Hoe maak je een garagedeur met zijn eigen handen te maken

Garage - verplicht voor de constructie van de voertuigeigenaar. Degenen die buiten de stad wonen in particuliere woningen, te bouwen garage naast het huis, of zelfs gekoppeld aan een huis. En degenen die binnen de grenzen van de grote stad wonen, moeten we de auto in de garage coöperatieve weg van huis te houden. Maar waar is er een garage, safety car biedt poort, waarvan het ontwerp kan variëren afhankelijk van de gastheer voorkeuren en mogelijkheden van voorzieningen, ruimte en opportunisme. De eenvoudigste oplossing is om een ​​kant-en-klare deuren te kopen en zet ze in hun plaats, maar u kunt garagedeur uitvoeren met je handen, altijd rekening houdend met alle features en hen aanpassen, zoals ze zeggen, "vanzelf". In dit geval bent u zeker van hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

 1. Soorten garagedeuren: welke is beter
 2. De productie van garagedeuren met hun handen
  • Tekening garagedeuren
  • Productie van garage deurkozijn
  • Productie van het karkas van de flappen
  • Het maken van gate bladeren
  • Installatie van garagedeuren
  • Aanbrengen sloten en bouten aan de garagedeur
  • Isolatie van de garagedeur
 3. Sommige security geheimen garagedeur kraken
 4. Garagedeuren met hun handen: video

Soorten garagedeuren: welke is beter

Totaal zijn er verschillende soorten garagedeuren, de meeste van die onlangs zijn verschenen, net toen we beginnen te richten op westerse technologie. Grotendeels te danken aan Hollywood-films, we geleerd over de poorten die opstaan ​​en ga naar het plafond door te drukken op de knop op de afstandsbediening. Vandaag de dag, een dergelijke deskundigheid niet ongewoon, zelfs in ons land.

draaipoorten - de oudste en meest betrouwbare versie van de garagedeur. Echter, deze poorten overal worden gebruikt, niet alleen in garages, en het vertrouwen van vele jaren van probleemloze vrije training hebben verdiend, zelfs onder zware omstandigheden. Draaipoort uit twee scharnierende flappen van de doos en in de deuropening, luiken strak gesloten, waardoor er geen gaten. Maak een garagedeur met hun handen vrij gemakkelijk, het mechanisme eenvoudig en betrouwbaar, "voor altijd."

draaipoorten

schuifdeuren We begonnen om ergens te gebruiken in de eerste helft van de 20e eeuw. Zij vertegenwoordigen een flap die trekt in de richting evenwijdig aan de voorwand. Hoewel de kleppen eigenlijk twee zijn, dan zullen ze af bewegen in verschillende richtingen, of ook, maar vouwt in verschillende secties. Free running van dergelijke poorten moeten voldoende ruimte hebben in de voorste wand van de garage. Derhalve zijn de schuifdeuren gebruikt in loodsen en fabrieken. In een bijzondere constructie van een dergelijke poorten in de gebouwen geïnstalleerd zelf niet een garage, maar voor de ingang van de camping.

schuifdeuren

Up-and-gate Het bleek vrij recent. Zij vertegenwoordigen een baan (portal flap) die oprijst aan het plafond bij het openen van het hek en evenwijdig aan de vloer wordt. In het hart van deze poorten is het scharnier-hefboommechanisme en gidsen. Gemak van deurgegevens is dat deze geen ruimte innemen voor de garage of erin. Omhoog gekantelde poort kan worden beschouwd als de poort van zijn garage als dit door de klimatologische omstandigheden, of wanneer de garage wordt verwarmd.

Up-and-gate

Lifting sectionaaldeuren ook een innovatie voor onze markt. Zij vertegenwoordigen Vlies uit secties die zijn gebroken gesprek en langs de geleidingsrails bij het openen van het plafond poort. Het onderliggende mechanisme een veer en geleidt een kettingoverbrenging. Het voordeel van een dergelijk doel is nog steeds hetzelfde ruimtebesparend.

sectionaaldeuren

roldeuren gebruikt voor garages zelden, omdat ze niet de vereiste betrouwbaarheid. Is een aluminiumplaat volgens de sluiters, die een speciale kanaal wordt gevormd van het plafond bij de opening gate. Het is raadzaam om dergelijke poorten installeren alleen op de bescherming en het transmissiesysteem faciliteiten, evenals in een verwarmde ruimte.

roldeuren

Belangrijk! Poorten van elke type kan automatisch worden gedaan, samen met afstandsbediening.

Het kiezen van de poorten voor de garage, overweeg dan niet alleen de schoonheid, bedrogen en lof adverteerders, maar ook praktisch, duurzaamheid en aanpassing aan onze klimatologische omstandigheden en andere bedrijfsomstandigheden. De meest betrouwbare optie zou poorten swing, zullen ze niet in de steek laten, zelfs in het holst van de winter, nou ja, misschien de meeste hebben om het slot te verwarmen.

Voordat u een garagedeur tilt-up of up-and-sectionele te maken, let op. Ten eerste, de voordelen van deze soorten poorten kan alleen worden ervaren in een warmer klimaat. Als je echt als deze zijn de poorten, bedenk dan dat: de garage moet worden verwarmd. Denk aan onze winters in slimme poorten zal bevriezen en gidsen, en verbanden, krijg je niet de poort helemaal openen, zou hebben om een ​​open-air voertuig verlaat. Bij het nastreven van de klant, zodat de fabrikant touts hun producten dat het soms odes absurd. Hoe, bijvoorbeeld, als de voordelen van hef- en sectionaaldeuren is iets dat niet hoeft te sneeuw te ruimen van de poort, omdat ze open te stellen, niet uit, als de schommel. Waar is de waardigheid? Als de sneeuw voor het doel, dan gewoon ze niet zaedesh. En als zaedesh, de voorkant van de machine zatolknesh paar tientallen kilo sneeuw in de garage. Dus, doe jezelf niet vleien. Sneeuw nog moeten worden schoongemaakt.

De productie van garagedeuren met hun handen

De meest eenvoudige in de productie zijn dubbele poorten. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd vanaf het begin tot het einde, om het benodigde materiaal te kopen: stalen hoekprofielen, profielen en platen. Dienovereenkomstig kan de afmeting van de deuren en de ontwerpkenmerken vooraf gepland en uitvoeren van zo'n poort, die willen.

Tilt-up poort kunt proberen om zelf te maken, maar je moet aanzienlijke technische expertise en kennis bezitten voor de juiste keuze en installatie van het contragewicht mechanisme. In de meeste gevallen moeten deze deuren gewoon kopen kant-set volgens de bijgevoegde instructies.

Lifting sectionaaldeuren onafhankelijk mislukken, onnodig hoge kosten, tijdrovend en er is geen garantie dat dit alles naar behoren zal werken. Daarom, als we besluiten om dergelijke poorten in zijn garage te installeren, deze bestellen bij de fabrikant.

Later in het artikel beschrijft in detail hoe je een garagedeur te maken met je handen, als de keuze viel op de draaideur uiterlijk.

Tekening garagedeuren

Net als elke verantwoord ondernemen, garagedeur beginnen om documentatie te ontwerpen. Maak tekeningen van garagedeuren met hun handen niet hard genoeg om een ​​schets op een stuk papier te tekenen, zorg ervoor dat alle afmetingen en materialen op te nemen.

Eerst moeten we de juiste hoogte en breedte van de poort te kiezen. De minimumbreedte toegestane garagedeur moet natuurlijk zodanig zijn dat de afstand tussen de voertuigromp aan de rechter en de linker kant van de deurpost was 30 cm., Hoe groter deze afstand is, het gemakkelijker te rijden in de garage. Maximale doelmatige breedte is 5 m. Meestal garagedeuren maken een breedte van 2,5-3 m.

Belangrijk! Bij het selecteren van de breedte van de garagedeur, mee dat de afstand van het kozijn van de loodlijn op de muur moet minimaal 80 cm.

De hoogte van de garagedeur wordt gekozen afhankelijk van de grootte van de auto vaak bereik van 2 tot 2,2 m. Echter, als u parkeren van een voertuig, is het beter om een ​​opening 2,5 m maken.

Tekening garagedeuren

Onze klaphek bestaat uit een frame, dat de ingang zullen ontwerpen, het openen van de garage, en twee scharnierende kleppen. Het frame is best uit de stalen hoek van ten minste 65 mm. Het kan worden gebruikt voor het vervaardigen van de slippen als stalen raamwerkgebied van 50 mm en een stalen rechthoekig profiel, dan is hun mantels plaatijzer van 2-3 mm dik. Loops nodig verbeterd extern. Op basis van de regeling opgesteld garagedeuren en worden ondersteund op het, we tellen het aantal benodigde materialen en de aankoop van hen.

Belangrijk! Tekening garagedeur moet worden gedaan in de ontwerpfase al de garage.

Productie van garage deurkozijn

Productie van garagedeur begint met het gestel, waarbij de ingang van de garagesleutel flankeren. Het is het beste om te beginnen om het te doen in het stadium van de bouw van de voorwand. Als om maximaal 50 cm van metselwerk, is het noodzakelijk om met de bouw van de wand te schorten en installeert het hek, en dan verder de gemetselde muur.

Om het kader vervaardigen, hebben wij 65 mm stalen hoekprofielen, stalen strips met breed 20 - 30 mm en een dikte van 3-4 mm en de lengte van de staaf wapeningsstaal voor de vaststelling frame in de deuropening. De tool is nuttig bolgarka, roulette, vierkant, niveau en lasmachine.

Frame voor een garage bestaat uit twee delen: interne en externe.

 • De scherpe hoek grinder zodat we hebben 4 segmentlengte gelijk aan de breedte van de poortopening en 4 van het segment, een lengte gelijk aan de hoogte van de deuropening. Aldus schuine hoek soepel meten van de vereiste afstand, en kan met een marge van 10 cm worden gesneden, en daarna doen: de andere kant van de hoek, die zich binnen de garageopening, snijden gelijk aan de grootte van de opening, en aan de zijkanten die binnen zijn en buitenmuren, laat een strook van 5 cm maar lager dan de snijhoek verder gemakkelijker om ze aan elkaar te lassen.

Productie van garage deurkozijn

 • Verspreid over de segmenten op een vlakke weg na het dit niveau. Vymeryat zorgvuldig alle hoeken, moeten ze strikt 90 graden. Continu monitoren gon.
 • Weld de hoeken aan elkaar, aan het frame te krijgen. Lassen kan een superpositie van de randen een hoek met elkaar en lassen, en de snijhoek kan worden gesneden, dan lassen wordt uitsluitend in één vlak, maar dit verband zal iets minder duurzaam dan overlappen.

Houd de oppervlakte van een hefboom en las

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Belangrijk! Indien bij de werkwijze volgens lasplaats geleid, kan dit worden gecorrigeerd door middel van een hefboom gelast aan het van schroot corner, die helpt dwingen de juiste geometrie. Die in de gewenste positie wordt gelast aan de hoeken. Op die het proces van het maken van garagedeuren met hun handen foto ziet u, het lijkt erop dat deze hendel.

 • Aan de buitenzijde van het gestel zacht afgeslepen alle gebreken gelast, aangezien deze zijde de maximale dicht grenzen aan de flap.

Productie van het karkas van de flappen

Het frame of gestel van de kleppen moet iets kleiner zijn dan de garagedeur gestel, zodat het gemakkelijk in de deuropening wordt ingevoerd en sjerp strak tegen de buitenzijde van het frame.

Voor het vervaardigen van het gestel kan worden gebruikt Poort staal omgeving, alsook voor deurkozijn, en een rechthoekig profiel. Het verschil is alleen in het comfort van het werk en het frame capaciteit.

 • Afgesneden lengte van materiaal 4, de poortlengte is dan de hoogte van het frame 10-15 mm. Deze kloof moet blad eenvoudig ging in de opening. Aangezien de kleppen moeten twee, vervolgens te maken, hebben we nog 4 horizontaal segment, waarbij het frame deurbreedte moet zijn gehalveerd en zelfs min 30 - 35 mm.

Waardoor het frame vouwt draaipoorten

 • Verspreid segmenten op een vlakke ondergrond en zorgvuldig vymeryat hoeken. In het ideale geval zijn ze best verspreid in een gelast frame garagedeuren. Zo kunt u de gebreken te zien. Strenge controle van de hoeken van 90 graden.
 • Lassen het kader van de segmenten. Ter versterking van de constructie kan binnen één horizontale segment materiaal dat als afstandhouder dienen en een verandering flappen geometrie voorkomen worden gelast. Het positioneren van het versterkingselement beste in het midden van het frame.

Het maken van gate bladeren

Voor kleppen kunnen worden gebruikt plaatmateriaal wordt beschouwd als de meest betrouwbare staalplaat met een dikte van 2 mm.

 • Snijd het velmateriaal met twee banen zodanige afmetingen: hoogte van 3-4 cm langer dan de hoogte van de garageopening, met verschillende breedten. 2 cm kleiner dan de breedte van het frame en de tweede 2 cm meer - één ribbe moet 1 zijn.
 • Gelast stof om het gestel zodanig: boven- en onderweefsel moet het kader handhaven van 1-2 cm op een vleugel (wat je niet meer bevalt, zal het altijd secundair geopend) de breedte van het mes moet niet uit het gestel randen 1 cm vrij te laten. Dit is nodig voor een goede pasvorm van de tweede vleugel. Het doek van de tweede flap daarentegen wordt gelast teneinde uit te steken op 2-4 cm buiten het frame.

Mantel frame is opklapbaar plaatmetaal draaipoort

Belangrijk! Het velmateriaal gemakkelijk tijdens het lassen, dus de eerste stap is gelast hoeken en het midden van het weefsel te grijpen, en vervolgens het punt beweegt over een afstand van 10-15 cm om het gehele blad lassen. Na voltooiing van het lassen in de hoeken verder blad moet worden gesneden wordt niet vervormd.

 • Gelaste versterkte scharnieren. De onderste helft is gelast aan het frame van de garagedeur en boven naar sluitlip. De bijlage scharnier verbeteren kan metalen strip en lip van de klep lassen. Neem de metaalband dikte van 5-7 mm wordt gebogen en gelast aan de bovenste helft en een flap scharnier. Tab lassen binnenzijde van de klep.

Als de hele structuur die we zijn op een vlakke ondergrond, liggen op de top van het raam frame, kunt u nauw zien dat we hebben dat in orde, overal waar het makkelijk om blad te gaan, is het niet vastklampen om te zien waar. Als het goed is, kunt u beginnen met de poorten in de garage installeren.

Installatie van garagedeuren

Het eerste wat geïnstalleerd deurkozijn: intern en extern. Zelfs in het stadium van de bouw van muren, als direct 50 cm wanden, is het noodzakelijk om de poort in de doorgang steken.

Zorg ervoor dat de gelijkmatigheid van de locatie te controleren: horizontaal en verticaal.

Installatie van garagedeuren

Een frame verbonden tussen 4 cm brede stroken van metaal die zijn gelast aan de beelden in stappen van 60 cm.

Waarna je verder tot de voorwand van de garage, zodat de stenen de ruimte tussen de buitenste en binnenste frames bezetten. Tijdens het leggen van de gemetselde muur in frame; het lassen met de frames wapeningsstaven lengte ten minste 20 - 30 cm, en de muur in de naad tussen de stenen. Dergelijke stangen hoogte moet minstens 3 stuks.

Toen hij de bovenkant van het frame bereikt, installeer deze balken: metaal of beton.

Na voltooiing van alle werken controleer de functionaliteit van de poort, omdat niet "cling" waar iets metaal open te zien en sluit de sjerp.

Aanbrengen sloten en bouten aan de garagedeur

garage sloten

Installatie van garagedeuren de installatie van sloten en grendels voltooit. De meest voorkomende is een vorm van constipatie. Een van de deuren gesloten voor sloten van de binnenkant van de garage, die zijn opgenomen in de vloer en het plafond. Hiertoe het frame en de vloer / plafond moet gaten met een diepte van niet meer dan 5 cm boren. Een tweede klep afsluitbaar, welke lip aangrijpt op het vaste blad of in de speciaal voor hem een ​​gat in het vleugelraam. Buiten dit ontwerp wordt versterkt door een hangslot dat is geschroefd in nokken gelast aan de vleugels, en verbindt de twee flappen.

Er zijn ook meer geavanceerde opties voor sloten en grendels naar de garage, maar op dit punt is het beste om te overleggen met een specialist.

Isolatie van de garagedeur

Warming schuim garagedeuren

Het meest gebruikte materiaal voor isolatieschuim is een garagedeur, recentelijk steeds toenemende populariteit geëxtrudeerd polystyreen. Voor de op de deurvleugels lossen, is het noodzakelijk om de materiaalvellen flappen ontleden binnen het karkas, en dan schede binnen houtwerk of fineer. Kan niet worden gebruikt voor thermische isolatie van de gateisolerende katoen, ze snel hun eigenschappen verliezen.

Belangrijk! Isoleer de garage en de poort, vergeet niet over de kwaliteit van de ventilatie.

Sommige security geheimen garagedeur kraken

Zelfs de installatie van een goed slot kan uw auto niet te beschermen en niet te beschermen tegen diefstal. Het is altijd mogelijk om grinder lus knippen en net opstijgen flappen. Zij deed dit in de turbulente jaren negentig. Wat te doen?

 1. Het frame van binnenuit kleppen in het gebied van dezelfde lussen zijn gelast aan het frame hoeksegment. Het ziet er als volgt: wanneer een schuifraam is gesloten gebied wordt opgenomen in de 1-2 cm in de wand (dit vereist een kleine Punt baksteen) en vast aan het gestel van de garage. Zelfs afsnijden van de lus, wordt de aanvallers niet in staat zijn om het raam te verwijderen, aangezien zij stevig worden bevestigd aan het frame van de garage.
 2. Set Lock - spider pinnen die deel uitmaken van de wanden, vloer en het plafond van de garage zal zijn. Het is wenselijk dat behalve de "spin" geïnstalleerd een vergrendelmechanisme, locking "spider" in de gesloten stand, mits dit mechanisme niet wordt geopend met een unieke sleutel.

Het beschermen van de garage inbraak, het belangrijkste ding - niet te slim met de helft zijn, zodat in geval van verlies van de sleutels was op zijn minst enige kans om in de garage, zonder de noodzaak voor het verwijderen van de muren.

De productie van garagedeuren met hun handen duurt ongeveer 1 - 2 dagen van het werk. In dit geval zal uw product een unieke grootte en het ontwerp hebben, als je iets bijzonders willen.

Garagedeuren met hun handen: video


Like this post? Please share to your friends: