Lämmitys yksityiskodeissa omin käsin alusta loppuun

Mennyt jo ovat ajat, jolloin ainoa tapa lämmittää omakotitalon oli liesi. Se johtuu puute täydellinen lämmitys ja kuuman veden, monet eivät halua elää kaupungin ulkopuolella, siirtymässä mukava asuntoja. Mutta hyödyt sivilisaation saavutettu ja maa taloja. Moderni teknologia ja materiaalit mahdollistavat varustaa lämmitykseen yksityiskotien omin käsin, ei enää kestämään vaikeuksia. Nyt mukavuudet maalaistalon tule huonompi kuin kaupungissa. On olemassa useita tapoja tehdä lämmitysjärjestelmän omakotitalossa, jotka ovat erilaisia ​​rakenneosia ja energiaa. Niitä käydään läpi tässä artikkelissa.

 1. Mikä voisi olla omakotitalon lämmitysjärjestelmän
  • Veden lämmitys omakotitalot
  • Höyrylämmitys omakotitalot
  • Ilmalämmitys omakotitalot
  • Sähkölämmitys omakotitalot
 2. Ajo omakotitalon lämmitysjärjestelmän jäähdytysnesteen
  • Veden lämmitys putkijärjestelmä
  • Veden lämmitys putkijärjestelmä
  • Jakotukki veden lämmitysjärjestelmä
 3. Asennus omakotitalon lämmitysjärjestelmän

Mikä voisi olla omakotitalon lämmitysjärjestelmän

Ensimmäinen lämmitysjärjestelmä eroavat tyypin jäähdytysnestettä, ja joka suoraan lämmittää huoneen, jolloin ylös lämpöä. Erottaa vesijärjestelmät, höyryä, ilmaa, sähkö- ja tulta. Viimeaikaiset toteutetaan takat, uunit ja venäläisen raakaöljyn. Alueilla, joissa lämmitys on toteutettu siten, lämpö jakautuu epätasaisesti kerroksessa lähellä kylmää ilmaa lähellä lämmönlähde (uunissa), kuuma ja kylmä ilma etäisyydestä. Periaatteessa pieni talo voi olla aika lämmin ja laatu liesi, mutta emme keskittyä näihin järjestelmiin, ja puhua niistä, jotka pystyvät tarjoamaan tasaisemman lämmityksen ison talon.

Veden lämmitys omakotitalot

veden lämmitysjärjestelmä on suljetun silmukan, joka kiertää kuuma vesi. Kuten kattilan lämmityksen ulkonee siitä kotona poikkeavat putki patterit jokaisessa huoneessa, jonka kautta kuumaa vettä ja luovuttaa lämpöä. Ottaa lämmin vesi palautetaan jälleen kattilan, jossa sitä kuumennetaan, ja sykli toistetaan.

Kaasun lämmityskattila

Sopimaan kattilan vesistöön tahansa käytettävissä polttoainetta. Yleisimpiä ovat kaasukattilat, koska ne ovat taloudellisia. lämmityslaite yksityiskodissa avulla maakaasu on mahdollista vain, jos talo on tuonut maakaasuputken. Toinen haittapuoli on, että kaasukattilat tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja valvontaa erityispalveluja. Kuitenkin kaasulämmitys on kova kysyntä.

kiinteän polttoaineen kattilan

Jos negazifitsirovannyh alue, voit käyttää kiinteän polttoaineen kattilan (Hiili, puu, kuormalavojen). Tässä tapauksessa järjestelmä tulee täysin itsenäinen ja riippumaton tarjonnan primäärienergian. Mutta varastointiin Kiinteiden polttoaineiden joudutaan varustettu mukava ja kuivassa.

öljykattilat, esimerkiksi dieselillä, voidaan käyttää myös veden lämmitykseen. Tällä menetelmällä on useita haittoja: erittäin kallista dieselpolttoaine, lämmitys osoittautuu epätaloudellisia tarvetta haudattu maahan säiliön, että huolimatta kaikki varotoimenpiteet, palovaaran polttoaineena.

sähkökattila, liitetty keskeinen virtalähde, se tekee myös hyvin. Mutta jos olet jo päättänyt käyttää sähköä energialähteenä, se tarkoituksenmukaista asentaa sähkölämmittimiä suoraan sähköenergian muuntamiseksi lämpöenergiaksi ilman sovittelu vettä.

Kaikkea täysin erillinen lämmitysjärjestelmä on mahdollista käyttää vaihtoehtoisia energialähteitä, aurinko- ja tuulivoiman taajuusmuuttajat, mini-vesivoimaloiden ja enemmän.

Kattilan ulostulo valitaan alueesta riippuen talon. Näyte ominaisuudet löytyvät taulukosta.

Taulukko lämmityskattila kapasiteetin

Vesi lämmitysjärjestelmä voidaan kierrättää kuten vesi ja jäätymisenestoaine. Myös, järjestelmä voi olla muita elementtejä, jotta sen säätö. Paisuntasäiliö on tarjolla kerätä ylimääräisen nesteen, termostaatit tarvitaan lämpötilan säätämiseksi ennen jokaista jäähdytin, kiertovesipumppu pakko liikettä ei aina käytetä, samoin kuin automaattisen ilmanpoistimen, sulku- ja varoventtiilit.

Veden lämmitys omakotitalot

Jos mietit paljonko lämmitys omakotitalojen, niin voit laskea sen itse. Ensin meidän on millainen energialähteen. Pidämme tapauksessa kaasukattila. Joten meidän täytyy ostaa kattilan putket, lämpöpatterit joka huoneeseen, paisuntasäiliö, venttiilit, liittimet, kaikki tarvittava mukana materiaaleja. Mutta ennen ostamista kaikki takaavat järjestelmän lämmitys omakotitalojen, mikä on täsmälleen tietyssä paikassa kattilan ja jäähdyttimet, putken pituus, ja enemmän. Projektityö "lentää paljon rahaa", luvat, hyväksynnät, plus- ja asennus. Tämän seurauksena viettää omakotitalon lämmitys maksaa noin 9000 - 11000 dollaria

Kustannukset laitteiden lämmitysjärjestelmän riippuvat paljolti materiaaleista. Esimerkiksi on patterit valurauta, teräs, alumiini, ruostumaton teräs. Halvin valurautaa, ne ovat myös kaikkein vaikein, ja lyhytaikaiseksi. Ruostumaton kallein, muutama varaa asentaa ne ympäri taloa. Putket laskemme lämmitys putki Myös on valmistettu eri materiaaleista: teräs (Ruostumaton teräs, galvanoitu teräs), kupari, polymeeri (Metal ja muovi, polypropeeni, polyeteeni). Pidetään luotettavimpana kupariputket, koska ne kestävät korkean lämpötilan vaihtelut, ja yhteys on juotettu hopeajuotteella. Muoviputkia, mutta helppo asentaa ja eivät pelkää korroosiota, mutta on merkittävä haitta - pelkäävät lämpötilan ja menettävät voimaa, jos se taipuu. Teräsputket on viime aikoina käytetty harvoin, vaikka ruostumattomasta teräksestä ja galvanoitu eivät pelkää korroosiota kestäviä ja kunnolla kiinni.

Materiaalikustannukset ja työvoiman asennus lämmitys omakotitalon vaikutus ja tyypin veden lämmitysjärjestelmä, joka voi olla yhden-putki, kaksinkertainen putki ja kerääjä. Tämä on mitä me kuvaamme alla.

Veden lämmitysjärjestelmä on useita haittoja: monimutkainen ja aikaa vievä asennus, säännöllinen huolto ja tarkastus kattilan järjestelmä, mutta se on hyvin suosittu maa asukkaiden verrattuna muihin järjestelmiin.

Höyrylämmitys omakotitalot

höyry lämmitys on toteutettu periaatteen mukaisesti: kattilan lämmittää veden paineen alaisena kiehuvassa tilassa, mikä höyryn kautta linja kulkee patterit, jossa se luovuttaa lämpöä, tiivistyy takaisin veteen ja palautetaan takaisin kattilaan. Ilma puristuu ulos järjestelmästä kuumalla höyryllä. Periaatteen mukaan lauhteen takaisin kattilaan on kahdenlaisia ​​järjestelmiä: open (auki) ja kiinni (kiinni). Avoimissa järjestelmissä on säiliö, joka kerää lauhde ja menee sitten kattilaan. Suljetussa lauhde palautuu automaattisesti laaja putki kattilan.

Tärkeää! Höyrylämmitys ei käytetä yksityiskodeissa. "Höyry" virheellisesti kutsutaan "vesi" lämmitys. Itse asiassa, kattilan höyrykuumennusta on valtava kone, koko huoneen, se on hyvin vaikea toimia, sekä vaarallista. Tällainen lämmitys käytetään vain yrityksissä, jossa tuotannon tarpeisiin tarvitaan paria. Myös tässä tapauksessa, lämpöä emittoivat elementit ovat huolellisesti eristettiin ihmisen, koska höyryn lämpötila 115 ° C: ssa

Ilmalämmitys omakotitalot

Ilma lämmitysjärjestelmä voidaan varustaa talossa vasta rakennusvaiheessa valmiissa kerrostalossa on mahdotonta.

Järjestelmän toimintaperiaate on seuraava: lämmönlähteenä kuumentaa ilman, joka nousee sitten läpi ilmakanavien huoneeseen ja on sisäkaton alla syrjäyttämiseksi kylmää ilmaa loukkuun lähellä ikkunan tai oven. Kylmä ilma pakotetaan kanavat johtavat lämmönlähde. Tämä tapahtuu kierto, joka voi olla painovoiman tai pakottaa.

Kiertoa tapahtuu, koska lämpötilaero, kun määrä lämmintä ilmaa on riittävän suuri, se syrjäyttää kohti kylmäilmaputket. Haittana tässä menetelmässä on se, että avoimet ikkunat tai ovet häiriintyy.

Sillä pakkokiertokeitin käytetään parantamaan puhaltimen ilmanpaine.

Kuvassa on esitetty lämmitys omakotitalon avulla ilmaa.

Ilmalämmitys omakotitalot

Lämmönlähde voi polttaa maakaasua, kerosiinia tai dieselöljyä. Siten maakaasu voi olla joko on-line ja ilmapallo. Palamistuotteet lähtevät savupiippu.

Raikastaa ilmaa järjestelmässä sekoitetaan raitisilman, joka voidaan tehdä tilojen ulkopuolella.

Kanavat voi olla valmistettu metallista, muovista tai tekstiili, ja on myös pyöreä tai suorakulmainen muoto. Rakenteen mukaan kanavien ovat jäykkiä ja joustavia. Vieressä ulkoseinät tai lämmittämätön huonetta kanavat pitää aina eristää. Kunnolla laskea, kuinka on sijoitettava ilmalämmitysjärjestelmä kotona, mitä pitäisi olla koko kanavan, mikä on verkon topologia, erikoislääkäriin. Rakentaminen tällaisen järjestelmän kaksikerroksinen talo voi maksaa 11000 dollaria

Sähkölämmitys omakotitalot

Lämmitys kodeissa on sähkö voidaan saavuttaa monin tavoin: käyttämällä paneeli lämmittimet, järjestelmät "lämmin lattia", pitkän aallon infrapuna lämmittimet (Katto).

Sähkölämmitys kattilan

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

Lämmitys kodeissa on sähkö ei voi kutsua taloudellisesti. Joskus jopa varustettu kuuman veden lämmitysjärjestelmä ja liitä se kattilaan kulkee sähköä. Tällä menetelmällä on suuri puute: iso energiakustannukset ja lämpöhäviöitä. Näin ollen, sähköinen kattilan neuvoo asennettu vara lisäksi kaasua (edellyttäen, että kaasuputket).

Mutta jos ei ole muita saatavilla energialähdettä, meidän on käytettävä, mitä meillä on. Sitten taloudellisempi ja tarkoituksenmukaista käyttää ei kattilaan ja välittömästi lämmittimet.

Lämmitys yksityiskoteihin avulla paneeli lämmittimet

Laskea määrä vaaditaan laitteiden, sinun pitäisi tietää paljon tilaa ja aste lämmöneristyksen. Esimerkiksi 100 m2 kodin lämmitys, jossa katon korkeus on 3 m, tilavuus 300 m3 saadaan, jos huoneen slaboizolirovannoe, sen lämmöntarve on 40 W / m3. Yhteensä kertomalla määrän tilaa tarve saada 12000 wattia. Tällainen vaatimus voidaan täyttää asettamalla 4 konvektori 2,5 kW kullekin konvektori 1 ja - 2 kW. Kustannukset laitteiden on noin 1300 - 1500 USD Tämä on huomattavasti vähemmän kuin parantaa veden lämmitys kaasu kattila, mutta se on paljon vähemmän kustannustehokas energianlähde maksu.

järjestelmä

Haittana avulla paneeli lämmittimet on epätasainen lämmitys huone: lattian lähellä kylmä ja kuuma ilma kerääntyy lähelle kattoa. Jotta voidaan tasaisesti kuumentaa huoneeseen, voit halutessasi asettaa "lämmin lattia" järjestelmään.

Ajo omakotitalon lämmitysjärjestelmän jäähdytysnesteen

Veden lämmitysjärjestelmä voi olla single-piiri tai dual-piiri. Single-kuumentamiseen käytetään vain, kaksi lämmitys ja kuumaa vettä kotitalouskäyttöön. Käytännössä, kodeissa usein määrittää kaksi yhden piirin järjestelmä: yksi - erityisesti veden lämmittämiseen, toinen - lämmitykseen. Se on kätevä se, että toinen lämmityskattila ei toimi ei-lämmityskauden.

Periaatteen mukaisesti veden liikkeen järjestelmässä erottaa yhden putken, kaksi-putki ja jakoputkijärjestelmän.

Veden lämmitys putkijärjestelmä

Yksi putki lämmitysjärjestelmä

Putkisto vesi kulkee peräkkäin yhdestä säteilijästä toiseen. Kunkin seuraavan jäähdytysnesteen lämpötila on alhaisempi ja alempi. Jälkimmäisessä se ei välttämättä riitä lämmittämään huonetta. Tämä järjestelmä on lähes mahdotonta säätää, jotta estää pääsyn yhden jäähdytin, estää veden pääsy kaikille muille. Lisäksi, jos patteri on epäkunnossa, sinun on kokonaan sammuta järjestelmä, pelata pois vedestä, ja vasta sitten vaihda se uuteen tai korjata.

Veden lämmitys putkijärjestelmä

Kaksi-putki lämmitysjärjestelmä

Putki järjestelmä pystyy korkealaatuisempia lämmön talossa, koska kukin jäähdyttimen sopivat kahteen putkeen: yksi - kuumalla vedellä, läpi toisen - lähtee ostyvshaya vettä. Tämän kuuman veden putki on kytketty kaikkiin patterit samanaikaisesti. Jos edessä jokaisen patteriventtiilit asetettu, voit poistaa minkä tahansa lämmitysjärjestelmään. Viime jäähdytin, joka sopii putken ja kuuman veden, lämpötila on pienempi kuin ensimmäinen, mutta tappio on merkityksetön verrattuna yhden putkiston.

Jakotukki veden lämmitysjärjestelmä

Kerääjä lämmitysjärjestelmä

Jakoputken järjestelmä olettaa, että menevät kerääjäputkeen kunkin jäähdyttimen erikseen: yksi - kuumalla vedellä, mukaan toisen vettä jäähdytettiin palautetaan. Tämän järjestelmän avulla voit säätää huoneen lämpötila ja myös helppo vaihtaa tai korjata mitään osaa järjestelmän katkaisematta lämmityksen. Venttiilipöytä - pisimmällä. Ainoa haittapuoli: asennus ylimääräisen keräilijä kaappi ja suuri virtausputki.

Asennus omakotitalon lämmitysjärjestelmän

Ensinnäkin sinun pitäisi päättää, millaisen lämmitysjärjestelmä tapahtuu parhaiten tietyllä talossa. Kaikkein paras ratkaisu olisi asentaa järjestelmä, energiamuotojen, joista on helpommin ja kustannustehokasta, lämmittää taloudellisesti yksityinen koti monien on erittäin tärkeää. Esimerkiksi, jos talo toimittaa kaasua, on mahdollista asentaa veden lämmitysjärjestelmän kaksi kattilaa: a - kaasu (tärkein), toinen - sähköinen (vara) tai kiinteän polttoaineen, niin että ylivoimaisen esteen tapauksessa olla täysin ei-haihtuvia.

Seuraavassa vaiheessa tulisi ottaa yhteyttä hankkeen toimisto, joka tekee asianmukaiset laskelmat, tekniset asiakirjat ja piirustukset omakotitalon lämmitykseen. Vasta sitten voidaan hankkia tarvittavat laitteet ja materiaalit.

Pannuhuone omakotitalossa

Ensimmäinen asia asennettu kattilan. Tahansa kattiloiden, jossa palamistuotteet ovat, lukuun ottamatta sähkö, on varustaa kattilan. Tämä on erillinen huone, tai kellarikerroksessa, mikä teki hyvän ilmanvaihdon. Kattila on asennettu etäisyyden päässä seinistä mahdollistaa helpon pääsyn. Lattia ja seinät kattilan ympärille on vuorattu tulenkestävällä materiaalilla. Kattilasta kadulle lähtöön savupiippu.

Jakotukkikaappi - Asennus

Edelleen asennus kuumentamalla yksityinen koti on asentaa kiertopumppu (tarvittaessa), jakeluputken (jos varustettu järjestelmä), mittaus- ja ohjauslaitteita lähellä kattilan.

Munivat lämmitysputket omakotitalossa

Vasta sitten lyijyputket kattilasta lämpöpattereihin asennusmaksut paikkoja. Pitää putken seinien läpi, on tehdä reikiä, jotka sen jälkeen, kun venytys putken, on tarpeen kattaa sementtilaasti. Yhdiste putki, joka on valmistettu materiaalista, joka perustuu niiden valmistus.

Connecting lämpöpatterit

Ainakin asennettu patterit. Ne saatetaan suluissa mukaisen pakollisen ikkuna-aukon. Jos jäähdytyselementti koko ei ole riittävä sulkemaan aukon, asentaa kaksi jäähdyttimen tai rakentaa osa, jos se on mahdollista. Etäisyys lattiasta tulisi olla 10-12 cm seinästä 2-5 cm: n ja kynnyksen jäähdyttimen - 10 cm. Kun sisäänmenon ja ulostulon jäähdyttimen asetettu luukun ja valvonta tarvikkeet ja lämpötila-anturit voi säätää lämpötilaa ja estää veden liikkeen.

Kun kaikki sisustuselementtejä tehty puristamiseen järjestelmä. Ensimmäinen käynnistäminen kattilan on mahdollista vain, kun läsnä on kaasua organisaation.

Lopuksi on huomattava, että lämmitysjärjestelmä on parempi valita perustuu kahteen tekijään: saatavuus ja alhaiset kustannukset energianlähteenä ja autonomiaa järjestelmän ylivoimaisesta esteestä. Asentaminen lämmitysjärjestelmä yksityiskodissa - se on niin tärkeä ja monimutkainen, että se ei ole suositeltavaa tehdä omasta. Ainakin tärkein - laskelmat, järjestelmät ja hankkeiden on täytettävä ammattilaisia. Ja jotta säästää, voit yrittää suorittaa asennuksen osien oman järjestelmänsä, mutta tarkassa ohjauksessa mestari.


Like this post? Please share to your friends: