Goede versterking hoeken strookfundering

De constructie van strokenfundering - een complex proces, de goede uitvoering waarbij een lange levensduur van het gebouw waarborgt. Er zijn een aantal technische aspecten die moeten worden gevolgd. Onder hen zijn de versterking proces. Om te leren hoe de hoeken van de stichting, die goed zijn voor het grootste deel van de lading te versterken, overwegen verder.

Inhoud:

 1. Voor- en nadelen van de strookfundering
 2. De belangrijkste soorten van de band bodem en de technologie van de fabricage
 3. Goede versterking hoeken strokenfundering: uitvoeren van berekeningen

Voor- en nadelen van de strookfundering

Een van de voordelen van de tape basisnoot in het bijzonder de duur van de werking ervan. Vanwege het feit dat de basis onder de hoofdwanden van het huis, wordt de belasting van het gebouw gelijkmatig verdeeld. Daarom technologisch goed aangelegde strook stichting is in staat om te werken meer dan honderd jaar.

Bovendien is er de mogelijkheid van een herstel of vervanging indien nodig. Strip stichting is een universele structuur voor lichte frame of een houten huis, en voor het gebouw, gemaakt van steen of baksteen.

In de aanwezigheid van gespecialiseerde apparatuur, zoals een graafmachine voor het graven van de opgraving en een betonmolen, waardoor voorbereidt betonmortel, al het werk snel getest.

Het verstrekken van hoge kwaliteit waterdicht de stichting om het huis te beschermen tegen vocht. Bovendien is de aanwezigheid van de strip stichting in het huis, kunt u onder de kelder of begane grond in te stellen. Indien gewenst, kan al het werk op de productie van de stichting onafhankelijk van elkaar worden gedaan, zonder de betrokkenheid van specialisten.

Echter, strookfundering, zijn er ook nadelen. Het is vooral wachten de snelheid van het drogen. Ook als we de timing van alle werkzaamheden te vergelijken op de constructie van de band en schroef foundation, ze verschillen aanzienlijk. Om een ​​strokenfundering zal veel tijd en lichamelijke inspanning maken.

In de meeste gevallen is de bouw van de fundering vereisen de aanwezigheid van gespecialiseerde apparatuur en een minimum van drie personen.

De belangrijkste soorten van de band bodem en de technologie van de fabricage

Afhankelijk van de productie-regeling, strip stichting is:

 • monoliet, gemaakt van beton versterkt met de voorlopige oplossing;
 • verzamelen - van afzonderlijke blokken, die zijn verbonden door middel van een cementbrij.

De eerste optie is tijdens de bouw van huizen relevant, omdat het wordt beschouwd als meer betrouwbaar te zijn en niet leiden tot niet-uniforme krimp van het gebouw. Als de bodem is voorzien van een hoge krimp, is het beter om een ​​monolithische type fundering te maken.

Om een ​​klein gebouw in de vorm van stoom kamers of sauna's, genoeg prefab strip fundament te bouwen. De methode van de bouw is het samenbrengen van afzonderlijke blokken van gewapend beton te verbinden. Er is een mogelijkheid van ongelijke krimp van de stichting, de structuur is niet monolithisch.

Er zijn verschillende fasen van de bouw van de strip stichting, bieden om ze te lezen:

1. Het ontwerpen en het uitvoeren van berekeningen.

De belangrijkste fase - de kwaliteit van de uitvoering van die direct afhankelijk is van het leven van de stichting. Dergelijke factoren moet rekening worden gehouden bij de berekening van de juiste funderingsdiepte als:

 • belasting op de fundering van het gebouw en het gewicht;
 • bodemtype en klimatologische kenmerken van de regio;
 • vuilwerendheid.

Afhankelijk van de diepte van het leggen van het fundament van het diepe funderingen en melkozaglublennym. De eerste variant is relevant in het geval wanneer de grond een hoog uitpuilende. Melkozaglublenny uitvoeringsvorm wordt toegepast op een vaste nepuchinistoy bodem. Het niveau van de uitgaven voor de bouw van diepe funderingen en melkozaglublennogo stichting is heel anders onderling. Aangezien het aantal en de diepte van de in het gietproces materiaal is sterk toegenomen in het tweede geval.

2. Voer site lay-out voor de stichting.

Daarna volgt de oplijningdeel, verwijderen van onkruid, puin en eventueel teelaarde. Daarna, de arbeid van de markeringen met behulp van assen. Afhankelijk van de opmaak, wordt de geul gegraven. Om dit te doen, gebruik maken van gespecialiseerde apparatuur en al het werk gebeurt met de hand.

3. Werken op het zand kussen.

Deze fase is ook heel belangrijk in de bouw van de stichting. Omdat zand airbag in staat is om de basis te beschermen tegen vocht. Bovendien verschaft het een ladingsoverdracht van de basis naar de grond, dat wil zeggen, het is een soort schokbreker.

De zandlaag is niet altijd noodzakelijk in de constructie van de fundering. Als de grond is gekenmerkt door een groot aantal klei-elementen, in dit geval, in het zand vocht, die uiteindelijk vallen in de fundering concentreren. In deze situatie is het beter te doen zonder een kussen of vooraf te regelen in de bodem afvoerinstallatie voor waterafvoer.

De meest populaire optie productie kussen zand - tot 15-20 cm zandlaag, dan het grind of grind wordt gelegd, en een dunne laag beton wordt gestort, indien nodig. Na tien dagen van het werk prodolzhayutsya.V dit geval is de betonnen voet kunt u het oppervlak, voorafgaand aan de latere werkzaamheden uit te lijnen.

4. Plaatsing van wapening.

Een zeer moeilijke fase, met speciale expertise van de kunstenaar vereist. De klep moet correct worden gelegd, zodat er geen overschrijding van bouwmaterialen te plegen. Merk op dat de belangrijkste rijen in de armatuur is de bovenkant en onderkant van de basis.

Versterking van de stichting hoekfoto:

Het materiaal moet corrosiebestendige coating, die beschermt tegen afbraak door vocht. Door een klein en licht genoeg om een ​​frame met elkaar verbonden door een draad te bouwen. Onder de massieve structuur, voor het bereiden van de versterkende kooi, is het beter om de lasmachine gebruikt. Verder is er de mogelijkheid van versterking met een speciale breien haak.

5. Gebruik van de bekisting.

Voor het vervaardigen van bekisting gebruikt hout, metaal, plastic, hout of andere geschikte materialen. Shoring moet strikt worden ingesteld op het niveau. Na de installatie van de belangrijkste muren, gevolgd door een proces om deze te versterken met extra planken.

6. Vul de stichting met betonmortel.

De laatste fase van de werkzaamheden aan de fundering. Concrete oplossing moet een hoge kwaliteit hebben. Indien mogelijk, is het beter om de fabriek oplossing te gebruiken of het zelf koken met de hulp van een betonmolen. In het gietproces, moet u een vibrator te gebruiken op het beton, die de kwaliteit van het beton zal verbeteren, te ontdoen van overtollige lucht.

Goede versterking hoeken strokenfundering: uitvoeren van berekeningen

Na het ontwerpen van de fundering en het huis start bouw strookfundering. Theodoliet hulp op de juiste as toewijzen door het uitvoeren van casting. In zijn afwezigheid, de pen en het koord voldoende. Het volgende is een sleuf onder de strip voet graven en stel het zand base. Merk op dat het zandbed precies moet op de ideale ondergrond. Bovendien moet de kwaliteit van de verdichting zodanig zijn dat lopen over het zand, liet sporen schoenen.

Daarna wordt de verkregen steenslag of grind pakken van een gemalen zand dus ook de laagdikte ongeveer 20 cm. Daarna wordt het fundament gevuld met beton oplossingen, de droogtijd die ten minste een week.

Met behulp van een combinatie van zand beton pads, kan een aanzienlijke vermindering van de kosten van materialen en tijd voor de hervestiging van de strip stichting.

Het grootste deel van de lading zal liggen op de longitudinale soort secties, zodat er feitelijk gebruik dikke geribbelde versterking diameter die is aangepast ten opzichte van de bodem sterkte. De klep moet een geribbeld oppervlak, dat een goede grip met de betonwapening zal verschaffen. Wapeningskooi verdiept ten minste 5 cm tussen de bekisting, de onderste en bovenste delen van de fundering.

Het aantal kleppen berekenen moet zijn diameter te bepalen. De optimale waarde van het anker diameter 1,2 cm. In dit geval zijn de twee verticale stang aangebracht in twee rijen, de afstand van metselwerk 50 cm. Bovendien moet elke hoek een andere rib.

Om de versterking van de stichting hoeken uit te voeren zal moeten hebben:

 • manuele machine, waarbij de gebogen kleppen;
 • rebar snijders;
 • slijpmachines;
 • Het bouwen van roulette;
 • binddraad;
 • breimachine;
 • plastic pads;
 • draadsnijders;
 • een hamer;
 • tang.

Na fabricage van bekisting wordt uitgevoerd wapeningsvloer foundation. Het leggen van wapening in twee richtingen. Het meest gebruikt in kleppen met een diameter van 12-14 mm. De staven zijn verbonden met elkaar door een speciale draad. Indien tussen het anker en het bovenste gedeelte van de sleuf weg is dan 70 mm, dan verder uitgevoerd stapeling raster.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Versterking is nodig om beton te versterken. Omdat het wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen en zware belasting. Op beton, niet gebarsten, het versterkt de wapeningsstaven.

Aanhoudende verbetering foundation wapening hoeken vaak geplaatst in een vierkant of rechthoek. Het minimum aantal stalen staven aangebracht in een verticale richting van twee stukken. Indien het gebouw wordt gekenmerkt door een groot aantal etages en een indrukwekkende gewicht, deze waarde stijgt.

Het interval tussen de staven niet meer dan 80 cm. Het aantal gelegd in de horizontale richting wapening en afzonderlijk berekend op basis van de belasting van het gebouw en de funderingsdiepte. De klep moet worden ondergedompeld in het betonmengsel, ten minste 70 cm. Interval tot horizontale balken is 300 mm.

Ter versteviging van elke zone dient 2-4 bar. Er is een extra versterking, waarvan de dikte stangen 0,3 tot 1 cm tot versterking voeren, moet dergelijke acties .:

 • staven in de grond, met een diameter van 1 cm, stapelen interval 50-80 cm;
 • Tie op de verticale delen van de twee banden, boven en onder;
 • extra versterking zal het centrale deel van het gestel te versterken.

Versterking hoeken stichting schema:

 • hoek die in elk samenstel de gebogen stangen, waarbij de voegen tussen het anker moet ontbreken;
 • Na ankerinrichting wordt naar ventilatie;
 • vanwege het feit dat de hoekdelen compressie beïnvloedt meeste, moet de klep een diameter groter dan 1 cm.

Merk op dat lage kwaliteit versteviging hoeken van de fundering, leidt tot breuk van de wapening onder spanning door het gewicht van het huis. Daarom moet versterkingskooi in de vorm een ​​stijf vakwerk.

De belangrijkste fout wapening hoeken strokenfundering - aansluitbuis eenvoudige kopse kanten. Hierdoor wordt verkregen coating een lage sterkte en beton, barst in de tijd.

Er zijn verschillende varianten van de stichting wapening. De eerste van deze omvat het gebruik van meer mesh voor versterking. In dit geval stelt dwarswapening en versterking, de versterkende hoekverbinding. Deze uitvoeringsvorm maakt het fundament cellen op 20 cm versterken. Mesh geïnstalleerd aan de boven- en onderzijde van de kelder, elke halve meter deze via verticale stangen zijn verbonden.

De tweede optie betreft het gebruik van wapening individuele wapeningsstaven. Hiermee luidt als volgt:

 • starre verbinding met de fundamenten van het huis, de schakelcentrale;
 • verankering van wapeningsstaven.

Deze werkwijze omvat verbindingen met omloopkleppen of overlappen. Aldus onderscheiden verbinding die rechtstreeks eindstangen buiggebied of gevouwen.

Wanneer het ventiel hoek groter dan 150 graden, het anker heel blijft en slechts licht gebogen. Anders zijn er slechts één stuk buitenste staven en de binnenste armatuur is gebogen en gekruist elkaar. Haakse foundation vaak versterkt via Z-vormige elementen.

Hoekgedeelten van de fundering en het geheel wapeningskooi beste samen verbonden via draad. Aangezien het gebruik van lassen, verschilt lage sterkte. Ten eerste is het bewezen dat de klep onder invloed van de belasting en de bodem beweegt, kan deze beweging het neerzetten gelaste elementen veroorzaken. In dit geval begint het gestel wapening beschadigd, hetgeen leidt tot scheuren in de fundering. Zelfs hoge laskwaliteit van de wapeningskorf niet in staat is de grondslag van de deinende van de bodem, wat leidt tot een geringe verschuiving van de klep te beschermen.

Versterkende foundation hoeken wordt uitgevoerd met behulp verankering gebogen versterkende bevestigingselement, waarbij, in het hoekgedeelte tussen de fundering is verbonden teneinde samen de verschillende zones van spanning te verbinden. Aldus binding wordt alleen uitgevoerd bovenhoeken en de binnenhoeken snijden in de vrije richting. Installatie dwarswapening in de hoeken van de basis wordt gemaakt twee keer zo vaak dan de omtrek.

Versterking van de hoeken videos foundation:


Like this post? Please share to your friends: