Mastic voor vloeren – hoe te kiezen en toe te passen

Nog niet zo lang geleden in het appartement die je hebt gemaakt reparaties en gasten met trots toonde nieuwe parketvloer. En vandaag ben je verbaasd en gemakkelijk onvrede naar kijken en na te denken over hoe het oppervlak terug te keren van de oorspronkelijke schoonheid en glans. Je moet niet verdrietig zijn - dit verdriet kan gemakkelijk helpen! Samenstellingen voor het polijsten en mastiek voor vloeren op de markt in een vrij breed assortiment. Bij aankoop van een stof, kun je heel gelukkig rekenen op een positief resultaat. Maar in de eerste plaats, kijk op de techniek van het aanbrengen van elk type mastiek.

Inhoud:

  1. Doel mastiek voor parket
  2. De keuze van de mastiek, parket
    • Warm en koud mastiek
    • Indeling mastiek samenstelling
  3. De technologie van het gebruik van mastiek

Doel mastiek voor parket

Parket is een van de meest populaire vloerbedekking. De geschiedenis van het parket heeft zijn wortels in de oudheid - te leggen parket begon in Frankrijk in de 15e eeuw. Op het moment, de parketvloer is een teken van welvaart: deze vloeren zijn te vinden alleen in de hogere klassen en de aristocratie.

Momenteel rusten parket kan bijna elke persoon veroorloven. Natuurlijk, je bent een echte kenner van de parketvloer, en kan enthousiast uitleggen aan vrienden die alle voordelen van de vloer kwam. Het houdt de warmte goed, het is duurzaam en perfect absorbeert geluid. Maar uw gasten zijn in staat om op te merken alleen de pracht van het uiterlijk van de parketvloer, de textuur en kleur.

Dat is de reden waarom bijzondere aandacht tijdens de installatie van de coating moet worden besteed aan de laatste fase van het leggen van parket - bedek het met stopverf, of vernis. Het gebruik van mastiek een gunstig effect op het uiterlijk van de parketvloer en wijst op de houtstructuur in het beste licht. Je zal gemakkelijk mastiek samenstelling die uitstekende antibacteriële eigenschappen heeft ontdekt.

Mastiek voor het parket is een soort van natuurlijk materiaal, dat verantwoordelijk is voor het handhaven van de integriteit van de houten vloer. Middel een speciale verbinding die polymeren en wassen bevat. Bij gebruik van deze stof op de vloer van de beschermende film wordt gevormd die een mooie glans geeft het woord, beschermt de boom normale slijtage, vuil en vocht. Voor het afdekken van de mastiek vloer is eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden.

Voordelen Boenwas parket is zeer breed. Grotendeels, dit een speciale samenstelling van mastiek. In hun bereiding zijn algemeen gebruikt rubbers, bitumen, natuurlijke en synthetische harsen. Daarop gebaseerde middelen verwerven verschillende coherentie, elasticiteit en viscositeit.

De keuze van de mastiek, parket

Het is leuk om goede gastheer te voelen, maar om de vloer in goede staat te houden moet zijn om een ​​pasta te kiezen voor het polijsten. Om goed doen en kiezen wat te wrijf een parketvloer, is het noodzakelijk om kennis te maken met de huidige opvattingen van de mastiek. De markt voor bouwmaterialen vertegenwoordigde een verscheidenheid van verkleurde mastiek of mastiek verschillende tinten. Na het selecteren van de gewenste tint mastiek voor een parketvloer, moet u de helderheid van het oude parket werken.

Mastic voor vloeren of gereed zijn oplosbaar. De eindsamenstelling te zien in een verpakking die gelijkvormig afgedicht aan beide uiteinden van de leiding. Een dergelijke pasta is klaar voor gebruik. Oplosbare polijsten voordat daadwerkelijk gebruik wens van een aantal manipulaties: droge mengsel gekweekt warm water en gemengd.

Warm en koud mastiek

Hete mastiek hardhout geplaatst op bitumen-rubber of bitumen-gebaseerde, worden ze gebruikt voor het aanbrengen van Mozaïekparket. Het belangrijkste voordeel van deze fondsen is hun snelle verharding: na een paar minuten is het al mogelijk om te lopen op de vloer powertrowel.
Echter, de technologie van het leggen van parket vloer met een mastiek harder, zo heet pasta's worden minder vaak gebruikt. Ten eerste is er de dreiging van brand en brandwonden, omdat de bedrijfstemperatuur van het product is ongeveer 160-180 graden Celsius. In de tweede plaats, voor de verwarming van hete mastiek vereist een speciaal ingerichte plek.

Koud mastiek produceren oplosmiddelhoudende - ethylacetaat, benzine of terpentine. De harding vindt plaats door verdamping van het oplosmiddel, zodat duurt 1-2 dagen. Operations tsiklevaniya en schuren parket op basis van koude mastiek niet eerder dan drie dagen na het leggen van de parketvloer uitgevoerd.

Soms, voordat het werk is nodig om de verdikte pasta te verdunnen. Voor verdunning wordt aanbevolen om alleen het merk van oplosmiddel, dat wordt gebruikt in de productie te gebruiken. Het gebruik van andere oplosmiddelen voor mastiek kan bederven mastiek hopeloos, en zijn eigen hechtende eigenschappen verliest.

Warm en koud mastiek voor parketvloer kunnen hun eigen handen te koken. Het zal veel goedkoper dan het kopen van een mastiek Parket gemaakt in de fabriek. Technologie en samenstellingen voor de bereiding van mastiek is te vinden op het internet en in boeken. Men mag niet vergeten dat het productieproces procedure vereist de naleving van veiligheidsvoorschriften en brandveiligheid regels. Werkplaats voor zelfgemaakte mastiek moeten worden uitgerust met brandblusmiddelen.

Indeling mastiek samenstelling

Indelingscriteria mastiek voor een parketvloer veel, maar het belangrijkste is de indeling van Boenwas de vloer in samenstelling. Je aandacht vandaag gepresenteerd dit soort pasta's: in water oplosbare, op basis van water, was en terpentijn.

Water-oplosbare mastiek voor parketvloer moet worden verdund in water. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het polijsten van eiken parket omdat eik is beter bestand tegen vocht. Deze pasta kan worden gebruikt voor andere vormen van hout, het moet alleen minder water toe te voegen aan de oplossing kwam dikker. Voor het gebruik van stopverf Lees de instructies zorgvuldig: een oude eiken parketvloer moet een keer worden ingewreven, en nieuwe parket - twee. Een in water oplosbare pasta wordt niet aanbevolen voor berken en beukenhout, omdat deze rotsen zijn uiterst gevoelig voor vocht.

Boenwas parket bestaat uit een wasachtige substantie, additief en oplosmiddel. Dergelijke kit kan worden gebruikt om het aantal bomen - esdoorn, berk, beuk, es, jeneverbes en pijnboom. Wax kit die in staat is het meegeven van duurzame glans parket en uitstekende beschermende eigenschappen. Maar zoals mastiek heeft een aantal nadelen. Als het parket is naar beneden gestuurd op bitumen mastiek, is het niet aan te raden om een ​​wax te gebruiken met terpentijn, die is opgenomen in de samenstelling ervan. Naast het oplosmiddel geeft mastiek geur.

Latex mastiek wordt beschouwd als de meest universeel type mastiek, want het is geschikt voor vloeren, vervaardigd van een hout. Op basis van water mastiek zijn dergelijke rassen: vloeistof, pasta en solide. Deze stof die een werkzame stof die volkomen het oppervlak van de parketvloer kan reinigen. Maar toch, moet u om te controleren bij het kopen van de instructies in de mastiek, die het ras van hout, die is ontworpen voor mastiek moet aangeven.

De technologie van het gebruik van mastiek

Het werk op de cover van uw parketvloer niet veel tijd in beslag nemen en vereist niet veel lichamelijke inspanning. Het belangrijkste in dit geval - netjes verspreid mastiek op de grond en laat de zaak totdat het volledig droog en hard wordt. Kenmerkend dergelijke natuurlijke materialen zoals olie, was en mastiek hardhout edelvaks drogen sneller dan verschillende verflagen. Na slechts één dag kan worden bedekt met een verse laag mastiek parket overdracht in nuttige werking.

Ter bescherming van de houten vloer maakte het natuurlijk om composities te gebruiken, in het bijzonder als het gaat om gebieden met een hoge belasting op de parketvloer. Dit is te wijten aan het feit dat de coating van natuurlijke materialen snel kunnen worden bijgewerkt. En met het oog op een nieuwe laag vernis toe te passen, verwijder de oude vernis, maken het schuren het oppervlak en vervolgens opnieuw betrekking hebben op de parketvloer. Een droge parket wil, minstens een week.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Coating mastiek vloer moet regelmatig worden bijgewerkt als de vorige steunlaag zich leent voor normale slijtage. Mastiek voor het beste effect wordt aanbevolen om meerdere dunne lagen aan te brengen. Techniek van stof wordt bepaald op criteria gedefinieerd mastieksamenstelling.

De uniformiteit en de kwaliteit van de afzetting van in water oplosbare verbindingen is direct afhankelijk van hoe goed geschud mastiek. Voor het aanbrengen van mastiek parketvloer gebruik gemaakt borstels gemiddelde niveau van stijfheid. Vervolgens moet het product op de vloer laten drogen - ongeveer 4-5 uur. Daarna kunnen de resten plamuur worden verwijderd met een zachte doek en laat drogen vloer ander paar uur. Na deze periode kan een andere laag van samenstelling op.

Terpentijn mastiek Parket gemaakt tot tweemaal toe te passen. Reapplied stof na drogen van de eerste laag. Zalf wordt uitgevoerd door middel van speciale borstels uitgevoerd totdat een dunne beschermlaag.

De waterige emulsiesamenstelling wordt gebruikt om vooraf gereinigd en stofvrije vloeroppervlak. Ongeveer een uur na het aanbrengen van de mastiek te doen zalf parket met een doek of een doek poloternoy een speciale borstels.

Wat betreft de wassamenstelling, moet worden voorbereid op voorhand, als hun verbruik groot genoeg zal zijn. Stof aangebracht platte borstel of kwast vooraf ontstoft in een parketvloer. Het is nodig om dergelijke kwalitatieve nivellering mastiek te voeren op het vloeroppervlak. Dit zal de absorptiemaxima van de samenstelling die de slijtvastheid coating laat toenemen.

Techniek waterige emulsiesamenstelling andere technieken vrijwel identiek. Oppervlak afwisselend bekleed met twee lagen zoals mastiek en voorzichtig ingewreven met een gewone borstel of doek lappen.

Dus, weet je al dat de laatste fase van het parket oppervlak regeling treedt zalf bijzondere natuurlijke mastiek, en welke soorten stoffen kunnen worden gevonden in de markt van bouwmaterialen. Mastiek parket verbetering van het uiterlijk van de deklaag en de vloer te beschermen tegen vocht en vervuiling.


Like this post? Please share to your friends: