Het leggen parket: stap voor stap handleiding

Parket als de vloerbedekking is gekend voor meerdere eeuwen. Het wordt een teken van luxe en rijkdom. middeleeuws kasteel abounded interieur met parketvloeren. Aan het wereldberoemde Paleis van Versailles onderhouden kamers met parketvloer, gelegd in de 17e eeuw. Maar de jaren gingen voorbij, en de vloer is nu beschikbaar voor iedereen die wil een beetje aan uw interieur te verfraaien.

 • Warme vloer en parket
 • De keuze van de lijm voor het leggen van parket op vloerverwarming
 • features parket

  Stuk parket is gemaakt van massief houten planken. Als materiaal van verschillende soorten hout worden gebruikt om het. Het belangrijkste verschil met de vloerplaat - geometrische afmetingen. De lengte van een vloer plank is 150-500mm, breedte - 40-75mm, dikte van 8-25mm. Bij het leggen hoofdzakelijk parket pen-groove technologie die een betrouwbare verbinding van aangrenzende lamellen verschaft.

  De slijtlaag parket 6-10mm, die aanzienlijk meer dan in de vloerplaat (slijtlaag vloerplaat zelden groter zijn dan 6 mm). Kleine geometrische afmetingen kunt u verschillende styling technieken en patronen, tot een kunst parket te creëren.

  Het gebruik van kleine grootte zonder spike strips mogelijk om succes te kunnen gebruiken bij het leggen van parketvloeren warm.

  Methoden voor het leggen van parket

  Grofweg zijn er twee manieren van het leggen van parket.

  • zwevend - zonder enig verband met de oprichting van het parket;
  • lijm - onder toepassing van verschillende lijmen.

  Alle andere manieren - deze bijzondere, die hun oorsprong vinden in de twee.

  zwevend

  Zwevend parket leggen voorziet leggen parketblokken technologie, messing en groef op de basis zonder vast te zetten. Bij het leggen op deze manier moeten zich bewust zijn van de veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Hiertoe wordt de installatie speling overblijft tussen de bekleding en de wand - temperatuur naad.

  Drijvende leggen methode kunt u beschadigde vloeren gebied te vervangen zonder problemen.

  Het leggen op de lijm

  Parket lijm vergt meer tijd en moeite bij de installatie. Moeten ook een verantwoordelijke aanpak van de keuze van de lijm te nemen. Voor elke basis, of het beton, tegels, hout te zijn, hebben hun eigen opvattingen en lijm merken. Als vloeren fabrikanten bieden hun advies over de keuze van lijm. Er zij op gewezen dat extra bewerking gespecialiseerde base primer bevordert hechting van het hechtmiddel aan het substraat en bijdragen aan betrouwbare bevestiging lamel.

  Warme vloer en parket

  "Ziekte", die in de afgelopen decennia heeft verspreid naar vele bouwers en eigenaren van landhuizen, beschreven als een warme vloer. Ongeacht of het is elektrisch of water, parket fabrikanten zijn op hun hoede van hem en niet altijd mogelijk het gebruik van haar producten over de warme vloer. kan de gebruiker de garantie in deze gevallen te verliezen.

  Veranderingen in vochtigheid, temperatuur, zelfs een warme zonnige zomerdag, een complex effect op de conditie van de coating. Het is bekend dat de boom heeft de mogelijkheid om te krimpen en zwellen, het veranderen van de geometrische afmetingen. deze optie om hardhout zal zijn:

  • bij tangentiële zagen - 8-12%;
  • de radiale - 5-8%;
  • samen vezels - het niet de kleur veranderd worden.

  Door eenvoudige wiskundige berekeningen vinden we dat de vloer in de breedte 140-180mm onder invloed van de warme temperatuur van de vloer omhoog kan drogen op - 6-7 mm. Deze krimp wordt gegooid van de groeven.

  Maar toch, hoe te zijn: en willen een warme vloer en parket, ook. parket productie-technologie heeft ook hier niet gestopt en vond de noodzakelijke beslissing - industriële of industriële vloeren. Een kleine breedte van de lamellen en geen messing en groef technologieën betrouwbare bekleden parket vloerverwarming.

  Elke coater - een reeks van kleine lamellen 200-300 lang en 20 mm breed. De lamellen worden geassembleerd in kleine blokken die elk patroon past.

  Voor kleine afmetingen van een lamel (tot 20 mm), het menselijk oog niet in staat is een verandering van de geometrische afmetingen van de lamellen merken - ze tot 0,4 mm. Dit garandeert de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de coating.

  Hout is een goede isolator, slechter dan polystyreen, rock of minerale wol, maar nog steeds veel beter dan beton, tegels en keramische tegels. Terwijl tot op de warme vloer is een houten woning moet maximaal worden verminderd. In dit geval is de dikte van de vloerplaat lamellen rechtstreeks de temperatuur van de vloer. Hoe lager het is, hoe beter. De optimale dikte van 8-10 mm. Bij deze dikte behoud van maximale levensduur van het parket en het maximale verwarmingsvermogen van de vloerverwarming zijn.

  De keuze van de lijm voor het leggen van parket op vloerverwarming

  Met behulp van de vloerverwarming is steeds populairder elk jaar. coatings fabrikanten raden vaak het gebruik van haar producten in combinatie met vloerverwarming, anders komt de garantie wordt verwijderd uit het product. Er zijn fabrikanten die het gebruik van haar producten met vloerverwarming mogelijk te maken.

  In dit geval is een probleem van de keuze voor de lijm met warme parketvloer. Veel fabrikanten lijm banken schrijft dat een kleefmiddel kan gebruiken voor vloerverwarming en de kleine letters voegt de substraattemperatuur niet hoger mag zijn dan 18-25 ° C Je zou denken aan een warme vloer temperatuur van + 25 ° C te regelen? Ik denk het niet.

  Voor het leggen van het parket op vloerverwarming, moet u de kwaliteit van de dekvloer te controleren. Vochtigheid dekvloer moet minder dan 1,8%, de druksterkte - 30 MPa of meer, een oppervlak uitgelijnd met schommelingen van niet meer dan 2 mm tot 2 m.

  De meest gerenommeerde zichzelf MK-92 lijm is een Duitse fabrikant «UZIN». Dit twee-componenten polyurethaan kleefstof die oplosmiddel en water bevat. Geschikt voor alle houtsoorten, heeft een hoge elasticiteit, geen krimp, zelfs bij dikke lagen. Wanneer uitsluitend gebruikt door de instructies van de fabrikant kan temperaturen tot + 65 ° C onder de elektrische vloerverwarming.

  Een nadeel is de geringe hechtende term "leven" van de samenstelling, tot 60 minuten na het mengen van de componenten, waardoor het aantal batches verhogen bij het leggen parket. Het bedrijf «UZIN» voorziet haar klanten van vorstbestendig lijm MK-250 het wordt gebruikt voor het leggen in het periodiek vriesruimtes.

  .yap-title-block__text, .yap-title {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }
  # Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }

  Parketlijm Artelit PB-140 tweecomponenten polyurethaan lijm, hittebestendig + 40-45 ° C, kan worden gebruikt voor montage op het water en elektrische vloerverwarming. De maximale uithardingstijd van het mengsel 15 min.

  Lijm Artel HB-810 ééncomponent, de hybride bevat geen water, isocyanaat en oplosmiddel is geschikt voor montage vloerplaat heeft een hoge elasticiteit, de uithardingstijd tot 90min.

  Als lijm voor warme parketvloeren kunnen worden kleefstoffen op basis van rubber, waaronder: ANED A-1 en ANSERCOLL 5-10-15-20 productie Polen. Ze zijn goed bestand tegen temperaturen tot + 50 ° C Klei snel begrepen, waardoor een sterke en elastische verbinding. Minus samenstellingen - het instellen van een tijdsduur van aanbrengen van kleefstof totdat de plaat tot ten hoogste 15 minuten.

  Bij het leggen van parket op vloerverwarming wordt niet aangeraden:

  • Lijmen op waterbasis;
  • dispersielijmen;
  • epoxy-polyurethaan lijm.

  Na het leggen parket lak niet en bedekt met minerale olie en was, waarbij de bekleding rijker uiterlijk maakt.

  De keuze is aan jou.


  Like this post? Please share to your friends: