Decoratieve wandbedekking

Voor aanvang van de reparatie is het belangrijk om het totale ontwerp van elke kamer te overwegen, zodat er geen geld te besteden aan het resultaat, dat vervolgens teleurstellen. Modern bouwmaterialen jaarlijks aangevuld met nieuwe ontwikkelingen en technologieën om decoratieve bekleding van elke ruimte te maken. Met het plastic paneel, wilde steen, granol en combinaties daarvan, is het mogelijk om het maximale effect in de belichaming van de meest interessante oplossingen. Als gevolg van de decoratieve laag, is het gemakkelijk om een ​​unieke architectonische vormgeving van het interieur te creëren, maar het is belangrijk om de mogelijkheden van de meest populaire afwerkingsmaterialen weten.

Inhoud:

 1. Het verfraaien van de muren met natuurlijke kunststeen
 2. afwerking plastic
 3. Decoratieve geconfronteerd baksteen
 4. Decoratieve wandpanelen
 5. Textuur en sierpleister

Het verfraaien van de muren met natuurlijke kunststeen

Decoratieve stenen - de oudste natuurlijke materiaal dat wordt gebruikt in de afwerking van het interieur. Een van de belangrijkste nadelen is goed te beseffen dat niet elke locatie het is geproduceerd, is het nodig hard metaal en veel moeite om te gaan. Een wandbekleding decoratieve stenen vereist een nauwkeurige technologie.

Er zijn natuursteen op basis van kalk en kalksteen, dat is veel makkelijker te snijden dan andere rassen. Andere mineralen zijn erg sterk en mooi, maar niet in de vorm van deposito's, wat genoeg is voor gevelbekleding panelen in een stuk. Meer toegankelijke kunstmatige analogen van natuursteen, die nu beschikbaar als een tegel-gebaseerde materialen is:

 • gekleurde klei;
 • rivierzand;
 • gips;
 • insluitingen en kleurstoffen.

Halfedelstenen mooiste dankzij de kristalstructuur, maar ze zijn te klein, en daarom worden alleen gebruikt voor souvenirs, gebruiksvoorwerpen en sieraden. Voor decoratieve wandbekleding natuursteen voor buiten afwerkingen en interieur gebruik:

 • marmer;
 • graniet;
 • kalksteen;
 • coquina;
 • leisteen;
 • zandsteen et al.

Marmer - mooi, solide, maar bros materiaal, en de reserves worden snel uitgeput, dus het is vrij duur. Vandaag zijn er alle mogelijkheden voor kwaliteit snijden tegels en vormige patronen van steen, die is de meester spreiding in de vorm van een mozaïek op de vloer en muren. Het enige nadeel van natuurlijke materialen - de hoge prijs, dus het is zelden gezien in moderne woningen. Maar het is moeilijk om de schoonheid van marmer en Venetiaanse gips overschatten met een vergelijkbaar effect, zoals, bijvoorbeeld, langs de muren met decoratieve stenen - Foto:

Tegels afwerking is eenvoudig te monteren op de muren, zodat een dergelijke bekleding is makkelijk te doen met hun handen. Vandaag de dag, is er geen noodzaak om te zoeken naar natuursteen speciale schaduw, want er zijn goedkope synthetische materialen van een willekeurige kleur, bijvoorbeeld, massief graniet met enig textuur onder natuurlijke tegenhangers. Kunstmatige materialen zijn ook veel lichter en veel dunner dakpannen, dus dit maakt de reparatie van het totale gewicht constructie en vermindert de druk op de fundering.

Decoratieve steen, natuurlijke en synthetische, heeft veel voordelen in de decoratie van de muren:

 • eco hypoallergeen materiaal met een aangename textuur;
 • Het geeft de esthetische uitstraling van het oppervlak;
 • Het heeft een hoge sterkte en weerstand tegen mechanische beschadiging;
 • garandeert duurzaamheid voering;
 • Het is bestand tegen schimmel en meeldauw;
 • niet bang overtollig vocht;
 • praktisch voor de dagelijkse verzorging.

Non-uniform textuur van natuursteen is geen nadeel, maar eerder een kenmerk van zijn, omdat elke tegel heeft een uniek patroon. Afwezigheid van scheuren en spleten - basiskwaliteit criterium natuurstenen tegel voor muren. Echter, elke partij heeft zijn eigen karakteristieke patroon - afwisselende strepen, vlekken, en overgangen van de ene naar de andere kleur.

Bedekt met natuurstenen muren de meest voordelige om te kijken in goed licht - kristallijne structuur van de steen toneelstukken en spectaculaire spel van overgangen van de ene naar de andere kleur. Het is verstandig om te overwegen het lichtontwerp om de muren met decoratieve stenen bekleding leek meer elegant. Kunstmatige trimmen een beetje armer in termen van kristal schittering, dus gewoon goed genoeg om de ruimte te verlichten.

Opmerking: De meeste zullen organisch zien worden, wandbekleding, dat is gemeen met andere afwerken van natuursteen oppervlakken - kolommen, open haard, vloer vazen ​​en souvenirs. Maar de steen ziet er goed uit in de ruime kamers, en in een kleine kamer een stevige stenen bekleding ziet eruit als een grot of grot, in het bijzonder met gewelfde plafonds en bogen.

Vandaag ontwikkelde vele methoden van het verfraaien van de muren met gips om het effect van de stenen oppervlak. Het bereide mengsel wordt aangebracht op delen van een dunne laag, maar de kwaliteit van dergelijke afwerking is afhankelijk van de vaardigheid van de bouwers. Gestructureerd oppervlak met Venetiaanse pleister kan niet worden geleerd in een tijd, dus deze afwerking is het makkelijker om professionals. Zelfs als de gevelbekleding met decoratieve steen is duurder, de prijs is de moeite waard.

Er zijn eenvoudige en geavanceerde technieken, maar ze geven uitstekende resultaten, maar alles hangt af van het uitgangsmateriaal voering. Kunstmatige "oude" gekleurd of geboend, en gebarsten oppervlak zijn haardroger, zodat u snel drogen. Deze methoden zijn het beste om te leren op de master-classes.

"Travertino" - een eenvoudige technologie, ontwikkeld door de Italianen, die beschikbaar is voor beginners en "marmorino" (marmering) is moet een zorgvuldige afweging van alle stadia van het beëindigen van een speciale pleister. Texture "een gedeeltelijke steen" maakt gebruik van insnijdingen en veelzijdige beroertes ervaren de hand.

Voor buitentoepassingen worden vaak gebruikt gestempeld texture - bulk cement mix met een speciaal vulmiddel. De bijzondere structuur van de bekleding wordt verkregen door een speciale vorm "steen" patroon op een wand of fundering te verkrijgen. Binnen kunt u dezelfde boog of een deel van een muur hoek doen. Stempelen verschilt van het type ontvangen facturen:

 • gladde steen;
 • fragmentarisch steen;
 • Romeinse stenen;
 • kleine stenen.

Bovendien, natuur- en kunststeen fineer muren:

 • hout;
 • kunststof panelen;
 • gevelbeplating;
 • structuur behang;
 • tegels;
 • sierpleister en ga zo maar door.

afwerking plastic

Tegenwoordig wordt steeds vaker gevelbekleding decoratieve panelen, bijvoorbeeld van verschillende soorten plastic - vinyl of gelaagd papier. PVC toont zich als een betrouwbare vochtbestendig materiaal.

Het is gemakkelijk te wassen en rein om het gladde oppervlak niet kan het vloeibare medium absorberen. Het is duurzaam, niet vervagen in de zon en niet verliest haar belangrijkste kwaliteiten is bestand tegen temperatuurschommelingen. Plastic combineert met de meeste afwerkingsmaterialen, zowel natuurlijke als kunstmatige.

Voor wanden binnenshuis plastic past het beste bij - ze zijn gemakkelijk zelf te installeren. De enige voorwaarde - het voorbereide oppervlak. Geconfronteerd gelamineerd plastic bootst de structuur van verschillende materialen, zoals hout, die zeer denken aan latten. Ook wordt voorgesteld een imitatie baksteen en natuursteen, maar er zijn ook duidelijke strepen van verschillende kleuren.

Plastic niet alleen goed om de muren te versieren, maar ook om ze te isoleren in de rug. Afhankelijk van het ontwerp taken, kunt u kiezen voor een glanzend of mat plastic panelen voor de wanden.

Decoratieve geconfronteerd baksteen

Brick - niet alleen een veelzijdig bouwmateriaal, maar ook duurzame wandafwerking. Voor uitzicht op de open haard of oven gebruik vuurvaste soorten, en om het interieur te verfraaien biedt kleurrijke decoratieve baksteen.

Metselwerk als wanddecoratie appartement kijkt ongewone en wordt vaak gebruikt door ontwerpers in een andere stijl. We waren ooit in de mode behang, het nabootsen van decoratieve gevelsteen, maar vandaag is de werkelijke echte metselwerk. Op hetzelfde moment, kunt u kiezen voor decoratieve baksteen ongebruikelijke kleur exclusieve interieur te krijgen. Zorgvuldig uitgevoerd metselwerk mengt goed met andere bekledingsmaterialen. Dergelijke wand perfect bij de open haard, trappen, kachels en andere interieur elementen.

Gekleurde gevelsteen voor partities (praktische toepassing), en voor decoratieve wandbedekking. Een baksteen met een combinatie van verschillende kleuren en patronen, is het gemakkelijk om lay-out korrelig of een patroon voorziene baan in de vorm van versiering. Het is beschikbaar in het gebouw supermarkten met de levering gevelstenen van elke kleur:

 • zwart;
 • wit;
 • zand;
 • roze;
 • groen;
 • geel;
 • blauw en ga zo maar door.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Decoratieve wandpanelen

Voor de binnenmuren van de gebouwen worden vaak gebruikt decoratieve wandpanelen van verschillende kleuren en texturen. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en te wassen, zwaaien ze betrouwbaar en duurzaam, en de installatie ervan kan zelfs de beginnende behandelen. Ze gaan perfect samen met sierpleister, behang, kunststof, hout en steen. Zij worden vaak gebruikt voor de bekleding van het plafond of de wand - de bovenste of onderste helft.

Sommige panelen hebben extra eigenschappen zoals geluidsisolatie of muurisolatie. Installatie wordt uitgevoerd door verschillende werkwijzen, en ervaren tegels koopt kant en klare montageset, waarbij de rails, kroonlijsten en lijstwerk omvat. Effectief lijkt het een combinatie van twee soorten wandpanelen, bijvoorbeeld met een gladde textuur en een houten bovenste - beneden. Echter, meer en meer populair vandaag te verwerven panelen met imitatie zijde, metaal stampen, of onder de siersteen - malachiet, onyx, jaspis.

Volgens de installatiemethode verschillen:

 • tegel;
 • pinion;
 • plaatmetalen bekledingspanelen.

Volgens het type van het paneelmateriaal is anders:

 • kurk;
 • plastic;
 • SLR;
 • gips;
 • spaanplaat, enz ..

Onder de decoratieve panelen op basis van de meest populaire houtfineer en gelamineerd. Om de levensduur van dergelijke wandbekleding breiden, hout gekleed met speciale impregnering, lak of was. Lakken en is mat en glanzend. Basis houten panelen, meestal gemaakt van hout economie en bovenste dunne laag fineer van exotische en zeldzame soorten zoals taxus, ceder, rozenhout of hout Wenge. Om het kleurengamma, panelen behandeld met kleurstoffen uit te breiden, zoals "vlekken".

Textuur en sierpleister

Geweven wanddecoratie sierpleister - een geweldige manier om reparaties uit te voeren op hetzelfde moment, om de muren af ​​te stemmen en nog steeds verbluffende look van de muren. Echter, wordt een dergelijke voering niet wordt aanbevolen in die kamers, waar ze vaak in de strijd tegen vervuiling. Dit komt door het feit dat de specifieke structuur wordt verkregen door een speciale reliëf gevormd door de kleine kuiltjes, scheuren en overlays ene laag naar de andere.

Bijvoorbeeld, om mooie vlekken krijgen, een gladde plaat toe te passen en het snel afgepeld. Een geheim uniforme scheuren te verkrijgen - drogen in een hete droger ruwe koud gips.

Tip: Om de "haarscheurtjes" invullen en opslaan van de textuur van de muren, die vaak gebruik maken van een speciale beschermende coating op een transparante basis. Geeft een glad oppervlak over de hobbelige bodem en beschermt tegen stof en andere verontreinigingen.

De granol aangebracht over de start, zodat wordt gebruikt als finishing lining. Afhankelijk van het type mengsel en toegevoegd aan de pigment verkregen in verschillende kleuren bekleden met verschillende sierpleister effect.

Geweven pleisters gemakkelijk bereid volgens een recept dat wordt beschreven in de instructies. Het is belangrijk om de verhoudingen te behouden om de gewenste consistentie die niet verspreid langs de wand te verkrijgen. Om de verwachte opluchting noodzakelijk speciale gereedschappen en apparatuur pleisterwerk gebruik te verkrijgen. In sommige mengsels is vereist om chemicaliën, additieven en kleurstoffen toe te voegen, zonder welke het niet wordt verwacht facturering muren.

Uit workshops bewegingen door het mengsel hangt tekening voering. Zo kunt u cirkels "rozetten" tekenen, en met het sproeien van een oplossing verkregen hobbelig "vacht."


Like this post? Please share to your friends: