Hoe kan ik een warme vloer kiezen

Hoe leuk om te liggen op het warme zand van het strand, of lopen op blote voeten op de zon verwarmde steen. Dus waarom moeten we naar huis gaan in slippers, beschermd tegen de kou, het trekken van de benen? Er is goed nieuws - het is niet nodig! De juiste vloer verwarming in de winter en kunt u de hitte voelen, opwarming ons. Bovendien kunt u eenvoudig een warme vloer met hun handen. Interesse? Lees dan verder.

inhoud:

 1. waarom verwarming "verwarmde vloer" zo populair
 2. Verschillende types van vloerverwarming - welke is beter?
 • Water vloerverwarming
 • Uitvoeringsvormen van de elektrische vloerverwarming
 • Infrarood film warme vloer

waarom verwarming "verwarmde vloer" zo populair

Als u denkt dat een apparaat van warme vloeren uitsluitend het voorrecht van onze tijd, je fundamenteel verkeerd. Verwarmde vloeren zijn bekend voor een lange tijd. In onze tijd, ze alleen verbeterd, zodat nu de vloerverwarming installatie kan elke man te maken. En dat doen ze. Na het verwarmde vloeren schenken vele voordelen. Wat? Laten we eens een kijkje.

Wanneer de verwarmingsinstallatie op vloerniveau gelegen, de warmte gelijkmatig stijgt (sinds de middelbare school natuurkunde nog herinneren?), Iets afkoelen op het niveau van de menselijke groei, in meer detail dit proces wordt getoond in de afbeelding. Je ziet dat met een conventionele centrale verwarming radiator in het plafond warm, zelfs heet zal zijn, maar mijn benen nog koud zijn. Daarom, vloerverwarming, de warme lucht in de kamer goed te verdelen is veel handiger. Wil je weten wat anderen aantrekkelijke kanten zijn voorzien van vloerverwarming?

Uitvoeringsvormen warmteverdeling in verschillende verwarmingssystemen

Zie, het belangrijkste kenmerk van de hitte "verwarmde vloer" temperatuur ongeveer 30 graden, die in feite kleiner is dan het meer conventionele verwarmingselementen. En in dit opzicht, krijgen we:

 • heel effectief beschermen tegen verkoudheid, want er is geen schadelijk voor de gezondheid temperatuurverschil
 • lucht met een normale luchtvochtigheid (bij een temperatuur, is het niet te droog te krijgen), die gunstige effecten op onze slijmvliezen heeft, en ze ons te redden van verschillende virussen en ziekteverwekkers
 • uitzondering van sterke convectieve stromen (de luchtstroom onder de invloed van de temperatuur verschil), die helpt om meer volledig te handhaven netheid - veegde het stof is echt verwijderd en niet fladderen van plaats tot plaats, zodat u kunt stoppen zorgen te maken over het huishouden allergenen

Ook liggen en zitten op de vloerverwarming is niet alleen prettig, maar ook nuttig - ze warmen onze rug en zijkanten, waardoor een van prostatitis en radiculitis.

zowel kinderen als volwassenen - Zoals iedereen begrijpt, zal het resultaat van de installatie in het huis vloerverwarming van de gezondheid van alle huishoudens te verbeteren. Is het niet de gezondheid is een van de belangrijkste onderdelen van een gelukkig leven?

Verschillende types van vloerverwarming - welke is beter?

Wacht, wacht, niet nodig om meteen naar de winkel voor een warme vloer! Laten we eerst bepalen wat voor soort vloerverwarming zal het beste in uw specifieke geval.

Laten we beginnen met een lijst van systemen die worden gebruikt om een ​​vloerverwarming te maken:

 • Vloerverwarming - verwarming in dit geval wordt bereikt door middel van warm water
 • elektrische vloerverwarming - warmte geven ons elektrische verwarming kabels
 • Folie warme vloer wordt ook wel infrarood - we verwarmt de dunne film van grafiet gevulde, gevoed door het lichtnet

Hier zijn de drie meest bekende systeem van vloerverwarming. Er is echter een eenvoudige opsomming van namen niet praten zo veel, en voor de juiste keuze is noodzakelijk om bewust te zijn van zowel voor- als nadelen van een product. Daarom, nu kom ik tot de belangrijkste kenmerken van alle soorten vloerverwarming.

Water vloerverwarming

Rijden systeem water onder de vloer

Zoals reeds bekend, het water warme vloer in iets als een gewone radiator verwarmingssysteem. En hier en daar - warmwaterleiding dragen van de warmte in ons huis. Echter, er zijn verschillen. En het is nog niet eens het feit dat in ons geval, de leidingen worden gelegd in de betonnen vloer onder de vloer, en hang niet ijzer accordeon onder het raam. Het belangrijkste verschil is de noodzaak om de speciale apparatuur voor vloerverwarming te sluiten - in ieder geval de pomp, wanneer de ketel voor het verwarmen van water. In dit verband is het duidelijk dat dergelijke apparatuur gemakkelijker kan worden geïnstalleerd in een landhuis, waar de oppervlakte groter is en het is mogelijk om de achterkamer te bevestigen voor het geheel van deze techniek. En een dergelijk systeem is meer winstgevend voor het grote huis.

Het lijkt erop dat in een flatgebouw verbinding kan gemakkelijker zijn - en die is aangesloten op de centrale verwarming of warm water toevoerleiding, en alle gevallen. Maar in feite, ongeoorloofde verbinding dreigt verhuurders zeer onaangenaam sancties, en de officiële toestemming kan worden verkregen alleen voor die woningen die reeds voorziet in een alternatieve mogelijkheid om te verwarmen. Immers, als crashen in de normale watervoorziening, je beroven buren en warmte, en normale waterdruk, en die naar dit eens?!

Als gevolg van de meer technische deel van het apparaat in de aanwezigheid van het water vloerverwarming installatie is ingewikkeld, maar niet genoeg om niet te gaan op hun eigen. Echter, omdat je een echte garantie wil voor alle 50 jaren van zijn versie van de verwarming, is het beter om een ​​deskundige die de juiste installatie en de kwaliteit van de ingekochte materialen volgen uit te nodigen.

Maar na de vloerverwarming verbinding die je niet zorgen te maken over te veel met de rekeningen van de werking ervan zorgen. Bovendien een zachtere verhitting van dit systeem kan worden gebruikt als een vloerbedekkingsmateriaal vrijwel elk materiaal, zelfs gelakt parket.

Uitvoeringsvormen van de elektrische vloerverwarming

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Elektrische vloerverwarming - variant met het leggen van kabels een betonnen vloer

De meest voorkomende vorm van vloerverwarming voor dit moment is een elektrische vloerverwarming. De installatie van elektrische warme vloer is makkelijker dan water, maar ook vast te leggen van de kabel zal een betonnen dekvloer hebben, want het is het effect van een gelijkmatige verwarming. Echter, de eigenaren die niet van plan om alle vloerverwarming systeem te vervangen, is het mogelijk zelfs met een gelijkspel niet de moeite en elektromaty kopen (glasvezel met de reeds in geslaagd een verwarming kabel) en effenen ze onder de plankenvloer. Echter, verwarmingsmatten alleen geïnstalleerd als bijverwarming.

Elektrische vloerverwarming - variant met verwarmingsmatten

Een belangrijk voordeel van dit systeem is een verwarmingssysteem door middel van regulering ondervloer sensoren. Het kan handmatig zijn, wanneer je aan en uit zetten de verwarming zelf en automatisch. Overigens kan de automatische vloerverwarming controller maximaal 30%, wat belangrijk vooral ten koste van elektrische verwarming ondervloer. In het algemeen is de betaling voor de verbruikte elektrische vermogen verwijst naar de grootste nadelen van dit type vloerverwarming. Over schade van elektromagnetische straling van elektrische vloerverwarming zal niet eens spreken - is al lang bewezen dat de waarde van deze "reclame bogey" Het is zeer klein, zodat de negatieve gewoon negeren als onbelangrijk.

Er wordt aangenomen dat de beste vloer voor de elektrische vloerverwarming is keramische tegels of kunststeen, maar de laatste keer dat deze wordt gebruikt voor andere materialen.

Infrarood film warme vloer

Scheme stapelen film vloerverwarming

Film warme vloer behoort tot de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Comfortabele kamertemperatuur wordt bereikt door infrarode straling verwarmt het eerste materiaal meubels, aangezien de vloerbedekking. En de lucht wordt verwarmd door warmte die stroomt van hen. Bovendien is deze straling is zeer gunstig effect op het menselijk lichaam, want het is bijna warm hitte van zijn eigen lichaam, maar ook in de oudheid zelfs bevroren opgeslagen.

Nu de voordelen van deze vorm van vloerverwarming. De eenvoudigste installatie van het systeem als gevolg van de verrassend geringe laagdikte (minder dan een millimeter). Zeer aantrekkelijke prijs, zowel in aanschaf en in gebruik is. De mogelijkheid van thermoregulatie is niet kleiner dan die van de elektrische vloerverwarming. Installatie van de film wordt uitgevoerd onder een vloerbedekking. De folie wordt gebruikt voor extra en de hoofdverwarming leefruimte van elke omvang. In het algemeen, om eerlijk te zijn, de tekortkomingen in het systeem van vloerverwarming zijn nog niet gevonden.

Nu, na al het wegen "voor" en "tegen"Het is nu al mogelijk om een ​​warme vloer te kopen - welke te kiezen, heb je waarschijnlijk al besloten. Maar hoe je een warme vloer thuis - is een aparte kwestie. En gedetailleerde instructies voor elke optie moet worden gegeven. Het belangrijkste ding - het verlangen om uw huis warm en gezellig te maken, en er zullen komen en ervaring en vaardigheden zal worden toegevoegd. Immers, het is onwaarschijnlijk dat je gaat om dit belangrijke werk te doen op hun eigen, of nooit in de handen van het gereedschap gehouden. En het - omdat het bang is van de meester, en in de handen van een slimme brand. Zo succesvol u selecteert en vloerverwarming in het huis!


Like this post? Please share to your friends: