Structurele gips: kenmerken, voordelen, selectie en toepassing

Modern decoratieve bedekking wanden of gevels, die wordt toegepast steeds meer mensen een structurele pleister. In dit artikel zullen we kijken naar de kenmerken en types, de voordelen, met name de keuze en het gebruik van de technologie.

Inhoud:

 1. De kenmerken van structurele gips
 2. Classificatie van structurele gips
 3. De keuze van de structurele gips
 4. Eigenschappen structurele afwerking
 5. Applicatietechniek structurele gips
 6. Bereiding van het oppervlak vóór het aanbrengen van de pleister
 7. De toepassing van structurele gips
 8. De keuze van patroon texturen
 9. Advies inzake de toepassing van gips

De kenmerken van structurele gips

De populariteit van het gebruik van structurele gips biedt een verscheidenheid aan kleuren, evenals de mogelijkheid om een ​​structuur te creëren. Een dergelijk besluit wordt altijd past in elke inrichting en stijl van het appartement of een landhuis.

De structuur is gemaakt van gips kleurstoffen heterogene massa en verschillende vulmiddelen. Wat dit laatste betreft, als onderdeel kan worden gebruikt mica, kwartszand, en diverse minerale supplementen. In sommige gevallen wordt ook toegevoegd aan de houtvezels of zijde draden.

Structurele gips het uiterlijk en de textuur van heterogene korrelmassa. Kenmerkend werd de decoratieve gevormde mengsel van verschillende basen, bijvoorbeeld minerale olie (ook wel cement en kalk), synthetische latex of kaliumsilicaat. Alle vulstoffen worden geproduceerd oplosmiddelen, bijvoorbeeld waterige of organische. Voor interne reparaties aanbevolen pleister op basis van waterige oplosmiddelen, omdat zij geen geur, of het vrijkomen van chemische stoffen in de kamer. Facade afwerken mengsel kan op organische basis.

Een kenmerk van het gips massa kan zijn flexibiliteit en veelzijdigheid op het gebruik van verschillende soorten gereedschap voor het afwerken. Gunstig de factor die het mengsel nodig was om het slib gemengd met andere materialen op te lossen, omdat alle producten worden verkocht in een homogene massa van ongeveer 15 of 25 kg.

Classificatie van structurele gips

Structurele sierpleister zoals gebruikelijk verdeeld via base subtypen:

 • gips met minerale basissamenstelling wordt gemaakt op cement, bereid als een droog mengsel te behandelen en ter voorbereiding van de reparatie;
 • silicaat - op basis van een mengsel van kaliumsilicaat. Deze pleister kan direct worden toegepast, en alleen voormengsel zakolerovat;
 • latex afgevoerd als materiaal met kunststof toevoegingen en is het meest voorkomende type.

Voor artiesten is het belangrijk om te onthouden dat de pleister op basis van minerale additieven opgelost met water en andere stoffen met verschillende soorten oplosmiddelen. Alle formuleringen kunnen worden gebruikt, evenals tijdens interne werkzaamheden en uitwendig, moeten alleen niet vergeten dat het gewicht van de op water gebaseerde reukloos.

De keuze van de structurele gips

Toepassingsgebied van verschillende structurele gips kan worden onderscheiden door parameters:

1. De structurele minerale gips wordt aanbevolen voor het schilderen van de gevel van het huis, vanwege zijn superieure kwaliteit is de warmte-isolerende eigenschappen.

2. Mengsels gebaseerde latex additieven zijn bestand tegen vocht. Door hun structuur, vormen ze een waterdicht oppervlak, en daarom zijn ze het meest handig om te gebruiken in de badkamer, die het meest effectief. Dergelijke pleisters worden niet gebruikt voor externe werk. Een deel van de fabrikanten maakte de mix voor enige toepassingen interieur.

3. Pleister op basis van silicaat praktisch in het gebruik in de decoratie van de gevel. Het bezit specifieke eigenschappen, zoals resistentie tegen de directe straling van de zon, evenals diverse natuurlijke invloeden.

Opgemerkt dient te worden dat alle soorten van gips is heel flexibel en efficiënt te werken met hen, want ze hebben veel voordelen.

Eigenschappen structurele afwerking

Structurele gips te kopen dient niet zozeer voor het schilderen van de kamer, omdat het over de wand van een dunne laag wordt verdeeld, zodat het materiaalverbruik gering. Er moet echter een geschatte kwadratuur op de verpakking worden verhoogd met 15-25 procent, omdat niet alle fabrikanten behandeld eerlijk. Opgemerkt dient te worden dat het gips heeft vele voordelen:

1. Verschillende materialen worden gebruikt voor wanddecoratie. Veel van toepassing het behang, maar het gips voldoende voordelen voor de reparatie van de keuze was juist gemaakt in haar voordeel. Een grote verscheidenheid van de productie en decoratieve verven van verschillende kleuren en tinten technologieën maken het mogelijk om individuele kamers te bekijken en de lage prijs is een bijkomend voordeel van deze methode van de behandeling.

2. Pleisters zijn verdeeld in voorste en interieur. Maar er is een universele versie die gebruikt kan worden in beide gevallen. Op soort bindmiddel zijn verdeeld in organische en anorganische. Voor de prijs van gips kan in een breed assortiment, maar in gedachten houden dat ze duurzaam zijn dan behang dat reparatiekosten in de toekomst te verminderen.

3. Kwaliteit van de voorgestelde gips vandaag de dag is veel hoger dan voorheen.

4. Er waren veel verschillende soorten van gips, bijvoorbeeld, de Venetiaanse. Omvat marmer stof en wateremulsie, in sommige gevallen, gebluste kalk. Het kan worden gebruikt en graniet stof. Deze transparante pleister kunt u een realistische simulatie van texturen te creëren. Effectieve vorm moet het marmer te imiteren. Uiterlijk van de pleister op hetzelfde moment verschilt niet van echt marmer. Beproefde, heeft het zijn duurzaamheid en vochtbestendigheid bewezen.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

5. Plasticiteit - een onderscheidend kenmerk van het gips, kan deze door enig gereedschap worden toegepast. Ook dankzij speciale additieven, kunnen ze worden gewassen en gereinigd.

6. De voordelen van gips is dat ze kunnen worden aangebracht op elk oppervlak. Ook zijn ze uitstekend oppervlakken camoufleert fouten: scheuren en deuken.

7. ander leuk van gips - is compatibel met alle types thermische isolatiesystemen.

Een groot aantal voordelen is een sterk argument in het voordeel van zijn selectie als een afwerking materiaal voor de muren, en de daling van de prijzen op de modieuze types van gips maakt ze toegankelijker te maken. Als gevolg van het gips kan niet alleen de kleur van de muren, maar ook op de textuur, vorm veranderen, en zelfs imiteren nobel ras steen.

Applicatietechniek structurele gips

Lijst van werken op de verdeling van structurele gips met je handen over een specifieke volgorde:

 • bereiding van een oppervlak;
 • depositieproces;
 • onderwijs texturen of patronen.

Rekening houdend met de factor die de structurele gips grote gebreken en onregelmatigheden nog kunnen verbergen voor de reparatie nodig is om de wand voor te bereiden op de baan. Dit geldt met name voor de muren van beton of baksteen. We zullen alle stadia van de toepassing in detail te overwegen.

Bereiding van het oppervlak vóór het aanbrengen van de pleister

Voordat u de pleister toe te passen op de muur of een ander oppervlak is het raadzaam om de grond voor te bereiden. Rekening houdend met de factor die het mengsel kan verwijderen alle fouten moeten nog aandacht te besteden aan de consumptie van structurele gips materiaal. De prijs van een dergelijk mengsel is nog steeds hoger dan normaal, dus is het belangrijk dat het oppervlak perfect glad is. Derhalve is het preparaat als volgt:

 • is het raadzaam om de verf, tegels of behang resten te verwijderen;
 • Breng standaard gips massa op het werkoppervlak;
 • verkennen het gebied op een schimmel of schimmel en een positief resultaat wordt vereist om de antifungale middelen te behandelen. Wanneer een enorme getroffen gebied aan de muur weer om zich te ontdoen van de bacteriën te behandelen;
 • daarna controle voor de aanwezigheid van oneffen muren en heuvels. Wanneer een groot aantal opnieuw aangebracht pleisterlaag en proberen de wand gelijk;
 • alle werkzaamheden op een standaard wijze met verschillende mengsels. Indien de wand reeds overeen met een goede geest moet worden aangebracht nadat de pleister, maar een bepaald type als basis voor de constructie.

Na het uitvoeren van alle stappen kunnen worden toegepast voor structurele gips aan de wand of een ander oppervlak. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het silicaat stof basis is een speciale rode kleurstoffen op basis van kwartszand.

De toepassing van structurele gips

Voordat u begint, is het belangrijk om alle blootgestelde oppervlakken, vloer en plafond dicht ander materiaal:

 • Stucwerk heeft hechting kenmerk dat de afstand compliceren alle oppervlakken verhoogd;
 • mengsel kan worden aangebracht in meerdere lagen, afhankelijk van de massa consistentie;
 • afwerking worden gevormd met behulp van een rol of het speciaal gereedschap voor het in rekening brengen die een bepaald patroon uw kamer zal geven;
 • hoe meer lagen gescheiden door een wand of plafond, de textuur wordt duidelijker, maar in dit geval moeten alle andere lagen dunner zijn dan de voorgaande zijn. In de praktijk toegepaste ongeveer twee of drie lagen.

Typisch wordt stucwerk aangebracht op de wals in de positie op zijn kop. Anders wordt het mengsel gesproeid op de reeds afgezette laag die defecte gebieden die moeilijk te corrigeren zijn zal creëren.

De keuze van patroon texturen

Het kiezen van een factuur voor de kamer kunt u de pleister foto structurele, die wordt gepresenteerd in het artikel te zien.

Bijvoorbeeld, is het realistisch om een ​​muur van antieke of antieke weergave coating van marmer en ga zo maar door. Ook de mogelijkheid van installatie kan een muur van hout, leer, of in de vorm van abstractie.

In de winkels kunt u diensten aan te bieden artistieke pleisterwerk. Professionals en weergeven van al uw wensen, vertalen in werkelijkheid de interessante patronen. Natuurlijk, de kosten van dergelijke diensten is niet klein, dus de meeste voorkeur aan hun eigen hand te doen.

Advies inzake de toepassing van gips

Net als alle andere materialen, structurele gips heeft een aantal functies bij het werken ermee. Wij bieden een paar tips om te helpen uw werk gemakkelijker en professioneler. Vóór aanvang van de werkzaamheden is het belangrijk om alle holtes olie doek of papier dicht bij de vloer of het plafond lekt niet gips, en daarna niet afscheuren van zijn oppervlakken.

Ook wordt aanbevolen proefvlak op een materiaalmengsel maken. Na te wachten tot alles droog is, dus je kunt het echte schilderij schaduw te zien. Kies het meest geschikt is voor u, kunt u beginnen met pleister spuiten op het gehele oppervlak. Dat is alles wat het nodig dat uw verwachtingen gerechtvaardigd waren aan het einde van de reparatie. Om beter te begrijpen van het proces van het werk, kunt u zien over structurele gips video-instructie van de beroemde meesters.


Like this post? Please share to your friends: