Hoe maak je glazen deuren maken met hun handen

De meeste ontwerpers van woningen en kantoren zijn van mening dat de vervanging van traditionele houten deuren met glas voegt lichtheid interieur. Deze oplossing stelt u in staat om onverwachte en interessante "spelen" met de perceptie van de ruimte, het creëren van een unieke stijl.

 1. Voor- en nadelen van glazen deuren
 2. Wat glas is geschikt voor het maken van deuren
 3. Kenmerken van verschillende ontwerpen van glazen deuren
 4. zelf installatie
 5. Installatie van draaideuren gemaakt van glas
 6. Hoe kan het glas te vervangen in de deur met zijn eigen handen: ontwerp-opties

Voor- en nadelen van glazen deuren

Glazen voorwerpen in het interieur kan een kamer van elegantie en originaliteit. Dit element van de kamer, de deuren zijn gemaakt van glas combineert met verschillende stijlen en richtingen. Ongebruikelijke decoratieve effect kan worden bereikt door het versieren van "helder scherm" tekenen of schilderen.

Glazen deuren zijn geïnstalleerd in openbare gebouwen, kantoren, banken, en in woningen - binnenmuren in baden, sauna's, restaurants, enz. Een dergelijke populariteit is te danken aan een aantal voordelen van de glazen deuren .:

 1. Glas is niet blootgesteld aan de meerderheid van de chemische en fysische effecten, zodat de levensduur van deze deuren erg lang.
 2. glazen deur pas en reflecteren het zonlicht - het vult de kamer de sfeer van gezelligheid en comfort.
 3. Op de glazen deuren niet kan ontwikkelen plesnividnye bacteriën die vaak voorkomen op houten structuren onder omstandigheden van hoge luchtvochtigheid. Deze kwaliteit is vooral belangrijk voor systemen in sauna's geïnstalleerd, zwembaden en badkamers.
 4. Deurblad wordt niet vervormd onder invloed van veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
 5. Eenvoudig te installeren. Voor de installatie niet ingewikkeld hardware nodig, bestaande uit vele kleine elementen. Typisch bevestigen van de deur door middel van speciale bevestigingsmiddelen uitgevoerd.
 6. Brede decoratieve mogelijkheden. Voor het bereiken van het oorspronkelijke ontwerp is heel eenvoudig - tot de verbeelding te laten zien en breng nogal een beetje tijd. Op de deur van je eigen kunnen worden toegepast patroon, sticker, of gebruik maken van decoupage techniek.

Dergelijke verfijnde ontwerpen zijn niet zonder nadelen:

 1. Onjuist behandeld en geselecteerd materiaal om de deur te maken hoofdzaak de structuur verslechteren. Allereerst, het lijdt glas weerstand tegen mechanische stress. Voor de vervaardiging van ramen, is het wenselijk om glas aangebrachte lagen acryl, gelamineerde en speciale films, die niet toestaan ​​dat het doek uiteenspatten in vele stukken in het verval selecteren.
 2. Bepaalde problemen in de zorg. Glas vingerafdrukken, vlekken op het paar (bad / sauna), en het gebruik van schurende producten is beladen met de verschijning van krassen.
 3. Voor de kwaliteit van het glas structuur zal veel moeten betalen. Prijzen worden door een complexe technologische procesproductie en de dikte van het gebruikte materiaal.

Wat glas is geschikt voor het maken van deuren

Canvas voor het maken van glazen deuren en scharnierende wanden zijn gemaakt op de nieuwste technologieën. Op basis van de productiemethoden, de volgende groep passend voor de vervaardiging van ramen:

 1. Plexiglas - gemaakt op basis van een synthetische hars. Plus materiaal - gemak nadeel - de blootstelling aan mechanische stress en ontvlambaarheid. Dit type glas wordt gewoonlijk gebruikt voor de vervaardiging van ramen douches.
 2. Gehard glas wordt verkregen door de temperatuur tot + 700 ° C en blussen van blaaslucht. Dit uitharden maakt het hittebestendige materiaal en verhoogt de veerkracht.
 3. Triplex - multi-gelaagd glas geproduceerd door het samenvoegen van twee of drie lagen banen glaslaminaten. Het belangrijkste voordeel - hoge slagvastheid. Zelfs als het je lukt om het glas te breken, zal er geen scherpe splinters. Afhankelijk van het type polymeer en het aantal lagen gelamineerd glas verwerft diverse decoratieve, beschermende en optische eigenschappen.

Volgens een werkwijze voor het behandelen glasplaten voor het vervaardigen van wanden / deuren:

 1. Mollirovannoe - met de hulp van stencils en templates gemaakt door een bepaalde vorm van glas.
 2. Gefacetteerde - rand van het glas thermisch verwerkt.
 3. Frosted - glasoppervlak behandeld met verschillende anorganische zouten, waardoor het materiaal de gewenste mate van beveiliging en kwaliteit.
 4. Zandstralen - schurende microdeeltjes geserveerd onder zware druk. Het wordt gevormd op het glasoppervlak het gewenste patroon.
 5. Gekleurd - ongelijkmatige kleur en textuur van glaselementen elkaar gelijmd. Verkregen een specifiek patroon of een verhaal. technologie is ingewikkeld, maar het resultaat van het werk verkregen een artistiek meesterwerk.

Deze types van glas zijn met succes gebruikt voor de productie van verschillende deursystemen.

Kenmerken van verschillende ontwerpen van glazen deuren

Glazen deuren op de weg van de opening vaker draaiende en schuifdeuren.

Swing model - de meest voorkomende, omdat zijn eenvoudig te installeren en betaalbare prijs. Vergeleken met de gebruikelijke houten deuren, glas structureel onderscheiden. Zij ook bestaan ​​uit een deurkozijn, canvas en luifels. Het belangrijkste verschil is het ontwerp van de lus. De doos kan worden vervaardigd uit MDF, aluminium of hout. Wanneer het ontwerp van het kozijn niet beschikbaar is, wordt de glasplaat bevestigd aan de vloer en plafond gewrichten.

Schuifdeur "coupe" gegenereerd zonder het frame. Het systeem is geïnstalleerd op de speciale broodjes op een manier. Eerste uitvoeringsvorm - "runners" zijn vastgesteld door de gaten in het glas, de tweede optie - de installatie clips aan het einde van het web.

Folding en draaideuren vaak gebruikt in de badkamer. Opvouwbaar ontwerp is ideaal voor kleine badkamers - de deur gaat als een ventilator en niet veel ruimte in beslag. Draaideuren geschikt zijn in de ruime kamers.

Zelf installeren glazen schuifdeuren

Voordat u begint, moet u de tools voor te bereiden:

 • en schroeven;
 • roulette;
 • boor;
 • gebouwniveau;
 • potlood voor markering;
 • vloeibare nagels;
 • Anchor;
 • schuim.

De kit voor schuifdeuren, in de regel, zijn:

 • rails voor het deurblad beweegt;
 • bolt;
 • deurknoppen, niet uitsteekt voorbij het vlak van de deur;
 • fabriek ingesteld voor het bevestigen van de glazen deuren;
 • limiter - voorkomt dat de beglazing van onnodige bewegingen.

Belangrijk! Selectie van rails gevoerd voor het bewegen van de deuren afhankelijk van het gewicht van de glasplaat. Lichtgewichtklep (gewicht - 40 kg) zijn aangebracht op twee rollen, zware constructie (40 kg) zijn gemonteerd op vier rollen en meer. De lengte van de rails moet langer zijn dan 2 maal de breedte van de deuropening

We beschrijven een reeks bevestigen van de glijdende binnendeuren met glas met hun handen op het voorbeeld van single-model:

 1. Meet de deur en controleer de gelijkmatigheid van de omgevende wanden. parallel naar links - boven moet strikt parallel aan de bodem en de rechter zijde. Een belangrijke voorwaarde voor hoogwaardige installatie en probleemloze werking - de gelijkmatigheid van de wanden, waaraan bij de opening wordt geperst glas.
 2. Gemonteerd vloerrails zodat het ene uiteinde uitsteekt buiten de deuropening 5 cm. Om de gelijkmatigheid van de installatie gebouw te controleren. Indien de curve niet tijdig wordt verwijderd, wordt de deur zelf wordt geopend / gesloten, afhankelijk van de helling.
 3. Glasblad bevestigd aan de onderrail en schouderhoogte van de bovenrail.
 4. Monteer de bovengeleiding en aan te vullen met het grendelblok.

  .yap-title-block__text, .yap-title {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }
  # Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }

 5. Verschijning gids kan worden verbeterd, en versier ze met decoratieve panelen.
 6. Stel het doek - dit te laten werken, is het wenselijk om de assistent te betrekken. Het bovendeel van het glas enigszins gekanteld en beginnen aan de bovenbalk zodat de rollen aangrijpen op de rail.
 7. Dock de baan met de onderrail.
 8. Controleer goede werking - push / duw de deur een paar keer.

Ook de set van glazen deuren voor de douche. Maar in dit geval, bijzondere aandacht wordt besteed aan het afdichten van voegen.

Installatie van draaideuren gemaakt van glas

U kunt een glasplaat te bestellen op de individuele maten of kopen kant-en-klare. Na levering van de deurinstallatie wordt uitgevoerd in de volgende volgorde uitgevoerd:

 1. De randen van het deurblad te beschermen - ze kunnen de stukken stof of zacht tapijt wikkelen. Bereid houten wiggen om de deur uit te lijnen.
 2. Om de naleving van het deurkozijn omvang van de glasplaat te controleren.
 3. Loops bevestigd aan het deurkozijn:
  • gebracht onder de lus PVC voering;
  • binnen glas gedrukt lus;
  • aan de achterzijde van de deur bevestigen klem en schroef aan de Finta scharnierende lus;
  • op klemmen en scharnieren ingesteld maskeren caps.
 4. Bevestig key-box aan de binnenkant van de glazen plaat.
 5. Monteer de handgrepen en controleer of de lipjes gat in het kozijn.

Hoe kan het glas in de deur te vervangen met zijn eigen handen

De eerste stap is om voorzichtig de restanten van de ruit. Daarvoor op een enigszins verzwakte bevestigingsmiddelen - glaslatten zonder ze volledig te verwijderen. Grote fragmenten moet eerst worden verwijderd. Na demontage van de gebroken glazen glaslatten kunnen worden verwijderd.

Als de deur rubberpakking, ook getrokken en geïnspecteerd. Beschadigde tape moeten worden vervangen.

Follow-up van het glas in de deur met zijn eigen handen:

 1. Meet de opening en bestel het nieuwe glas. Optimaal wordt het doek op elke zijde van 1,5-2 mm kleiner dan zijn bed.
 2. Bereid de opening van de glazen inzet
  • verwijder de oude stopverf en kit;
  • het schoonmaken van de omtrek van de opening schuurpapier / schurend mesh.
 3. Verwijder de deur uit de scharnieren en lag op een vlak oppervlak, zoals een lange, brede tafel.
 4. Toepassen siliconenlaag met bouw pistool rond de omtrek van het bed.
 5. Glasplaat in een rubberen pakking vullen en plaats een permanente plaats. Als het glas vast stellen, de rubberstrook afgesneden worden.
 6. Vaststelling rollijsten "geplant" op het afdichtmiddel vast geperst glas en elkaar.
 7. Decoratieve afwerking nagels te repareren glaslatten.
 8. Hang deur naar de lus.

Hoe kan het glas te vervangen in de deur met zijn eigen handen: video

glas decoratie op de deur met zijn eigen handen: ontwerp-opties

Zelfs de meest originele en mooie woninginrichting uiteindelijk vervelen en niet langer als altijd behagen. Verander de glazen deuren en maak aantekeningen van frisheid in de ruimte kan worden zelf met behulp van een van de technologieën:

 • decoupage;
 • sierstickers;
 • aanbrengen van verf patroon.

Om decoupage materialen die nodig zijn uit te voeren:

 • dubbelzijdig papier met een patroon;
 • papieren handdoeken;
 • Voorgevormd verf op het glas;
 • Schrijfwaren mes;
 • hechtmiddel voor glas;
 • mat voor het snijden;
 • schaar en borstels.

Laten we stap voor stap, hoe u het glas te versieren op de deur met zijn eigen handen. decoupage techniek:

 1. Afbeelding netjes uitgesneden decoupage kaart of vegen.
 2. Inwendige delen van mes gesneden, waardoor een servet op de mat.
 3. Lang en dun onderdelen uit de buurt beter om de figuur te slaan. Dan kunnen ze tekenen met een borstel.
 4. Moet beginnen aan de stok met grote fragmenten van het beeld. Figuur duik in licht verwarmde water.
 5. Afbeelding verwijderen uit het water met een papieren handdoek druppels lijm te verwijderen en verdeeld ene kant.
 6. Bevestig een patroon op het glas en drukken om lucht uit de richting van het centrum naar de rand.
 7. Na drogen tekening pluis hechtmiddel voor glas.
 8. lijmresten schraapt een houten stok.
 9. Aan de achterzijde van de glasvezel tape lijmpatroon gesneden dunne onderdelen. Beroerte verf lijn het glazen vaste deel van het beeld.

glas interieurstickers: foto

Meer harde werk - schilderen op glas, glas in lood verf.


Like this post? Please share to your friends: