Tapijt tegels: selectie en styling

Assortiment vloer heeft tientallen verschillende denominaties. Onder de variëteit van afwerkingsmaterialen, modulair tapijt dekking verdient bijzondere aandacht.

Tapijttegel - vloerbedekking mobiel, eenvoudige installatie en praktisch in gebruik. in het stadium van de selectie van het materiaal kunnen bepaalde problemen ontstaan, omdat het aantal van het aanbod op de markt aanzienlijk is toegenomen, en de concurrentie tussen fabrikanten is toegenomen.

Wat zijn de voordelen van een modulair bedekking? Hoe niet te verwarren met de keuze van de tegels zijn, en maak competent styling jezelf? Probeer te begrijpen.

Tapijttegels: de samenstelling en eigenschappen van de vloerbedekking

Tapijt tegel is gemaakt met een specifiek doel - de mogelijkheid van gratis toegang tot communicatie en de elektrische bedrading, die is verborgen achter de verhoogde vloer. In het geval van linoleum, tapijt en andere materialen, de toegang tot de "underground" systeem was beperkt, en het gebruik van mobiele dekking heeft met succes dit probleem opgelost.

Vloertapijt modulaire tegel is standaardafmetingen 50 * 50 cm, bestaande uit verschillende lagen:

 1. Tegelbasis - bitumen of polyvinylchloride (PVC), versterkt met glasvezel. Een dergelijke samenstelling bevat de sterkte, slijtvastheid en mechanische schade.
 2. Bovenste (getuft) laag - het oppervlak van de paal tegel. Samenstelling van coating verschillende stapel. Vaak in brandwerende nylonvezel behandeld met een anti-statische en anti-stof-impregnatie.

Tapijttegel heeft de volgende technische en operationele kenmerken:

 • de grootte van een tegel - 50 * 50 cm;
 • De paal is 1-8 mm;
 • paaltype - getufte loop of gesplitst;
 • bekledingsgewicht - 4000-5000 g / m2;
 • tapijttegel - een warmte-isolerend en geluidsabsorberend materiaal;
 • polymeer-bitumen basis geeft een vocht- en warmtebestendigheid coatings;
 • pluizen speciale impregnering elimineert de mogelijkheid van de voortplanting bij een tegel vezels micro-organismen en schadelijke insecten;
 • tegeloppervlak snel hersteld na het verwijderen van de lading (de klep blijft niet sporen van meubilair).

Voor- en nadelen van tapijttegels

Het gebruik van tapijttegels voor zakelijke centra, kantoren, restaurants, hotels en woonwijken heeft een aantal voordelen:

 1. Gemakkelijk aanbrengen en verwijderen van tegels. Volg de instructies, en rekening houdend met het advies van deskundigen, lag de tapijttegels kan jezelf. Als een deel van de coating wordt beschadigd, kunt u het verwijderen en installeren van een nieuwe tegel fragment.
 2. Rationeel gebruik van materiaal. Bij de montage van de modulaire bekleding afval 0,5-2%.
 3. De tegel kan worden "lag" kamer van het kind of een kamer waar er allergisch zijn, omdat de coating samenstelling geen stoffen die schadelijk zijn voor het organisme bevatten.
 4. Tapijttegels - de perfecte oplossing voor ruimtes waar de vloer wordt blootgesteld aan hoge mechanische belasting (kantoren, winkelcentra, sporthallen).
 5. Tapijten kunnen worden gebruikt in omgevingen met een niveau van hoge luchtvochtigheid.
 6. Gemak van transport en opslag vanwege compact pakket.
 7. Eenvoud van onderhoud.
 8. Toegang tot communicatie en draad zich in de verhoogde vloer.
 9. Floor ontwerp mogelijkheden - eindeloos, dankzij de brede waaier van kleuren en andere geometrie styling.
 10. Lange levensduur.

Het enige nadeel van tapijttegels - de prijs. Vergeleken met de rol coating van dezelfde kwaliteit, eenheid duurder. De gemiddelde prijs van een tapijttegel - 15-50 dollar per vierkante meter.

Overzicht van items toonaangevende fabrikanten van tapijttegels

Tapijttegels op de Russische markt van bouwmaterialen die door veel fabrikanten. Onder hen zijn bekende merken, waarvan de producten zijn in de vraag over de hele wereld.

Desso - tapijttegels toonaangevend Europees merk

De grootste producent van de vloer bedrijf Desso (België-Nederland) produceert tapijttegels gemaakt regeneratieve manier. Speciale coating helpt om het milieu te verbeteren. Alle producten van de eco-vriendelijk en is ontworpen voor recycling.

Het bereik van tapijttegels heeft meer dan 30 soorten goederen, anders dan tussen de hoogte en de dichtheid van de paal, evenals de bestemming:

 1. Voor residentiële woningen, appartementen, hotellobby's, slaapkamers en een eetkamer biedt een modulaire coating met een poolhoogte van 5,5 mm in verschillende kleuren en met verschillende patronen;
 2. Voor kantoren, winkelcentra, ziekenhuizen, scholen en andere openbare gebouwen - tegel met fleece 3,5 mm. Deze tegel is in staat om extreme belastingen te weerstaan.

Desso bedrijf gebruikt bij het maken van een stapel nylon - sterk en duurzaam materiaal, vervaardigingwerkwijze - lus, de basis - gemodificeerde bitumen

consumentensegment is divers, maar de machtspositie van openbare instellingen.

De geschatte kosten van een tapijttegel Desso - 800-1000 roebel / m2.

Escom - tapijttegels binnenlandse fabrikant

Het bedrijf Escom voor het eerst begon te tapijttegels te produceren in Rusland. Grondstoffen voor de tegels gekocht in Europa, en de uitrusting "sandwich" en het snijden van de coating vindt plaats op het grondgebied van Rusland.

Escom tegel ondergaat drie niveaus van kwaliteitscontroles:

 • wanneer gegevens te bezorgen aan de productielijn;
 • Tussenproduct controle;
 • afwerking - de controle van de uitstraling van het product, afmeting en gewicht.

De bovenste tegel tuften laag is gemaakt van 100% polyamide bekleed Vuil en antibacteriële impregnatie «ultravers», slijtvast en svetoustoychiv (niet vervagen of van kleur veranderen onder verschillende lichtbronnen).

Vijf collecties vandaag gelanceerd:

 1. Object - tegel ontwerp zwart-wit collectie bestaat uit 11 kleuren. De hoogte van de lus - 3,1 mm, gewicht per m - 4100 t. Het wordt gebruikt voor de vloeren in commerciële organisaties.
 2. Object Line - lijnenpatroon (melange effect verticale richting) in het gebied van 6 kleuren collectie. De hoogte van de lus - 2,5 mm, bekledingsgewicht - 4200 g / m2. Het meest gebruikt in openbare gebouwen, winkelcentra, bioscopen, scholen.
 3. Offline - gestreepte lijn patroon in 4 kleuren collecties. Features zijn hetzelfde als tapijttegels Object, het enige verschil - de kleuren.
 4. Jetset - monophonic modulaire cover, in het bereik - 15 kleuren. De hoogte van de lus - 1 mm, tegels Gewicht - 4300 g / m2.
 5. Drift - lineair patroon 60 grijstinten. De hoogte van de lus - 2,5 mm, bekledingsgewicht - 4300 g / m2. Groot ontwerp voor een vloer van kantoorruimte.

De kosten van een tapijttegel Escom is 900-1300 roebel / m2.

Interface - tapijttegels high-end duurzaamheid

Modulaire die Interfasechemie (Nederland) wordt beschouwd als de meest duurzaam en bestand tegen beschadigingen. Een dergelijk resultaat kon het bedrijf te realiseren dankzij de speciale technologie voor het vervaardigen van een substraat met een laagje glasvezelversterkte.

De garantieperiode van tapijttegels Intrfase - 15 jaar, de werkelijke levensduur - tot 40 jaar

Functies Modulaire betrekking Interfase:

 • coating - bitumen of PVC;
 • additief antimicrobiële behandelde garen «Intersept»;
 • sommige collecties hebben een extra antistatische behandeling;
 • duurzaamheidsklasse - 33;
 • lineaire uitzetting bij het leggen van tegels - niet meer dan 0,2%.

Interfasechemie assortiment van producten bestaat uit 250 items Bole modulaire vloerbedekking. De kosten van de tapijttegel varieert van 830 roebel / m2 (nylon coating - tot invoergebieden) 2200 roebel / m2 (polyamide coating).

Modulyss bedrijf - de productie van bouwmaterialen voor commerciële coatings markt

De markt Vloerbedekking Modulyss presenteren 50 jaar. Sinds 2010 heeft het bedrijf gekozen voor een prioriteit - de productie van tapijttegels voor commerciële organisaties.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

De meest populaire producten van het bedrijf ontvangen als een tapijttegel Domo. De basis bitumen coating en productie fluff materiaal - polyamide.

Tapijttegel Modulyss vertegenwoordigde meer dan dertig collecties, die elk 5 tot 40 verschillende kleuren.

Alle producten bedrijf gaat "hard" kwaliteitscontrole:

 • controle van de grootte en het gewicht van de tegel;
 • test van het uithoudingsvermogen;
 • controle van de productie van de naden;
 • weerstand tegen vervorming;
 • het controleren van statische elektriciteit.

Dergelijke regelingen zorgen voor een hoge kwaliteit, kracht en duurzaamheid van de tapijttegel.

De kosten van de tapijttegel Moduluss (Domo) varieert 1300-1900 roebel / m2.

Tapijttegels Forbo - goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Het bedrijf Forbo produceert tapijttegels voor het versieren van de vloer, zowel in residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Modulaire coating Tessera collectie van polyamide, base tiles - bitumen / polyester. Poolhoogte - ongeveer 3 mm. De huidige collectie van de traditionele, klassieke en stedenbouwkundig ontwerp patronen en kleuren.

Tessera tegels uit Forbo wordt op grote schaal gebruikt in openbare gebouwen met veel verkeer

Om het comfort en de warme sfeer van gebruikte tapijttegels Westbond collectie te maken. De structuur omvat een stapel wol (80%) en polyester (10%) en polyamide (10%). De hoogte van de poolgarens - 8 mm, base tegels - PVC.

Koop tapijttegels Forbo kan zo laag als 1.000 tot 1.500 roebel / m2 zijn.

Tips voor het kiezen van een tapijttegel

Bij het kiezen van tapijttegels moet zich houden aan de volgende regels:

 1. Voor industriële gebouwen, kantoren en winkelcentra is het beter om een ​​tegel met een lage harde borstelharen plein te kiezen. Deze coating gemakkelijk vatbaar stomerij.
 2. kleur tegels voor industriële gebouwen is het beter om de grijze of zanderige tinten te kiezen en voor kantoren en woonkamers - in overeenstemming met de algemene interieur kamer.
 3. Voordat nodig kopen om het aantal modulaire bekleding bepalen. De berekening is gebaseerd op het vloeroppervlak en het aantal vellen van tegels per pak.
 4. Er moet controleren of het pakket bij de tegels van dezelfde kleur hebben hetzelfde aantal kleurstof.
 5. Type tegellijm wordt afhankelijk van de ruwheid van de vloerbasis en modulaire deksel.

Het leggen van tapijttegels met hun handen

In ruimten met lage permeabiliteit (kamer) om de tegels te leggen mogelijk zonder het gebruik van lijm, maar bij de regeneratie van de vloer in de hal, woonkamer of keuken voor verbeterde fixatie noodzakelijk antislip samenstellingen, speciale lijm of dubbelzijdig tape is.

Montage van modulaire bekleding kan bij een temperatuur van 16-25 ° C en relatieve vochtigheid van 60% uitgevoerd

Overweeg gefaseerde hoe tapijttegels te leggen op hun eigen:

 1. Voorbereiding van de ondergrond:
  • vloerniveau up, al de scheuren en onregelmatigheden stopverf;
  • Reinig het oppervlak van besmetting;
  • de vloer moet droog zijn.
 2. Om de locatie van de tegels te bepalen.
 3. Breng aan op de vloer lay-out. Vanuit het middelpunt van de kamer te houden twee lijnen parallel aan de tegenoverliggende wanden.
 4. Het schrijven van een vloerbedekking acclimatiseren. Om dit te doen, verwijder de tegels uit de verpakking en in de kamer verkeerde kant naar boven. Laat de tegels in deze positie gedurende 24 uur.
 5. Tegel leggen begint met het midden van de kamer. De vierkantjes moeten langs elke lijn worden geplaatst teneinde gelederen aangemeerd met een obstakel te sluiten.
 6. Op de drempel nodig vastspijkeren een tijdbalk waarop wordt gericht de randen van vloerbedekking.
 7. Snijd de tapijttegels kan een gebouw zijn met een mes. De incisie wordt best gedaan op de achterkant van het materiaal.
 8. Bij het leggen van de tegels nodig om de richting van de dutje te volgen. Meestal coating wordt gelegd in één richting, maar het is mogelijk om te experimenteren en te creëren ongebruikelijke ontwerptekening door het veranderen van vector filamenten.
 9. In de buurt van de wandtegels moeten zorgvuldig snijd de overtollige en maak een plint.

Als de lijm werkwijze voor het monteren modulaire bekleding, het gehele vloeroppervlak moet de lijm en liet men volledig drogen. Alleen dan kun je beginnen met het leggen tapijttegels

Features zorg tapijttegels

Met het oog op tapijttegels voor een lange tijd een aantrekkelijk uiterlijk te behagen is het noodzakelijk om het schoon te houden.

Onder krachtig walking (openbare ruimtes) tegels moeten dagelijks worden gestofzuigd, met matige en zelden lopen (woonruimten) stofzuigen is voldoende om 1-2 keer per week te poetsen.

Vlekken van tegels noodzakelijk om een ​​tijdige weergegeven als chronische vervuiling is moeilijk schoon te maken:

· Vaste bestanddelen kunnen worden verwijderd met een lepel, en de vloeistof - absorberend papier of een witte doek;

· Spot moeten worden weergegeven in de richting van de paal, van de randen naar het midden van de verontreiniging;

· Na het drogen moet de bekleding stofzuigen de paal te heffen.

Tapijttegel - progressive vloerbedekking bezit vele voordelen. Door te kiezen voor dit materiaal voor uw kantoor of thuis, kunt u ongewone interieur vloer te creëren en vullen de ruimte met een sfeer van comfort en gezelligheid.


Like this post? Please share to your friends: