Reparatie van gas kolommen met hun eigen handen

Een oplossing voor de toevoer van verwarmd water - geiser installatie. In dit geval wordt het voorwerp van aandacht is een geiser. Immers, gas boilers in vergelijking met elektrische zijn zuiniger te wijten aan lage tarieven voor energie, maar ook ten opzichte van de boiler - comfortabeler, omdat ze laten om warm water te gebruiken in elke hoeveelheid en op elk moment van de dag. In dit geval is de belangrijkste tijd tot falen te identificeren opgetreden en boiler te repareren met je handen.

inhoud:

  1. inrichting geiser
  2. Typische fouten geiser
    • Condensor vol schaal
    • Solderen gaskachel heatsink
    • Gas boiler niet ontsteekt
    • Kolom niet goed verwarmt het water

inrichting geiser

Gewoon gas boiler een ijzeren doos die een keukenkast lijkt. Voor hem twee pijpen samengevat - gas en water. Inwendige structuur een warmtewisselaar, een hoofd- en waakvlam. Nadat de kraan open is, ongeacht de wijze van branderontsteking, gasklep wordt geopend, waardoor de energiedrager in de waakvlambrander, die van primair licht.

Wanneer het verbrandingsgas warmte vrij die voldoende snel verwarmen water dat door de warmtewisselaar passeert - boven de branders van de spiraalvormige buis geplaatst. Het verwarmde water wordt via een waterleiding, gas verlaat de kolom aan de kraan (kraan in de badkamer, doucheruimte, tapkraan), werd geopend. Verbrandingsprodukten flue gas weer verwijderd, die uitgaat van het bovenste gedeelte van de kolom gas.

Kolom met de werkwijze volgens de waakvlamontsteking zijn elektronische, handtype en pezorozzhigom. Al verouderd is handmatige ontsteking omvat het gebruik van de wedstrijden: open de gasklep die geschikt zijn voor de kolom pijp is, houdt een brandende lucifer met de ontsteker die onmiddellijk gaat branden. Hoofdbrander lichten na de knop te draaien.

Modern gas boilers hebben een meer handige, praktische en veilige elektronische ontsteking werken "op volledig automatisch." Na het openen van de kraan waterdruk geactiveerd systeem waarin een lading vonk geven twee penlightbatterijen de gasklep opent tegelijkertijd. Sparks genoeg om de brander aan te steken, dan zal alles optreden langs het vertrouwde systeem: De lichten van de tweede brander, verwarmt het water en ga door de warmtewisselaar om de kraan. Brander na sluiten van de klep.

pezorozzhigom specifiek systeem dat is gebaseerd op het piëzo-elektrische effect als de mechanische werking wordt omgezet in elektrische ontlading, in dit geval - een vonk. Voor de eerste keer, waaronder een nieuwe kolom op het voorpaneel, drukt u op de knop, het activeren van een piëzo-elektrisch element. Uit de resulterende elektrische ontsteking ontsteker, wordt de hoofdbrander. De hoofdbrander dooft bij het sluiten van de kraan en de gloed - lichten aan, maar het is niet genoeg warmte om nog in de warmtewisselaar water te koken. De volgende keer dat u hoeft alleen maar de waterkraan te openen, zonder te drukken of branden van alles en gaan warm water.

Typische fouten geiser

Gas boiler is niet helemaal een eenvoudig apparaat dat is onderworpen aan bepaalde regels van de behandeling en zorg zal de eigenaar voor een lange tijd te dienen. Maar vroeger of later alle apparatuur kapot gaat, en de kolom gas is geen uitzondering. Met name van invloed op het proces de kwaliteit van het water en gas, die door openbare nutsbedrijven worden geleverd in onze huizen en appartementen, en nu, na een bepaalde tijd wordt het noodzakelijk om de keuken met een gasfornuis te repareren. Daarom is het het overwegen waard de typische redenen, waardoor de machine niet functioneert zoals vereist.

Condensor vol schaal

De meest voorkomende fout in de kolom gas verstopt met schaal warmtewisselaar (radiator). De buizen begroeid schuim, hard water fout. Schaal afzetting plaatsvindt wanneer het water hoger is dan 80 graden en 82 graden wanneer het proces begint intensief plaatsvinden.

Voor de preventie van de vorming van de schaal gebruik niet te veel warm water. Zwemwater temperatuur die voldoende dicht bij 42 graden, voor het verwijderen van vet bij afwassen - ongeveer 45 graden, als middel voor het verwijderen van vet uit hen en kunnen omgaan met koud water en de wasmachine in de machine - niet meer dan 60 graden.

Velen verlaten de kolom gas om te werken aan waakvlam, want het is handig, en is er geen behoefte aan te wakkeren en aan te passen kolom elke keer. Echter, gebrek aan tijd en uren, de temperatuur in de warmtewisselaar was gestegen tot 90 graden - vandaar het uitschot. Dus wees niet lui om uit te schakelen en de kolom als nodig is, en niet over de automatische kachel, als je een zwakke druk waargenomen, is het beter in dit geval om te zetten, het uitvergroten van de pomp.

Nou, als je een probleem was, is het noodzakelijk om de Chinese gas kolom te repareren door het wassen van de warmtewisselaar. Om dit te doen, moet u begrijpen dat de warmtewisselaar kolom echt is verpakt, de aandacht vestigen op de volgende symptomen: een lage druk aan de kraan van het verwarmde water wanneer de druk aan de kraan met koud water is goed; kolom met zich mee draait niet; of onmiddellijk nadat de stroom is uitgeschakeld. Natuurlijk, misschien gebroken klep bij de inlaat van de kolom gas, maar als het OK, gaat de ontmanteling van de kolom.

Om de kolom te wassen, u: Phillips en platte schroevendraaier, een aantal open steeksleutels, volledige Asbolijnen pakkingen en rubberen slang. Bovendien moet je-pre kopen in een ijzerhandel ontkalker, die wordt verkocht in een plastic fles en een droog poeder. U kunt ook gebruik maken van azijn essentie, want het is de meest toegankelijke.

Om te beginnen, verwijdert u de hardware kolom, en dan - een behuizing. Hierna is het noodzakelijk om de toevoer waterstroom en openen sluiten geven de kraankolom verwarmd water blokkeren. Verwijder vervolgens de warmtewisselaar van de toevoerbuis en zet het opzij. Nadat u de moer uit de warmtewisselaar te verwijderen, zal de warmtewisselaar beginnen met het water te verlaten. Het moet worden geleegd ongeveer een liter.

Vervolgens, op de warmtewisselaar toevoerslang, til de langere kolom invoegen en slangen in de trechter in een dunne stroom giet het in de bereide oplossing. Giet langzaam, of begint te werken, en ontkalker zal terug te duwen. De oplossing in de warmtewisselaar om te verblijven voor een paar uur. De stof kan worden opgewarmd op de brandende waakvlam sneller reactievermogen hebben plaatsgevonden, en het duurde minder tijd.

Tik vervangende bekken of plastic emmer en geleidelijk de toevoer van water uitmonden in de kolom gas. Zie wat uit de slang zal komen. Als er veel modder, en na het wassen van de kop zal een goede, dan is alles bleek, zo niet, dan zal de procedure worden herhaald. Maar als je het ontkalken gebruik is niet vereist.

Solderen gaskachel heatsink

Bij het detecteren van de kolom lek gas is natuurlijk de wens om eerste warmtewisselaar wordt een vervanging van oud naar nieuw. Maar de kosten van de radiator is 1/3 van de prijs van een nieuwe kolom, dus is het raadzaam om te proberen het toestel zelf, verzegeld soldeer repareren met een soldeerbout. Door het water dat buiswarmtewisselaar waarvan de temperatuur niet hoger dan 100 graden en de smelttemperatuur van het soldeer bereikt 200 ° C Daarom wordt gesmolten soldeer.

Meestal fistels treden op de buis die loopt langs de buitenzijde van de radiator, omdat het vaak van lage kwaliteit metaal. Op het oppervlak van de buis die verloopt binnen de warmtewisselaar typisch fistels niet weergegeven. Als u in staat om de plaats van een lek te krijgen, voordat u begint met het solderen moet het water uit de warmtewisselaar, want het zal de warmte te verwijderen waren, dus je zult niet in staat zijn om de soldeerplek te verwarmen tot de gewenste temperatuur.

Door het openen van de warmwaterkraan in een gootsteen of reinigen en verwijder de dopmoer uit de kolom buizen die koud water levert. Zoals de geiser is gelegen op een niveau boven het water kraan, giet ze af grootste deel van het water, maar niet allemaal. Verwijderen resten oefenen spoelen vacuüm of compressor. Alleen dan kunnen beginnen met de radiator boiler te repareren.

Solderen zelf geen problemen veroorzaken. Fine schuurpapierbaan de oxiden van de fistel site doekje schoonmaakdoekje gedeelte daarna bevochtigd in een oplosmiddel om vet en stof te verwijderen. Kan elk soldeertin, bijvoorbeeld, PIC-61 door solderen capaciteit van minimaal 100 W bij een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Als harsvloeimiddel wordt gebruikt. Als het niet mogelijk is om aspirine te nemen. Crumble tablet en strooi kleine kruimels plaats tin of natrium tabletten verwarmde oppervlak. Indien tijdens vertinnen soldeer niet stroomt, en een kussen verkregen, dan verwarmd plaats van solderen onvoldoende. In dit geval moet u warming-up nog een soldeerbout, ijzer of haardroger constructie.

Wanneer het soldeer gelijkmatig dun bedekt oppervlak van de inrichting, groeien zij tot een dikte van 1-2 mm en een fistel de warmtewisselaar ten manifesteren. Inspecteer de radiator slang over de gehele lengte. Als u een groene vlek te zien, dus meer kans op dit punt is er een gaatje, dat uitkijkt op het water, en het moet zijn om soldeertin. Anders, na een paar maanden krijgt men weer te maken hebben met de reparatie van de badkamer geiser, want er zal lekken.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Indien de waterlekkage gedeelte is gepositioneerd op de warmtewisselaarwand, die grenst aan de basis van de kolom, de radiator eigen herstel is uitgesloten, en het is noodzakelijk om warmte uit de kolom gas te verwijderen. Het apparaat voor het solderen te verwijderen, is het noodzakelijk om de meeste van de kolom demonteren en verbreekt de gasleiding, maar het is zeer gevaarlijk.

Gas boiler niet ontsteekt

De meest voorkomende reden dat de kolom licht niet - alleen een gebrek aan ventilatie in de put tractie. Het kan wel gebeuren dat de schoorsteen is verstopt met roet opgebouwd in zijn of object is gevallen. In deze situatie, meestal veroorzaakt beschermingssysteem dat zich in de kolom en het instrument overlapt automatisch gas. Controleer de trek in de schoorsteen. Hiervoor Houd een brandende lucifer, en als de vlammen weg zal gaan - en trek daar.

Een andere reden dat de kolom niet ontsteekt, is banaal ontlading van de batterij, maar dat geldt alleen voor toestellen met automatische ontsteking (met batterijen of generatoren). In tegenstelling tot de beweringen van fabrikanten die de levensduur van de batterij is een jaar, moet ze vaker worden vervangen.

Gas boiler kan ook worden verlicht door de slechte waterdruk. En het is gewoon een cheque -nuzhno open de koude kraan. Als er een beetje druk - het is waarschijnlijk dat de oorzaak ligt niet in de kolom, maar in een aparte ruimte of rond de pijplijn. Als je ziet dat de druk van koud water groter is dan in de hete kraan, is het noodzakelijk om het water gaskachel apparaat te repareren, omdat de reden precies ligt in het knooppunt waterkolom (of vervormd membraanfilters verstopt zijn).

De zeef kan waterinlaat samenstel verstoppen nadat het water uit de toevoer en omgekeerde. Te reinigen, eenvoudig losschroeven van de watervoorziening een dopmoer, verwijder het gaas en reinigen.

De status van het membraan te controleren om het water knooppunt twee wartelmoeren verwijderen verdere draai drie bouten waarmee het samenstel van water in het gas kegelsamenstel. Losgekoppeld van elkaar koppelstukhelft, vindt u zo'n membraan te zien. Als het tandvlees een vervormde oppervlak, in plaats van vlak, doorbuiging moet worden vervangen. Tegelijkertijd water kan worden gereinigd holte samenstel en een filtergaas uit de modder. U kunt silicone membraan, dat kan dienen voor vele jaren te zetten.

Het gebeurt vaak dat geiser afgaat onmiddellijk na het ontsteken. De oorzaak van de storing ligt in het thermokoppel, maar eerder is het een slecht contact van het thermokoppel en de elektromagnetische klep. Indien het thermokoppel intact, onderhoud van automatische aardgaskolom moeten doen, of liever de reiniging contacten en schakelkast. In een dergelijke zou een situatie de stroom van warm en koud water aan te passen. Vergeet niet dat je kan in geen geval worden verdund met koud water, warm, omdat dit een directe uitsterven van de vlam zal leiden.

Katoen en microexplosions, meegenomen schakelprocedure kunnen optreden vanwege de slechte trek in het ventilatiekanaal en de put door lozing van batterijen die verantwoordelijk zijn voor het ontsteken van de kolom als gevolg van verstopping van het mondstuk of andere kolomcomponenten tegen buitensporige instroom gas. Als de brander, het gas uit de ontsteker tijdig in brand vliegt. Maar als de waakvlam brandt of andere reden niet juist is, dan zal het gas ophopen, wat zal resulteren in een katoenen - kleine explosies gas-luchtmengsel.

In deze situatie moeten we kijken op welk moment de waakvlam. Het licht moet een blauwe kleur hebben, om stabiel te verbranden, moet de vlam van de hoofdbrander te raken. Als het lampje zie je geel-rood is niet duurzaam, kleine vlam, is het noodzakelijk om de injector en ontsteker buis die gas brengt zuiveren.

Kolom niet goed verwarmt het water

De redenen die de geiser na de slechte verwarmt het water, zal er een aantal zijn. Allereerst kan de kolom een ​​kleine capaciteit hebben. Daarom is voor de aankoop van de apparatuur is altijd zorgvuldig het paspoort van de eenheid. Ook water kan slecht worden verwarmd door de zeer eenvoudige verstopping aggregaat eigenschap die uitsteekt gemodificeerde vlam kleur en uiterlijk roet in het proces in de kolom.

Als de kolom het water niet te verwarmen, om de gastoevoer naar de brander aan te passen. In moderne gaszuil onderhavige klep waardoor de waterstroom te regelen, d.w.z. de hoeveelheid water dat door de kolom passeert per minuut. Daarom, als het water iets wordt verwarmd, is het raadzaam om de bandbreedte te verminderen, en het water zal de tijd om op te warmen hebben.

Daarnaast kan de kolom worden gevoerd te heet water. Maar in dit geval geen reparatie en onderhoud van gas kolommen nodig, want deze situatie is geen storing van de kolom. In de warme tijd van het jaar, toen in het water het water is warm genoeg, en de druk van haar kleine problemen, die op het eerste gezicht lijken te worden gekoppeld aan een storing van de kolom. Heb je gemerkt dat wanneer geïnstalleerd in een kolom aan de minimum water verwarming gastoevoer behandelt water is nog steeds erg warm.

Net bepaalde modellen van het gas kolom aan deze operatie is niet berekend. De gebruiksaanwijzing van het apparaat wordt gewoonlijk aangeduid minimale waterdruk bij de gasketel normaal functioneert. Om het probleem op te lossen is zeer eenvoudig, gewoon het verkleinen van de gastoevoer, waardoor het afsnijden van een tikje over wat gas wordt geleverd en die is ingesteld voor het invoeren van de kolom gas in de gasleiding.

Soms is de gas kolom verbindingen kan gebeuren lekken. Liet trompet noodzakelijk watertoevoer in de kolom, is altijd de overlap toevoerklep een geschenk waterkolom. Deze buis is verbonden met een water-gas regulator mondstuk. C controller water gaat warmtewisselaar rechts. De kolombuis midden wordt overgedragen aan water en warm water naar de warmtewisselaar is verbonden aan de linker door de pijp.

De rechterkant van de buis is vereist om het gas en verbonden te leveren aan de regelaar via de koperen buis. Het stelt ook een verplichte gasklep overlap. Wateraansluitingen in kolom door dopmoeren met afdichtende pakkingen uit rubber. Tijd, de rubber afdichtingen van het temperatuurverschil verliezen hun elasticiteit en rigide, en het water stroomt.

Om de oude boiler herstellen, vervangen de rubberen afdichting in de kolom gas. Om dit te doen, draai met een sleutel 24 dopmoer, verwijdert u het pad dat al is versleten, en een nieuwe te installeren. Soms is een klein pad, noot u draaide de hele weg, en het water is nog steeds lekt. Dan is het aanbevolen bovendien gezet ander pad.

En tot slot, moet je jezelf vertrouwd te maken met nog een ander probleem met de boiler: als de kolommen die u niet gaslucht. Indien niettemin is er een bepaalde geur vergeten dat in dit geval is verboden het zelfstandig reparatie boiler! Onmiddellijk uitschakelen van de gasklep, Ventileer de ruimte en bel de gas service!


Like this post? Please share to your friends: