Verwarming particuliere woningen met hun eigen handen van A tot Z

al weg zijn de dagen dat de enige manier om een ​​eigen huis te verwarmen was een kachel. Het is vanwege het ontbreken van verwarming en warm water, velen willen niet buiten de stad om te wonen, verhuizen naar comfortabele appartementen. Maar de voordelen van de beschaving bereikt en landhuizen. Moderne technologieën en materialen mogelijk maken om de verwarming van particuliere woningen uit te rusten met hun eigen handen, niet langer te verduren ontberingen. Nu is het comfort van een landhuis zal niet slechter dan de stad. Er zijn verschillende manieren om een ​​verwarmingssysteem te maken in een eigen huis, dat verschillende structurele elementen en energie zijn. Op hen zullen we in dit artikel behandelen.

 1. Wat zou een privéwoning verwarmingssysteem
  • Verwarmen van water prive-huizen
  • Stoomverwarming particuliere huizen
  • Air verwarming particuliere huizen
  • Elektrische verwarming particuliere huizen
 2. Het besturen van een prive-woning verwarmingssysteem met koelvloeistof
  • Waterverwarming leidingstelsel
  • Waterverwarming leidingstelsel
  • Manifold water verwarmingssysteem
 3. Installatie van een privéwoning verwarmingssysteem

Wat zou een privéwoning verwarmingssysteem

De eerste verwarming verschillen van type koelmiddel en die direct verwarmt de ruimte, geven warmte. Onderscheid watersystemen, stoom, lucht, elektrische en vuur. Recente geïmplementeerd in open haarden, ovens en Russische ruwe olie. In gebieden waar het verwarmen zodanig wordt uitgevoerd, wordt de warmte ongelijkmatig verdeeld grond bij de koude lucht nabij de warmtebron (oven), warme en koude lucht van de afstand. In principe kan een klein huis heel warm en de kwaliteit kachel, maar we zullen niet focussen op deze systemen, en praten over degenen die in staat zijn om een ​​meer gelijkmatige verwarming van het grote huis te bieden.

Verwarmen van water prive-huizen

water verwarmingssysteem een ​​gesloten lus, waarbij het hete water circuleert. Als de ketel verwarmingselement uitsteekt uit het thuis divergeren buis radiatoren in elke kamer waardoorheen warm water en geeft warmte af. Het hebben van warm water wordt weer teruggekeerd naar de ketel, waar het wordt verwarmd, en de cyclus wordt herhaald.

Een gas verwarmingsketel

Om de ketel water-systeem op elke beschikbare brandstof te passen. De meest voorkomende zijn Gasketels, zoals ze zijn zuinig. verwarmingsapparaat in een prive-woning met behulp van aardgas is alleen mogelijk als de woning wordt gebracht aardgasleiding. Een ander nadeel is dat gasketels vereisen regelmatig onderhoud en de controle van de speciale diensten. Echter, de verwarming op gas is erg in trek.

vastebrandstofketel

Als negazifitsirovannyh gebied, kunt u gebruik maken van vastebrandstofketel (Steenkool, hout, pallets). In dit geval zal het systeem volledig zelfstandig en onafhankelijk van de toevoer van primaire energie. Maar voor de opslag van vaste brandstoffen zal moeten worden uitgerust met een comfortabele en droge opslag.

olieboilers, bijvoorbeeld diesel, kan ook worden gebruikt voor het verwarmen van water. Deze methode heeft een aantal nadelen: zeer dure diesel, verwarming blijkt oneconomisch behoefte in de grond begraven tank, dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen, met gevaar voor brand voor brandstof.

elektrische boiler, verbonden met een centrale voeding, zal ook goed presteren. Maar als je al hebt besloten om elektriciteit te gebruiken als energiebron, zal het doelmatig zijn elektrische radiatoren te installeren om direct elektrische energie omzetten in warmte-energie zonder tussenkomst van het water.

Alles voor een volledig autonome verwarming is het mogelijk om alternatieve energie, zonne-energie en windenergie inverters, mini-waterkrachtcentrales en nog veel meer te gebruiken.

Het vermogen van de verwarmingsketel wordt gekozen afhankelijk van het gebied van het huis. Kenmerken steekproef is te vinden in de tabel.

Tabel verwarmingsketel capaciteiten

Het verwarmingssysteem kan worden gecirculeerd water en antivries. Ook kan het systeem aanvullende elementen voor de aanpassing. Het expansievat dient om overtollige vloeistof, thermostaten nodig om de temperatuur voor elke stealer verzamelen, circulatiewaterpomp geforceerde beweging niet altijd gebruikt, evenals de automatische ontluchter, afsluiter en veiligheidskleppen.

Verwarmen van water prive-huizen

Als u zich afvraagt ​​hoeveel verwarming particuliere huizen, dan kun je deze zelf berekenen. Eerst moeten we de aard van de energiebron vast te stellen. We beschouwen het geval met gasketel. Dus moeten we een boiler, leidingen, radiatoren kopen voor elke kamer, expansievat, kleppen, fittingen, alle benodigde bijbehorende materialen. Maar vóór de aankoop van dit alles moet de regeling van de verwarming van particuliere woningen, en dat is precies de opgegeven locatie van de ketel en radiatoren, lengte pijp, en nog veel meer zal maken. Project werk, vergunningen, goedkeuringen, plus en de installatie "zal een hoop geld te vliegen". Als gevolg hiervan, door te brengen in een prive-woning verwarming kost ongeveer 9.000 - 11.000 USD

De kosten van apparatuur voor de verwarming zal grotendeels afhangen van de materialen. Bijvoorbeeld, er zijn radiatoren gietijzer, staal, aluminium, roestvrij staal. Goedkoopste gietijzer, ze zijn ook de meest moeilijk, en van korte duur. Roestvrij duurste, weinig kan veroorloven om ze te installeren rond het huis. Leidingen voor de aanleg van verwarming pijpleiding, ook zijn gemaakt van verschillende materialen: staal (Roestvrij staal, gegalvaniseerd staal), koperen, polymeer (Metaal en kunststof, polypropyleen, polyethyleen). Beschouwd als de meest betrouwbare koperen buizen, omdat ze bestand tegen hoge temperatuurschommelingen, en de verbinding is gesoldeerd met zilversoldeer. Kunststof buizen, hoewel eenvoudig te installeren en zijn niet bang voor corrosie, maar hebben een belangrijk nadeel - zijn bang voor veranderingen in temperatuur en verliezen hun kracht als ze buigen. Stalen buizen zijn onlangs zelden gebruikt, hoewel roestvrij staal en verzinkt zijn niet bang voor corrosie, duurzaam en stevig vast zit.

De kosten van materialen en arbeid voor de installatie van verwarming in een woonhuis effect en het type water verwarmingssysteem, waarbij een buis, dubbele buis en collector zijn. Dit is wat we hieronder beschrijven.

Water verwarming systeem heeft een aantal nadelen: een ingewikkelde en tijdrovende installatie, regelmatig onderhoud en inspectie van de ketel systeem, maar het is zeer populair onder de landelijke bewoners in vergelijking met andere systemen.

Stoomverwarming particuliere huizen

stoomverwarming wordt uitgevoerd volgens het principe: de ketel verwarmt het water onder druk aan het kokende toestand verkregen stoom gaat door leiding radiators, waar het zijn warmte afgeeft, condenseert water en teruggevoerd naar de ketel. De lucht wordt geperst uit het systeem met hete stoom. Volgens het principe van het condensaat naar de ketel zijn twee typen systemen: open (openen) en gesloten (gesloten). In open systemen is een tank, die condenswater en wordt de op ketel. In gesloten condensaatsysteem automatisch terug naar de brede buis ketel.

Belangrijk! Stoomverwarming wordt niet gebruikt in particuliere woningen. "Stoom" verkeerd genoemd "water" verwarming. In feite is de boiler voor verwarming met stoom is een enorme machine, de grootte van een kamer, is het zeer moeilijk te bedienen, maar ook gevaarlijk. Een dergelijke verwarming wordt alleen gebruikt in bedrijven, waar de productie van de behoeften paren. Zelfs in dit geval zijn warmte afgevende elementen zorgvuldig geïsoleerd uit menselijk, aangezien de stoomtemperatuur 115 ° C

Air verwarming particuliere huizen

Air verwarmingssysteem kan worden uitgerust in het huis alleen tijdens de bouwfase in het afgewerkte appartementencomplex is onmogelijk.

het systeem werkingsprincipe is als volgt: warmtebron verwarmt de lucht, die vervolgens stijgt door de luchtkanalen in de kamer en onder het plafond zodat de koude lucht gevangen bij een raam of deur te verplaatsen. Koude lucht wordt gedwongen in de leidingen die leidt tot de warmtebron. Dit gebeurt circulatie, die een zwaartekracht of gedwongen kan zijn.

Natuurlijke circulatie wordt veroorzaakt door een temperatuurverschil, wanneer de hoeveelheid warme lucht voldoende groot is verplaatst richting koudeluchtbuizen. Het nadeel van deze werkwijze ligt in het feit dat de open ramen of deuren verkeer wordt verstoord.

Voor de geforceerde circulatie wordt gebruikt om de ventilator luchtdruk te verbeteren.

De figuur toont het verwarmen van een eigen huis met behulp van lucht.

Air verwarming particuliere huizen

De warmtebron kan aardgas, kerosine of diesel te verbranden. Dus het aardgas kan zowel on-line, en de ballon. De verbrandingsproducten verlaten de schoorsteen.

Op te frissen de lucht in het systeem wordt vermengd met verse lucht die buiten het terrein kan worden gedaan.

De leidingen kunnen zijn vervaardigd uit metaal, kunststof of textiel, en ook een cirkelvormige of rechthoekige vorm. Volgens de structuur van de kanalen stijf en flexibel. Grenzend aan de buitenwanden of onverwarmde ruimtes kanalen moet altijd geïsoleerd. Om goed berekenen hoe moet luchtverwarming worden geplaatst thuis, wat moet de omvang van het kanaal te zijn, wat is de topologie van het netwerk, een specialist raadplegen. De bouw van een dergelijk systeem voor de twee verdiepingen tellende huis kan kosten 11.000 USD

Elektrische verwarming particuliere huizen

Het verwarmen van huizen met elektriciteit kan worden bereikt op verschillende manieren: met behulp van panel kachels, systems "warme vloer", langgolvige infrarood verwarmers (Plafond).

Elektrische verwarming boiler

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Het verwarmen van huizen met elektriciteit kan niet economisch worden genoemd. Soms zelfs voorzien van warm-water verwarmingssysteem en sluit deze aan op de ketel draait op elektriciteit. Deze methode heeft een groot nadeel: de grote energiekosten en warmteverlies. Daarom is de elektrische boiler adviseren geïnstalleerd als reserve, naast gas (mits de gasleiding).

Maar als er geen andere beschikbare bron van energie, moeten we gebruik maken van wat we hebben. Dan, zuiniger en opportuun om niet de ketel en onmiddellijk kachels te gebruiken.

Verwarming particuliere woningen met de hulp van het paneel kachels

Om het aantal benodigde apparaten te berekenen, moet u de hoeveelheid ruimte en de mate van thermische isolatie te leren kennen. Bijvoorbeeld, voor een 100 m2 huisbrandolie, met een maximum hoogte van 3 m, de volume van 300 m3 wordt verkregen, als de ruimte slaboizolirovannoe zijn eis verwarming 40 W / m3. Total, vermenigvuldig de hoeveelheid ruimte op de noodzaak om de 12.000 watt te verkrijgen. Dit vereiste kan worden voldaan door instelling 4 convector 2,5 kW convector 1 en - 2 kW. De kosten van de apparatuur is ongeveer 1300 - 1500 USD Dit is aanzienlijk minder dan de verbetering die water verwarmen met gas boiler, maar het is veel minder rendabel energiebron bij betaling.

systeem

Het nadeel van het gebruik van kachels panel is de ongelijkmatige verwarming van de ruimte: de vloer in de buurt van de koude en warme lucht hoopt zich op in de buurt van het plafond. Om uniform te verwarmen de kamer, kunt u naar keuze instellen van de "warme vloer" systeem.

Het besturen van een prive-woning verwarmingssysteem met koelvloeistof

Water verwarmingssysteem kan worden enkele-keten of twee circuits. Single-alleen gebruikt voor het verwarmen van een dual verwarming en warm water voor huishoudelijk gebruik. In de praktijk is in particuliere woningen vaak set twee single-circuit systeem: een - in het bijzonder voor het verwarmen van water, de tweede - voor de verwarming. Het is handig door het feit dat de tweede ketel niet werkt in de niet-stookseizoen.

Volgens het principe van de beweging van water in het systeem onderscheiden éénpijpsinstallaties, tweepijps en verdeelsysteem.

Waterverwarming leidingstelsel

One-pipe verwarmingssysteem

Het leidingsysteem water passeert achtereenvolgens van de ene naar de andere radiator. In elke volgende koelvloeistof temperatuur steeds lager. In de laatste kan niet voldoende zijn om de kamer te verwarmen. Dit systeem is bijna onmogelijk om aan te passen, om zo de toegang tot een enkele radiator te blokkeren, blokkeren de toegang van water tot alle anderen. Ook als een radiator niet in orde is, moet je het systeem volledig uit te schakelen, uit te spelen van het water, en verander het dan pas naar een nieuwe of gerepareerd.

Waterverwarming leidingstelsel

Tweepijps verwarmingssysteem

Leidingsysteem kan hogere kwaliteit hitte huis, omdat elke straler geschikte twee buizen: een - met heet water, via een andere - bladeren ostyvshaya water. In dit warmwaterleiding is verbonden met alle radiatoren tegelijkertijd. Als de voorkant van elke radiatorkranen ingesteld, kunt u een van de radiator systeem uit te schakelen. In de laatste radiator die de buis met het warme water past, zal de temperatuur lager dan in de eerste, maar het verlies is verwaarloosbaar in vergelijking met de één leidingsysteem.

Manifold water verwarmingssysteem

Collector verwarmingssysteem

Manifold systeem aan dat gaat van de verzamelbuis aan elke radiator afzonderlijk: een - met heet water, volgens een ander water afgekoeld wordt geretourneerd. Dit systeem stelt u in staat om de temperatuur in elke ruimte gemakkelijk aan te passen en ook te vervangen of een deel van het systeem te herstellen, zonder het uitschakelen van de verwarming. Manifold System - de meest geavanceerde. Het enige nadeel: de plaatsing van een extra collector kast en een grote stromingsbuis.

Installatie van een privéwoning verwarmingssysteem

Allereerst moet u beslissen wat voor soort verwarmingssysteem kan het beste gebeuren in een bijzonder huis. De meest optimale oplossing zou zijn om het systeem te installeren, de energiedrager waarvoor toegankelijker en kosteneffectief, zuinige verwarming prive-woning voor velen is erg belangrijk. Bijvoorbeeld, als het huis toegevoerde gas, is het mogelijk om een ​​verwarmingssysteem te installeren met twee ketels: a - het gas (hoofd), de tweede - licht (reserve) of vaste brandstof, zodat in geval van overmacht volledig niet-vluchtig.

In de volgende stap moet zijn om contact opnemen met het projectbureau, dat de juiste berekeningen, het ontwerp documentatie en tekeningen van een privéwoning verwarming zal maken. Alleen kan dan de benodigde apparatuur en materialen te verwerven.

Boiler room in een privé huis

Het eerste wat geïnstalleerd verwarmingsketel. Voor alle verwarmingsketels, waarbij de verbrandingsproducten zijn, met uitzondering van elektrische, moet een boiler voorzien. Dit is een aparte ruimte of een kamer in de kelder, die een goede ventilatie gemaakt. De ketel is geïnstalleerd op een afstand van de wanden, om de toegankelijkheid. De vloer en wanden rond de ketel is bekleed met vuurvast materiaal. Van de ketel naar de straat uitgang schoorsteen.

Verdelerkast - Installatie

Verdere installatie van verwarming in een woonhuis is een circulatiepomp installatie (indien vereist), de verdeelleiding (indien aanwezig systeem), meet- en regelapparatuur buurt van de ketel.

Het leggen van leidingen voor verwarming in een woonhuis

Alleen dan loden leidingen van de ketel naar de radiatoren lijn installatie plaatsen. De buis door muren houden, moeten gaten erin maken dat na de rek van de pijp, is het noodzakelijk om cementmortel dekken. Verbinding pijp uit een materiaal op basis van hun productie.

Het aansluiten van radiatoren

Tenminste gemonteerde radiator. Zij worden op de steunen geplaatst verplicht onder de vensteropening. Als het koellichaam grootte is niet voldoende om de opening af te sluiten, installeert twee radiator of bouwen sectie, indien mogelijk. De afstand van de vloer dient 10 - 12 cm vanaf de wand 2 - 5 cm en van de dorpel aan de radiator -. 10 cm bij de inlaat en uitlaat van de radiator te stellen aanslag en bedieningsaccessoires en temperatuursensoren kunnen de temperatuur regelen en de beweging van water blokkeren.

Nadat alle elementen die krimpen systeem. De eerste lancering van de ketel is alleen mogelijk in de aanwezigheid van een gas organisatie.

Tot slot dient te worden opgemerkt dat het verwarmingssysteem is beter om te kiezen op basis van twee factoren: de beschikbaarheid en de lage kosten energiebron en de autonomie van het systeem in geval van overmacht. Het installeren van de verwarming in een prive-woning - het is zo belangrijk en complex dat het niet wordt aanbevolen om uit te voeren op hun eigen. Ten minste de belangrijkste - moeten de berekeningen, schema's en projecten voldoen aan de professionals. En om te besparen, kunt u proberen om de installatie van onderdelen van het systeem uit te voeren op hun eigen, maar onder de strikte begeleiding van een meester.


Like this post? Please share to your friends: