De werf van een woonhuis met zijn eigen handen

Herenhuis gastheren vereist veel meer inspanning dan het appartement in de stad. En een groot deel van het probleem is gericht op thuisomgeving. Ondanks het feit dat nu al beginnen te chalet voorkeuren vergeten als het belangrijkste gebied rond de woningbouw is bestemd voor het planten van eetbare planten - groenten en fruit tuin, en zet een landhuis in de rustieke boerderij met de bedden en loodsen voor fokvee, de eigenaren ook niet echt willen , je nog steeds niet leeg binnenplaats vertrekken. Op dit moment in de mode solide huis (of op zijn minst leuke herenhuis), omgeven door prachtige natuur, waar u kunt ontspannen. En het kijken naar gemanicuurde voorstedelijke gebieden op filmschermen of pagina's van tijdschriften, veel eigenaren denken, is het mogelijk om het erf van een woonhuis uit te rusten met zijn eigen handen.

 1. De tuin van een woonhuis in het algemeen
 2. Disposition van de werf van een woonhuis - een paar kleine dingen
 3. Het maken van de tuin van een woonhuis - bouwvoorschriften
 4. Landscaping het erf van een woonhuis
 5. Hoe de tuin van een woonhuis te maken - verschillende stijlen

De tuin van een woonhuis in het algemeen

Ieder van ons heeft zijn eigen smaken en voorkeuren. En ze zijn meer vaak uitgedrukt dan niet luid verklaringen en omgeving. En elk klein ding, wil echt onze harten, duidelijk geeft een idee over ons. Dus voordat je het nemen van de aanleg van de tuin van een woonhuis, proberen om het algemene beeld van de voorgenomen maatregelen te zien in het oog van zijn geest en te overwegen of het zal samenvallen met de presentatie van uw persoonlijk comfort en schoonheid. Immers, je weet - als in een jaar een aantal creatieve ideeën vandaag zo enthousiast gezien, zal u vervloeken de aanwezigheid van tuinieren gebied, dan in plaats van ontspannen je alleen een hoofdpijn te krijgen. By the way, vaak een dergelijke verbetering ideeën woonhuis tuin gefotografeerd en geplaatst op het internet, en het zien van zo'n schoonheid, is het moeilijk om de verleiding om te proberen en op te slaan op uw site te weerstaan.

Maar laten we verder gaan om meer specifieke dingen. Dus, wat precies willen we in de tuin van ons huis te hebben? Opties - gewicht, maar sommige waarden zijn bijna altijd aanwezig. Deze gegevens zijn onder andere:

 • terras of patio
 • garage, door de manier waarop, naast te doen en parkeergelegenheid voor de gasten
 • banka - het is beter gescheiden van de woning op te bouwen
 • buitendouche (al is het meer rustiek, maar als het recht om te geven, kan het zelfs versieren moderne stijl villa)
 • een zomer keuken, die de laatste tijd meer en meer ziet eruit als een kebab was en is een gebied met een open haard en barbecue
 • economische stroenitsa, op een eenvoudige manier - loodsen voor de opslag van diverse apparatuur die geen plaats heeft in het huis
 • Aviary voor honden
 • speelplaats
 • web wegen die alle gebouwen in een enkele ensemble
 • een verscheidenheid van de vegetatie: bomen, struiken, bloemperken, gazon en andere bloemen struiken
 • decoratieve elementen: tuinbeelden, lantaarns, rotstuinen, rotstuinen en andere ornamenten terrein

Het lijkt een lijst van kleine, maar als je begint om het te implementeren, en zelfs met hun eigen toevoegingen zoals priëlen, fonteinen, vijvers of andere trucs van het landschap ontwerp, kan het alle zitplaatsen niet genoeg zijn. Dus eerst moet worden gespeeld met het plan van de tuin van een woonhuis, proberen om alles op papier te regelen (herinneren ravijnen, natuurlijk). En pas na uw project is een prive-woning werf zal de meest optimale zijn, kunt u beginnen met de lay-out van de werf en de bouw van uw favoriete achtertuin structuren. En landschapsarchitectuur moet doen als laatste redmiddel, wanneer alle objecten zijn op hun plaats met geschilderde communicatie.

Dat is hoe het mogelijk is om de werf van een woonhuis uit te rusten - photoselection:

Disposition van de werf van een woonhuis - een paar kleine dingen

Het lijkt er op de planning hebben al eerder gezegd - stel je voor, tekenen op het plan en te doen. Maar dit is slechts een schets. Op dezelfde manier kan de geboorte van het kind worden gezegd - om zwanger te worden, dragen en baren, niets ingewikkeld ... En toch, zelfs de ongeboren baby vraagt ​​waakzaam zorg en constant gedoe, en in feite hebben we niet hebben om hun eigen ontwerp van een nieuwe persoon te ontwikkelen, deze verantwoordelijkheid op zich neemt moeder natuur zelf. En met de verbetering van hun eigen erf zal hebben om een ​​beetje demiurg werken - een land in een bepaalde sector.

Natuurlijk, het beste is de algehele planning van het gehele complex, uit een woongebouw en afwerking struiken achter het hek. Maar zelfs als het huis zelf heeft trots siert de voorkant trim, niet alles is verloren. Gezien het feit dat op het einde willen we iets geheel te krijgen, het gehele interieur van een woonhuis tuin moet worden ontworpen in dezelfde stijl, dit geldt voor gebouwen en decoratieve elementen.

Allereerst schatten we onze infield - de waarde en het landschap. Als het gebied is niet al te groot, niet rommel haar vele bijgebouwen. Selecteer alleen de meest noodzakelijke, of gewoon combineren meerdere items met elkaar. Parkeren met een schuur kan ter vervanging van een volwaardige garage, associatie patio met een kleine barbecue ook ruimte te besparen en om het badhuis wordt aanbevolen om een ​​extra kamer, waar u huishoudelijke artikelen en brandhout zal zetten hechten. Voor de overgrote klooster zijn er geen beperkingen, anders dan esthetiek.

En nu een beetje over de inrichting van het erf van een woonhuis - Foto van verschillende opties:

Het maken van de tuin van een woonhuis - bouwvoorschriften

Maar in ieder geval moet de regels van constructie inzake bijvoorbeeld de afstand van gebouwen, wegen of andere bijgebouwen elementen. Residentiële gebouwen worden opgetrokken minstens 3 meter van de gewone wegen en 6 meter van de snelweg. Wij hopen dat uw vakantie site is gelegen in een vrij afgelegen locatie, vanwege de nabijheid van de snelweg een negatief effect op de mogelijkheid om de frisse lucht en de geluiden van de natuur te genieten. Huisvesting en bijgebouwen (schuren en een garage) moeten van elkaar door ten minste 7 meter worden gescheiden, de behuizing van uw hond, te verwijderen uit het huis ten minste een meter met 4, maar de putten, aparte toiletten en compost putten (en opeens je besluit bouwen ze) hoeft dichter dan 15 meter niet bouwen van het huis. Het hek moet verdedigen tegen elke gebouwen op de meter en een half, en zelfs nog meer, om te kunnen brengen als dat nodig is verschillende soorten reparatiewerkzaamheden, en heel grote planten (struiken en bomen) - afhankelijk van hun hoogte - de afstand van de meter tot drie .

Volledig geplande inrichting van de tuin van een woonhuis met bijgebouwen, ga dan naar het circuit lay-out. Ze mag niet meer 75 cm - opnieuw opbouwen van eisen van de code. Als u de grootte van het gebied mogelijk te maken, maak een cirkelvormige baan langs het hele gebied - krijgt een mooi fietspad voor uw kinderen. En in het algemeen is het beter om deze trotuarchiki met mooie ronde vormen en hoeken te doen, omdat een dergelijk ontwerp van een woonhuis yard kan de ruimte visueel te vergroten en zelfs om dingen in het gezinsleven glad. Hoewel verschillende stijlen en trail-spoor verschillen in hun opvattingen, en het materiaal, maar later op dit punt.

Hier is een blik, het lijkt erop dat de binnenplaats van een woonhuis - prachtige foto toont alle details:

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Landscaping het erf van een woonhuis

Met de smerigste en finansovoemkim podium omgegaan we - de bouw is voltooid, alle die nodig zijn voor een comfortabel leven van het gebouw zijn al op hun plaats, welk spoor gelegd. En nu is het tijd om te zetten met het oog het gebied dat is om een ​​landschap ontwerper te worden.

Meest handige, natuurlijk, het werken met een glad oppervlak - er zou een vlucht van de verbeelding gewoon niet te stoppen, omdat op een leeg vel kan van alles uitbeelden. Als u wilt, plant een tuin, breek de bloembedden, gazons zasey gazon, installeerde een fontein of tuinhuis overwoekerd modderkruiper - voor elke smaak en kleur. Maar als het terrein doet denken aan de Russische wegen waar een ravijn op de geul en zeven bochten een mijl, dan zou er nog moeten in staat zijn om alle gebreken draaien in de individuele en originele gezicht van uw grondgebied. Maar - u kunt weggooien enige twijfel - om een ​​dergelijk ontwerp niet kan niemand herhalen.

Maar in ieder geval, de registratie van de rechtbank met de hulp van het landschap ontwerp vereist speciale kennis. En ze zijn niet alleen in de mogelijkheid om alle leuke functies van de site te gebruiken. Veel vaker is het noodzakelijk om de botanische weten - wat planten plant men het best in uw omgeving. Voor het oog en aangenaam, en speciale zorg is niet vereist (het is onwaarschijnlijk dat u graag een tuinman of zichzelf voortdurend te huren obihazhivat groene ruimten), en een goed gevoel in uw klimaat.

Dus voor de onafhankelijke werkzaamheden van het landschap is het noodzakelijk om alle omgevingsfactoren die de plant beïnvloeden duidelijk te identificeren:

 • de hoeveelheid licht, haalde uw groene huisdieren (dit is net als de algemene gegevens over een instraling van het gebied, evenals specifieke details van uw site - sommige bloemen worden geplant onder de bomen, in de schaduw, aan de noordkant, en sommige moeten bijna altijd verlicht door de zon clearing)
 • omgevingstemperatuur (hier gegevens die nodig zijn voor de gemiddelde temperatuur in de zomer en winter)
 • luchtvochtigheid - land en lucht (dat wil zeggen niet alleen de gemiddelde hoeveelheid neerslag, maar ook de nabijheid van het grondwater)
 • grondgebied relief
 • de chemische samenstelling van de bodem (humus, leem, enz.), water (zuurgraad) en lucht

Het kennen van alle voorwaarden, kun je al gemakkelijk de soorten planten die normaal zal groeien op uw site zonder extra investering. Een volledige lijst van jullie zullen in staat zijn om degenen die je leuk vindt en past in het algemene ontwerp van een woonhuis yard te selecteren. Foto's fabriek in encyclopedieën, of gewoon op het internet zal u helpen de juiste keuze te maken, maar in gedachten stil te houden dat in dergelijke gevallen, de foto's laten niet alleen zien dat de meest succesvolle gevallen, zo stil en professionals-fotografen proberen om de meest voordelige hoek te vinden. Zo krijg je het idee, maar op hetzelfde perfect resultaat in uw eigen achtertuin telling is nog steeds niet de moeite waard.

Hoe de tuin van een woonhuis te maken - verschillende stijlen

Hebt u al besloten met alle kleine dingen, maar iets diep knagende onzekerheid - en of alles correct wordt gedaan. Soms gebeurt het. Sommige mensen zijn tevreden met alleen een ideaal, dat vraagt ​​gewoon het magazine over het leven van succesvolle mensen. Nou, het ideaal - het is iets dat moet ernaar streven om ieder van ons. Dus nu analyseren we een iets langere herkende stijlen van de werf van een woonhuis, die veel in de foto zag er vóór.

Zo is de belangrijkste divisie is de klassieke stijlen (reguliere) of landschap (natuurlijke). En regelmatig stijl betekent strakke lijnen en heldere geometrische vormen zoals track gebouwen en landingen. Er wordt aangenomen dat deze stijl verzacht de storm van emoties terug te keren naar de aard van de burgers, want het is meer gebruikelijk voor de stad vorm. Maar zodra ik waarschuw, regelmatige stijl vereist constante en onvermoeibaar werken aan het onderhoud van de vorm, of in een jaar of twee van je klassieke stijl zal slechts een spoor te zijn - alles overwoekerd hoe dan ook. Op hetzelfde natuurlijke stijl is veel gemakkelijker. Er is geen behoefte om terug te hangen om zo te "om te rijden" planten in het frame. Integendeel, moet het resultaat van alle inspanningen zichtbaar natuurlijke landschap zijn.

Echter, zoals u zich kunt voorstellen, het concept van natuurlijkheid bij iedereen. Sommige mensen denken dat in het voorstedelijk gebied een tuin bomen moet hebben, iemand naar de zin van een groot park van de cultuur, en sommigen de voorkeur geven de bloembedden en struiken. Daarom wordt het landschap verdeeld in stijl voor een paar (of zelfs vele) verschillende categorieën, in principe verschillend in de landen waar ze vandaan kwamen data stijlen. Als je over de informatie over de stijl van de binnenplaats van een woonhuis, zal je vooral dergelijke namen te zien:

 • Franse stijl (een soort reguliere)
 • Engels (of liggend) stijl, streng, maar natuurlijk
 • Slavische stijl - een beetje ongeorganiseerd, maar kwam niet voor een houten huis omringd door de beste
 • Japanse stijl (elegantie en het vermogen om zelfs te ontspannen op een klein stukje steen tuin)
 • stijl Europees land - waar iets gemeen met de Slavische, maar meer geordende
 • Jugendstil - het laatste woord van het landschap ontwerp en moderne architectuur, op het niveau van sensaties maakt het mogelijk om het interieur van het huis te combineren met de omringende natuur

Natuurlijk, dit is niet een uitputtende lijst - iets wat veel mensen en stijlen ook. U kunt Chinese, en de Middellandse Zee en alpine toe te voegen en, maar we zullen niet worden verspreid. Waarom zou een persoon die ver van de zee, mediterrane stijl? Daarom vermeld we alleen die stijlen die nuttig zijn in onze voorwaarden kunnen zijn. Keuze - voor jou.

En ik wil waarschuwen - op voorhand zelf beslissen, dan kunt u, als u in uw eigen landgoed in vrede te leven en te genieten van de geneugten van het omringende landschap, of u moet de afgunst van de buren te worden. Want in het laatste geval, een ontspannende vakantie kun je niet onder ogen - het zal moeten voortdurend terug te keren naar zijn hof de meest ideale soort dat alles rond zou overschaduwen. Maar zelfs in dit geval, zult u volledig in staat om alles te doen met hun eigen handen. Good luck!


Like this post? Please share to your friends: