binnendeuren van massief: functies, installatie

Voor elke huiseigenaar is het belangrijk om alle kamers met bijzonder veel comfort uit te rusten. Groot belang wordt gehecht aan binnendeuren. Ze dienen niet alleen om de voorwaardelijke grenzen te bepalen, deuren combineren alle kamers bij elkaar. Daarom is de kleur, het materiaal moet in harmonie met de decoraties en meubels. Het artikel richt zich op de deuren van massief hout.

inhoud:

 1. Soorten binnendeuren
 2. Binnendeuren het selecteren door middel van een opening
 3. Houtsoorten voor de deuren van de array
  • Deuren van massief eiken
  • Deuren gemaakt van massief beukenhout
  • Deuren gemaakt van massief essen
  • Deuren gemaakt van grenen
  • exoten
 4. Bijkomende elementen van de array voor deuren
 5. Meting van de deuren van de array
 6. Wat bij montage en massieve deuren
 7. Methoden voor het installeren van de massieve deuren met hun handen
 8. Zorg voor de deuren van de array

Soorten binnendeuren

De productie van deurpanelen en hun toebehoren gemaakt door moderne technologieën met behulp van verschillende materialen. Diverse uitvoering is in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van een persoon. De deur moet volledig in overeenstemming met het doel ervan, maar het is perfect gecombineerd met de inrichting van de kamers. Het maakt niet uit welk model genoot - het belangrijkste ding dat alle deuren waren in dezelfde stijl. Anders zal de diversiteit leiden tot disharmonie, schending van de integriteit van het interieur.

Masoniet deur. Het Canadese bedrijf Masoniet is de stamvader van deze deuren, weg van haar en ging hun naam. Het ontwerp vertegenwoordigt een sandwich, waarbij de vlakken van de platen zijn vervaardigd uit vezelplaat, maar de "vulling" ligt tussen 3 vormen: papier, karton en vierkant kern.

 • Plus. Reinheid van het milieu. Aantrekkelijke exterieur kwaliteit. Lage kosten. De relatief goede prestaties.

 • Minus. Lage sterkte, in het bijzonder papier vullen deuren. Lage weerstand tegen slijtage.

Kunststof deuren. PVC deur maakt het mogelijk om verschillende vormen te produceren en in elke gewenste kleur. PVC-producten niet veeleisende zorg, bestand tegen temperatuurschommelingen en vochtigheid.

 • Plus. Hoge sterkte. Weerstand tegen de klimaatverandering. De prijs komt overeen met de gepubliceerde specificaties.
 • Minus. reinheid van het milieu niveau in kwestie.

Glazen deuren. De deuren van dit materiaal worden op grote schaal gebruikt, niet alleen vanwege de verfijnde design, maar ook met een hoge sterkte parameters. Ondanks de schijnbare kwetsbaarheid, breken deze stof is erg moeilijk. Voor het maken van het gebruik van 3 soorten glas: matolyuks, triplex en gehard glas.

 • Plus. Visueel verhoging van de kamer. Geen angst van vochtigheid, temperatuur verandert. Op bestelling gemaakt.
 • Minus. De hoge kosten. Heeft een gevoel van warmte en veiligheid niet geven.

binnendeuren uit de array. Bijzonder zijn webben gemaakt van massief hout. De productie wordt uitgevoerd als een zeldzame soorten bomen worden uitgevoerd, en heel goedkoop hout. Het web kan hol zijn of een glazen inzetstuk.

De deur van een reeks foto

De re-array is een ondersoort van de houten deuren. De productie-technologie is het verlijmen van hout bars onder druk. De schakeling van het hout aan beide de fabrikant. Berekeningen zijn gebaseerd op talrijke tests van kracht. Door middel van deze procedure het web niet wordt onderworpen aan vervorming.

 • Pros. Absoluut onschadelijk. Betrouwbaarheid en duurzaamheid. Respectable uiterlijk.
 • Cons. De hoge prijs van de deuren van de array.

Binnendeuren het selecteren door middel van een opening

Indeling van deuren van de array wordt gehouden door vele criteria. In de eerste plaats moet de keuze van de afbeeldingen definiëren en de wijze van ze te openen. Het ontwerp van de deur hangt af van hoeveel comfort en functionaliteit zullen hun operatie.

 • Swing deuren van de array. Een algemene weergave. Dergelijke deuren moeten worden geopend slechts in één richting. Ze kunnen één of twee schilderijen. Soms zijn de kleppen zijn verschillende maten. Swing optie is niet passend in het pand met een klein gebied, omdat de open deuren nemen wat ruimte, en kunnen interfereren met het vrije verkeer.

 • Draaideuren. Dankzij een speciale bevestiging geopend in beide richtingen. Deze deuren zijn ontworpen voor grote ruimtes, omdat de opening van de noodzakelijke vrije ruimte zowel aan de ene en aan de andere kant. Stoffen voor dergelijke bevestigingsmiddelen moet licht zijn, dus het massief hout niet wordt gebruikt.
 • Schuifdeuren. Geopend door er met de doek (doek) op de geleider. Het ontwerp van belang zijn voor kleine ruimtes, bespaart vooral ruimte, als de "rails" geïnstalleerd in de muren. Indien dergelijke deuren worden bevestigd na de bouw zal nodig zijn als de uitwendige geleider. In principe is het kozijn van aluminium of PVC profiel, fungeert als veiligheidsinzetstuk glas met een decoratieve deklaag.

 • Vouwdeuren (harmonica). Aanzienlijk bespaart ruimte. Het ontwerp bestaat uit een aantal vrij smalle panelen die zijn gevouwen als een harmonica wanneer open. Skimming wordt gedaan door de bovenste en onderste geleiding soms. De panelen kunnen worden doof of glas in lood inserts. Het frame is gemaakt van verschillende materialen.
 • Konyushennaya deur. Kind of draaideuren. Er bestaat sjerp niet verticaal, maar horizontaal, waarbij elk zijn eigen bevestigingsorganen en de sluizen. Een dergelijke uitvoeringsvorm deuren gemonteerd vaak in woningen, dus de onderste flap niet straat gevogelte en de bovenste dient voor uitzending voeren. Typisch kan het onderste deel van doven en boven een transparante doos hebben. De appartementen Konyushennaya deur gemonteerd zeldzaam.

Houtsoorten voor de deuren van de array

Esthetische en prestaties zijn afhankelijk van twee dingen - het productieproces en het hout zelf. Elke soort heeft onderscheidende kenmerken, kan de fabrikant alleen maar versterken de unieke eigenschappen of hun negatieve aspecten te minimaliseren. Als gevolg van de "tandem" duurzame consument krijgt hoge esthetische kwaliteiten van stof.

Deuren van massief eiken

 • Dergelijk hout is synoniem hardheid, sterkte en volharding. De textuur is licht roze met donker bruine strepen heeft veel consumenten aangetrokken. Na verloop van tijd, het product is donker, waardoor een nobel uiterlijk verwerven.

 • Sterkte-eigenschappen zijn de sleutel tot de betrouwbaarheid van het deurblad. Als het eikenhout kwalitatief werd gedroogd en verwerkt, zullen deze deuren decennia duren. Onder de tekortkomingen kunnen worden opgemerkt alleen het gewicht van het product.

Deuren gemaakt van massief beukenhout

 • Het hout is slechts licht inferieur aan de eik op de mechanische eigenschappen. Homogene met een lichte crème kleur, is het mogelijk de deur voor bijna elk interieur passen. Een array perfect gevoelig zijn voor behandeling en malen, die het mogelijk maakt om hoge kwaliteit te produceren deurpanelen.
 • Vanuit het oogpunt van de professionals, beukenhout een beetje "ondeugend" - voelt zich een verandering in het niveau van vochtigheid in de ruimte. Echter, als de productie van weefsels werd uitgevoerd in een grote onderneming aan de dure apparatuur in overeenstemming met alle processen worden uitgevoerd, dan is er geen vocht beuk is niet verschrikkelijk. Binnendeuren van beuk hebben de meest positieve beoordelingen van de eigenaren.

Deuren gemaakt van massief essen

 • Deze waardevolle hout met unieke eigenschappen gebruikt om weefsels te maken, samen met eiken en beuken. Sterkte-eigenschappen superieure prestaties zelfs eiken. Hout is veerkrachtig en flexibel, waardoor het geschikt is voor de productie van complexe deuren, ingewikkelde vormen maakt.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

 • Het biedt een breed scala aan tinten van as - van licht naar donker kleuren. Het is bekend dat de beste eigenschappen van hout geeft in de cortex dan in de kernbuis. Dus, is lichte tinten houtas gedomineerd door gewoon op de bast.
 • Producten van dit ras is niet onderworpen aan vervorming, ook reageren op veranderingen in temperatuur en vochtigheid, bestand tegen mechanische belasting, niet veeleisend te verzorgen.

Deuren gemaakt van grenen

 • Een web van dennen heeft een aantrekkelijke textuur en aangename geur. Maar lage dichtheid kan niet lang aan de mechanische belasting. Bovendien heeft de dennen niet tolereren natte omstandigheden, in dit verband, de stof mag niet worden in de keuken en badkamer gebieden geïnstalleerd. Als voor de harmonieuze binnendeuren hetzelfde, de deurpanelen van den meer geschikt voor kantoor dan thuis zou moeten zijn.
 • Een ander nadeel van deze houten harsen die tijdens bedrijf kan worden vrijgegeven. Daarom zijn de meeste consumenten de voorkeur aan de deuren van massief elzen, die altijd "schoon".

exoten

 • Deze categorie omvat bomen die groeien in het regenwoud. Sequoia, mahonie, wengé, ebbenhout - voor bizarre namen zijn verborgen: unieke sterkte-eigenschappen, de verbazingwekkende schoonheid van de textuur. Koop binnendeuren van massief hout gegevens kunnen alleen in de elite gebouw winkels.

Bijkomende elementen van de array voor deuren

Binnendeuren omvat niet alleen schilderen, nemen het grootste deel van de onderdelen: sierlijsten, doos, drempel, accessoires en nog veel meer. Het eindresultaat is de totale kosten van een begeleidende "dingen" kan worden vergeleken met de prijs van het deurblad.

 • Het is belangrijk om te onthouden, moeten aanvullende elementen worden gemaakt van hetzelfde hout als de deur. Ernstige fabrikant levert certificatie van producten.
 • Voorafgaand aan de overname, is het wenselijk om kennis te maken met alle bijbehorende documenten. Dit hoeft niet aan de voorschriften van GOST en SNIP kennen, genoeg van dat papier beschikbaar zijn.

Meting van de deuren van de array

Voordat je naar de winkel, moet u een meting van de deur uit te voeren en op basis van deze gegevens, kunnen we overgaan tot de keuze van de stoffen. Alle berekeningen wenselijk zijn om alleen doen na de installatie van de vloer. In andere gevallen is het nodig om na te gaan hoe het geslacht niveau kunnen klimmen na voltooiing van het werk.

 • De breedte van de opening. Constructie meetlint de breedte van de opening ten minste 3-4 punten (boven, onder, midden). Basis van een minimale snelheid. Als het mogelijk is om de muur te bevestigen, bijvoorbeeld lokaal slag uit beton, baksteen, of vice versa licht om een ​​oplossing te leggen, dan is het heel goed mogelijk om het rekenkundig gemiddelde te nemen. De berekening dient rekening inbouwspeling - 5-10 cm van weerskanten.

 • De hoogte van de opening. Ook de gemeten en de hoogte (links, rechts, midden). Vergeet niet om rekening te houden met het niveau van de vloer.

Tip: schilderijen uit de binnenlandse fabrikanten zijn beschikbaar in de belangrijkste standaard hoogte die 2 meter, dan op het hoogtepunt van de doos moet 2,07-2,10 m bedragen In dit stadium is het beter om de opening hoogte aan te passen ..

Het is belangrijk om rekening te houden is de deur met of zonder drempel.

 • De dikte van de wanden. Deze indicator zal helpen bepalen of de behoefte aan spiegels. Afwerking panelen van dit paneel wanneer de wanddikte groter is dan de breedte van de doos te monteren. Opgemerkt dient te worden dat de standaard grootte is 7,5 cm.

Wat bij montage en massieve deuren

Inbouwdoos, deurpaneel vereist niet alleen vaardigheid, maar ook een speciaal hulpmiddel om hang- en sluitwerk punch. Tutor installatiewerk wordt niet aanbevolen. Niet elke master is in staat om te presteren in het web toevoer beslag name van kostbaar hout, waarbij fouten worden vaak niet worden gecorrigeerd.

Het is vermeldenswaard dat de deur verschillende bereidheid voor de installatie kan hebben:

de kit een kasthuis en doek. Passen bij de grootte van het kozijn, raam, hang- en sluitwerk onafhankelijke wijze.

portier is helemaal klaar om te worden geïnstalleerd, dat wil zeggen, het moet alleen worden geïnstalleerd.

 • De spleet tussen het deurblad en de behuizing aan de zijkanten en de bovenkant moet 2 mm en minder dan ongeveer 6 mm, wanneer de kamer voorzien tapijten, de afstand vergroot worden.
 • Materiaal uit massief hout, gemonteerd op drie scharnieren (boven, onder, midden). Voor dergelijke zware deuren beter gebruik tap schuren, waarbij de schoep verwijdering treedt eerder op. Vanaf de onderkant en bovenkant van de deur wordt gemeten 25 cm, worden geplaatst op deze plaatsen extreme luifels, met voortent is in het midden geplaatst, d.w.z. op een afstand van 1 m vanaf de bovenkant of onderkant van de baan.

Methoden voor het installeren van de massieve deuren met hun handen

Er zijn 2 belangrijkste methoden om deuren met hun handen te installeren. Hier is het alleen nodig om de beste optie te kiezen.

De eerste methode

 • In overeenstemming met het deurblad gaan duct. Cut ruimte voor scharnieren, slot en deurkruk. Het is gemonteerd in de opening en gefixeerd met houten wiggen met inachtneming van de verticale en horizontale in alle vlakken.
 • Bevestigingsmiddelen gedragen door de wand van schroeven of pluggen, afhankelijk van het materiaal dat is gevormd van een scheidingswand. In de gesloten stand, de afstandhouders ingebracht, kunnen worden gebruikt voor dit vezelplaat plaatdikte van 2-3 mm tussen het blad en de behuizing. De ruimte tussen de wiggen en de wand is gevuld met schuim.

De tweede manier

 • Aanpassen aan doek getrimd kozijn in de opening door middel van hardware, wiggen, schuim bevestigd. Na drogen schuim, snijdt het slot, gemonteerd luifels. Een dergelijke methode is meer geschikt voor lichte deuren, als een enorme canvas heel moeilijk zal zijn in de lucht te houden, het controleren van de naleving van alle elementen.
 • Met betrekking tot omhulsels, kan de interfacing daarvan worden door een ondersneden hoek van 45 ° of 90 °. Montage wordt nagels afwerking, geen hoeden, waardoor ze vrijwel onzichtbaar.

Zorg voor de deuren van de array

Coating gemaakt in de fabriek, biedt een betrouwbare bescherming. Maar tijdens de operatie verschillende situaties kunnen optreden wanneer u de restauratie nodig zou kunnen hebben.

 • De meest voorkomende gebreken - het is een kras, dat is heel gemakkelijk te verwijderen. De beschadigde gebied wordt bevochtigd en de huiden voorzichtig met fijn schuurpapier. Vervolgens wordt een zachte poetsdoek ingewreven was.

 • Meestal raakt de deuren van de array geen speciale zorg nodig hebben. Schoonmaken is alleen door speciale middelen worden uitgevoerd. U mag geen schuurmiddelen, chemische componenten kan de interactie met het hout, die een verandering van kleur zou meebrengen te voeren, en kan het natuurlijke verouderingsproces versnellen.
 • Verwijder stof volstaat om de deur te vegen vochtige doek. Herhaal de procedure reeds uitgevoerde een zachte, droge doek om natte strepen te verwijderen.

Massieve deuren zijn gemaakt van hoogwaardige hout, met inachtneming van alle technologische processen zal duren voor vele decennia.


Like this post? Please share to your friends: