Ladder met hun handen van een logboek: stap voor stap handleiding

Ladder uit boomstammen trekt ongewone verschijning en uniciteit. Dit ontwerp past gemakkelijk in elk interieur. Toch moet de productie ervan te leren over bepaalde subtiliteiten en nuances in verband met de selectie en de juiste behandeling van het materiaal. Over hoe je een ladder te maken van de hieronder beschreven logs.

Inhoud:

 1. Treden van het stammen: de voordelen van de inrichting en
 2. De selectie en verwerking van het materiaal voor de trap in het huis van de logs
 3. trap bouwtechniek van logs voor de veranda
 4. Hoe maak je een ladder te bouwen vanaf de tweede verdieping van het logboek

Treden van het stammen: de voordelen van de inrichting en

Er zijn vele materialen waaruit je een ladder te bouwen. De meest populaire onder hen zijn: hout, beton en metaal. De keuze van hout voor de bouw van de trap is gerechtvaardigd door de voordelen van dit materiaal:

 • boom - een milieuvriendelijk en veilig materiaal, dat wordt gebruikt voor het regelen van huisvesting;
 • Hout heeft een natuurlijke warmte en reguleert de vochtigheidsgraad;
 • Tree - een vast materiaal met een weerstand tegen mechanische beschadiging;
 • Een ander voordeel van de boom - de esthetische aantrekkingskracht van het materiaal.

Ladder van logboeken Photo:

Houten trap van de bar zal een geweldige aanvulling op elk interieur. Het is echter het best geschikt voor kamers die zijn ingericht in een landelijke stijl, fyuzhin. Daarnaast zal de log ladder perfect passen in het huis van de logs, houten bad of een huisje. Dit ontwerp maximaliseert de ruimte brengt stijl aan de natuurlijkheid. Sommige ontwerpen verschillen ruw, maar deze kwaliteit verzekert betrouwbaarheid en hoge mechanische sterkte.

Polubrevna en logs laten verschillende structuren op het apparaat en ladders dat zowel in de woning als buiten zijn geïnstalleerd, bijvoorbeeld op de veranda te bouwen.

De belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van hoge kwaliteit ladder - de juiste keuze en verwerking van het materiaal, evenals de bevoegde uitvoering van de berekeningen voor het ontwerp van de log ladder. Trap in dienst leent zich voor een bepaalde belasting, die noodzakelijkerwijs moet worden overwogen. Het aantal bevestigingselementen en de dragers moeten strikt overeenkomt met de belasting, die een constructie ladder aanneemt. Daarnaast zijn er bepaalde wettelijke eisen, zoals uiteengezet in de documenten over de organisatie van het project documentatie in te stellen.

De selectie en verwerking van het materiaal voor de trap in het huis van de logs

De eerste en belangrijkste stap in de bouw van de trap uit het logboek - de keuze van het materiaal. De ladder kan worden gemaakt van verschillende soorten hout, die elk zowel de voor- en nadelen.

Oak - de meest duurzame en betrouwbare materiaal voor de trap. Dit ontwerp zal duren een zeer lange tijd, overlevende diverse operationele lasten. Echter, dit soort hout heeft een belangrijk nadeel - te duur, dus de uiteindelijke prijs van een ladder die hoog genoeg is.

Goedkopere opties - lariks en beuken. De kosten van dit materiaal is iets lager, maar de mechanische sterkte is bijna hetzelfde als die van de eik. De meest populaire materialen voor de bouw van trappen - naaldhout. Ze zijn meer betaalbare prijs, en de aanwezigheid in de samenstelling van een groot aantal van de boom hars, revitaliseert en verbetert de sfeer in de kamer.

Het kiezen van het materiaal voor zijn follow luchtvochtigheid, moeten logs matig droog zijn, maar niet meer dan gedroogd. Te nat materiaal - is gevoelig voor rotten en te droog - vervormt rassyhaetsya en verliest kracht.

Een goede voorbereiding van het materiaal aan het werk kunt u alle nuttige eigenschappen van hout te besparen en maakt het de meest duurzame in werking is. genoeg om de logs te verwijderen uit de twijgen en schors van hoge kwaliteit ladder te produceren. Het is noodzakelijk voor het uitvoeren van uitgebreide maatregelen voor te bereiden voor gebruik.

Om de boom te werken voor te bereiden, als volgt te werk:

 • houtbehandeling via een antiseptische oplossing ontsmet en voorkomt de ontwikkeling van schimmels en algen;
 • de eindgedeelten van de stam en een bodem van de ladder moet worden behandeld met een hars;
 • Het is ook aan te raden om het hout met behulp van primers, verven en vernissen te behandelen, het waarborgen van de bescherming tegen externe prikkels.

Deze maatregelen zorgen voor een lange gebruiksduur bar werd beschermd tegen temperatuurschommelingen, vocht, schimmel, schimmels, insecten en larven. De hars voorkomt rotten hout proces, met name relevant voor ladders buiten geïnstalleerd.

Indien gebruikt logs van de eerder ontleed log, toen in het proces van het snijden, wees voorzichtig, omdat ze binnen de nagels en andere bevestigingsmiddelen kan vallen.

Om te besparen op materiaal, kunnen worden vervaardigd uit polubreven podium. De cut fungeert als loopvlak en rondheid - riser. Alle knopen en bramen verwijderd.

trap bouwtechniek van logs voor de veranda

Log ladders worden vaak gebruikt in het proces van het ontwerp van het exterieur. Deze ontwerpen kunnen elke stijl van het exterieur aan te vullen als gevolg van de natuurlijke en aantrekkelijke uitstraling.

De variant van de installatiestappen rechtstreeks de bodem in zo'n geval het onderste deel daarvan noodzakelijkerwijs verwerkte hars. Er zijn een verscheidenheid van de productie opties veranda gemaakt van boomstammen. Het type en bouwwijze van de ladder afhankelijk van de hoogte van het portaal, de breedte, de individuele kenmerken van de buitenmuur.

Voorbeeld ladder constructie van stammen wordt hieronder beschreven:

1. Oorspronkelijk produceerde grondige nivellering van de site. Hiertoe is het oppervlak gevuld kussen van grind en zand. Bij de constructie van de hoge en massieve veranda, is het raadzaam om een ​​kleine betonnen fundering te bouwen.

2. stringers trap brengt logs afgeronde type in een loodrechte positie geplaatst ten opzichte van de wanden van het huis dienen. Twee liggers verbinden, is het raadzaam om een ​​longitudinale bevestigingssleuf gebruiken.

3. Bij de werkwijze opstelling van het bovenste platform proberen om het zodanig uit dat het een paar centimeters lager dan de deur.

4. Dit wordt gevolgd door het aanbrengen op een staaf gesneden kommen, die in het werkgebied zijn aangebracht. Het adviseerde stadia van polubreven construct, met dezelfde diameter als de kom onder hen.

5. Om de bovenste veranda pad polubrevna ook vervaardigen. Ze gestapeld op de eerder gesneden kommen voor hen in een parallelle richting.

6. Voor de behandeling van houten bouwelementen gebruikt antiseptica en vlamvertragers. Zo is het mogelijk om de boom te beschermen, niet alleen op de biologische effecten, maar ook in brand.

7. Na voltooiing van alle werken, wordt de veranda bedekt met verf. Als u wilt het natuurlijke hout te houden, raden wij u aan een spijker te kiezen met een water basis.

8. De variant van hout klaar bent met verf of acryl gebaseerde latex. In dit geval is het aantal kleuren en tinten zonder beperking.

Aan de bovenkant van de gestelde steun stappen, het verbeteren van stijfheid. Ter verbetering van het schermen presentabel vlieggewicht gebruiken balustervormige pilaren.

dunne houten balk of stam wordt ook gebruikt voor vervaardiging van het spoor. Als het aantal stappen op de trap ten minste drie, dan kun je doen zonder een leuning. Anders is het ook noodzakelijk om een ​​prep pad van zand en grind, die trap zal worden gelegd op te bouwen.

Hoe maak je een ladder te bouwen vanaf de tweede verdieping van het logboek

De bouw van trappen, gemonteerd in het huis, moet het begin met projecteren. Er zijn bepaalde eisen voor hoogwaardige log ladder:

 • voor de vervaardiging van ladder moet hoog zijn en geschikt zijn voor gebruik;
 • stringers moeten stevig worden gefixeerd op het oppervlak;
 • is vereist om het materiaal dat als antiseptica en vlamvertragers verwerken;
 • optimale waarde van de hellingshoek zelen van 25 tot 35 graden;
 • het selecteren van de breedte van de trap starten vanaf dezelfde opties als haar twee mensen vrij te verspreiden moeten zijn;

 • voor het bepalen van de hoogte van de stijgbuis moet de waarde van de gemiddelde menselijke stap, namelijk 15-20 cm gebruikt;
 • spoorbreedte wordt bepaald in verhouding tot de gemiddelde grootte van de voet en van 25 tot 30 cm;
 • de optimale waarde voor een leuning hoogte 90 cm;
 • de minimale afstand tussen de reling is 12 cm, maar als een gezin heeft jonge kinderen, is het beter om te verminderen door enkele centimeters.

De trap in het huis van logboeken Photo:

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Allereerst moeten we de ladder ontwerp voor het huis te definiëren, kan het zijn:

 • odnomarshevoy ongegrond;
 • odnomarshevoy een platform;
 • tehmarshevoy twee, afhankelijk van de individuele kenmerken van het gebouw;
 • de cirkelvormige, spiraalvormige;
 • gecombineerd;
 • c, r, p-vormig.

Echter, iedere trap bestaat uit een aantal componenten. Stappen worden vervaardigd uit polubreven, geheel logs, hout, etc. Om een ​​optimale hoek ladder hellingsgraad berekening moeten worden vastgesteld met de volgende parameters:

 • hoogte tussen de verdiepingen;
 • de breedte van het loopvlak;
 • hoogte riser;
 • trap en de omvang ervan.

Odnomarshevye trappen zijn eenvoudig te installeren, makkelijk te gemaakt, echter, die behoefte hebben aan extra ruimte voor hun locatie. Om de grootte van de ladder half-tempo te bepalen, moet u in eerste instantie verdelen de totale hoogte door twee.

Als de kamer is een kleine plaats, is het beter om een ​​trap schroef of spiraal-type installeren.

Tijdens het productieproces van de houten trap met zijn handen om te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden. Voor het begin van de ladder assemblage, elk van zijn onderdelen wordt behandeld met speciale impregnatie. Zo is het in staat om te voorkomen dat rottend hout. De eindgedeelten van de ladder, in contact met grond en bevochtigd door hars verwerkt dakbedekkingsmateriaal, zodat de waterdichtheid. Alle structurele delen onder een ladder schilderij materialen.

Voor de eigen productie van de trap, volg dan de onderstaande instructies:

1. Met ingang van de productie werk moet stringers of string. U moet eerst trimmen logboek voor deze speciale sjabloon is gemaakt van papier, volgens welke de steun gemaakt.

2. Merk op dat de log moet vooraf voorbereid, gepolijst. Het moet niet aanwezig knopen of bramen.

3. fabricagestappen, is het noodzakelijk om stammen zagen en snij ze in speciale groeven voor montage.

4. Plaats kosour een ladderopstelling plaatsen. In plaats van de bevestiging nasverlite doorgaande gaten. Bedek de lijm chashevye gebieden.

5. Voor montage van trappen met uitzondering van de kleefstof moeten twee ankers en ringen voor elke fase hebben. Het bovenste deel kosoura niet vast op het plafond, omdat tijdens het bedrijf boom heeft de neiging te krimpen.

6. Vervolgens is de installatie van leuningen. Voor deze doeleinden te gebruiken zelftappende schroeven. Hoed verstopt onder stoppers gemaakt van hout. Daarna moet u wachten tot de volledige droging van de trap.

Dit ontwerp wordt gebruikt zowel binnen als buiten. De logs zien er heel ruw, maar als ze goed zijn met elkaar verbonden en te verwerken, kunt u een origineel ontwerp dat elk huis versieren krijgen.

Met het oog op de introductie en traplopen veilig te stellen, moeten leuningen worden geïnstalleerd. Optimale geschikte hoogte van de inrichting is ongeveer 1 m. Wanneer de ladder een zijde naast de wand, worden de handrails enige geïnstalleerde één van de partijen. Mogelijke optie om te installeren balusters krullend of steil vorm. Log trappen vaker uitgerust met een eenvoudige en beknopte leuningen. Voor de vaststelling balusters gebruiken bouten of schroeven. De tweede optie is betrouwbaarder.

Exclusieve trappen logs zijn best besteld bij specialisten die helpen bij het uitvoeren van alle berekeningen zelf. Als gevolg hiervan zal het in staat om een ​​hoge kwaliteit ontwerp dat u zal dienen voor vele jaren te krijgen. Eenvoudiger trappen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gemaakt, want dit moet een minimum set van houtbewerking gereedschappen en ervaring met hen te hebben.


Like this post? Please share to your friends: