Kellari käsillään: askel askeleelta opas

Kellari - pakollinen laajennus mökin tai omakotitalon lähellä. Tässä huoneessa vuoden ympäri pidetään optimaalinen lämpötila säilyttämisen vihannekset, hedelmät, säilötyt ja aihioita. Rakenna kellari on mahdollista itsenäisesti. Voit tehdä tämän, sinun on kunnon arviointiin maaperän, määrittää paras rakennetyyppi, materiaalien ja valitse kiinni valitun teknologian.

 1. järjestelyn kellarin Vaatimukset
 2. Valitaan optimaalinen suunnittelu ja materiaali
 3. Miten saada kellariin käsillään: upotettu suunnittelu
  • Arviointi maastoja tieolosuhteiden
  • Materiaalit ja työkalut
  • valmistelu kaivannon
  • Alustan järjestely
  • Rakentaminen ja vedeneristys seinät
  • päällekkäisiä rakentaminen
  • Ilmanvaihtojärjestelmät ja sähkön
  • Sisätilojen kellariin
 4. Maakellari käsillään: askel askeleelta opas

järjestelyn kellarin Vaatimukset

Optimaalinen paikka säilyttämisestä korjuuainespaalin kasvanut ja tahtoa kellariin. Tässä huoneessa, joka pidetään luonnon olosuhteet ja lämpötiloissa noin 4 ° C: ssa Suotuisa mikroilmasto tarvitaan tallentaa esityksen, ja maku ominaisuudet hedelmiä ja vihanneksia.

Jotkut sekoittavat kellarin ja kellarin. Tämä on kuitenkin täysin erilainen rakenne. Kellari sijaitsee rakennuksen kellariin. Kellari ratkaistaan ​​erikseen - lukuun tontille. Suunnittelu on huomaamaton, tai päinvastoin, tulee silmiinpistävä osa maiseman suunnittelu.

Käytännön käyttö vihannesten varastointi on mahdollista tietyin edellytyksin:

 • läsnä ollessa alhaisessa lämpötilassa - kellariin rakennettu maan alla, tai asettuminen kellarissa, joka on kosketuksessa ulomman huoneen seinään;
 • himmennys - kellarissa suunnittelun ulkopuolelle ikkunan;
 • jatkuva täyttö puhdas ja raikas ilma, ja koska luonnollinen ilmanvaihto;
 • kosteus - noin 80-90%.

Valitaan optimaalinen suunnittelu ja materiaali

Riippumatta syvyys seuraavanlaisia ​​kellareissa.

Maa rakenne nousee pinnan yläpuolella, syvyys rakenne - ei enempää kuin yksi metri. Itse asiassa se on pieni bin vihanneksia. Varastointi irtoa voidaan pystyttää missä tahansa, jopa pienissä painaumia.

Rakentaminen "kasvimaa" varasto - ratkaisu vetinen alueilla ja alavilla alueilla. Piirre on maakellari - ole päällekkäisyyksiä. Tyypillisesti ratkaistaan ​​harjakatolla levyt. Tämän vuoksi aikaa ja lopullinen hinta rakentamisen vihannesten varastoinnin vähenevät. Lisäetuna - helppous rakentamisen kellarin käsillään.

Suurempi maakellari - näyttää pieneltä talonrakennus. laatta kaadetaan päälle maan, joka kattaa lattia paksu kerros. Suojaamaton vasen pää puolella ovea. Täytteen päälle istutettu nurmikko ruoho, joka koristaa alueesta, ja takaisin maaperään obsypaniya.

Poluzaglublenny kellari - Kysytyimpien rakennetyyppi. Suunnittelu näyttää maa rakenne, mutta osa huoneen (noin 1,5 m) sijaitsee maan alla. Oven siiloissa alapuolella maan pinnan, joten se on tarpeen säätää tyhjene sulatejärjestelmä / sadeveden. Ovi suunnittelu on perusteellisesti eristetty.

Upotettu kellarin hyvin kompakti alueilla. Kuitenkin, sen rakenne on mahdollinen vain vähän tai pohjavesien palautuminen perusteellinen vedenpitäväksi ja kuivatus. Panos voidaan peittää eristävällä irrotettava kansi tai tehdä erityinen pogrebitsey - pieni talo luukku katossa. Pogrebitsa voidaan käyttää varasto taloon ja kasvimaa, puutarha työkalut, erilaiset esineet tai vihanneksia.

kellarin seinät pystytetään eri materiaaleista: kivi, tiili, betoni, asbesti-sementti levyt. Rakenne ei ole toivottavaa rakentaa metallista, koska se on vaikea saavuttaa sopivan lämpötilan.

Käytettäessä maahan perusmateriaalina seinät on vaippa sisällä bin puutavaraa. Säleet puu olisi hyvin kuivattu, hiottu, käsittele antiseptinen ja uudelleen kuivattiin.

Making kellarin omin käsin: video-on-aineiden valinta

Miten saada kellariin käsillään: upotettu suunnittelu

Arviointi maastoja tieolosuhteiden

Paras sijainti kellaria - mäki podgorok tai mäkeä. Pohjaveden tällaisissa tapauksissa ovat kaukana maapallon pinnan. Kun ne saatetaan mäen vähentää sisäänpääsyn sadeveden. Lisäksi saat säästää vedeneristys materiaaleja.

Monet ihmiset haluavat rakentaa kellariin vieressä kerrostalo päästä nopeasti ja ottaa oikeat tuotteet kylmänä vuodenaikana, sade, jne

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen tietää maaperätyypin ja mahdollisuus rakentaa pinta / poluzaglublennogo kasvis myymälä. Voit tehdä tämän, pieni testi:

 1. Paikan päällä rakentaminen jäteastioita laittaa pala luonnonvillaa, ja päälle - raaka kananmuna.
 2. Peitä "rakentaminen" pankkien ja jätä yön yli.
 3. Arvioidaan tulos kokeilu:
  • jos villa on kaste, pohjavesi sijaitsee lähellä;
  • Jos muna ja takki kuiva - esiintyminen syvän veden ja voit turvallisesti töihin.

Ennen kuin rakentaa kellari käsiään, on suositeltavaa arvioida maalaji:

 1. Turve - paras tyyppi penkereen. Tämä maaperän minimoi pilaantumista, joka on erityisen tärkeää varastointiin juuresten.
 2. Quicksand - puchnisty maaperä, joka ei sovellu rakentamiseen "sisäinen" kellarissa. Tämä maaperä sisältää liejunsekaista, hiekka ja multa. Pystyä rakentamaan vihannesten varastointi, sinun täytyy vaihtaa maaperän ja lisää hiekkaa.
 3. Hiekkainen maaperä on hyvin järjestää pohja. Tämä luonnollinen aine lisätään usein vähentää puchnistosti ja kosteuspitoisuuden alentamiseksi.

Materiaalit ja työkalut

Kaikkea kellarit maassa omin käsin tarvitaan:

 • sepeli ja sora;
 • hiekka telineeseen;
 • savi liuos;
 • kattohuopa rullina;
 • tiili;
 • sementti;
 • aluksella järjestämiseksi päällekkäisten kehystä;
 • betoniluokka 100;
 • sulan bitumi;
 • ritilä vahvistaminen.

Välineistä pitäisi olla valmis:

 • mikseri;
 • käytetyt rammer;
 • lapio;
 • ruuvit, ruuvimeisseli, kynnet, vasarat;
 • hitsaamalla;
 • myllyt;
 • pohjamaali;
 • harjalla;
 • vannesahan.

valmistelu kaivannon

Rakentaminen upotettu varastointi alkaa kaivaa kuopan. Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Juoni on selvä kiviä, tikkuja ja kasvillisuutta.
 2. Levitä asettelu ja kaivaa reikä. Perinteinen kellarissa mitat: pituus / leveys - 2,5 m, syvyys - 2,3 m kaivamaan kaivanto on parempi käyttää palveluja kaivinkoneen ..
 3. Seinät kuoppa yhdenmukaistaa lapio kaavinta ylijäämä maata ja antaa sille sileä pinta.
 4. Syvyys kaivauksia riippuu varus kellariin. Arvoa määritettäessä on otettava huomioon, että tila on osittain miehittää kulkuaukon tai sisäänkäynti, hyllyt tikkaat. Ottaen huomioon tämän, se on tarpeen vetää pois kuopasta tietyllä marginaalilla.
 5. Tiivistetty kaivon pohja, kaadetaan kuoppaan hiekkaa ja soraa. Paksuus tyyny hiekka - 20 cm, sora - 10 cm.

Alustan järjestely

Lattiatasoitteen toimimaan paremmin savella laastilla. Sen valmistamiseksi on tarpeen yhdistää savi ja kvartsihiekkaa suhteessa 90% / 10%. Laimennetaan vedellä, tuoden paksu kerma. Liuos valmistettu sora alkua paksuus 3-4 cm.

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

Parantaa lujuusominaisuudet pohja, ja antaa paremman eristyksen tunkeutumista vastaan ​​pohjaveden bin suositellaan edelleen vahvistaa betoni. menettely:

 1. Valmistele paino telineen hiekkaa ja betonin suhteessa 5: 1, vastaavasti.
 2. Savi pohja kuivauksen jälkeen kaada konkreettista ratkaisua 5 cm: n paksuinen.
 3. Sileä pinta ja jättää kaataa.

Rakentaminen ja vedeneristys seinät

Teknologian rakentaminen tiiliseinien on seuraava:

 1. Luovat pohjan muuraus tiili leveys 1, korkeus - noin 15 cm.
 2. Anna kuivua perusta.
 3. Laskeminen suoritetaan seinän kulma, joka tarjoaa oviaukko.
 4. Tiilet sijoitetaan ruutukuvio.
 5. Annetun tiilien on tarpeen hyödyntää kahvaan lastaa - se auttaa pääsemään eroon ylimääräisen liuoksen ja tartunnan parantamiseksi materiaaleja.
 6. Pystyttämisen jälkeen kunkin sarjan on tarpeen tarkistaa tasaisuus rakennuksen tasolla.
 7. Työliuos valmistetaan sementin ja hiekan suhteessa 4: 1, vastaavasti.
 8. Rinnalla suoritetuilla kytkin täyttää aukkoja ja välejä seinään ja savi savi liuos. Tämä teknologia tarjoaa lisää vedeneristys vihannes myymälä.
 9. Pystyttämisen jälkeen seinärakenteen virkavapaalla 1 viikko ennen jähmettymistä ratkaisua.

tiili seinät on tarve suorittaa vedenpitäväksi. Tätä tarkoitusta varten, jota käytetään tavallisesti gidrostekloizol, telalla tai bitumin kittitiivisteiden. Sekvenssin suorittamisen eristys teoksia:

 1. Käsitellä kaikki pinnat vettä hylkivä koostumus.
 2. Seinälle liittää katelevyn - vahvistamisesta materiaali suoritetaan lämmitetyn bitumi mastiksi. Varmistaa laadukkaan eristys tarvitsevat 2-3 kerrosta.
 3. Seinät ovat kipsi sementin kanssa.

päällekkäisiä rakentaminen

Lattioiden - vastuullista toimintaa. Viite konstruktioita on kestettävä raskaita kuormia. Usein päällekkäisiä, on valmistettu yhtenäisestä kappaleesta valmistettu betonista ja lujittavan häkki. On tärkeää, että kellarin katto-ala on suurempi kuin koko huoneen, koska seinät toimii laakerinkannattimin.

Algoritmi suorituskyky:

 1. Varmistuksen, joka myöhemmin rakentaa puinen muotti.
 2. Laudoitus ennen kaatamista on huolellisesti tiivistetty, ratkaisu ei virtaa ulos raosta.
 3. Valmistuksen jälkeen muotti tehdä runkoon betonilaatta vahvistaminen. järjestely piki raudoitustankoa - noin 25 cm, rungon korkeus - jopa 30 cm.
 4. Kun suuri alue kellarissa kannattaa kaksinkertainen levy vahvistaminen.
 5. raudoitusverkkoon olisi ulotuttava seinien kellariin on 5-10 cm: n puolelta.
 6. Tuloksena runko tasaisesti täyttää betonilaastilla.

Kaatamisen jälkeen laattojen joutua odottamaan 3-4 viikkoa. Päällekkäisiä täysin kovettua ja ottaa lopullista muotoa.

Ilmanvaihtojärjestelmät ja sähkön

Hyvä ilmankierto - tärkeä edellytys turvallisuuden tuotteita, jotka ovat kellarissa. Puutteellisesta ilmanvaihdosta johtaa mätää vihanneksia, ja liian nopea kierto ilmavirran - kuivui juuria.

Tekninen huone on parempi antaa luonnollisen ilmanvaihdon - se on halvempaa, ja sen asianmukaisesta järjestämisestä saadaan riittävästi ilmaa. Toteuttaa tarpeeseen tarjota tarjonnan ja poistoilmakanavaan. Pakokaasun elementti sijaitsee yläosassa katon läheisyydessä, joka on syöttöaukon - vastakkaiselle seinälle etäisyydellä kaksi jalkaa lattiasta.

Menettely luo luonnollisen ilmanvaihdon kellarissa kädet:

 1. Valitse kanava per 1 m². m neliö astiat - 26 sq. cm putki.
 2. Kiinnitysputken suoritetaan yhdessä nurkassa, ja alapää on sijoitettu lähelle kattoa. Tiehyen koko huone, katto, näkymät katon järjestelmä kahdella jalalla.
 3. Putkilinjan aio tiivistymistä, on välttämätöntä pitää eristeen savupiippu voileivän. Yksi putki on asennettu toisen ja niiden välinen tila on täytetty vuorivillalla.
 4. Avoimen pään ilmaputken sijaitsee etäisyydellä 50 cm alakerrassa tasolla. Poistokanavaan tunkeutuu päällekkäisiä, jolloin 80 cm pohjan yläpuolelle.
 5. Putken ulkopuolella reikä kansi verkkoon.
 6. Putkeen on toivottavaa laittaa venttiili ilmavirtauksen sää-.

kellarissa sähköistys suoritetaan käyttämällä kuparikaapelia, kahden tai kolmen eristys.

Sisustuksessa kellariin

Päätyttyä asennustyö voi alkaa maisemointi kellariin. Useita vaihtoehdot:

 • tehdä seinään hyllyt tilava hyllyt;
 • Katokset, metalli hyllyt;
 • laittaa tehdasvalmisteiset telineet.

Tärkeää! Kaikki mallit puun tulisi kattaa anti hyönteisten ja suojaava kyllästys kosteutta vastaan.

Maakellari käsillään: askel askeleelta opas

Mökillä voidaan varustaa yksinkertaisella kellarissa käsiään korkealla tasolla pohjaveden. Laareissa kyky säilyttää lämpötila 2-3 ° C: ssa Tarkastellaan esimerkkinä rakentamisen varasto tyyppisen vihannes varastointiin jonka mitat:

 • korkeus suunnittelu keskus - 2 m;
 • leveys - 3,3 m, pituus - 3 m;
 • kanavan leveys - 0,6 metriä.

Sekvenssi teosten:

 1. Tukit koskettavat maata, takki kuuma bituminen mastiksi.
 2. Laatta on valmistettu levyt, ja rima elementtejä - ja sauvasyvennyksen Aaltorumpukala, jäljessä, glinosolomy, mänty romun kanssa sahan.
 3. Katokset olisi perustuttava kentällä. Tällainen setup antaa kylmää aikaan vuodesta lisäeristys muodossa kinosten. Tuloksena on rakenne kuin teltta.
 4. Yhtäältä ommellaan varastointi irtoa kaksi riviä lankkuja, joiden väliin eriste asetetaan. Toisessa ääripäässä eristetyn oven sijaitsee.
 5. Käytössä ulompi osa Lobazov ympärillä kehä kaivaa salaojitus kaivannon estää luonnonvesiin.
 6. Lähelle harjaa tehdä huppu - puinen laatikko säätölevy.

Rakentamisen kellarin omin käsin: video


Like this post? Please share to your friends: