Nivellering betonnen vloer met hun handen

Ongeacht de uiteindelijke coating in uw huis of appartement onder het moet een kwaliteit van het oppervlak niveau. Heel vaak, dit is een betonnen vloer. In veel gebouwen, maar ook op de secundaire woningmarkt, de kwaliteit van de onderliggende betonnen vloer wil beter. Verschil in hoogte kan 5-10cm, soms meer zijn. Laten we eens kijken naar hoe uitlijnen van de betonnen vloer en de kosten is een minimale inspanning en kosten.

inhoudsopgave

 1. De definitie van "nul" en de vloer lay-out
 2. Werkwijzen voor aanpassing van de betonvloer
  1. Op houten vloerbalken geregeld
  2. droge dekvloer
  3. Cement-zand dekvloer
  4. Zelfnivellerend vloeistof vloeren

De definitie van "nul" en de vloer lay-out

Voordat een manier uitlijning van de betonnen vloer moet u uit te voeren aanpassing operaties. In dit geval kunt u een lange niveau te gebruiken - 2 m of meer, of een water niveau, maar het is beter om een ​​laser osipostroitelem gebruiken. Het zich automatisch aan, en de "horizon" functie biedt gladde streng horizontale vlak.

Daarna werd met een liniaal of meetlint om de kamer perimeter doorgronden en bereken de minimumafstand van de horizontale naar de vloer. Het is dit punt zal een "zero point" van uw vloer.

Als u een panel huis te hebben, is het noodzakelijk om metingen uit te voeren op de omtrek. In dit geval is het geprefabriceerde paneel vlak en kan niet het midden of knol influx zijn. Als je een huis gebouwd op de technologie van monolithische constructie te hebben, is het wenselijk om verschillende metingen en het gebied van de ruimte uit te voeren. In dit geval, lichte golf op de grond.

Paul metingen wordt het nulpunt gevonden. De tijd kwam om de uitlijning van de betonnen vloer te kiezen. Op technologisch vlak zijn er verschillende manieren om de betonnen vloer te lijnen. uitlijningsmethode wordt gekozen afhankelijk van de gewenste hoogte om een ​​vloer op te bouwen. Laten we ze te onderzoeken.

Werkwijzen voor aanpassing van de betonvloer

Op houten vloerbalken geregeld

Als het sekseverschil in de kamer met aangrenzende kamers zullen 8-10sm, lijnt een vloer gemakkelijkste installatie van houten log. Dit is vaak te vinden op het balkon, die moet worden aangesloten op het appartement.

Kortom, de vloerbalken op de ondergrond onder het tapijt, parket of laminaat, is het noodzakelijk om de onderste laagdikte rusten. Als dek balken ingesteld, kan het dienen als een basiscoating.

Voorafgaand aan de installatie, de vertraging is nodig om een ​​grondige reiniging van het pand uit te voeren en om alle afval te maken.

Zoals set lag of houten balk 50h50mm 50h70mm. barhoogte moet worden gekozen, rekening houdende met de hoogte van de vloer. Als het mogelijk is, installeert u de borden in twee rijen. Eerste rij - bevestiging aan de betonnen vloer, de tweede rij - de uitlijning vlak van de vloer.

Installatie beginnen bevestiging cross-verschuiving ten opzichte van de betonvloer. Laghi wordt aanbevolen kozijnplug lengte vast minste 112mm. Merk op dat het gat diepte 25-30mm moet groter zijn dan de lengte van het bevestigingselement. De eerste rij van de in stappen van 40-60cm lag. bar bevestiging moet elke 60-70cm worden uitgevoerd. Lago moet strak tegen de betonnen basis en veilig worden gedrukt. Lijn het niveau van deze serie is niet nodig.

De inrichting van de tweede rij moet vertraging van het hoogste punt produceren. Verankering bar in deze plaats en in overeenstemming te brengen met het niveau. Als een houten bekleding met speciale montage wiggen. Accurate en betrouwbare fixatiestaaf wiggen aan beide zijden moet worden geïnstalleerd. Stel vervolgens het hout aan de andere kant en lijn het. Tussenproduct lag in stappen van 40-50 cm. Installatie van het vloerframe voltooid.

Optioneel kunt u de vloerisolatie te houden. Als verwarming gebruikte minerale wol, Ecowool polystyreen. Het hangt allemaal af van uw keuze. Volgens het gestel vloersamenstel gehouden. Het kan ruw of direct met een afwerking topcoat zijn.

Als de afgewerkte vloer op balken gemonteerd gegroefde boards. De bekleding is klaar voor afwerking.

Ondervloer voor gebruik multiplex of spaanplaat. Bij montage van de deklaag een spleet tussen de wand en de plaat 10-15 mm, 2-3 mm tussen aangrenzende platen moeten verlaten. Dit compenseert de lineaire uitzetting van het materiaal wanneer de temperatuur en vochtigheid in de kamer.

Handle bar antiseptische en impregnatie in een stadsappartement boven de begane grond is niet nodig. Immers, om niet door de fabrikanten over de hygiëne en milieuvriendelijkheid van deze materialen beweerde, ze zijn door hun aard niet zo kan zijn. In het kader van een woonhuis of begane grond impregnering is het wenselijk uit te voeren is, zal de kans op schimmels en insecten onder omstandigheden van hoge vochtigheid te verminderen.

Het voordeel van een minimale vertraging weging verdieping in vergelijking met andere vormen van aanpassing van de betonvloer, en de mogelijkheid te monteren afwerkvloer direct na het aanbrengen inloggen of ondervloer.

droge dekvloer

Het materiaal voor de inbouwplank droog vrijvloeiend deeltjesvormig materiaal: zand, geëxpandeerde klei kleine fracties, slakken, geëxpandeerde klei zand. Het materiaal wordt verdeeld en geplaatst bakens worden geplaatst tapwater plaat (gipsvezelplaat) of multiplex. Eenvoudige en snelle installatie, geen volledige bevrijding van bezette kamers van het meubilair, de mogelijkheid om de onderdelen niveau maakte dit stropdas een goede vriend van de eigenaren met een klein budget reparatie. DHW sheets kan veilig vast laminaatvloer, lag linoleum en tapijt, legde tegel.

Het staat ook de lokale kuilen en hobbels moeiteloos. De dikte van de dekvloer te 1-2mm 25-30mm.

Cement-zand dekvloer

Het materiaal voor de bekleding, gezien vanaf de naam, een mengsel van cement en zand - peskobeton. Bij het selecteren chape moet worden dat de minimale dikte van de bekleding ten minste 30 mm moeten zijn. Voor grotere diktes, tot 10 cm in peskobeton toegevoegd vulmiddel - geëxpandeerde klei. U kunt elk ander vulmiddel te gebruiken om het gewicht van de toekomstige banden te verminderen.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Het belangrijkste nadeel van de inrichting dekvloer droogt haar lange, wat 28 dagen. Het is door een zodanig tijdstip het beton zal al het vocht te geven zal volledig droog zijn. Installatie op de dekvloer wordt niet gedroogd kan leiden tot een overvloed aan met water en beschadigingen. Het gebruik van verschillende additieven en weekmakers vermindert de droogtijd van de dekvloer voor een paar dagen.

Zelfnivellerend vloeistof vloeren

Een van de nieuwste soorten verdieping eenheid in de bouwmarkt zijn Zelfinstelling vloeibaar mengsel. Ze bezitten een hoge slijtvastheid, lage himichnoy activiteit temperatuurveranderingen goed overgedragen kan worden gebruikt als een deklaag.

Aangezien dit bouwmateriaal is duur, waardoor de zelfnivellerende vloerdikte en minimaal 5-30mm. Als u nodig hebt om de vloerhoogte te verhogen tot een grotere hoogte, is het noodzakelijk om te combineren gietvloer met een apparaat van cement-zand dekvloer. Dit zal de kosten van de werkzaamheden op de vloer gieten te verminderen.

Gietvloer wordt geproduceerd met behulp van een verscheidenheid van weekmakers, is het mogelijk de laatste werken op de vloer apparaat na dag uit te voeren. De belangrijkste soorten gietvloer heeft:

 • cementbindmiddel;
 • op gips bindmiddel;
 • polymeer (epoxy, polyurethaan epoxy).

Vloerinlaat apparaat biedt een betrouwbare bescherming van beton, zorgt een vlakke oppervlakte voor het leggen topcoat.


Like this post? Please share to your friends: