Technologie leggen trottoirtegels

Wat zouden de inwoners van land steden dichter bij de natuur te wonen, zonder dat sommige elementen van verbetering, zoals het spoor, niet werken. Ze zijn functioneel en comfortabel en goed verheffen het hele dorp. Op de site kan worden gebruikt als een spoor stoep van natuursteen, maar op hetzelfde moment voor de algemene straat rechts voor het aanleggen van bestrating platen, die op grote schaal zijn gebruikt ontwikkelaar bedrijven en coöperaties van burgers is.

inhoud:

 1. Doel van de rijplaten
 2. Aanleg van een weg platen
 3. Classificatie van rijplaten
 4. bestrating platen Manufacturing proces
 5. Het creëren van paden in het gebied
  • Selectie platen voor spoor
  • Aangebracht onder de grondplaat
  • Tegels volgen

Doel van de rijplaten

Betonplaten riep uniek materiaal voor wegen, die in staat is om grote ladingen te weerstaan. Het doel van deze producten is heel anders. Deze constructie van de tijdelijke wegen voor de bouw van faciliteiten en het creëren van permanente toegangswegen tot de bedrijven, de ingang van het dunbevolkte nederzettingen in de plattelandsgebieden, die vanaf de hoofdweg voor een korte afstand worden verwijderd.

betonplaten stacking technologie maakt het mogelijk om wegen in absoluut elke plaats op te bouwen en actief te gebruiken. Bovendien, op het oppervlak van de bestratingsplaten het toegestaan ​​de installatie van asfalt, waarbij de plaat beschermt en verlengt de levensduur van het doek. Een leuke feature van het gebruik van deze concrete producten - de mogelijkheid van hergebruik, indien platen hielden hun kenmerken, die aanzienlijk kunnen besparen. Van de platen die golden, zal een tijdelijk wegdek te construeren.

Wanneer de tijdelijke laydown niet meer nodig is, kan een dergelijke bekleding worden gedemonteerd en naar een andere locatie plaat, waar ze zonder beperkingen voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Weg platen, die zijn gebruikt, uit het product, enkel gemaakt in de fabriek, onderscheiden zich door een verschijning. Ondertussen is de prijs van de wegverharding platen die in gebruik waren, kleinere installatie van nieuwe 40 - 50%.

Weg platen kunnen worden gebruikt in een breed scala van temperaturen, die belangrijk is voor ons land - van min 40 tot plus 55 graden. Hogere weerstand temperatuur kan worden bereikt door speciale mengsels, die het mogelijk maken om kwalitatief hoogwaardige wegdek te voorzien, zelfs de meest afgelegen uithoeken van het land.

Het belangrijkste voordeel van betonplaten ligt in de mogelijkheid van snelle installatie en relatief eenvoudige bewerkingen van de basis van de bestrating unit. Een ander voordeel van het gebruik van weg- platen bij de aanleg van wegen - is de snelheid van het verspreidorgaan platen. Weg van gewapend beton weg platen - niet alleen esthetisch, maar ook een lust voor de chauffeurs.

Echter, niet alles is eenvoudig met de weg platen. De installatie van betonplaten heeft zijn nadelen. Bij de productie van gelegd op een grondplaten, waardoor gewrichten veroorzaakt. De weg van deze platen als gevolg van grondbewegingen kunnen breken, dus in de plaats van gebruik van betonplaten moeten voortdurend op hun uiterlijk en de staat. Dit draagt ​​bij aan de tijdige oplossing van de verschillende negatieve verschijnselen en langdurig gebruik van het wegdek.

Aanleg van een weg platen

Rijplaten vormen een vlakke rechthoekige plaat van gewapend beton, die een dikte hebben dichtbij 14 - 18 cm. Deze producten worden uitgevoerd op hard of niet voorgespannen. De werkende oppervlak heeft een gegroefde betonplaten. Producten van de eindvlakken zijn bevestigingslippen, maar de plaat kan worden vervaardigd onder bespetlevye aanvallen. Bevestigingslippen zijn in een speciaal gevormde uitsparingen teneinde te voorkomen dat ze op het buitenoppervlak op het moment.

Ze bindmiddel beton acts. Zoals gebruikt in de weg plaat betonproducten geeft weerstand tegen alle weersomstandigheden en mechanische invloeden. Hoe hoger de graad van beton gebruikt, des te groter de belasting zal dit ontwerp te weerstaan. Bent u geïnteresseerd in hoeveel gewicht Weg platen zijn, bedenk dan dat het gewicht is meestal ten minste 2 200 kg. Rijplaten zijn van beton, met een dichtheid heeft van 2200 - 2500 kg per meter. Vaak zijn weg platen gemaakt van beton met vorstbestendigheid tot W2 en F150.

Als gevolg van de aanwezigheid in de structuur van de stalen staven, het zal jaren duren en te behouden zijn technische eigenschappen. Voor gespannen board productie gebruikte klassen anker Ab-5, Ab-4, A-5. Het spanningsvrij platen gebruiken wapeningsstaven klassen A-3C, A-3 en A-1 en 1-wire Bp. Inbouwkranen wordt beschermd tegen zonlicht en mechanische stress en precipitatie. Bij het installeren rijplaten worden teruggebracht naar de oorspronkelijke positie en de spanning die wordt opgewekt in de normale modus, is het minimum.

De standaard voorziet in een dergelijke steekproefomvang van rijplaten:

 • 6 m lengte, breedte 1,75, 3, 1,87, 3,5 en 3,75 m;
 • lengte van 3,5 meter en een breedte van 2,75 meter;
 • 3 en lengte 1,75 m;
 • lengte van 1,75 meter en een breedte van een halve meter.

Rijplaten gemaakt opgeslagen in stapels die een hoogte van maximaal 2 meter, moet de onderste rij in dit geval gelegd op vlakke en dichte bodem. Elke plaat in de stapel wordt geplaatst op de houten servet.

Classificatie van rijplaten

Alle rijplaten worden onderverdeeld in twee soorten, die hun doel bepaalt: platen voor continubedrijf (plaattype 1P) en een tijdelijke wegdek (2P). Rijplaten in de vorm zijn van drie soorten: trapeziumvorm (plaattype FET), een rechthoek en een zeshoek.

Platen een rechthoekige configuratie met een lange zijde van een plaat (PB) en deze met twee kanten aan de korte zijden (gelabeld IBP). Plaat in de vorm van een zeshoek diagonale richting (platen SLH), de dwarsrichting (merk PN sequentie), zeshoekige, gehalveerd schuin (product DPN) en het zeshoekige vorm, gehalveerd kruiselings (platen PCA). Ondanks de verscheidenheid aan configuraties van rijplaten, die door de norm betonproducten plantaardige hoofdzaak alleen geproduceerd rechthoekige rijplaten tijdelijke of permanente wegen.

Gewapend betonnen plaat bestand tegen een belasting van ongeveer 10-30 ton. Het etiket geeft de toelaatbare belastingsniveau. De meest voorkomende reis platen uitsteken PDN platen (platen weg met harde versterking) 20-18-30. Helaas, ze hebben een aantal beperkingen voor belastingen met regelmatige beweging van zware voertuigen op hen, maar dit geldt niet voor het stapelen van thuis.

Als je kunt veroorloven om een ​​plaat vliegveld gladde PAG zetten, zal het de juiste beslissing is. Afgaande op de naam, werden PAG oorspronkelijk gebruikt bij de constructie van vliegvelden, waardoor hun betrouwbaarheid ongetwijfeld. Gebruikt in de vervaardiging van hoogwaardige beton en gewapend fittingen. Een ander voordeel vliegveld bestrating platen wordt gekarteld oppervlak, wat ook hun prestaties verbetert.

bestrating platen Manufacturing proces

De grote populariteit van de installatie van rijplaten wordt verklaard door de eenvoudige methode om hun productie, die nieuwe hardware vereist. De volgorde van de vervaardiging is als volgt:

 1. Pre - container gereinigd van oude concrete aanwezigheid op de bodem en de zijkant wordt een speciaal glijmiddel, waarbij de hechting van beton gereduceerd tot het metaal met behulp van een mal.
 2. Werkwijze wapening - 2 mazen worden gestapeld in een mallenset vergrendelingen dat de afstand tussen de draden en geleiders van de beschermende laag.
 3. Verpakken van beton, dat is samengeperst onder toepassing van een triltafel.
 4. Toedieningsvormen met een betonnen plaat weg warm-kamer, waarbij de warmtebehandeling wordt uitgevoerd.
 5. Artwork razopalublivaniya producten, kwaliteitscontrole van betonplaten en de markering.
 6. Verzenden rijplaten in het magazijn van gereed product waarin ze worden gevouwen stapels.

Het creëren van paden in het gebied

Functionaliteit rijplaten kunnen ze worden gebruikt, niet alleen in gebieden waar betrouwbare en duurzame coating voor zwaar transport, maar ook thuis. Deze producten zijn ideaal voor dit doel, omdat ze sterk genoeg zijn ze niet bij vorst, omdat het water sneller wordt afgevoerd in de sleuven van verharde oppervlakken, maar ze hersteld - één plaatvervangingssysteem zonder demontage van de gehele baan rijden op een spoor het kan onmiddellijk na de schepping.

Selectie platen voor spoor

Gewapend beton platen kunnen eenvoudig lay-out tuinpaden, wandelpaden, open ruimtes, parking en solide oprit naar het huis. Vormen tegels bezit rijke diversiteit. Verkoop zijn vierkant, rechthoekig, driehoekig, rond, ruitvormige platen, producten van onregelmatige vorm, verschillende kleuren en groottes.

Om een ​​pad om het huis te maken, kunt u een combinatie van de weg platen te gebruiken met kleine steentjes, zee kiezels, grind, gezaagd stenen blokken. Op opstelling van tuinwegen kan worden gesneden rijplaten. Producten die worden gebruikt voor het splitsen hamer en beitel, moet u een veiligheidsbril te gebruiken om uw ogen te beschermen tegen rondvliegend puin. De meest populaire plaat voor het regelen van de tracks in huis - een product met een glad oppervlak.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

U kunt ophalen en platen met een patroon of reliëf, die mozaïek, baksteen, tegels na te bootsen. De meest natuurlijke uitstraling van de track kan worden verkregen met behulp van borden met een "steek" het oppervlak van natuursteen. Het is echter beter om de voorkeur te geven aan de platen met een gegroefd oppervlak dat de veiligheid biedt tijdens de reis langs het pad in het ijs of nat weer.

Aangebracht onder de grondplaat

direct in de bodem kan niet gelegd Weg platen. Ten eerste moet je een "bed" voor te bereiden op de toekomst paden en patio's. Ten eerste, afgesneden van de bovenste grondlaag, glad oppervlak en het verwijderen van onregelmatigheden. Graaf een sleuf op een diepte nabij de opmaak van 25-35 centimeter. In de laaglanden leem en kleigronden moeten gootdiepte minstens een halve meter bedragen. De bodem moet worden verzonden aftappen vlies - geotextiel.

Geotextiel zal de kieming van onkruid en het wegwassen als zand en grind foundation voorkomen. Giet de geul grindlagen (5 cm voor tuinpaden en 10 cm voor een parkeerplaats of oprit) en zand (10 cm), plaatst een zogenaamde "zandbed" rammen onmisbare en giet water over 5-7 cm. Zand is het beter om een ​​carrière te gebruiken omdat het minder griezelig en stof dan een rivier, is het makkelijker te verdichten.

Dan het zand moet worden afgedicht met compactors. U kunt ook vibrokat gebruiken, maar de kosten van het leggen bestrating platen door de technologie duurder. Protrambovka en strooisel moeten altijd worden geregeld door een eenvoudige kabel baken of -niveaus, die zich uitstrekt langs het niveau. Eind rammen ondergrond moet volkomen vlak zijn, zoals zij vervolgens gestapeld gewapend beton coating.

Gezien de topografie van het contactgedeelte rusten kleine helling, zodat regen en smeltwater druipen zonder doorhangen door regenwater. Daarnaast kunt u de basis voor de installatie van storm riool trays te creëren. De volgende stap is het installeren van stoepranden of een rand met een groef voor verbindingen met gewone producten.

Tegels volgen

Lanes vertegenwoordigen transport communicatie op de site, en zijn belangrijke elementen van het landschap ontwerp, die verantwoordelijk zijn voor de interactie en interconnectie van verschillende voorwerpen tuin composities zijn. Daarom wordt de regeneratie van de routes niet aan te raden om mee te doen in glas in lood en scherpe bochten te krijgen. Kaarsrechte paden zijn ook geen optie, omdat onnatuurlijk.

De breedte van de banen moet de logica van beweging gehoorzamen in het gebied en worden gekoppeld aan de afmetingen van het oogsten technieken te gebruiken voor het onderhoud van eigendom. De breedte van de weg platen die worden gebruikt in het huis, ongeveer anderhalve meter. Als u van plan bent om de lay-out wandelpaden, voldoende breedte van 70-80 centimeter. Op opstelling paden - halve meter. Aanbevolen breedte oprit - 2,25-2,5 meter.

Er zijn twee methoden styling solid coating - "droge" en "natte". In het eerste geval het produkt van regelmatige vorm aanpassen stevig tegen elkaar (de spelingen tussen de platen niet groter dan 2-3 mm), dan moeten de hechtingen worden gevuld met zand en water schuur.

"Natte" technologieroutekaart tegels omvat het gebruik van cement-zand mortel, waarbij de bekleding goed begrepen met zand en grind base. In de thuisomgeving kan worden uitgevoerd en tussenoplossing - het materiaal een droog zand-cementmengsel. Na het leggen van de bestrating loods water, stenen en greep de achterlaag.

We gaat u als volgt. De platen moeten in serie worden geplaatst. Langs de rand van de baan trekkoord op het, zult u de eerste rij planken te verspreiden. Til de eerste plaat, op 5 punten op het zand de oplossing aan te reiken die de terugkeer achterplaat. Dan belegeren met een voorhamer en borden. Leg de rest van de plaat op hetzelfde principe. Plaats houten plank met een dikte van bijna 8 millimeter daartussen heeft. Horizontaliteit metselwerk wordt gecontroleerd door het gebouw niveau.

Leg ze begin tot eind, kunt u niet alleen, maar ook met een kleine opening, die is gevuld met cement mortel, steen, zand. Om te voorkomen dat er krassen boards naden natte oplossing die vooraf was het beschermen van de weg platen speciale lijm film beter te borduren. De platen worden verwijderd aan het einde van het werk, de oplossing is bevroren in twee dagen. De intervallen kunnen ook worden geplant graszaad.

Je beseft dat je niet onder alle omstandigheden direct worden gelegd platen op de kale grond. Vergeet niet nog een keer. Als u het opzetten van een oprit of een parkeerplaats, zijn de montageplaten om de lus te beveiligen met elkaar verbonden bij het lassen met behulp van stalen staven, en de leegte is gevuld met beton monoliet. Hierdoor kan het bouwen van een volledig vlakke weg naar verdere razezzhaniya en verspreiding platen te voorkomen. Daarenboven is het gewenst de rijbaan asfaltbeton mengsel lag.


Like this post? Please share to your friends: