi olla enemmän kuin 5 astetta, ja kosteus on enintään 70%, ei myöskään suositella käsittelyä kun voimakkaalle auringonvalolle tai pilvistä ja sadepäivinä. Tulenkestävä valmisteet on tasaisesti jatkuva kerros, ilman päällekkäisyyksiä ja aukkoja, keskittyen liitososien. Paremmin ymmärtää pinnan palonsuoja liuos voidaan hieman kuumentaa.
 • Jos jalostetut pieni koko, saa suorittaa upottamalla palonsuoja ratkaisuihin. Tehdä tämän säiliöön, jossa väline ei ole pienempi kuin 30-60 minuuttia upotetaan käsiteltävään kohteeseen. On tärkeää varmistaa, että nesteen taso on työkappaleen 8-10 cm. Riippuen asiantuntijaneuvoja tällaista ratkaisua olisi säilytettävä puuta jopa 24 tuntia.

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

 • On suositeltavaa uudelleen kyllästys 2-3 palvelun vuotta toistuvan hoidon ainoastaan ​​paranna suojelun tehokkuutta. Jos on tarvetta väliaikaista peruuttamista palonsuoja kerros, on välttämätöntä suorittaa lisäprosessointia lisähyödyntämisen.

Puunsuojauksessa homeelta, hometta ja hyönteisiä

 • Epäsuotuisat ilmasto-olosuhteet - sademäärä, lämpötilan vaihtelut, voimakas aurinko valaistus voi vaikuttaa kielteisesti puun rakenteen, mikä aiheuttaa raspadochnyh prosesseja rot, hometta tai sieniä. Jos vauriot ovat liian laajoja pelastaa puurakentaminen on lähes mahdotonta. Siksi ennaltaehkäisevä hoito tulisi suorittaa käyttämällä antiseptisiä jotka voidaan valmistaa nesteen tai tahnan muodossa.

 • Antiseptiset puun suoja ei tappaa bakteereja, ne vain niiden leviämisen estämiseksi. Näin ollen, jos prosessi mikro- organismien jo aktiivinen vaihe, antiseptistä hoito tulisi suorittaa vasta sen jälkeen, kun sovellus on erityisen voimakas huumeita - fungisidit.
 • Tukit ja levyt on aina suojeluksessa antiseptisten: ensimmäistä kertaa he kuuluvat liikenne-, varsinkin jos aiot pitkäaikaiseen varastointiin materiaalin. Re ne käsitellään asennuksen jälkeen ja loppusiivous. Edellä antiseptisiä aineita voidaan käyttää maaleissa.

 • Lisäksi suojan mikrobien kasvua antiseptisiä kyetään estämään hyökkäystä hyönteisiä, jotka ovat hyvin vaarallista puurakenteet, ne pystyvät lyhyessä ajassa lähes täydellisesti tuhota puiset huonekalut, seinät tai lattiat talossa. Laji kovakuoriaisia ​​on monia, mutta selviytymään lähes kaikki erityistä aineet käytetään ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ilman mitään ongelmia. Jos puun rakenteen ja kalusteet ei ole käsitelty etukäteen ja oli jälkiä loisia elämän, on tarpeen soveltaa hyönteismyrkkyä ratkaisuja.

Menetelminä antiseptiset

 • Anteseptirovanie pidettiin nolla lämpötilassa (5 °) selkeästi ja kuiva päivä. Sovelletaan liuoksen pinnan olla useita kerroksia. Kukin seuraava kerros levitetään sen jälkeen kun täydellinen imeytyminen tarkoittaa haluttuun syvyyteen, mutta ei salli kuivaus edellisen kerroksen.
 • Syklien lukumäärä riippuu esiintyvyys puun, ehkäisevästi monia käyttövalmis ratkaisuja suositeltava laimennettiin vedellä suhteissa 1: 3. Levitetään päälle rakenteen ja vähitellen laskeutuvat kun alkaa muodostua tippuu, käsittely lopetetaan. Antiseptiset puu voi imeytyä eri nopeuksilla: raaka puurakenne imee ole niin voimakas kuin kuiva. Hoitoon seinät kerrostalon voi kestää jopa 6 sykliä soveltamalla antiseptiset.

 • Ostaminen suojavarusteita, pitää mielessä, että eri materiaaleista kuluttavat eri määriä ratkaisua. Esimerkiksi käsittely mäntylaudoille jotka jo ovat luonnollisia suojakerroksen, antiseptiset vaativat vähemmän kuin kyllästys pyöreän puutavaran.
 • Tekemään oikean valinnan ja antiseptiset auttaa määrittelemään tarkka tarkoitukseen, johon ne on hankittu. Niinpä puun käsittelyssä kuljetuksen ja käsittelyn aikana keskeneräisiä rakennuksia vasemmalle talven aikana, tarvitaan kaksi täysin eri tavoin. Lisäksi, rakenteelliset elementit, kuten tukkien, alempi kruunut, karkea lattiat, palkit, ristikon järjestelmä, ja muut osat, jotka siirtävät energiaa tarvittava kuormitus erikoisratkaisuja (trudnovymyvaemye tai nevymyvaemye), joka voi luotettavasti suojata suunnittelu koko elämänsä. Tällaiset koostumukset ovat yleensä värjätään puu harmaa tai ruskea väri, ja ei sovi levitettäväksi julkisivun tai koristeluun.

UV-suoja

Puurakennukset, pitkä taivasalla, ajan menettävät ulkonäköä, alkaa mustata ja murentua. Tällaisia ​​vaikutuksia puu on UV-säteiltä. Siksi, jos aika ei suojaa pintaa vaikutusvaltaansa pysäyttämään tuho on lähes mahdotonta.

 • Keino estää tunkeutumista ultraviolettisäteilyn pinnalle puun, sisältää sen koostumus lisäaineita ja pigmenttejä absorboivat tuhoava säteily. Valittaessa suojarakenteen pitäisi suosia niitä on paketti, joka kannattaa merkintä "UV-absorption."
 • Käsitelty puu pinta voi kestää 8-10 vuotta, tämän ajanjakson jälkeen suoja-aine on sovellettava uudelleen. Väritön rahastot päivittänyt hieman useammin kuin väriä (noin 2-3 vuoden välein). Käsittelemällä havupuuta tulee laittaa pinta koostumuksia, jotka estävät sininen. Kyllästys levitetään harjalla tai telalla, yhdessä kerroksessa, ja sitten päällystetty kuorrutus.

Johdonmukaisuus ratkaisu puun

Suojaa puurakenteet, pääsääntöisesti pitäisi olla monimutkainen, eli käyttää kaikkia keinoja olla yhtäläiset prioriteetteja.

 • Ensimmäinen, vaiheessa aihion ja kuljettaa puutavaraa on käsiteltävä antiseptiset liuokset, jotka estävät kehitystä mätänemisprosessien ja ovat derevorazrushajushchih profylaktinen hyönteisiä vastaan.
 • Edellä antiseptisiä tarvittaessa käsittelyn tekee palonestoaineiden ehkäistä syttyminen. Valinta tietyn tuotteen riippuu mieltymykset, mutta muista kiinnittää huomiota yhteensopivuus muita turvalaitteita.
 • Sitten, puutuotteet voidaan käsitellä vettä hylkivä, estäen kosteuden pääsyn materiaaliin rakenne, jolloin ne eivät häiritse poistamalla ylimääräistä kosteutta, eli kuivauksen puun pidetään normaalikäytössä. Tämä suoja estää huuhtoutumista antiseptiset ja palonestoaineita.
 • Lopullinen kerros voi olla mikä tahansa maali tuotteita, jolloin koostumus sisältää lisäaineita tai pigmenttejä, jotka kykenevät absorboimaan UV-säteilyä.
 • Älä unohda tiivistämiseen saumat ja liitokset. Tämä menettely voidaan tehdä käyttämällä akryylitiiviste jotka tarjoavat luotettavan suojan ja ovat ympäristöystävällinen tuote. Lisäksi ne voivat vähentää lämpöhäviö puurakenteiden.
 • Saada optimaalinen päällyste käsittely suoritetaan olosuhteissa, että puun kosteuspitoisuus on enintään 20%. Kun tätä ratkaisua tuottaa lämmin aurinkoinen päivä. Erityisesti hoito olisi käsiteltävä puutavara ja muut puiset pallomainen pinta, sekä horisontaalisesti järjestetty rakenne (kaide, penkit, sillat), koska ne ovat eniten alttiina kosteudelle ja UV-säteily.

Valmistajat ja tuotevalikoima

Rakennus kauppoja ja markkinat tarjoavat kuluttajille yli 100 kohdetta eri suojatoimenpiteet suojaa puuta. Yksi suosituimmista voidaan kutsua useita suuria valmistajia.

Senezh-lääkkeet

Venäläisen johtava tuotantoon erikoistuneita suojavälineiden puunsuojauksessa Senezh. Se valmistaa ja toimittaa täyden valikoiman tuotteita suojautua haitallisia tekijöitä.

Yritys tuottaa seuraavia tuoteryhmiä:

 • koristeellinen koostumuksia puu;
 • suojaavia tuotteita puutavaran ja puunkorjuu;
 • antiseptistä ratkaisuja saunaan;
 • ratkaisuja säilyttää puun;
 • biopireny;
 • päivittäminen keinoin;
 • antiseptiset turistiluokassa.

Belinka

Yhtiö syntyi vuonna 1948 Ljubljanassa (Slovenia). Nykyään tavaramerkillä "Belinka" on tehty useita valmisteet puun pintakäsittelyyn, jotka suojaavat tulelta, kosteudelta, tuholaisia, mekaanisia iskuja, ja tuottaa koriste puun ominaisuuksia.

Suojalaitteet "Belinka" yritys:

 • kyllästys - biosidejä sisältäviä huonontumisen estämiseksi puun (Base, kylläste, Belbor korjata konsentraatti, Belocid);
 • azure pinnoitus - suojaa puuta mekaanisen ja ympäristön vaikutuksia (Toplasur, Lasur, Interier, Interier sauna, ulkokuva, Illumina).

POHJOIS

Tieteellinen ja tuotanto yhdistys tuottaa biopireny ja puunsuoja. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1993, ja nykyään on ammattimainen tuotanto tuotteiden johtava monin tavoin parempi kuin eurooppalaiset kollegansa. Kaikki tuotteet ovat todistukset laadun ja tehdään vain ympäristöystävällisiä komponenteista.

Suosittu suojavarusteet puutavaran

 • ässä
 • Aidol
 • alpina
 • Aquawood ligno +
 • diall puunsuoja
 • Dufa
 • Dulux
 • Eurotex
 • Johnestones
 • Lignovit Protect.
 • Pinotex
 • Polifarb
 • Sadolin
 • valita
 • Teknos
 • Tikkurila
 • puutöitä
 • Aquatex
 • Barkis'in
 • Bioks
 • Biosept
 • Valtti
 • woody parantaja
 • Drevoteks
 • Zateks
 • KSD-A
 • Suosikkini kesäasunto
 • SOTEX
 • Teksturol

valintaperusteet

Näyteikkunat on suojaava tuote puutavaran on erittäin helppo eksyä ja erittäin vaikeaa tehdä valinta. Joka päättää pitäisi ostaa tarkasteltava huolellisesti pakkaus, jossa bona fide valmistajat ilmoittavat kaikki tarvittavat tiedot. Jos haluat kattavan suojan, sinun on varmistettava, että valitut tuotteet ovat keskenään yhteensopivia (se on parasta ostaa tuotteita samaa merkkiä).

Mitä etsiä valitessaan:

 • keinona luotettavuus ja kestävyys;
 • ovatko muutokset tarkoitetaan puun väri;
 • Onko ratkaisu kemiallinen haju;
 • Onko erikoislaitteita on tarpeen tuotteen valmistamiseksi ja seoksen levittäminen;
 • ympäristöystävälliseksi ratkaisu;
 • osa kustannuksista.

Jos puunsuoja täyttävät kaikki vaatimukset ja on vain positiivista palautetta, sekä kaikki tarvittavat todistukset laadun, se tarkoittaa, että voit turvallisesti ostaa ja käyttää.


Like this post? Please share to your friends: