Airconditioning repareren hun eigen handen

Als u een storing van de airconditioner opmerkt, of niet kan worden ingeschakeld, moet je over na te denken, misschien moet worden gerepareerd en het is mogelijk om te proberen om hun eigen handen te maken, omdat de garantieperiode lang is gegaan. Natuurlijk, niet altijd zult u in staat om de airconditioner te repareren. Toch zijn er storingen, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden verwijderd, zelfs als je ver van de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten repareren. Tegelijkertijd bespaart u geld in de begroting.

Inhoud:

 1. Het verhaal van de airconditioner
 2. automatische airconditioning diagnostiek
 3. De oorzaken van storingen
  • Laat de airconditioner niet werken
  • En condenswater in het koelsysteem
  • Een sterk ontwerp
  • verstopte filters

Het verhaal van de airconditioner

De term "air conditioning" wordt vertegenwoordigd door twee Engels woorden, "air" - "lucht" en "aandoening", die tegenwoordig wordt beschouwd als een apparaat dat de gewenste temperatuur in de kamer blijft. Deze naam is al bekend sinds zeer lange tijd. Het meest interessant is dat de eerste keer in 1815 het woord werd genoemd.

GLOSS geschiedenis, dit is het jaar van de Franse uitvinder Jeanne Shabannesu werd toegekend aan de Britse patent op de uitvinding is de methode "temperatuurregeling in huizen en andere gebouwen die air-conditioning methode te hebben." Een eerste airconditioner niet aan een bepaalde temperatuur te houden, en een zekere vochtigheid vast.

Een zeer lange tijd in de productie en ontwikkeling van nieuw leiderschap beursgenoteerde bedrijven in de VS, maar in het midden van de vorige eeuw, het primaat doorgegeven aan de Japanse experts. air conditioner service in onze tijd vraagt ​​om een ​​lange wachttijd meester die de airconditioner bestudeerde handleiding reparatie, is duur, zodat u wat onafhankelijke stappen kunnen doen voordat u contact opneemt met een reparatieservice

repareren hun eigen handen, kunt u proberen voordat u de diensten van de studio te gebruiken. Het moet duidelijk zijn dat de onafhankelijke herstel van de airconditioner - het is geen gemakkelijke taak, maar een complexe en veeleisende procedure die capaciteit, gebrek aan specifieke kennis en de juiste apparatuur beperkt. Maar met een aantal storingen kunnen omgaan op hun eigen, zonder gebruik te maken van de diensten van een dienstverlenend bedrijf.

automatische airconditioning diagnostiek

Ten eerste moet je weten of een defecte airconditioner doet. Bijna alle moderne modellen zijn uitgerust met een speciale indicator die automatisch de belangrijkste mislukking alert. Om erachter te komen welk systeem heeft gefaald, en hoeveel airconditioning reparatie, kunnen worden geïdentificeerd door kleur en knipperende storingsmelding lamp. Het hele systeem van zelfdiagnose door de knipperende lichten en kleuren moeten worden beschreven in de instructies, zodat problemen met foutdetectie niet zou moeten zijn.

LED knippert een aantal keren, volgens de foutdetectie Wanneer de airconditioner niet bedrijfsklaar. Codes conventionele standaard fouten conditioners onder bepaalde kleur zwaailichten worden hieronder weergegeven.

1 time - buiten dienst een van de thermistors binneneenheid, welke inkomende luchttemperatuur door de gasbuis circuit bestuurt. Het moet de thermistors airconditioner unit testen.

2 keer - buiten werking van de buiteneenheid thermistor is een temperatuursensor inkomende lucht of gasbuis circuit. Om de airconditioner te repareren met je eigen handen, moet u de functionaliteit van deze thermistors te testen.

3 keer - airconditioning beschikbaar voor het koelen en verwarmen van de lucht, dus is het belangrijk om de airconditioner te stellen. Het is noodzakelijk voor de goede werking van de koeling controlesystemen en luchtverwarming controleren.

4 keer - Schakel de bescherming compressor systeem tegen overbelasting. Het is noodzakelijk voor de goede werking van de compressor de beschermingsmiddelen door grote overbelasting.

5 keer - de uitwisseling van informatie fouten tussen de buitenste en indoor units. Controleer de kabel circuit staat en beide eenheden informatie uitwisselen.

6 keer - Het elektriciteitsverbruik actuators extern toestel was kort genoemd vooraf bepaalde regels. Er moet de bruikbaarheid actuatoren externe eenheid en voornaamste vermogenstransistoren controleren.

7 keer - totale spanning buitendeel was boven normaal. Je moet leren hoe u de airconditioner te repareren, controleert het koelmiddel druk in het systeem en de prestaties elementen van de buitenunit.

8 keer - De ventilator motor is in de war. Controleer de motorrendement en motorregeling circuitelementen.

9 tijden - wegventiel defect. Controleer de werking van de klep.

10 keer - Maakt thermistor die de temperatuur van het compressorhuis controleert niet. Het is noodzakelijk om de functionaliteit van PTC testen.

De oorzaken van storingen

Sommige fouten kunnen optreden bij onvoorziene uitval van de elektrische netspanning. Dit kan te wijten zijn aan de stroomstoring. Daarom, voordat u begint met de video airconditioning herstel zien, koppelt u de compressor en controleer vervolgens de spanning op het netwerk, en vervolgens na een paar minuten, zet hem aan. De oorzaken van het falen van airconditioners verschillend zijn, zal het volgende de belangrijkste van hen te beschrijven.

Laat de airconditioner niet werken

Een conditioner doorslagkarakteristieken kan geen signaal aan de besturingseenheid toegevoerd worden. Het eerste wat je moet doen is om de aansluiting op het stroomnet apparatuur te controleren. In dit geval moet je uitstappen de airconditioner op voor een tijdje van de stroombron te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

Als dit niet helpt, moet u contact opnemen met een onderhoudstechnicus. Ook kan de airconditioner niet functioneert vanwege een verbroken machine. Het is ook nodig om de batterijen in de afstandsbediening geïnstalleerd te testen, zoals bij warm weer ze zitten sneller dan gebruikelijk.

En condenswater in het koelsysteem

Een van de onaangename en vaak als er problemen zijn die zich voordoen tijdens de operatie wordt vaak druipend water en een drop-down condensaat. Veel ondernemers tot stilstand gekomen op zo'n probleem. Nog steeds, wat de oorzaak van deze storing en de kosten van airconditioning reparatie in dit geval? Voortdurend druipnat kans geeft verstopte afvoerkraan sanitair. Dit gebeurt meestal door het feit dat de techniek werkt bij temperaturen beneden het vriespunt in de koelmodus.

Je moet ook weten dat het water droop van de binnenunit, wat leidt tot onnodige gevolgen. Dit kan worden uitgedrukt in het voorkomen van ijs jam, die uit een bevroren condensaat.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

We moeten de volgende acties doen om deze tekortkomingen aan te pakken:

 • Zorg ervoor dat u preventieve maatregelen nemen voordat het ijs stekker te repareren de airco prijs is hoog tempo opgesprongen. Dit betekent dat de afvoerbuis omhoog worden verwarmd tot plus 6 graden. De beste oplossing voor efficiënte verwarming - gebruiken wanneer u een speciale kabel te installeren.
 • Als u al een ijs plug is verschenen in een dergelijke situatie is het noodzakelijk om te wachten op warmer weer. Verboden inclusie conditioner voor afkoelen na de ijsprop gevormd.

Een sterk ontwerp

Onder andere dingen, kan het voorkomen en het tegenovergestelde probleem - overmatige trek, die in staat is om airconditioning te creëren. Maar in tegenstelling tot het herstel van de airco pomp, met een diepgang van een stuk makkelijker om te vechten. In principe kunt u gebruik maken van deze functie, die heet "self-oscillatie blinds", dat wil zeggen, bijna alle modellen van airconditioners.

Het moet rolluiken te installeren op het paneel in een horizontale positie, en overmatige tocht zal een kleine aangenaam briesje dat de ruimte gelijkmatig afkoelt geworden. Deze functie is normaal gesproken altijd aanwezig in de airconditioner instellingen, en het is altijd in de handleiding geschreven.

In alle andere gevallen die zich voordoen, is het noodzakelijk om specialisten te raadplegen in het servicecentrum. Probeer niet het air conditioner te blokkeren of te verwijderen als u het nog onder de garantie.

verstopte filters

Het kan ook verstopt raken met stof beschermnet of vuil op het buitenpaneel klimaatuitrusting, die uiteraard invloed op de werking van de inrichting. Een van de symptomen van de storing - een zeer lage koelruimte. Wanneer de druipende of het gieten van water, kan het een probleem van de drainage systeem, niet alleen het gevolg van verstopping van filters zijn.

Eerst moet je de instrumenten voor te bereiden om de airconditioner te repareren, verwijder de buitenste paneel van de apparatuur en om het schoon te maken, moet u controleer dan de integriteit en de toestand van het drainagesysteem. Vuile filters - een groot probleem, vooral voor de bewoners van de dorpen en steden, waar het werk en de productie-industrie.

Een andere reden kan slechte kwaliteit tapijt, kleine deeltjes die filters kunnen verstoppen, waardoor het onmogelijk voor airconditioning regelmatig hun directe bestemming te vervullen. Mogen niet worden uitgesloten, en de inefficiëntie van de airconditioner, die gerelateerd is aan de nabijheid van elektrische apparaten: waterkokers, fornuizen, broodroosters, etc.

Hierboven hebben we een lijst van de airconditioner problemen, die de meest voorkomende in de werking ervan zijn. Als u wordt geconfronteerd met meer complexe mislukking, moeten contact opnemen met het bedrijf dat u de airconditioner verkocht als het apparaat onder de garantie valt. Als de garantie periode die lang is verstreken, Huisbezoek service team. In het volgende artikel zullen we praten over de problemen in verband met de werking van auto-air-conditioning!


Like this post? Please share to your friends: