Laite putkien hitsauksessa omin käsin

Hyvin usein on tarpeen isännät rakentaa, korjaus tai vaihto putken rakennuksen sisällä ja kadulla. Jos haluat tuottaa korkealaatuisia putkiasennukset samassa järjestelmässä, tarvitaan erityinen hitsauskone. Putkilinjan hitsauksen laatu riippuu kulutuskestävyys rakenne, korkea tuote suojaa ulkoisilta vaikutuksilta, eristys, kestävyys ja pitkä lämmön säilyttämiseen ja monet muut tekijät. Tässä artikkelissa käsitellään laitteen ja laite toimii putkihitsauslaite tekniikka, harkitse järjestelmän itsensä tuotannon tämän laitteen ja ominaisuudet sen käytön.

sisältö:

 1. Piirteitä laitteen käytön putkien hitsaukseen
 2. Miten tehdä laitteeseen putkien hitsaukseen
 3. Hitsauskone putkien hitsaukseen
 4. Sekvenssin toiminta putkien hitsaukseen

Piirteitä laitteen käytön putkien hitsaukseen

Laitteet putken hitsaus on yleensä tarvitaan korjausta tai vaihtoa viestinnän putkia. Sitä käytetään vesi- laitetta tasainen tai maassa, keskuslämmitysjärjestelmissä ja kastelujärjestelmä. Vesi asettaa erityisiä putkia, kulmat, T, ristejä. Nämä elementit on hitsattu yhteen yhdeksi kokonaisuudeksi, ja valmistautuu suljettu järjestelmä.

Asennettaessa putkia käytetään useita erilaisia ​​hitsaus: liitokset, maalialue ja pistorasia. Kun pusku hitsaus ylimääräisiä osia ei tarvita, koska putket hitsataan liitos yhteisiä. Socket hitsaus ja kytkimen tulee käyttää joukkokokoukset ja kytkin.

On oppaat ja moottoroidut hitsauslaitteita. Mekaaniset hitsauslaitteita on suunniteltu hitsaamaan putkia 40 mm ja edellä. Tämä laite on erittäin kätevä, kun haluat tehdä korkeita putkien asentamisesta ja tasausta vaivaa. Käsityökalu putken hitsaus sopii hyvin itsehitsaantumiselta. Tämäntyyppinen on tarkoitettu putkien pieni koko - enintään 50 millimetriä. Mutta nyt tällaiset laitteet on myönnetty minkä tahansa korkeuden putken kun hitsaamalla liitos, eli jopa 125 mm.

Laite hitsaus putkien sisältää pohja, lämmityselementit ja kuumennussuuttimilla eri halkaisijat. Toimintaperiaate Tällaisen laitteen on samanlainen kuin käyttämällä tavanomaista rautaa, mutta hitsauskone on kaksi lämmityselementtejä, jonka kotelo on asennettu erillinen osa. Kierros lämmityselementti on tarkoitettu lämmitys putket ja osat, jotka ovat fuusioituneet yhteen järjestelmään.

Ennen työväline työnnetään pistorasiaan. Väline on lähtö, johon haluat lisätä erityinen suutin on sama halkaisija kuin putkien halkaisija tulevaisuuden, voit liittää. Putket on kiinnitetty kiinnityksen päät, jotka on hitsattu. Näin ollen, suutin lämmitetään hitaasti.

Sitten sinun täytyy laittaa vaadittuun lämpötilaan sekä lämmityksen ja jäähdytyksen nopeudella. Yksikön suuttimien kuumennetaan noin kolmekymmentä minuuttia. Hitsausprosessin kestää suhteellisen vähän aikaa. Maksaa huomiota haluttuun lämpötilaan järjestelmä ja rytmi lämmitys ei voida lämmittää, koska putken uudelleen. Lämmitetty kappaletta putkeen voidaan poistaa samaan aikaan, kun ne ovat valmiita alkaa sulaa. Heidän täytyy välittömästi yhteyden.

Eri malleja on eri teho ja lämmitys nopeudella, joka riippuu halkaisija hitsattujen putkien ja kohdelaitteen. Tässä tapauksessa ei ole eri laitteistoja laite putkien hitsaukseen. Jos käytät väärällä nopeudella lämmitys-, yhteyttä hauras ja vuotavat. Voit tehdä tämän sinun on otettava huomioon putken halkaisija, asentamista koko ja muut ominaisuudet. Liittää putkenosat käytetty. Niiden reunat työnnetään putket ja muodostavat integroidun sulaminen pinnalla.

Varusteet voi olla erilainen, mutta halkaisija tulisi valita mukaisesti putken halkaisija. Asennettaessa putkistoja käytetään venttiilien venttiilit ja kiinnityselementit, lukitus putket eri suuntiin. Tuloksena pitäisi olla turvallinen ja tiivis yhteys, joka ei enää ole mahdollista erottaa.

Miten tehdä laitteeseen putkien hitsaukseen

Ensinnäkin, sinun täytyy valmistella kaikki kohteet, jotka ehkä tehdä laite putkien hitsaukseen. Tarvitset säännöllistä kotiin rautaa. On myös tarpeen, jotta kärki Turner kaksi fasoniny ja putki, ja mutteri mukaan nänni. Halkaisija toimenpiteen itse putken. Voit käyttää alumiini-Chromel termopari tai pakkaamattomia. Ennen työn aloittamista, lue huolellisesti kaikki vaiheet ymmärtää, mitä kohteita voi silti olla sinulle hyötyä.

Voit käyttää kodin raudasta 800 wattia, joka on, joilla on putkimainen sähkölämmitin alumiinirunko. Voit tehdä tämän, poista kaikki ylimääräinen rauta levyistä, eli sen lämpötilan säätö. Seuraavaksi katkaista tarpeettomat ulokkeita. Tämän seurauksena täytyy edelleen yhteistä levy lämmittimen.

Porata reikä levyn 6 millimetriä halkaisijaltaan ja ruuvi pultti korvakkeet. Vastakkaisella puolella suutinlevyn on porattava reikä, joten voit asentaa lämpöelementti sitä. Voit ottaa paljon termoparista ulos hänen kaksi hitsattu, leikkaa haluttuun pituuteen ja työnnä sisään asennusreikään teräslevyn. Mutta on etukäteen asetettu kiille putken sähköisesti eristää lämpötila levyn rungon.

Kaikki elementit itse tehty laite putkien hitsaukseen olisi kerättävä koteloon. Sinun täytyy liittää lämpöparilla suojattua kaapelia pituus on 1 metri, ja lämmityselementti kaksijohtimisesti ja 1 metrin pituinen. Kaikki tämä on lähtö reiän läpi kahvan, joka on kiinnitetty ulkokuoreen ruuveilla ja M4 on valmistettu lasikuidusta 4 millimetriä paksu.

Välillä takan termoelementin kärki ja kotelo on tila, joka on täytetty lämpöeriste, esimerkiksi asbestia villa. Vihjeitä, jotka ajavat asuntojen tulisi eristää siitä. Halkaisija reikien kuoren tulee olla 10 mm enemmän kuin halkaisija kärjen.

Termostaatti on sijoitettava erikseen, erityinen kotelo on valmistettu muovista, joka voidaan liimata pleksilasista, jonka paksuus on 5 mm, käyttämällä dikloorietaania. Osoittamaan voit käyttää nuoli priborchik vanhasta nauhuri. Tämä indikaattori on jolla on kahden sektorin asteikolla - keltainen ja punainen. Niiden välillä on nolla merkki, joka vastaa 270 astetta, ja se on kaikkein optimaalinen lämpötila hitsausta varten.

Punainen alalla on lämpötila yli normaalin, ja alla keltainen. Muuttuva vastus on tietyssä lämpötilassa. Sen akseli on johdettu kotelon ulkopuolelle lohkon termostaatti. Lisäsignalointia voidaan käyttää punainen LED, joka ilmaisee ajan, jonka kuumennuselementti on toiminnassa. Kun LED lopettaa paistaa, se tarkoittaa, että lämmityselementti on jännitteetön.

Ensimmäinen, lämpötila voi olla yli, kuvan alapuolelle. Mutta tämä on tarpeen odottaa sedaatiota järjestelmään. Kun kone putkien hitsaukseen propeenin hyvin lämmennyt ja erotus lämpötilan muutokset ovat hyvin vähäisiä, voit alkaa hitsata. Järjestelmä toimii kaksisuuntainen jännite. Termopari on kytketty lohkoon termostaatin suojattu kaapeli vähentää häiriöitä virtakaapeleita putkimaisen sähkölämmitin. Muuten, et voi asettaa indikaattori, koska se on lisäpalvelu työssä voitaisiin pitää käyttäytyä lämpötila.

Hitsauskone putkien hitsaukseen

Aloittaa, sinun täytyy ymmärtää, että hitsaamiseen siirtymäalkuaineista on käytettävä - kulmat, T, kytkimet, jne Putki on aina lämmennyt ulkopuolella, ja liitoselementit - sisäpuolelta. Toisella tavalla, putki ei voi hitsata. Älä koskaan yritä kokki putkeen putken toisiinsa Butt. Tietenkin voi hitsata niitä tällä tavalla, mutta ennemmin tai myöhemmin veden murtuu ja sinun on edessämme eräitä vaikeuksia.

Ennen työn aloittamista, sinun täytyy valmistella hitsauslaitevalmistuksen. On toivottavaa varmistaa se kiinnikkeen tai runkoon. Tämä on tarpeen mukavuussyistä, koska asennuksen aikana kuumennettaessa, yksityiskohtiin tehdä joitakin vaivaa välitetään ja instrumentti. Kiinnittämisen jälkeen hitsauslaitteen hitsaus putket lämmitin on kiinnitettävä sopiva pari lämmitys - holkin ja karan. Kun vaihtokytkin hoito niillä on oltava sopiva kuumennuslämpötila ja virtakytkin laitteen.

Oikeasta putkien hitsauksessa täytyy noudattaa kahta sääntöjä - seuraa tarkasti lämpenemisaika ja materiaalin lämpötila. Jos kiinnittää huomiota vinkkejä laitteen, huomaat että toinen puoli on tehty lämmittää ulkohalkaisijaa, ja toinen - sisäisen. Tällaisia ​​putkia ei voida juottoliitoksen yhteisiä. Jos haluat kokki kaksi suorat putket, sinun tulisi käyttää erityistä kytkintä.

Suutin juottamiseen on tarpeen lisätä putken ja kytkentäjäsen yhdessä kaksi puolta. Ne olisi painetaan suutin pienellä vaivalla, kunhan ne ovat vasten vastetta. Lisäksi Race vastaan ​​useita sekunteja, poista lämmitettiin putken yksikön ja liittää ne yhteen. On huomattava, että tämä kohta on erittäin tärkeää, koska sinun ei pitäisi vain liitä putket toisiinsa, mutta myös turvallisesti liittää ne kymmenen-kaksikymmentä sekuntia. Pienikin muutos voi häiritä liitoksen eheys.

Muuten, vesipisarat on sama vaikutus korjaus vesistöön. Korkeassa lämpötilassa muodostuu höyryä, joka ei salli putkien liittää yhteen. Voit käyttää leivän sisuksen, joka on tarpeen täyttää putkeen. Tämä antaa sinulle ylimääräistä muutaman kymmenen sekunnin, jona aikana sinun pitäisi olla aikaa kokata kaiken. Sinulle voi murehtia liikenneruuhkista - murunen täysin liuennut veteen jälkeenpäin.

Huomaa verryttely putkia. Aika on oltava riippuvainen halkaisijasta. Jos aiot lämmittää paksu putki - se vie enemmän aikaa. Esimerkiksi, putki, jonka halkaisija on 20 mm on tarpeen lämmetä muutaman sekunnin, ja putki, jonka halkaisija on 32 mm - varten 5-6 sekuntia. Jos liioittele tätä prosessia, riski zaplavit sisäaukon, mutta jos alle paljastaa, saat huonolaatuisia liitos.

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

On huomattava, että mitä tahansa materiaalia kuumennettaessa pyrkii laajenemaan. Putket eivät ole poikkeus, jokaisen mittarin, kun lämmitys on pidennetty noin 5 millimetriä. Jos haluat suunnitella ja toteuttaa LVI laite lämmintä vettä ja lämmitystä, se on tärkeää ottaa huomioon, että putki voi laajentua, kun tietty lämpötila. Muista, että polypropyleeniputkiloon ei voi käyttää ilman lämmitintä!

Merilon jättää vähän putken tilaa ja eristää sen ulkoisista tekijöistä. Lisäksi voit tiiviisti korjata putki, käyttämällä erityistä leikkeitä hakaset. On huomattava, että vahvistetun putken jolla on huomattavasti pienempi lämpölaajenemiskerroin verrattuna tavalliseen putkiin. Tästä syystä suunnittelijat vahvistettu putket soittaa vakaana (lämmityksen ja jäähdytyksen aikana, ensimmäisen putken pituus pysyy käytännössä muuttumattomana).

Asentamista valmistetut putket laastarit, jotka on asennettu avulla laitteen hitsaus metallien putkien mutkissa ja varusteet. Yleensä putki liittää seinään puristimet, jotka ovat turvallisesti kiinnitetty seinään, ja putken vdevaetsya niitä. Pientalojen eivät johda putken kattilan, ja liitetty metalli putkiyhteen 1,5 metriä, joka on yhdistetty itse lämmittimen.

Sekvenssin toiminta putkien hitsaukseen

Kun olet tehnyt kotitekoisia laite putkien hitsaukseen ja tutustuttiin ominaisuuksia tämän menettelyn on mahdollista aloittaa työt. Putkenhitsauslaite käyttämällä erityisiä laitteita suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ennen kuin alat putkia, yritä harjoitella. Voit tehdä tämän, voit ostaa hieman oikeampaa ja leikata muutaman kappaletta putkeen. Tämän jälkeen koulutus, sinulla on kokemusta hitsaus- ja luottamusta omaan kykyyn.
 2. Että kun töiden suorittamiseen, et sekoittaa etukäteen, valmistaa kaikki elementit. Suorittamaan määrättyjä mittauksia. Leikatut kappaleet putken ennalta määrätyn takaisin. Aseta palat putkien ja liittimien siinä järjestyksessä, jossa ne hitsataan kiinni. Tämä lähestymistapa poistaa väärinkäytön mahdollisuutta liittimet oman piirin. Kierreliitoksella, voit rentoutua tai remake, mutta lämpimiä ruokia ei tarvitse purkaa.
 3. Päät putkien ja pistorasiat sovittamalla välttämättä liasta ja pölystä, edullisesti puhdistaa alkoholilla tai saippuavettä, ja sitten kuivataan huolellisesti. Jos pinta on öljy ja rasva, ne voidaan poistaa alkoholilla tai asetonilla. Voi olla sopiva ja muita liuottimia.
 4. Kun hitsataan vahvistetun putken parranajokone, ne on poistettava kaksi ylintä kerrosta alumiinia ja polypropeenia. Jos putki on vahvistettu lasikuidulla, tämä ei tarvitse tehdä menettelyä.
 5. Työkappaleet voidaan saattaa tarvittava suutin. Putki olisi työnnetään holkki merkkiin osoittaa hitsaus syvyys, sinun täytyy laittaa kellon karan asentamista. Muista, että koko menetelmäkokeen, laite on kytkettävä päälle. Tiedot on lämmitettävä samanaikaisesti. Hitsauslaitteistoon lämpötila on säädin voidaan asettaa haluttuun raja. Kun termostaatti on lämmennyt haluttuun lämpötilaan, valo sammuu.
 6. Osien sitoutunut, on työnnetty vastaaviin liitäntöihin hitsauslaitteen. Inkuboi lämmitys aika, ja sitten poistaa osia laitteen ja liittää toisiinsa ilman kääntämällä niitä. Hitsaus liitos olisi yhdistetty putkeen nopea ja tarkka liike noudattaa yhdenmukaistaminen kytkentöjen ja putket.
 7. Töiden jälkeen, hitsauskone käsillään välttämättä liota jäähdytysajan. Erityisesti se koskee putkia, joilla on ohuet seinät. Jäähdytyksen aikana ei pitäisi olla kierrosta ja taivuttamalla. Älä yritä nopeuttaa jäähdytyksen aika kylmä ilma tai vesi. Tämä voi aiheuttaa stressiä, mikä vähentää rakenteen lujuutta. Jos yhteys ei onnistunut kanssa keskittämistarkkuus vain yksi tapa - leikattava oikein kytketty sopiva. Jäähdytyksen jälkeen hitsi on tarpeen tehdä puhdistus ja tarkastus kootun veden paineen oman vesi.
 8. Linjaus putkien ei saa loukata useampi kuin yksi seinä. Ulkopinnalla liitoskappaleen, joka on hitsattu putkeen, ei pitäisi olla poimuja, halkeamia tai muita vikoja, joka muodostuu, kun ylikuumentunut. Reunalla pistorasian tulee olla näkyvä kiinteä tela sulanut materiaali koko kehän ympäri. Sen pitäisi puolestapuhuja lopun tasoon liitoskappaleen.

Laite hitsaus putkien - erittäin hyödyllinen asia jokaiseen kotiin, mutta yksikköhinta hitsauksen sämpylöitä. Et voi ostaa kalliin työkalun, ja tehdä se heidän omissa käsissään. Valmistuksen aikana laitteen putkien hitsaukseen ymmärrätte rakentamista ja laitteen toimintaa, sekä ammatti hitsaustekniikan ja järjestys tarvittavat toimet. Haluamme saada hyödyllisiä kokemuksia ja nauttia työstä!


Like this post? Please share to your friends: