Johtosarja kädet: piiri ennen asennusta

Toinen 15-20 vuotta sitten, kuormitus verkkoon olivat suhteellisen pieniä, mutta tänään saatavuus useiden kodinkoneiden aiheutti nousua latausaikoja. Vanhat johdot eivät aina kestä raskasta kuormaa ja on tarpeen korvata ne lopulta. Annetun sähköjohtojen kotona tai asunnon - se vaatii master tietyt tiedot ja taidot. Ensinnäkin se koskee tietoa sääntöjen johtosarja, kyky lukea ja luoda kytkentäkaavioita sekä sähköisten taitoja. Tietenkin tehdä sähköjohdot omin käsin voi olla, mutta on tarpeen noudattaa sääntöjä jäljempänä ja suosituksia.

 1. Säännöt johtosarja
 2. Suunnittelu ja piiri johtosarja
 3. johdotus
  • Merkintä ja valmistelu Vierintäratojen
  • Asennus avoin johdotus
  • Asennus piilossa olevaan sähköjohtoon

Säännöt johtosarja

Kaikki rakentamisen ja rakennusmateriaalien säätelevät tarkoin joukon sääntöjä ja vaatimuksia - SNIP ja GOST. Mitä johdotus ja koko kokoonpano, joka on kytketty sähköä, kannattaa kiinnittää huomiota sääntöjä sähkölaitteiden (lyhennettynä PUE). Tämä dokumentti määrää, miten ja mitä tehdä työskenneltäessä sähkölaitteita. Ja jos haluamme luoda johdotus, ja meidän täytyy tutkia sitä, erityisesti osa, joka liittyy asennus ja valintaan sähkölaitteita. Tässä ovat perussäännöt, joita on noudatettava asennettaessa sähköjohtojen kotona tai asunnon:

 • avaintekijöitä johdotus kuten jakolaatikoissa metriä, pistorasiat ja kytkimet on oltava helposti saatavilla;
 • asettaa kytkimiä suoritetaan korkeus 60-150 cm lattiasta. Sami kytkimet sijaitsevat paikoissa, joissa avoimesta ovesta ei estä pääsyä niihin. Tämä tarkoittaa, että jos ovi avautuu oikealle, kytkin on vasemmalla puolella ja päinvastoin. Vaijeri johdetaan kytkimet alaspäin;
 • ulostulo on suositeltavaa asentaa korkeudella 50-80 cm lattiasta. Tämä lähestymistapa sanelee turvallisuuden aikana uppoamisen. Myös ulostulon, joka on etäisyyden 50 cm kaasusta ja sähköliesiä, samoin kuin lämpöpatterit, putket ja muut maadoitettu esineitä. Lanka johdetaan poistoaukon alhaalta ylöspäin;
 • jakelupisteiden määrä huoneessa on noudatettava 1 kpl. 6 m2. Keittiö ei ole poikkeus. Se perustettiin useita myyntipisteistä tarvittaessa yhteyden kodinkoneet. Asennus pistorasiat wc on kielletty. Pistorasioissa kylpyhuoneessa yli selvittämisestä erillistä muuntajaa;
 • Johdotuksen tai seinämiä ulkopuolelta suoritetaan vain pysty- tai vaakasuoraan, ja paikka tiivisteet esitetty johdotus tasossa;
 • johdot ne on asetettu tietyllä etäisyydellä putkista, lattiat ja muut asiat. Vaaditun horisontaalinen etäisyys 5-10 cm palkkien limittyvät ja räystään ja 15 cm katosta. Lattia-korkeus on 15-20 cm pystysuora johdot sijoitetaan etäisyydelle 10 cm reunasta aukon oven tai ikkunan .. Etäisyys kaasuputki tulee olla vähintään 40 cm;
 • laatiessaan ulkoinen tai uppoasennus on tarpeen varmistaa, että se ei kosketa metalliosia rakenteiden;
 • vedettäessä useita rinnakkaisia ​​lankoja ulottuu niiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 3 mm, tai jokainen johdin on makaavat suojakoteloon tai aallotus;
 • Johdotus ja kytkentä johtoja sisällä erityinen jakelu laatikot. risteyksestä eristettävä huolellisesti. Yhdisteen kupari ja alumiini lanka välillä kielletty;
 • maahan ja neutraali johdot on kiinnitetty instrumentin pulteilla.

Suunnittelu ja piiri johtosarja

Työskennellä johdotuksen alkaen luominen hankkeen ja kytkentäkaavio. Tämä asiakirja on perusta tulevalle kotiin johdotuksen. Luo projekti ja järjestelmän riittävän vakava asia, ja se on parempi antaa kokeneita ammattilaisia. Syy on yksinkertainen - se vaikuttaa turvallisuuteen asuu talossa tai asunnossa. Palvelujen luomiseen hanke maksaa tietyn summan, mutta se on sen arvoista.

Hanke kytkentäkaavio

Ne, jotka ovat tottuneet tekemään kaiken omin käsin, on, kiinni edellä mainittujen sääntöjen sekä oppimisen perusteet sähkötekniikan, tehdä omia piirustuksia ja laskelmia verkon kuormitusta. Ongelmista että varsinkin jos on ainakin jonkinlainen käsitys siitä, mitä sähkövirta, ja seuraukset huolimattomasta käsittelystä. Ensimmäinen asia mitä tarvitset on legenda. Ne näkyvät alla olevassa kuvassa:

Kaaviosymbolit laitteet

Niitä käyttäen tehdä piirustus asunnon ja suunnitellut valaistuksen vaiheessa asennuspaikka kytkimet ja pistorasiat. Miten ja missä ne ovat sijoittautuneet, edellä kuvattujen sääntöjen. Päätavoite tällaisen järjestelmän - näkyy asennuslaitteiden ja johdotus. Kun luot kytkentäkaavio on tärkeää ajatella etukäteen, missä, miten paljon ja mitä seisomaan laitteita.

Seuraava askel on luoda järjestelmien johtosarja kytkentäpisteiden piiri. Tässä vaiheessa on tarpeen käsitellä. Syy tämäntyyppisen johdotus ja kytkentä. Vain muutama tämäntyyppisiä - rinnakkais-, sarja- ja sekoitetaan. Viime houkuttelevin johtuen taloudellinen käyttö materiaalien ja mahdollisimman tehokkaasti. Helpottamiseksi johdotuksen liitoskohtien jaetaan useisiin ryhmiin:

 • keittiön valaistus, eteinen ja olohuone;
 • wc ja kylpyhuone valaistus;
 • pistorasioiden olohuoneet ja käytävillä;
 • keittiö pistorasioiden;
 • virtalähde pistorasiat uuneja.

Yllä oleva esimerkki on vain yksi monista vaihtoehdoista valoryhmiä. Tärkeintä, että sinun täytyy ymmärtää - on, että jos ryhmä yhteyspisteosoitteen, vähentämällä käytettyjen materiaalien ja yksinkertaistetun järjestelmän itse.

Sähkön kuluttajaryhmiä asunnossa

Tärkeää! Yksinkertaistaa tehdyn valaisimen sähköverkkoon johtimet voidaan asentaa lattian alle. Johdot valaistus on asennettu sisälle ylemmässä kerroksessa laatat. Nämä kaksi menetelmää ovat hyvin käyttää, jos et halua Stroebe seiniä. Kaaviossa, tämä merkintä on merkitty katkoviivoin.

Myös projektin johdotus osoitti laskettaessa arvioitua nykyisen verkon ja käytetyistä materiaaleista. Laskenta suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

I = P / U;

jossa P - kokonaistehoa, jota kaikki laitteet (W), U - syöttöjännite (V).

Esimerkiksi, kattila 2 kW, 10 lamppuja 60 W, 1 kW mikroaaltouuni, jääkaappi 400 wattia. Ampeeriluku 220 volttia. Seurauksena (2000+ (10h60) + 1000 + 400) / 220 = 16,5 ampeeria.

Käytännössä nykyinen verkon modernit huoneistot harvoin yli 25 A. Tämän perusteella ja kaikki materiaalit on valittu. Ensinnäkin se koskee osa johdotuksen. Valitsemisen helpottamiseksi, alla olevassa taulukossa on esitetty tärkeimpien parametrien lanka ja kaapeli:

kaapeli poikkileikkaus riippuen nykyinen vahvuus

Taulukossa on esitetty mahdollisen tarkkuuden arvot, ja kuten usein nykyinen vahvuus voi vaihdella, se veisi pieni marginaali useimpien lanka tai kaapeli. Siksi kaikki johdot talon tai huoneiston suositellaan suoritettavaksi seuraavia aineita:

Johdot johdotus

 • VVG-johdin 5 * 6 (viisi ydintä ja osa 6 mm2) käytetään rakennusten kolmivaiheisen varten yhteydessä pääpaneelin suojusta;
 • VVG-2 * 6 johdin (kaksi johdinta ja jakso 6 mm2) käytetään kotien kanssa kaksi-vaihe teho yhteyden kanssa pääpaneelin suojusta;
 • VVG lanka-3 * 2,5 (kolme ydintä ja 2,5 mm2) käytetään useimmissa johdotus valaistus paneeli liitäntärasiat, ja ne pistorasiat;
 • VVG lanka-3 * 1,5 (kolmen osa ja poikkileikkaus 1,5 mm2) käytetään johdotus jakelulaatikoiden pisteisiin valaistuksen ja kytkimet,
 • VVG-3 * 4 johdin (kolmen osa ja poikkileikkaus 4 mm2) käytetään sähkö.

virta koneet

Tiedettävä tarkka pituus johtoja täytyy juosta hieman mittanauha ympäri taloa, ja tulos lisätä 3-4 metriä varastossa. Kaikki johdot on kytketty suojukseen valaistuksen, joka on asennettu sisäänkäynnin. Paneeli on asennettu katkaisijat. Yleensä tämä RCD 16 A ja 20 A. Ensimmäinen käytetään valaistukseen ja siirtyy toiseen pistorasiaan. Asettaa yksittäisiä laite RCD 32 A, mutta jos voima on suurempi kuin levyn 7, kw, sitten laittaa RCD 63 A.

Henkilökohtaiset suojaimet sähköjohtoja

Nyt meidän täytyy laskea, kuinka paljon pistorasiat ja jakorasiat. Se kaikki melko yksinkertainen. Katsokaa kaavion ja tehdä yksinkertaisella laskutoimituksella. Lisäksi edellä kuvatuista materiaaleista vaativat erilaisia ​​tarvikkeet, kuten eristysnauhaa ja PPE kansissa liitosjohtimiin ja putkia, kaapelikanaviin tai kanaviin sähköjohtojen, kotelot.

johdotus

Teoksissa ei ole mitään pelottavaa sähköjohdotus-. Tärkeintä noudattaa turvalaitetöitä sääntöjä ja seuraa ohjeita. Kaikki työ voidaan tehdä yksin. Työkalusta suorittamaan kiinnitysosilla testaaja bolgarka punssia tai harjoitusten aikana tai ruuvimeisseliä, pihdit, ja pihdit Phillips ruuvimeisselillä. Älä vialla laser tasolle. Koska ilman sitä on melko vaikea tehdä pysty- ja vaakasuora kaava.

Tärkeää! Korjaustöitä suorittavat korvaten johtoja vanhassa talossa tai asunnossa piilossa olevaan sähköjohtoon, sinun täytyy ensin löytää ja poistaa vanhat johdot tarvittaessa. Näitä tarkoituksia varten anturin johdotus.

Merkintä ja valmistelu Vierintäratojen

Merkitseminen johdotus

Aloitamme asennuksen merkkejä. Tähän käyttöön merkitsin tai kynämerkintää laittaa seinälle, jossa johto on tarkoitus asentaa. Tällöin noudatamme sääntöjä saattamisesta johdot. Seuraava vaihe on merkitä paikkoja valaisimista, pistorasiat ja kytkimet ja valaistus paneeli.

Tärkeää! Uusissa taloa paneelin valaistus, erityinen markkinarako. Tässä vanha vartija yksinkertaisesti ripustaa seinälle.

Shtroblenie seinät alle johdotus

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

Valmistuttuaan merkinnällä tai siirry asennus johdotuksen avoimesti tai shtroblenie seiniä värin. Aluksi käyttäen meistin ja erityistä suuttimen kruunut leikataan reikiä pistokkeiden, kytkinten ja liitäntärasiat. Johtojen ollessa itse Stroebe käyttäen hiomakoneen tai rei'itin. Joka tapauksessa se on paljon pölyä ja likaa. Urat uran syvyys on noin 20 mm, ja leveys on sellainen, että Stroebe vapaasti sijoittaa kaikki johdot.

Johdotus onteloihin päällekkäisiä

Mitä katto, niin on olemassa useita vaihtoehtoja käsitellä eri sijoituspaikkoja ja vahvistamisesta johdotus. Ensimmäinen - jos katto on asennettu tai jännitteitä, koko johdotus yksinkertaisesti kiinnittää kantavaan rakenteeseen. Toinen - on matala leikkaus urat johdotus. Kolmas - johdotus on piilotettu kattoon laatta. Kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat hyvin yksinkertaisia ​​toteuttaa. Mutta kolmas on tehtävä joitakin tarkennuksia. Esivalmistetut talot käytetään päällekkäisiä sisäisiä onteloita, tehdä kaksi reikää ja tarpeeksi päästäkseen sisälle päällekkäisiä johtoja.

Valmistuttuaan shtroblenie, siirry loppuvaiheessa valmistelun asennuksen johdotus. Johdot ne huoneeseen, sinun täytyy venyttää seinien läpi. Joten meidän on käytettävä boolin reiät. Tyypillisesti nämä reiät tehdään huoneen nurkassa. Myös, poraa kasvin johdot sähkötaulun kilven valaistuksen. Valmistuttuaan shtroblenie seinät asennuksen aloittamista.

Asennus avoin johdotus

Montzha avoin johdotus

Aloitamme asennus valaisimista paneeli. Jos erityinen markkinarako luotiin hänelle, niin laitamme sen takaisin, mutta jos ei, vain ripustaa sen seinälle. Kannen taitteessa asetettu RCD. Heidän määränsä riippuu määrä valoryhmiä. Koottu ja valmis kytkeä paneeliin näyttää tältä: yläosassa terminaalin ovat nolla, alle maadoitus liittimien ja myyntiautomaatteja.

puhelinvaihde

Nyt alkaa lanka sisäänpäin VVG-5 * 6, tai VVG-2 * 6. Puolelta sähkötaulun Sähkökaapelit kuljettaa, joten nyt jätä noin ilman yhteyttä. Paneelin sisällä valaistus johdanto-johto kytketään seuraavasti: sininen johto voidaan kiinnittää nollaan, valkoinen ylemmän kontaktin RCD ja keltainen ja vihreä raita johto on liitettävissä maahan. Koneet RCD toisiinsa sarjaan yläosassa avulla sankalangat valkoisesta. Nyt mennä johtosarja avoimesti.

Asennus kaapelikanavan avoimeen lähettämistä

Tapaan aiemmin suunnitellun ankkurointi laatikoihin tai kaapelikanavat sähkötyöt. Usein avoin johdotus kaapelikanavat yrittävät asettua ympäri sokkelia tai päinvastoin lähes kattoon. . Kanavat johdotusta varten kiinnitetään ruuveilla askelin 50 cm ensimmäisen ja viimeisen reiän laatikossa tehdä etäisyydellä 5-10 cm reunasta. Tämän zasverlivaem reiät aseen kanssa, takomalla vaarnan ja kiinnitä kaapelikanavan ruuveilla.

Toinen piirre johdinten ovat pistorasiat, kytkimet ja jakelu laatikot. Ne kaikki ripustaa seinälle sijaan rakentaa sisälle. Siksi seuraava askel on asentaa ne paikan päällä. Se on tarpeeksi liittää ne seinään, merkitse paikka kiinnitys Poraa ja kiinnitä ne paikoilleen.

avoin johdotus

Seuraavaksi siirrymme johtosarja. Aloitamme tehdyn valtatien ja myyntipisteistä kilven valaistuksen. Kuten jo todettiin, käyttäen lanka VVG-3 * 2,5. Mukavuuden alkaen liitoskohdan sivupaneeliin. Lopussa langan ripustaa ilmoittavat, että lanka ja minne se menee. Seuraavaksi laittaa johdot VVG-3 * 1,5 kytkimet ja valaisimia kytkentärasiaan.

Yhdiste johdot kytkentärasia

Sisällä kytkentärasia johdot on yhdistetty Sizov tai huolellisesti eristää. Paneelin sisällä valaistus VVG-sydänlangan 3 * 2,5 on yhdistetty seuraavasti: ruskea tai punainen suoneen - vaihe, on yhdistetty pohjaan RCD, sininen - nolla, kiinnitettävissä alkuun neutraali linja, keltainen ja vihreä raita - ja renkaan maadoitus alla. Avulla "prozvanivatsya" testaaja kaikki johdot virhemahdollisuudet voitaisiin välttää. Jos kaikki on kunnossa, täytyy sähköasentajan ja liitetty olevassa kotelossa.

Asennus piilossa olevaan sähköjohtoon

Juoksee piilossa johdotus on yksinkertainen riitä. Olennainen ero avoimesta ainoa tapa piilottaa langan näkyvistä. Loput vaiheet ovat käytännössä samat. Alun perin levy valaistus ja automaattinen RCD, minkä jälkeen kasvi ja kytkeä lyijy-in-kaapeli sähköpaneelissa. Lisäksi jätämme sen ollessa irti. Tämä tekee sähköasentaja. Aseta seuraavaksi tapahtuu sisällä markkinaraon haaroitusrasioihin ja huuhtele.

Laite voidaan upottaa

Nyt menemme johtosarja. Ensimmäinen päällystys valtatien päässä VVG-3 * 2,5 kaapeli. Jos suunnitellut, niin johdot pistorasiat muurattiin lattiaan. Viiran VVG-3 * 2,5 tehtaassa putki sähköjohtoja tai erityisiä aallotus ja päällystys sen ulostulo sijoittaa johto pistorasiaan. Siellä aseta lanka sisällä urat ja kasveissa sen Avainkilpi. Seuraava askel on kaapelien asennus VVG-3 * 1,5 vaihteiden valopisteitä jakeluun laatikot, jos ne liittyvät tärkeimmät lanka. Kaikki yhteydet eristää SIZami tai nauha.

Tarkistetaan testaaja piilossa olevaan sähköjohtoon

Lopussa "prozvanivatsya" koko verkkoon testeri mahdolliset virheet ja muodostaa kilven valaistus. Kytkentätapa kuvatun kaltainen avoimen johtoja. Päätyttyä läheltä Stroebe rapattu ja kutsua sähkömies yhteyden olevassa kotelossa.

Munivat sähköasentajat talon tai huoneiston kokenut mestari - se on helppoa. Mutta niille, jotka ovat perehtyneet sähkötekniikassa, sinun pitäisi ottaa apua kokeneiden ammattilaisten alusta loppuun. Tämä tietysti maksaa rahaa, mutta voit suojautua vikoja, jotka voivat aiheuttaa tulipalon.


Like this post? Please share to your friends: