Miten istuttaa viinirypäleet: askel askeleelta opas

Aikataulutus istutus viinirypäleet päällä, se on otettava huomioon useita ominaisuuksia tämän prosessin. Loppujen lopuksi kerätäkseen ensimmäistä satoa muutaman vuoden, se on paitsi valita lajike, joka sopii maastoon, mutta myös huolellisuutta, kun otetaan huomioon kaikki seikat.

sisältö:

 1. Missä on paras istuttaa viinirypäleitä?
 2. Paras aika istutus viinirypäleet
 3. Miten istuttaa viinirypäleitä kotona
  • Valmistautuminen taimia istutettavaksi
  • Purkaminen viinirypäleitä mustaa maaperän ja savea
  • Istutus hiekkamaassa
  • Istutus kasvullisesti taimet
  • Istuttaa viinirypäleitä keväällä
  • Miten istuttaa viinirypäleitä syksyllä
 4. Yleiset säännöt istutus viinirypäleet
 5. Miten istuttaa viinirypäleitä. yleisiä virheitä

Missä on paras istuttaa viinirypäleitä?

Valita sopivimmat paikat istutus viinirypäleet tulisi keskittyä pelkästään esteettistä ulkonäköä puutarhan, mutta myös tarpeet laitoksen sen kehittämiseen mukavin, ja mikä tärkeintä - tuottavuutta. Joten ennen kuin ostaa taimia tulevaisuuden viinitarhan pitäisi oppia sitä muutaman tosiasioita.

 • Viinirypäleet - monivuotinen kasvi, joten tarvitset erittäin vastuullinen, ja mikä tärkeintä etukäteen valitsemalla lasku paikka hänelle. On tärkeää ottaa huomioon biologiset ominaisuudet valikoituja lajikkeita, edelleen tuottavuuden maksimoimiseksi.
 • Toinen seikka tietää viinirypäleitä - on hylkäämisen varjoisia paikkoja. Ottaen huomioon tämän vuoksi on tarpeen valita etelään tai länteen sivuosan sekä välttää lasku vieressä korkeita puita.
 • Lähes kaikki lämpöä rakastava rypälelajikkeista ja lämpötilan muutokset eivät siedä talvikauden. Sen vuoksi on tarpeen mahdollisimman huolellisesti valita alueen paikka, jossa se on suojassa voimakkaat tuulet ja matalissa lämpötiloissa. Sopivin tässä tapauksessa, sillä laitos on lähettämistä joitakin seiniä päärakennuksessa tai kotitalouden rakennuksia. Asia on, että päivällä seinään jossain määrin lämmennyt auringossa, jotta he voivat antaa liikaa lämpöä viiniköynnöksen yöllä. Lisäksi tällainen järjestely nopeuttaa huomattavasti ajoitus marjojen kypsymistä. Jos on kysymys, joka on parempi istuttaa viiniköynnökset, valinta olisi annettava alueellistettiin taimia.

 • Mitä tulee tarpeeseen tietynlainen maaperän, tässä suhteessa varsin vaatimaton viinirypäleitä. Mutta on olemassa tietty vivahde - saanto eri taimet, istutettu se hedelmällisen mutta kivistä maalaji. Kuivatus laatu maaperän estää tällaisen pysähtyminen kosteutta, joka edistää ylikyllästyminen maaperän ja kalkkia suolat. Kaikki tämä voi olla negatiivinen vaikutus viinirypäleet.

Paras aika istutus viinirypäleet

 • Syksyllä ja keväällä kausi merkitsee soveltuu istuttaminen viiniköynnöksen taimet maahan. Koska huhtikuun loppuun toukokuun puoliväliin asti tuotetun taimien yksivuotisia, Woody puunrungon jo. Mutta toukokuun lopussa ja kesäkuun ajan voidaan istuttaa vihreä kasvullisen viiniköynnöksen.

 • Kuten syksyn Taimettumisen, se tehdään yleensä loka ennen ensimmäistä pakkanen. Tekniikka ei ole käytännössä lainkaan eroja kevätkauden, paitsi huolellista suojelemiseksi nuorten rypäleistä äkillisiä lämpötilan. Tyypillisesti tämä rypäleen päällystetty turvetta, sahajauhoa tai neuloja.

Miten istuttaa viinirypäleitä kotona

Valmistautuminen taimia istutettavaksi

Tietenkin, taimien soveltuvat vain terveitä viinirypäleitä. Miten voin tarkistaa sen? On olemassa useita tekijöitä, jotka osoittavat laadun.

 • Pohjapinta osa nuorten taimien on välttämättä oltava valkoisia. Hänen ruskea värisävy ilmaisee sopimattomuuden paeta.
 • Vuosittain prosessin pitäisi olla kypsä kirkkaan vihreä leikkaus.
 • Sopivia taimi erottaa tiheä nuppuja, jotka eivät putoa kosketettaessa kevyesti.

Nämä säännöt soveltuvat istutus viinirypäleet neito, vaikka hän enemmän vaatimaton.

Ennen kasvien pistokkaat, on välttämätöntä suorittaa valmistautumistaan ​​lasku:

 • pohja varsi on leikattu niin, että se jättää ensimmäisen 1 cm munuaisen ja noin 2 cm: n yläpuolella;

 • seuraavan 24 tunnin aikana, taimet on liota vesiliuos, ruokalusikallinen hunajaa parantaa edelleen kasvua;
 • kun prosessi liotuksen pistokkaat kuivataan huolellisesti ja parafiinia. Tämä edellyttää litraa, joka on sekoitettu 15 g vahaa ja hartsia, 300 g parafiinia ja vettä. Seosta on lämmitettävä, varovasti sekoittaen. Pistokkaat voivat parafiiniin yksin tai useista kappaleista, että ne kastetaan yläosassa valmistettua seosta, ja sitten astiaan kylmää vettä. Menettelyn aikana, käsitellään ei yli 6 cm ja rypäleen taimet;
 • lisäksi säännöllisesti leikkaus ja jalostus, nuoret taimet rypäleiden tarvitsevat ja pre-karkaisu prosessi, ennen varsinaista istutusta maahan. Muuten he voivat saada merkittävää vahinkoa suoraan auringonvaloon;
 • viikon kuluessa vegetatiivisen taimet pidetään alle katos tai tiheä puiden varjossa. Sitten noin 10 päivän ajan luonnollista auringonvaloa. Kuten taimien, joita kasvatettiin hämärässä ja rikkoo lämpötilan järjestelmä - niiden akklimatisaatio pitenee 1,5 kertaa. Niiden ulkonäkö on enemmän pitkänomainen versot ja lehdet ovat vaalean vihreät;
 • Nuoret taimet rypäleiden joille ei ole tehty asianmukaista kovettumisen ja istutetaan avoimella alueella kevättalvella reagoivat ehdoilla iällä syksyllä. Tuloksena on kasvun pysäyttämiseksi ja kasvu puun muotoutuu - näin valmistelussa väitetty taimi talvella. Se ei ole kriittinen kasvi. Koska lähempänä kesäkuun puolivälissä, nämä taimet jatkaa aktiivisesti kasvua ja kehitystä.

Purkaminen viinirypäleitä mustaa maaperän ja savea

Menettely purkaminen viinirypäleitä mustaa multaa ja savea.

 • Alle puumaisia ​​taimi valmistettu syvennys 80 cm syvä ja 80 leveä.
 • Pohja peitettiin ravinteiden kerros, paksuus - 25 cm. Sen koostumus sisältää 10 kauhat humus sekoitetaan hedelmällisen maaperän. Huolellisen tamping tämä kerros päällystetään lannoitteiden suhde: 300 g kalilannoite kuten Kaksoissuperfosfaatti numero 3 litran tuhka. Tämä kerros on myös sekoitetaan maaperän kanssa ja on vuorattu paksuus - 10 cm 5 cm seuraavat vuorattu vain maahan .. Päätyttyä kaikki manipulointi olisi pysyttävä syvennykseen 50 cm.

 • Seuraava askel on muodostaa pienten kohoumien keskellä syvennys. Keskellä on asetettu ja taimien juuret ovat tasaisesti jakautuneet. Rypäleen kaadettiin hedelmällisen maaperän (musta maaperä tai savea) ja vahvistuksen tasolle. Taimet itävien pistokkaat katkaistu pystysuunnassa noudattaen, mutta tapauksissa kauemmin kuin 25 cm, on istutettu hieman kallellaan.
 • Jälkeen taimi asennettu, ja kaikki aikaisemmat kerrokset huolellisesti törmäsi, maaperä kastellaan kaksi - kolme ämpärillistä vettä. Osittaisen kuivaamisen, pintakerros löysätään hieman syvyydeltä noin 10 cm.
 • Tulevaisuudessa rypäleet kastellaan kahdesti välein kaksi viikkoa. Sitten taas irronnut maaperään ja multaa.

Vihje: Jos haluat istuttaa luonnonvaraisten viinirypäleet (tytön), kaikki on paljon helpompaa. Mikä parasta, hän selviää syksyllä. Se on, että se leikkaa viiniköynnöksen tahansa pituus ilman juuria. Laita se litteänä maahan ja prikopat hedelmällistä maaperää niin, että kaikki prosessit (lehdet) ilmestyi pinnalla. Myöhemmin kunkin tällaisen lehden alkaa kasvaa itse viiniköynnöksen. Syksyllä riittää sade, joten kastelu on tarpeen tehdä vain tarvittaessa.

Istutus hiekkamaassa

Mitä eroa istutus viiniköynnösten hiekkamaassa, jos vertaamme tätä prosessia, kuten savea tai Black Earth?

 • Asia on, että alhaisissa lämpötiloissa, hiekkainen maaperä jäätyy nopeammin ja tehokkaammin, ja kesällä vastaavasti - too lämpenemistä. Tämän lisäksi tällainen maa on käytännössä säilyttää kosteuden ja ravinteet, toisin kuin hedelmällistä maata.
 • Kaikki nämä tekijät on otettava huomioon prosessissa purkamisen viinirypäleitä. Siten alla oleva syvennys taimi on saavutettava metriä syvä. Ja ylläpitää kosteutta ja estää ravinteiden katoamista sijoitetaan kaivon pohjalle erityisen tiivis kerros. Se muodostuu Savimaalla korkeus vähintään 20 cm päälle ja täytettiin lannoitteiden ravinteiden seos (korkeus - 25 cm) ..
 • Sopivin syvyys Taimettumisen hietamaalle - 60 cm. Hoito rypäleet säännöllistä kastelua, joka tarvitaan tuottamaan kanssa seitsemän päivän välein, 4 kauhat vettä.

Istutus kasvullisesti taimet

 • Syvennyksen maaperän valmistettiin samalla tavalla kuin taimi istutus lignified. Ero on siinä, syvyys kuoppia, sen pitäisi olla 25 cm savi ja chernozem maaperän ja noin 20 cm: n hiekkaa. Kaikki kerrokset huolellisesti tiivistetään ja kastellaan 2-4 ämpärillistä vettä viikon välein.
 • Kun maaperä kutistuu, sinun täytyy tehdä reikä 55 cm savea tai mustaa multaa ja 65 cm hiekkarannalla. Taimi, viimeinen lämpökäsittely, uutetaan huolellisesti siemenestä säiliön, ja yhdessä maa on sijoitettu valmis upotussyvyys. Välituote etäisyys on täynnä hedelmällisen maaperän, kastellaan ja tiivistyvät yksi ämpäri vettä.

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

 • Lopettanut lasku lähellä vegetatiivisen alkio asennettu puun peg edelleen tukea rypäleen taimet.

Tärkeää: eivät läpäise akklimatisaatio kasveja suositteli välttämättä epäselviä avulla kilpi. Tämän on oltava riittävät 10 päivä etelä puolella lasku - puiden oksat tai vanerilevyjä.

 • Ensimmäisenä vuonna taimia pitäisi jättää vain yksi poistumistie, poista varovasti loput rypäleet ja sitoa tappi.

Istuttaa viinirypäleitä keväällä

 • Keväällä istutus viinirypäleet takaa alussa kylmä, hän saa tarvittavat valtuudet ja tarpeeksi saada tarpeeksi ravintoaineita. Näin varmistetaan, että nuoret taimi kylmänkestävyys.
 • Hyödylliset kehittämiseen nuorten taimien alustavien maanmuokkauksen. Näin ollen, jos kuoppia viiniköynnöksen valmistautua ajoissa - pudota, niin jousi on valmis ihanteellinen tukikohta istutus, rikas luonnon lannoitetta.
 • Monet rypälelajikkeista kykenee toisena vuonna tuoda pieniä sadon. Mutta se on vain, kun kyseessä on kevään istutusta. Hedelmiä syksyllä taimet ovat yleensä viivästyy vuodella.

 • Toisen positiivisia hetkiä voidaan katsoa suotuisat lämpötilaolosuhteiden kevätkaudella. Kaaduttua ensimmäinen pakkanen voi vahingoittaa paitsi nuoria ampua, mutta promorozit maaperä.

Mutta joukossa niin monia etuja, on olemassa useita vivahteita, jotka tulisi ottaa huomioon valittaessa kevätkauden istutettavaksi viinirypäleet:

 • puute kosteutta. Tänä aikana lisäksi kastelu on tarpeen, joka on järjestetty syksyllä luonnollisesti;
 • puute maaperän ravinteita. Tämä pätee erityisesti aikaisin keväällä, kun ne on siirretty täydentävässä kannelta sammalta, sahanpurua ja humusta;
 • laatu taimet Rypäleiden myyntiin on syksyllä, joten on todennäköistä, hankinta keväällä jäädytetty näytteitä.

Silti jousi pidetään lupaava kauden istutettavaksi rypäleen taimia. On vain yksi kysymys: onko milloin tahansa on mahdollista suorittaa lasku maahan? Ei, oikeastaan ​​istutuskautta tulisi valita, kun otetaan huomioon tarpeet taimien ja lämpötilan.

 • Optimilämpötila on yli 15 ° C: ssa Lisäksi, ja maaperän lämpötila ovat tärkeitä indikaattoreita, koska ne on saavuttaa ainakin määrä, joka on 10 ° C: ssa Se oli tänä aikana on paras kasvukausi taimi. Kuukausina tämä aikaväli riippuu alueesta. Koska äskettäin jäädyttäminen päättyy ennen maaliskuun loppua, ja yhtenä iltana lämpötilaerot tapahtuu vasta huhtikuun puolivälissä.
 • Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon lämpötilan ja tyypin taimet: vegetatiivinen tai jäykkä. Ensimmäinen vaihtoehto on esitetty myytävänä pienkonteissa maaperän. Polttolaitoksen tunnusomaista se, että nuoret versot lehtiä. Suotuisa lasku jakso: toukokuun puolivälistä kesäkuun loppuun. Mutta jäykkä taimi elinkelpoisuus on erityisen koska se on suorittanut juuri rakennetta ja munuaisiin. Siksi jopa varhaisessa istutus esimerkiksi huhtikuun puolivälissä, hän pystyi kestämään muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin.

Miten istuttaa viinirypäleitä syksyllä

Istutusta rypäleen taimet syksyllä Myös on paljon ominaisuuksia. Seuraavat tekijät voidaan katsoa etuja.

 • Ilmankosteus tällä kertaa myönteinen vaikutus kasvuun ja muodostumista nuorten viiniköynnöksen versot. Muita kastelu vaaditaan vain muutaman ensimmäisen viikon kuluttua istutuksesta.
 • Syksyllä taimet yleensä aiemmin kehitykseen ja aloittaa hedelmäsatoon.
 • Mutta suurin haitta on se, että nuoret taimet eivät vain siirrä kylmä ja puuskainen tuuli, vaikka kunnon suojaa.

 • Valitsemalla kauden istuttamisesta rypäleen taimet maahan, on otettava huomioon paitsi etuja ja haittoja jokainen niistä, mutta erityisesti valikoituja lajikkeita.

Istuttaa viinirypäleet video

Yleiset säännöt istutus viinirypäleet

 • Tärkein kehittämiseen rypäleen on hyvin valittu maaperän. Hedelmällisen maaperän: humusta ja kevyt maaperä - tämä on juuri sitä, mitä tarvitaan taimia.
 • Lisäksi on otettava huomioon sijainti pohjaveden tasoa. Jos he vaappua saavuttaa rajojen 1,5 metriä syvä, se on pakollista varustaa tarvittavat viemärijärjestelmään.
 • Toinen tärkeä seikka on lannoituksen mineraalilisäaineineen ja ajoissa kastelua.
 • Istutus rypäleen taimet kuuluu asettelu, jossa he saavat mahdollisimman paljon valoa ja eivät riko vastavuoroista juurten kasvua.
 • Istutus rypäleen taimet käyrä painuman olisi säilytettävä 2-2,5 metriä.
 • Taimet lähellä rakennuksia painuman tulisi olla vähintään 0,5 metriä.
 • Etäisyys tiheä ja korkeita puita ja pensaita - 0,5-0,7 metriä.

Miten istuttaa viinirypäleitä. yleisiä virheitä

 • Taimien heikolla juuristo - he voivat joko eivät asettua lainkaan tai kehityksen viivästyminen. Lisäksi tällaiset versot eivät todennäköisesti antaa hyvän sadon.
 • Hankinta tuntematon lajikkeiden taimet voi johtaa tarpeeseen ostaa uusia ja stubbing. Vuonna taimet, sopimatonta maantieteellisen sijainnin, hedelmät eivät ehdi kypsyä kaudessa, joten tulevaisuudessa myös on vaihdettava.
 • Yleinen virhe on puiden istuttamista ja viinirypäleiden lähellä pohjoisen puolella alueen rakennukset. Tällöin kasvin viettää kaikki voimat kasvua, sato on pieni ja se tulee sijaitsemaan ylemmän versoja.
 • Muodostaen matala kuoppa kasvit, sinun täytyy tietää, että tämä rajoittaa taimi ravinteita ja vaikuttaa sen kehitykseen.
 • Liiallinen syvenevä hidas kasvu johtuu vaikutuksia alhaisten lämpötilojen syvissä kerroksissa maaperän.
 • Mutta matala tunkeutuminen vaikuttavat kulutukseen taimi vettä, ja on mahdotonta käsitellä viiniköynnösten suojaa talven.
 • Paksuuntuminen rypäleen istutus myötä on yhä enemmän sienitautien lisäksi taimia tulee taistelemaan veden kulutusta ja valaistus.
 • Istutus ainoa naispuolinen lajikkeita ilman potentiaalista Pölyttäjälajikkeiden voi aiheuttaa ruhjevammoja sadosta. Se suositteli kuusi "naisen" pensaat istutettu yksi pölyttää.

Purku nuorten taimien viinirypäleitä - prosessi on melko työvoimavaltaista. Tärkeää ei ole vain valinta versot, jotka kestävät ilmasto-olot ja maaperän ominaisuudet, mutta myös hyvälaatuiset laskun valmistelu. Noudatetaan kaikkia vivahteita takaa hyvän suorituskyvyn kehittäminen ja hedelmien tulevaisuudesta viinitarhan.


Like this post? Please share to your friends: