Installatie trappen

De regeneratie van een trap een van de belangrijkste en meest serieuze stap bepaalt de kwaliteit van de installatie is het mars. Hun aantal en type installatie is afhankelijk van de ladder type. Op de kenmerken en vereisten voor de installatie van trappen overwegen verder.

Inhoud:

 1. Eisen voor de trap
 2. Berekening van de trap: kenmerken van
 3. Apparatuur trap
 4. de landing instellen
 5. Het installeren van prefab trappen

Eisen voor de trap

Stairway is van verschillende types:

 • odnomarshevoy;
 • half-tempo;
 • mnogomarshevoy.

De makkelijkste optie is de verbetering odnomarshevoy trappen, ze zijn kenmerkend voor laagbouw. Als het aantal graden in de ladder van het niveau van zestien stukken niet bereikt, zal de daadwerkelijke bouw voor hem odnomarshevoy trappen.

Anders is het nodig om de constructie uit meerdere marsen rusten. De bouw zal duurder en ingewikkelder. Mnogomarshevye ladders bestaan ​​uit een aantal marsen die speciale gebieden te delen.

Er is een procedure voor het bouwen van codes die gelden voor de constructie van een trap. Marsh genoemd bouwwerk, dat is aangebracht in een rechte lijn schuin of gekromd. Het minimum aantal trappen bij de regeneratie van een trap is drie, en de maximale - zestien. Indien meer stappen, vereist de constructie van een horizontale ondersteuning.

Centrale lijn tussen de vlucht genaamd de regel zonsopgang en de ruimte plaats moeten van het loopvlak ten minste dertig centimeter. Daarom is de waarde van de minimale breedte van de trap zestig centimeter. Op deze ladder is het handig om slechts één persoon te verplaatsen. Marsh verplicht gesteld hekwerk van een hek, aan beide zijden van de trap.

Ingang van het gebouw is een horizontaal gedeelte, dat zich tussen de marsen genoemd. Berekening zijn grootte of vorm aan te nemen gemiddelde staplengte een gemiddelde persoon.

Om te ontdekken de basisvereisten voor de opstelling van de landing:

 • waardebreedte platform en trappen moet hetzelfde zijn;
 • de lengte uitsteekt trap lengte;
 • de parallelschakeling van voortstuwingselementen elkaar moet het platform een ​​rechthoekige of afgeronde vorm hebben, met loodrechte - een formulier in de vorm van een vierkant.

De meest voorkomende plaats instelling trap is een gebouw met meerdere verdiepingen. Het is in de regeneratie van een trap in deze plaatsen gebruikte ontwerp meestal gemaakt van beton of gewapend beton. Voor het uitvoeren van het hele spectrum van deze werken vereisen speciale apparatuur interferentie.

Voordat u de trap nodig is om de hoge kwaliteit te testen. Dit gebeurt op twee manieren:

 • visueel;
 • meten.

Met behulp van visuele inspectie geconstateerd puin, vuil, scheuren, vorst - dit alles wordt geëlimineerd reiniging. Bij de meetmethode van het controleren van de vorm en afmeting van de trap geometrisch voorafbepaalde parameters.

Tijdens de installatie van trappen zorgvuldig elke stap van het werk wordt gecontroleerd, gecontroleerd alle trappen componenten, de installatie te voltooien werk lassen en afwerking van karakter.

Stairs photo:

Volgens de in specifieke documenten gestelde eisen bestaan ​​grenswaarden afwijkingen bij het installeren van trappen:

 • de horizontale opstelling van de stappen - 0,2 cm;
 • de horizontale opstelling pads - 0,5 cm;
 • verticale montagedelen verschaffen fence - 0,3 cm;
 • mismatch in de bovenste rij van het dak - 0,5 cm;
 • mismatch diepte lagerdelen van de horizontale waarde - 0,5 mm.

Afwijkingen ten opzichte van de afmetingen van de trapdelen vormen meer dan 0,3 cm - bij een dikte van maximaal 0,5 cm - lengte. Barsten, zakkers, vlekken, roest, vet accumulatie op trappen detail onaanvaardbaar.

Erectie begint ladders die na bays gevuld worden met betonplaten. Fixatie van de trap door een cementbrij waarvan de dikte ten hoogste drie centimeter. De oplossing moet vers bereid en met een hoge kwaliteit zijn.

Berekening van de trap: kenmerken van

Berekening trappen grootte wordt gebaseerd op de dragende structuren, die de console. Aangezien de ladder bijna dagelijks dynamische stootbelasting, moet stijfheid elementdrager opdracht hoog zijn. De waarde van de afwijking niet meer bedragen dan vierhonderd van een overspanning. Om de belasting op de trap console te berekenen moeten bezitten gewicht van de constructie om de laadtijd te voegen voor een woongebouw, is deze waarde driehonderd kilogram per vierkante meter.

Merk op dat de persoon het opheffen van de ladder gebruikt meerdere malen meer energie dan bij het reizen op een horizontale lijn. Experts zeggen dat voor de correcte berekening comfortabel en, belangrijker nog, is veilig ladder nodig om de hoogte van de riser de breedte van het podium om het toe te voegen verdubbelen, deze waarde geeft de gemiddelde mens stap. Indien men de lengte van een traptrede acht is 60-64 cm Daarom, om de opkomst en loopvlak vast Gebruik deze formule :. 2 * A + B = 60-64sm.

Bovendien wordt een alternatieve uitvoeringsvorm van de bovenstaande formule: A + B = 460, waarin A wordt aangeduid als de hoogte van het loopvlak en B - de breedte.

moet worden aangenomen dat de voet moet worden uitgegaan van het volledig, wat betekent dat ten minste 20 cm en hoogstens het berekenen van de breedte van het loopvlak -. 32 cm De meest optimale men de waarde van deelstap hoogte 15 cm en 30 cm stapgrootte If. de breedte van het loopvlak is vrij groot, dan wanneer de trap, een persoon zal altijd weg, anders loopvlak van de trap met een minimale breedte zal steil, letsel veroorzaken, te gebruiken voor het beoogde doel.

De regeling is gebaseerd op een trap die moet worden beschouwd bij de berekening van de hellingshoek van een trap, de factor die de uitvoeringsvormen optimale waarden van 24-38 graden. Uit de hoek van de ladder is afhankelijk van de ruimte in het gebouw het bezet. In aanwezigheid van de hoek, dat is minder dan vierentwintig graden, is het raadzaam om een ​​ramp te installeren - vlak gebied voor de afdaling. Als de hoek van vijfenveertig graden, wordt de ladder geconstrueerd vouwen of hulpstof.

De meest moeilijke proces in de ladder arrangement met een steile hellingshoek is om een ​​veilige afdaling te garanderen. Als een ladder hellingshoek van vijfenveertig graden, wordt de veiligheid trigger alleen naar achteren.

Berekening van het aantal stappen die nodig zijn om factoren als vloerhoogte en hoek te overwegen. Bij het bepalen van de precieze locatie van de trap en de hoogte van de kamer is het mogelijk om uw eigen versie van het aantal trappen te definiëren. Dit zal een tekening trek trap, die is bekleed met een millimeter trap en de belangrijkste componenten. Teken de trap wordt uitgevoerd met betrekking tot de hoogte van een trap.

Betekent vloerhoogte is de afstand tussen de verhogingen afwerking vloeren op de eerste en tweede verdieping. Bijvoorbeeld, bij het afwerken van de vloer van de eerste verdieping laminaten, en de tweede - een tegel, moet je alle lagen van de afwerking, zoals beton chape overwegen. De standaardhoeveelheid van een vloerhoogte van 280 cm, soms 300, 270 of 330 cm. In dit geval is de hoogte van het plafond in de kamer zou gelijk zijn aan 240 cm. Met deze aanpassing laddersport waarbij aan alle veiligheidseisen kan worden geïnstalleerd. Als er een andere trap hoogte moet worden berekend hoogte van de stappen zeer zorgvuldig, rekening houdend met de omvang van de riser. Als er een aantal fouten in de berekening, is het beter om ze tussen de eerste trap en de afmeting van de resterende stadia van eenzelfde verlaten verdelen.

Bij opstelling van de verschillende niveaus van de hoogte ladder wordt traumatisch. In de aanwezigheid van niet-standaard hoogte van de trap, is het noodzakelijk om te zorgen voor het verlagen van het niveau van de ondervloer eerste en tweede verdieping. Om het verschil tussen de grond gelijk te maken in het huis en de landing moet de afgewerkte vloer te maken onder de landing. In dit geval zal de drempel worden weggelaten, en de vloer is voorzien van schuin uitstrekken.

Apparatuur trap

Tijdens de bouw van gebouwen met meerdere verdiepingen van de belangrijkste componenten, die een verticale verbinding tussen de vloeren, de trappen. Hun installatie - nogal een tijdrovend proces dat speciale zorg en aandacht nodig heeft.

Er zijn drie opties voor de locatie van de mars:

 • eenvoudig;
 • kromlijnige;
 • een schuine manier.

Gemakkelijk vocht te verwijderen uit een ladder, de onderkant van de trap hoger dan de eerste.

Daarnaast zijn er verschillende vormen van trappen, waarvan:

 • tetraëdrische;
 • veelzijdige;
 • gebogen vorm.

Installatie werken aan de opstelling van de trap te beginnen met het versterken van oppervlakken, zal dit proces helpen om de ladder te beschermen tegen de gevolgen van zware lasten. Sinds maart van stappen wordt beïnvloed door vele factoren: de zwaartekracht van zijn eigen gewicht, mensen en dingen die erop worden verplaatst, de wapening is een must proces. Versterking ladders odnomarshevoy in de bodem daarvan, een half-tempo vereist zullen wapening zowel boven als onder het bovenste versterkte gedeelte soepel beweegt van de overloop op het oppervlak stappen. Als gevolg van de blootstelling aan hoge belasting van de trap, en het versterken van hen in de betonnen muur.

De installatie zelf trappen begint nadat uitgevoerd tier metselwerk. eerste en speelplaats kanaal wordt ingesteld met een koppeling binnenwand, en het volgende wordt reeds door aanleg van vloeren uitgevoerd.

de landing instellen

De belangrijkste fasen van de werkzaamheden aan de installatie van de landing:

 • realisatie van de werken over het markeren van een locatie gebied;
 • aanbrengen van een concrete oplossing op het oppervlak resistente stoelen;
 • Direct plaats van installatie.

Om de horizontale positie van de landing gebruikt gebouw te controleren. Controleren het interval tussen de elektroden vereisen speciale fabricage houten mal en waarmee wordt gecontroleerd. Overspanningen op vloer dek zijn aangebracht op dezelfde wijze als het kussen. Samenstellen van de trap begint bij het eerste stapelgedeelte de onderste en dan de bovenste. Schroot helpt bij het elimineren kleine problemen die zich voordoen tijdens de installatie.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Het installeren van prefab trappen

Omdat de productie van trappen met hun handen - de procedure is bijna onmogelijk, in de afwezigheid van speciale gereedschappen en vaardigheden om met hem te werken, is het beter om toevlucht te nemen tot het kopen van een modulair ontwerp. In dit geval, overweeg dan het geval was met een ladder gemaakt van gewapend beton.

Dit type van de trap marsen is absoluut brandveilig en in de trappenhuizen geïnstalleerd. Hun installatie is gedaan met behulp van kranen, als mensen te verhogen zo zwaar - het is onmogelijk.

De meest voorkomende uitvoering van de trap is de afwijking van 1-2, zoals ladders zijn de ruggengraat van bijna alle hoogbouw. Tegelijkertijd zijn er geprefabriceerde met een schuinte van 1-1 en een half, zijn ze relevant zijn voor de verhuur van chalets en particuliere woningen.

Er zijn sommige soorten marsen:

 • platte vorm, waarop geen fascia fase, maar aanwezig ribbels oppervlak;
 • geribbelde soort met de aanwezigheid van één of twee poluploschadok.

Het belangrijkste verschil is dat de eerste uitvoeringsvorm wordt gebruikt als een versterking van een verstevigde platte buis en de tweede - verstevigde ligger of kosour.

Elke trap vereist een eigen op maat gemaakte trap. Er zijn twee soorten van de uitvoering van de trappen en platforms:

 • linkerhand;
 • RHD.

Voordat u begint met de bouw, moet zorgvuldig worden berekenen van de hoeveelheid van een vlucht van trappen en bordessen. Aangezien de installatie wordt vervaardigd volgens de werktekeningen van het project, waaruit duidelijk bleek het niveau van een hoog natuur, horizontale afmetingen en montage spelingen.

Trappen, in dit geval, bevinden zich in het proces van het bouwen van muren. Voordat u begint met de installatie werkzaamheden zijn nodig om testvlucht van trappen en bordessen met een meetlint te maken. Verder is er een productie van een houten patroon dat identiek is aan het natuurlijke één uitvoeringsvorm kopieert het laddersteun componenten.

Vervolgens wordt in de muur installatielocatie gemarkeerde plaats en de aangebrachte oplossing plaatsvindt de installatie. Het volgende proces - controle van de gelijkmatigheid van de geïnstalleerde website. Als de site niet correct is geïnstalleerd, gebruikt het schroot of geknoeid met een kraan voor de correctie.

Wanneer mismatch site berekeningen pre-installatie van een trap of een volledig uitvallen van de ligging in een gebogen positie. Om de precisie van installatie af te stemmen, is het raadzaam om een ​​sjabloon te gebruiken van de boom.

Filing trappen uitgevoerd met een kraan, die het proces van herstel maakt het een beetje schuin. Als de montagelipjes op de mars niet beschikbaar zijn, gebruik dan vorken.

Vóór de installatie van trappen bed gerangschikt op basis van de cement-zandmengsel. Het ligt in de plaatsen van de referentie bestemming, de toepassing geschiedt handmatig met een troffel.

Voor het installeren van de trap is vereist ten minste drie mensen, waarvan er één zich aan de onderkant van de site, en de andere op de top. Derde - fungeert als een bestuurder. Als de beweging van een trap, eerste duurt het een persoon die op de top. 35-40 cm voor het planten de mars moet stevig worden aangedrukt tegen de wand en naar het trappenhuis. Eerst het onderste gedeelte van de tocht, en vervolgens de bovenste. SCHROOTVERWERKENDE gecorrigeerde klein defect optreedt maart uittreding uit de kraan. Naden tussen marsen en landingen onder een monolithische oplossing. Bij installatie van de mars in tegenovergestelde richting, eerst de bovenste en de onderste - hij glijdt het platform.

Bij het werken in lage gebouwen in de vorm van huisjes, obustraivanie betonnen trap vindt plaats in de open trappenhuizen. Om ruimte, de variant van het ontbreken van een landing op te slaan. In dat geval, ga terug naar de trap en ga direct naar de betonnen vloer. Een trap is gebaseerd op het oppervlak van de drager of brug balken in gewapend beton. In geen geval mag de plaat met het overlap op het oppervlak van de platen. De hoogte van de jumper instelling is afhankelijk van de totale dikte van de vloerbedekking verder geïnstalleerd.

Standard verschijning marsen impliceert een vlotte concrete stappen die verder trimmen via marmer of graniet loopvlakken. Ze gaan in het kiezen van de trap. Dit materiaal trim en landingen. Merk op dat het loopvlak rekening wordt gehouden bij de berekening van de hoogte van de afgewerkte vloer. Bij de organisatie van de ingang van het gebouw door het trappenhuis, de eerste tussentijdse rechter vereist dat de organisatie van de grond maart, de nummering van drie tot zes fasen. In dergelijke gevallen gebruik maken van de structuren bestaande uit gestapelde betonnen stadia van uitvoering.


Like this post? Please share to your friends: