Hoe te planten druiven: stap voor stap handleiding

Het plannen van het planten van druiven op de site, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal kenmerken van dit proces. Immers, met het oog op de eerste oogst te verzamelen in een paar jaar, is het niet alleen noodzakelijk om een ​​ras dat is ideaal voor het terrein te kiezen, maar ook om de nodige zorgvuldigheid in acht, rekening houdend met alle mogelijkheden ervan.

inhoud:

 1. Waar is het beste om druiven te planten?
 2. De beste tijd voor het planten van druiven
 3. Hoe kan ik druiven thuis planten
  • De voorbereiding van zaailingen voor het planten
  • De landing van de druiven in zwarte grond en klei
  • Het planten in zandgrond
  • Het planten van vegetatieve zaailingen
  • Druiven planten in het voorjaar
  • Hoe kan ik druiven in het najaar planten
 4. Algemene regels voor het planten van druiven
 5. Hoe te planten druiven. voorkomende fouten

Waar is het beste om druiven te planten?

Het kiezen van de meest geschikte plaatsen voor het planten van druiven mag zich niet alleen richten op de esthetische uitstraling van de tuin, maar ook de behoeften van de plant voor de ontwikkeling van de meest comfortabele, en nog belangrijker - de productiviteit. Dus voordat je zaailingen te kopen voor de toekomst van de wijngaard moeten leren over een paar feiten.

 • Druiven - een vaste plant, dus je moet een zeer verantwoordelijke, en vooral vooraf, selecteert landingsplaats voor hem. Het is belangrijk om rekening te houden met de biologische kenmerken van de geselecteerde rassen, om de productiviteit verder te maximaliseren.
 • Een ander feit te weten over druiven - is de afwijzing van schaduwrijke plaatsen. Met het oog hierop is het noodzakelijk om het zuiden of het westen gedeelte kiezen, evenals voorkomen dat de landing naast de hoge bomen.
 • Vrijwel alle warmteminnende druivensoorten en de veranderingen in temperatuur kan niet tolereren het winterseizoen. Het is daarom noodzakelijk zo zorgvuldig mogelijk om het gebied te kiezen voor een plaats waar het wordt beschermd tegen harde wind en lage temperaturen. De meest geschikte in dit geval, want de fabriek zal het plaatsen van een deel van de muren van het hoofdgebouw of huishoudelijke gebouwen. Het ding is dat tijdens de dag dat de muur in een zekere mate, verwarmd door de zon, waardoor ze overtollige warmte wijnstok geven 's nachts. Bovendien zijn dergelijke opstelling versnelt aanzienlijk de timing van rijping bessen. Als er een vraag is, wat beter is om te planten wijngaarden, moet de keuze worden gegeven op regionale zaailingen.

 • Met betrekking tot de noodzaak van een bepaald type van de bodem, in dit opzicht, heel bescheiden druiven. Toch is er een zekere nuance - opbrengst verschillende zaailingen, geplant in de vruchtbare maar steenachtige grondsoort. Drainage bodemkwaliteit voorkomen dat dergelijke stagnatie van vocht, dat oververzadiging van grond en kalk zouten bevordert. Dit alles kan een negatief effect op de druiven hebben.

De beste tijd voor het planten van druiven

 • Herfst en lente gelijk geschikt voor het planten van jonge wijnstokken zaailingen in de grond. Sinds eind april tot half mei produceerde het planten van zaailingen van eenjarigen, houtachtige stam met al. Maar met het einde van mei en de rest van juni kan worden geplant groene vegetatieve wijnstok.

 • Als voor het najaar planten van zaailingen, is het meestal uitgevoerd tussen oktober en voor de eerste vorst. De techniek heeft vrijwel geen verschillen ten opzichte van het voorjaar, met uitzondering van de zorgvuldige bescherming van jonge druiven van plotselinge veranderingen in temperatuur. Typisch deze druif bekleed turf, zaagsel of naalden.

Hoe kan ik druiven thuis planten

De voorbereiding van zaailingen voor het planten

Natuurlijk, voor het planten van zaailingen zijn alleen geschikt gezonde druiven. Hoe kan ik controleren? Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit aan te geven.

 • Basale gedeelte van de jonge zaailingen moet noodzakelijkerwijs wit zijn. Zijn bruine tint geeft aan de ongeschiktheid van ontsnapping.
 • De jaarlijkse proces moet rijp met helder groen gesneden zijn.
 • Geschikte zaailing onderscheiden dichte toppen die niet vallen wanneer licht aangeraakt.

Deze regels zijn geschikt voor het planten van druiven meisje, hoewel hij meer pretentieloos.

Voordat u de stekjes geplant, is het noodzakelijk hun voorbereidingen uit te voeren voor de landing:

 • onderste steel wordt gesneden om het eerste 1 cm nieren en ongeveer 2 cm boven de bovenkant verlaten;

 • de volgende 24 uur, moet de zaailingen weken in een waterige oplossing met een eetlepel honing om verdere groei te bevorderen;
 • nadat het proces van het weken van de stekken zorgvuldig gedroogd en paraffine. Dit liter, die gemengd met 15 g was en hars, 300 g paraffine en water nodig. Het mengsel wordt verhit voorzichtig roeren. Stekken alleen of in meerdere stukken paraffine, omdat zij worden ondergedompeld in het bovenste gedeelte van het bereide mengsel en daarna in een bak met koud water. Tijdens de procedure wordt behandeld ten hoogste 6 cm druivenzaailingen;
 • in aanvulling op de reguliere trimmen en de verwerking, de jonge zaailingen van de druiven nodig hebt en pre-verharding proces, voor de eigenlijke planten in de grond. Anders kunnen ze aanzienlijke schade in direct zonlicht;
 • binnen een week van de vegetatieve zaailingen worden onder een afdak of in de dichte schaduw van de bomen gehouden. Dan ongeveer 10 dagen onder natuurlijk zonlicht. Wat betreft de zaailingen die werden gekweekt in omstandigheden met weinig licht en in strijd met de temperatuur regime - vanwege hun acclimatisatie periode wordt verlengd met 1,5 keer. Hun verschijning heeft een meer langgerekte scheuten en bladeren zijn lichtgroen;
 • Jonge zaailingen van druiven die niet goed uitharden hebben ondergaan en worden geplant in de volle grond in het vroege voorjaar, reageren op de voorwaarden die het vroege begin van de herfst. Het resultaat is om de groei te stoppen, en de groei van het hout krijgt vorm - op deze manier de voorbereiding van de vermeende zaailing winter. Het is niet kritisch voor de plant. Aangezien dichter naar het midden van juni, deze zaailingen te hervatten actieve groei en ontwikkeling.

De landing van de druiven in zwarte grond en klei

De procedure voor de landing van de druiven in zwarte aarde en klei.

 • Onder verhoute zaailing bereid uitsparing 80 cm diep en 80 breed.
 • Onderste bedekte laag van voedende stof, dikte - 25 cm De samenstelling 10 emmers humus gemengd met vruchtbare grond.. Na zorgvuldige aanstampen deze laag beklede meststoffen in de verhouding: 300 gram potas meststoffen zoals superfosfaat nummer 3 liter houtas. Deze laag is ook vermengd met de grond en is bekleed dikte - 10 cm 5 cm volgende bekleed met enige grond .. Na voltooiing van alle handelingen in de uitsparing 50 cm moet blijven.

 • De volgende stap is een kleine verhoging in het midden van de uitsparing vormen. In het midden is geplaatst en zaailingen wortels gelijkmatig verdeeld. Grape gegoten vruchtbare bodem (zwarte aarde of klei) tot een winst niveau. Zaailingen ontkiemde stekken van afgeknot verticaal gelegd, maar exemplaren van meer dan 25 cm komt dus enigszins hellend.
 • Na zaailing geïnstalleerd en alle eerdere lagen werden zorgvuldig geramd, bodem bewaterd 2-3 emmers water. Na gedeeltelijk drogen wordt de toplaag enigszins losgemaakt tot een diepte van ongeveer 10 cm.
 • In de toekomst, de druiven bewaterd twee keer met een interval van twee weken. Dan weer losgemaakte grond en mulch.

Tip: als je wilt wilde druiven (meisje) te planten, alles is veel gemakkelijker. Het beste van alles, overleeft hij de val. Het is voldoende om de wijnstok elke lengte snijden zonder wortels. Zet het plat op de grond en prikopat vruchtbare grond, zodat alle processen (blad) verscheen op het oppervlak. Vervolgens wordt door elk van deze blad begint te groeien zelf wijnstok. In het najaar is voldoende regen, zodat het water geven is het nodig om alleen te maken als dat nodig is.

Het planten in zandgrond

Wat is het verschil van de aanplant van wijnstokken in zandgrond, als we vergelijken dit proces, zoals klei of zwarte aarde?

 • Het ding is dat bij lage temperaturen, zanderige grond bevriest sneller en sterker, en in de zomer, respectievelijk - te warmen. Naast dit soort bodem is praktisch houdt het vocht en voedingsstoffen, in tegenstelling tot de vruchtbare grond.
 • Al deze factoren moeten worden overwogen in het proces van landing druiven. Zo mag de uitsparing onder de zaailing een meter diep doordringt. En vochtigheidsgraad te handhaven en te voorkomen dat het verlies van voedingsstoffen wordt geplaatst op de bodem van de put bijzonder dichte laag. Het wordt gevormd uit kleigrond hoogteverschil minimaal 20 cm bovenop en teruggevuld kunstmest voedingsmengsel (hoogte - 25 cm) ..
 • De meest geschikte diepte van het planten van zaailingen in zandgrond -. 60 cm Care druiven zal regelmatig water, die nodig zal zijn om te produceren met een tussenpoos van zeven dagen, 4 volle emmers water zijn.

Het planten van vegetatieve zaailingen

 • De uitsparing in de bodem bereid op dezelfde wijze als bij de zaailing planten verhoute. Het verschil zit in de diepte van de pits, het moet 25 cm op klei en chernozem bodem en ongeveer 20 cm zand. Alle lagen zorgvuldig verdicht en bewaterd 2-4 emmers water wekelijks.
 • Zodra de grond zal krimpen, moet u een gat te maken 55 cm op klei of zwarte aarde en 65 cm op de zanderige. Zaailing, de laatste warmtebehandeling, zorgvuldig gewonnen uit het zaad houder en het bijbehorende terrein wordt op de voorbereide plantdiepte. De tussenafstand is gevuld met vruchtbare grond, gedrenkt en verdicht met een emmer water.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

 • Het beëindigen van de landing in de buurt van vegetatieve kiem geïnstalleerd hout koppeling aan verdere ondersteuning van de druif zaailingen.

Belangrijk: do not pass acclimatisatie planten aanbevolen se obscure door middel van het schild. takken van bomen of multiplex platen - Voor dit voldoende is om 10 dagen tegemoet te komen aan de zuidkant van de landing zal zijn.

 • In het eerste jaar zaailingen één escape moet worden overgelaten, verwijder de overgebleven druiven en koppelen aan een pin.

Druiven planten in het voorjaar

 • Spring planten druiven zorgt ervoor dat het begin van de kou, dat hij de nodige kracht krijgt en voldoende genoeg voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat de jonge zaailing weerstand tegen lage temperaturen.
 • Gunstig voor de ontwikkeling van jonge zaailingen voorlopige grondbewerking. Indien dus de putten onder de wijnstokken te bereiden op voorhand - dalen, dan zal de veer klaar ideale basis voor het planten, rijke natuurlijke meststof.
 • Vele druivensoorten die in staat is in het tweede jaar aan een minderjarige gewas te brengen. Maar het is alleen in het geval van de lente planten. Vruchtlichamen najaar zaailingen worden meestal met één jaar vertraagd.

 • Voor een andere positieve momenten kan worden toegeschreven gunstige temperatuur van de lente. Na de val van de eerste vorst kan niet alleen de jonge scheut, maar promorozit bodem beschadigen.

Maar onder zo veel voordelen, zijn er een aantal nuances waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het voorjaar voor het planten van druiven:

 • gebrek aan vocht. Gedurende deze periode wordt extra water nodig, dat in de herfst van nature;
 • gebrek aan voedingsstoffen in de bodem. Dit geldt vooral in het vroege voorjaar, wanneer ze moeten worden verschoven ten opzichte van de aanvullende dek mos, zaagsel en humus;
 • kwaliteit zaailingen van druiven worden aangeboden te koop is in de herfst, dus het is waarschijnlijk de acquisitie in het voorjaar de bevroren monsters.

Toch wordt de lente beschouwd gunstig seizoen voor het planten van druiven zaailingen. Er is maar één vraag: of op elk gewenst moment is het mogelijk om een ​​landing in de grond uit te voeren? Nee, echt het planten periode moet worden gekozen, gezien de behoeften van zaailingen en temperatuur.

 • De optimale temperatuur boven 15 ° C Bovendien, en bodemtemperatuur zijn belangrijke indicatoren, omdat ze moeten ten minste een percentage van 10 ° C bereiken Het was tijdens deze periode is de beste groeiseizoen boompje. Door maanden van dit tijdsinterval is afhankelijk van de regio. Sinds een recente bevriezing eindigt voor het einde van maart, en in de andere nacht temperatuurverschillen optreden tot midden april.
 • Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur en het soort zaailingen: vegetatieve of stijf. De eerste optie wordt gepresenteerd te koop in kleine containers met grond. Dergelijke planten worden gekenmerkt door het hebben van een jonge scheuten met bladeren. Gunstige landing periode: van half mei tot eind juni. Maar stijf zaailing levensvatbaar is bijzonder omdat het een wortelstructuur en nieren is uitgevoerd. Daarom, zelfs in de vroege planten, bijvoorbeeld, medio april, was hij in staat om de veranderende klimatologische omstandigheden te weerstaan.

Hoe kan ik druiven in het najaar planten

De druif planten van zaailingen in de herfst, ook, hebben veel functies. De volgende factoren kunnen worden toegeschreven aan de voordelen.

 • De luchtvochtigheid in deze tijd is het positieve effect op de groei en de vorming van de jonge stekken. Extra water is alleen nodig in de eerste paar weken na het planten.
 • Autumn zaailingen hebben de neiging om eerder ontwikkeling en begin vruchtvorming.
 • Maar om de belangrijkste nadeel is het feit dat de jonge zaailingen niet alleen bewegen de kou en windvlagen, zelfs met de juiste schuilplaats.

 • Het kiezen van de periode voor het planten van druiven zaailingen in de grond, is het noodzakelijk om rekening te houden met niet alleen de voor- en nadelen van elk van hen, maar vooral geselecteerde rassen.

Druiven video planten

Algemene regels voor het planten van druiven

 • Het belangrijkste voor de ontwikkeling van de druif is goed gekozen grond. Vruchtbare grond: humus en lichte gronden - dit is precies wat nodig is zaailingen.
 • Daarnaast is het noodzakelijk om rekening te houden met de locatie van de grondwaterstand. Als ze wiebelen bereikt de grenzen van 1,5 meter diep, is het verplicht om de nodige drainage systeem uit te rusten.
 • Een ander belangrijk punt is de bevruchting minerale additieven en tijdige drenken.
 • Het planten van druiven zaailingen betreft layout waarin zij ontvangen de maximale hoeveelheid licht en niet in strijd met de wederzijdse wortelgroei.
 • Het planten druif zaailingen op een perceel van inspringen moet worden gehandhaafd 2-2,5 meter.
 • Met zaailingen in de buurt van gebouwen inspringen moet minstens 0,5 meter.
 • Afstand van de dichte en hoge bomen en struiken - 0,5-0,7 meter.

Hoe te planten druiven. voorkomende fouten

 • Planten van zaailingen met een zwakke wortelstelsel - ze ofwel niet vestigen helemaal of vertraagde ontwikkeling. Bovendien, zoals scheuten zijn waarschijnlijk om een ​​goede oogst te geven.
 • Overname van onbekende rassen van zaailingen kan resulteren in de noodzaak voor de aankoop van nieuwe en stubbing. In zaailingen, ongepaste klimaatzone, hebben de vruchten geen tijd om te rijpen in een seizoen, dus in de toekomst ook moeten worden vervangen.
 • Een veelgemaakte fout is het planten van bomen en druiven in de buurt van de noordkant van gebouwen in de omgeving. In dit geval is de plant besteedt alle krachten van de groei, zal de oogst klein zijn en het zal worden gevestigd op de bovenste scheuten.
 • Het vormen van een ondiepe kuil voor het planten, moet u weten dat dit de zaailing in voedingsstoffen te beperken en van invloed op de ontwikkeling ervan.
 • Overmatige verdieping van trage groei als gevolg van de effecten van lage temperaturen in de diepe lagen van de bodem.
 • Maar ondiepe penetratie van invloed op de consumptie van zaailing van water, en maken het onmogelijk om de wijnstokken schuilplaats voor de winter te verwerken.
 • Verdikking van druiven planten zal het aantal schimmelziekten te verhogen, naast zaailingen zal vechten voor het waterverbruik en verlichting.
 • Het planten van enige vrouwelijke rassen zonder potentiële bestuivingsvariëteiten kan leiden tot het breken van het gewas. Het aanbevolen door zes "vrouwelijke" struiken geplant één bestoven.

De landing van de jonge zaailingen van druiven - het proces is vrij arbeidsintensief. Belangrijk is niet alleen de keuze van de scheuten die de klimatologische omstandigheden en de eigenschappen van de bodem, maar ook kwalitatief goede voorbereiding voor de landing kan weerstaan. De naleving van alle nuances zorgt voor een goede prestatie ontwikkeling en vruchtvorming van de toekomst van de wijngaard.


Like this post? Please share to your friends: