Processing Garden tegen ongedierte: kenmerkt de lente behandeling

Spring warmte wekt al het leven uit hun winterslaap, met inbegrip van de insecten verborgen in de winter onder de gevallen bladeren in de bodem of onder de schors van bomen. Op dit moment, is het tijd voor tuinders hard werken. Voordat de plant eindelijk wakker worden, moet u naar de tuin van plantenresten schoon, verwijder het deksel in een tijdig aan de benodigde vaccinaties, gezondheid en formatieve snoeien en enten te maken. Maar het allerbelangrijkste is om de gezondheid en de schoonheid van tuinbouwgewassen te behouden en verwachten een rijke oogst van bessen en fruit, is het noodzakelijk om de bomen, struiken en aardbei planten te beschermen door schadelijke insecten. Het artikel richt zich op de verwerking van de lentetuin.

inhoud:

 1. Chemische behandeling Spring Garden
 2. Garden behandeling tegen ongedierte in het voorjaar van biologische agentia
  • Recepten afkooksels en kruidenthee voor de behandeling van de tuin in het voorjaar
 3. Features voorjaar behandeling van fruit en kleinfruit
  • Pest van de fruitbomen in het voorjaar
  • Verwerking van struiken
  • framboos Processing
  • Processing aardbei bedden
  • bescherming Lente van siergewassen
  • Spring desinfectie van kassen

Chemische behandeling Spring Garden

Helaas, we hebben erkend dat de effectiviteit van het gebruik van chemische verwerking voor de tuin veel hoger dan bij het gebruik van folk remedies of moeizaam verzamelen rupsen en kevers handmatig.

 • Het goede effect voor de vernietiging van schadelijke insecten geeft een twee-single spring spuiten tuinbouw aanplant. De eerste tuin behandeling wordt uitgevoerd voor de bloei worden uitgevoerd. Om dit te doen, kunt u malathion of Keltan gebruiken. Na 10 dagen, zodra bomen en struiken ottsvetut, verwerking wordt herhaald. Het is ook mogelijk tuin en andere giftige stoffen, bijvoorbeeld "Marshal", "Nero", "Decis" verwerken.

 • In laesies bomen en struiken schimmelziekten, alsmede voor het voorkomen van dergelijke ziekten aanbevolen voorjaar behandelen koperbevattende oplossingsformulering tuin - Bordeaux mengsel "Homa" of "Oksihoma". De koper-bevattende geneesmiddelen, niet gebruiken vaker dan een keer per jaar, ofwel in het voorjaar of in het najaar na de verwijdering van het gewas.
 • De voordelen van het toepassen van chemische stoffen (pesticiden) Garden verwerking is hun snelle werking en de duur tijdbesparende effect. Daarnaast zijn er drie weken volledige ontleding van chemicaliën vindt plaats in een verwerkende dag. Daarom is het gevaar van het evenement voor toekomstige oogst uitgesloten.
 • Echter, in dit nummer telers moeten uiterst voorzichtig en nauwkeurig uit te oefenen om de instructies van de fabrikant uit te voeren op het gebruik van chemische middelen. Immers, met te veel enthousiasme voor de chemie in de tuin, kunt u uw gezondheid schaden en de planten zelf.
 • Om onaangename gevolgen van mogelijk contact met chemische oplossingen, met tuin spuiten te voorkomen, moet u een masker of gaas, handschoenen en een veiligheidsbril te gebruiken. Naleving van de behandeling voorwaarden, de dosering en veiligheidsmaatregelen aanbevolen door de fabrikant garandeert dat de tuinplanten na verwerking behouden hun vitaliteit en gezondheid van mens en dier zal niets te bedreigen zijn.

Garden behandeling tegen ongedierte in het voorjaar van biologische agentia

 • De toenemende populariteit onder tuinders fondsen werven voor de vernietiging van schadelijke insecten met behulp van biologische organismen: bacteriën, virussen, schimmels en bodem micro-organismen - biologics. Hoewel de effectiviteit van deze fondsen is iets lager dan dat van pesticiden. Maar deze drugs zijn meer milieuvriendelijk.
 • verwerking spring tuinbouw aanplant uitgevoerd biologische "fitoverm", "Aktofitom" of "barrière." Spuiten tweemaal uitgevoerd: de eerste keer, lang voor de bloei, de tweede keer - toen gezwollen bloemknoppen.

Flow Tabel phytoverm

 • Een lange tijd - een lange tijd, als de chemische stoffen die schadelijke organismen verdelgen, was er geen spoor van de mensen gebruikt afkooksels en kruidenthee van planten die een afschrikkend effect hebben op schadelijke insecten hebben. Het is ook een middel biologische gewasbescherming.

Recepten afkooksels en kruidenthee voor de behandeling van de tuin in het voorjaar

Tuinders die niet willen om te gaan met de chemie, de voorkeur geven aan uw tuin planten tinctuur en afkooksel bereid door populaire recepten te beschermen:

 • In een halve liter werd glazen pot geplaatst knoflook, voorgemalen op een processor of door de molen. Bedekt pot met water en aandringen op een donkere plaats. Een week later werd de inhoud van het filter in een glazen houder en goed afgesloten. Voor de behandeling van planten in een emmer water werd 50 g infusie toegevoegd.

 • Spray bessen ruggen kan worden gebruikt infusie van wortels en kruiden paardebloemen, het voordeel van de lente is altijd vol. De emmer water op ongeveer 50 graden verhit, geplaatst over 300 g fijngemaakt paardenbloemen en dringen ongeveer 3 uur. Om het effect te versterken, daar kunt u een paar takjes gouwe toe te voegen. Bucket moet iets te dekken, zodat het afkoelt een beetje langer. Spray infusie gefiltreerd.
 • om te koken tabak infusie Het zal 250 gram tabak stof, die wordt toegevoegd aan een emmer water nodig. Het mengsel dringen ongeveer 2 uur, en daarna gefiltreerd. Voor een betere hechting aan het oppervlak van de bladeren worden toegevoegd aan de infusie van 40 g van donkere zeep.
 • Afkooksels van aardappel en tomaat tops helpen bij het bestrijden bladluizen, spint, rupsen, codling plodozherkoy en ander ongedierte van bomen en struiken, spuiten wordt uitgevoerd na de bloei worden uitgevoerd. Het bereiden van de tool ongeveer 1 kg gedroogde aardappeUoof of tomaten nodig. Thrifty tuinders voor de lente oogst besproeien van de toppen in de herfst. Ze legde in een emmer water, 3,5-4 uur te dringen, en dan breng aan de kook op laag vuur gedurende een half uur koken. Vervolgens wordt het beslag gefilterd door kaasdoek.
 • Infusie van mosterdpoeder voor het spuiten na de bloei van fruit tegen rupsen, bladwespen, mot, codling plodozherki. Half kopje mosterdpoeder 2 dagen geweekt in een emmer water. Vervolgens wordt de infusie gefiltreerd. Voor sproeivloeistof moet 2 maal worden verdund met water.
 • droge alsem afkooksel wordt gebruikt voor het verdrijven luizen, motten, kruisbes mot, rupsen en andere insecten sucker. Droge alsem kan worden gekocht in een apotheek of vervaardigd in de herfst. In een halve emmer water wordt gekookt gedurende 15 minuten, 1 kg droog gras, vervolgens gekoeld en toegevoegd geïnfuseerd kippenmest (1 kg mest per dag toegediend 3-4 liter water). Het mengsel werd gefiltreerd en aangevuld tot een volume van 10 liter.

Features voorjaar behandeling van fruit en kleinfruit

Pest van de fruitbomen in het voorjaar

 • Maatregelen om peer, appel en andere fruitbomen te beschermen wordt uitgevoerd in fasen. De eerste fase maart kroon vorm boomstammen en gezuiverd uit korstmos en oude corticale knobbeltjes. Indien gevonden onder de schors rot, dan is de plek te behandelen wordt gereinigd met een scherp mes om gezond hout en beklad Vitriol en tuin toonhoogte. Evenzo ontvangt detectie insectenlarven overwinteren in de spleten onder de schors.
 • Tegelijkertijd schoon en draai de boomstammen, worden de bomen bespoten met chemicaliën, kalk boomstammen om zonnebrand te voorkomen. Als de beschermende stof, die u kunt gebruiken "Oleokupritom" betekent overwinterende insecten (bladluizen, sucker, teken, mijten, schildluizen) te doden.

 • In april, toen knoppen beginnen zwelling, boomstammen vastgebonden vangzones voor het vangen van de mot en de appelbloesem weevil, en de bomen worden besproeid, bijvoorbeeld "Benzofosfatom", dat is een contact insecticide. Duur van de actie is ongeveer een maand. Deze drug is bijna niet schadelijk voor bestuivende insecten.
 • Tijdens de bloei van elke behandeling met geneesmiddelen wordt gestopt. Dus hoe kan lijden bestuivende insecten. Op dit moment zou moeten zijn agro-technische maatregelen: schoffelen en wieden in de buurt vat kringen.
 • Wanneer bomen ottsvetut, wordt de derde spuiten tegen schadelijke insecten uitgevoerd middels biologische of chemische middelen.

Verwerking van struiken

 • Bessenstruiken en kruisbessen in de tuin beginnen te vroeg wakker fruitbomen. Daarom is het raadzaam om eerste proces is struiken. Voor het gebruik van chemicaliën, eerst sanitaire snoeien en vormgeven. Tegelijkertijd onthullen de takken geïnfecteerd Sesiidae - dwz tak met een zwart hart, evenals de droge takjes, sloeg bud mot. Patiënten gesneden takken op de begane grond en is nodig om te verbranden.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

 • Ook moet de gezwollen nieren, die zich bessenrondknopmijt verwijderen. Het goede effect voor de bestrijding van schadelijke insecten geeft een warme douche uit een gieter (tot + 70 ° C). Deze procedure moet worden onderworpen aan de struiken totdat de zwelling van de knoppen en bladeren.
 • Zodra de sneeuw smelt, bovengrond boomstammen wenselijk om dakbedekking of een zwarte film, pre-clearing het laatste jaar van gebladerte en gemalen proryhlit onder struiken te verbergen. Dit wordt gedaan om het ongedierte te sluiten en hun larven voortkomen uit de bovenste lagen van de bodem. Alle oude gebladerte branden. Aan het einde van de bloei schoon onderdak.
 • Voordat bloeiende struiken werden besproeid met chemische of biologische middelen om mijten, knop motten, bladluizen en andere insecten te doden.

 • Als de struiken worden waargenomen wratten, dat getuigt van de nederlaag van acacia Coccidae. De larven van deze plaag komen uit de gelegd door de vrouwtjes onder de opbouw eieren, ze voeden zich met plantensappen. In ernstige gevallen kunnen sterven bush. Deze bussen in het vroege voorjaar is het raadzaam om de nitrofeen behandelen.
 • Struiken beïnvloed anthracosis - schimmel ziekte waarbij er een vroegtijdige ontbladering bladeren bruinachtig, die sterk verzwakt de plant in de vroege lente wordt behandeld met koper bevattende geneesmiddelen.
 • Op het moment van optreden van de knoppen struiken behandeld "Aktelikom", "Aktar" of "fitoverm". Het evenement zal een aanzienlijke vermindering van het aantal bes galmuggen, knop mijt, sawfly en ander ongedierte.
 • Aan het einde van de bloei bessenstruiken behandeld met 0,5% ureumoplossing schimmelziekten te voorkomen. En bladluizen, mijten, spruit mug en ander ongedierte worstelen met het gebruik van biologische producten en tabak infusie.

framboos Processing

De meest voorkomende plaag framboos frambozen kever overwintert in de bodem en kruipen naar de buitenkant naar het midden van mei. Als u niet beschikt over een veer behandeling van frambozen te houden, vervolgens vermenigvuldigd keverlarven make berry Worms. Aanzienlijke vermindering van de opbrengst van framboos en frambozen kunnen spin mijten.

 • Om plagen in het voorjaar moet zorgvuldig te verwijderen alle droge bladeren onder de Raspberry struiken en proryhlit bodem. Je moet ook snijden gebroken en zwakke scheuten, verkort de top 10-15 cm.

 • Zodra de scheuten beginnen de nieren zwellen, struiken behandeld met een oplossing malathion bereid volgens de instructies. U kunt de "Aktelikom" of andere biologische product te gebruiken. framboos Ook kevers verzameld en ze handmatig vegen op een bed van de film. Struiken aangetast en spotten anthracose, Bordeaux mengsel gesproeid.
 • Wanneer knoppen verschijnen, kunt u framboos infusie van boerenwormkruid strooien. Tot 500 g lading droog planten te bereiden en goot halve emmer water. 2 dagen later het infuus wordt gekookt voor een half uur, en vervolgens gefiltreerd. Vervolgens verdund met dezelfde hoeveelheid koud water en overvloedig gespoten landing, zonder te vergeten om de bodem te behandelen.

Processing aardbei bedden

 • Ridge met aardbeien moet worden gereinigd van bladeren en onkruid van vorig jaar, toen goed proryhlit. Om te voorkomen botrytis planten moet goed geventileerd worden, zodat in het voorjaar ze moeten verdunnen door verwijderen van slechte overwinterde zwak struiken. Als u niet over deze technische maatregelen uit te voeren, is te wijten aan grauwe schimmel kan verliezen tot 30% van het gewas, vooral in de natte zomer.

 • Ervaren aardbeikwekers raden schuur water op ongeveer 65 ° C verhit door toevoeging van enkele kristallen van kaliumpermanganaat. De oplossing moet lichtroze zijn. Water moet een mok naar het centrum outlet pour. Deze behandeling vermindert het aantal spin mijten en kevers. De rot, bladvlekkenziekte, kan meeldauw gaan spuiten struiken Bordeaux mengsel.
 • In april, met de verschijning van de jonge bladeren, aardbeien behandeld "Aktofitom" of "fitoverm" naar spint doden. En wanneer ze beginnen te vormen bloemknoppen worstelen met snuitkevers, blad rollers en bladwespen het gebruik van "Antitlina" tabak afkooksel of infusie van paardebloemen.

bescherming Lente van siergewassen

 • Perennial sierheesters dat de tuin sieren, moeten ook bescherming tegen ziekten en plagen, evenals andere tuinbouwgewassen. Daarom is de lijst van de lente in de tuin werken in relatie tot sierplanten is het noodzakelijk om de verwijdering van de winter onderdak in staat is, gereinigde grond van de oude bladeren, sanitaire en vormende snoeien, behandeling met een chemische of biologische middelen.
 • Terwijl niet aangetaste planten nier schurft, spotting, zwarte rot of kanker behandeld met Bordeaux mengsel koor of ander preparaat dat koper op te lossen. Tegen overwinterende plagen Heesters kan worden besproeid met het geneesmiddel №30, Fundazol of karbofosom.
 • Om het te redden van wortelrot en andere ziekten bolbloemen, worden ze gedrenkt in een oplossing of Fundazol fitosporin.

Spring desinfectie van kassen

 • Kassen moeten ook worden gedesinfecteerd, pre-clearing ze uit de vorig jaar gewasresten: loof bedorven vruchten en onkruid. Kouseband materiaal dat in het laatste seizoen, is het beter om te verbranden als het stuk touw en touw, pathogenen overwinteren op palen en rails.
 • De volgende stap is het binnenoppervlak van kassen zeepwater met een borstel en vervolgens gespoeld met schoon water uit een slang wassen. Houten rek, balken en planken moeten worden behandeld met een oplossing van bleekwater.

 • Een paar dagen voor het transplanteren noodzaak om uit te voeren begassing kas zwavel checkers. Deze reiniging wordt uitgevoerd met gesloten deuren en spiegels uitgevoerd. Controleurs zijn aangebracht op een metalen standaard en in brand gestoken. De hoeveelheid zwavel controleurs berekend volgens de instructies van de fabrikant afhankelijk van de omvang van de kas. 4 dagen na de zwavel ontsmetting kas goed geventileerd.
 • Als gevolg daarvan, het voorjaar kas desinfectie aanzienlijk vermindert het risico van schimmelziekten en letsels gewasongedierte.

Like this post? Please share to your friends: