Kelder met hun handen: stap voor stap handleiding

Cellar - een verplichte uitbreiding van het huis of een eigen huis in de buurt. In deze ruimte het hele jaar wordt gehouden optimale temperatuur voor het behoud van groenten, fruit, conserven en spaties. Bouw een kelder het mogelijk onafhankelijk. Om dit te doen, moet u de toestand van de bodem te beoordelen, het bepalen van de beste type van de bouw, materialen, en ervoor kiezen om vast te houden aan de gekozen technologie.

 1. de opstelling van de kelder Requirements
 2. Het selecteren van de optimale vorm en materiaal
 3. Hoe naar de kelder te maken met hun handen: verzonken ontwerp
  • Evaluatie van het terrein en de bodemgesteldheid
  • Materialen en gereedschappen
  • voorbereiding van de opgraving
  • ondervloer arrangement
  • Bouw en waterdicht maken van muren
  • overlappende constructie
  • Ventilatiesystemen en de levering van elektriciteit
  • Het interieur van de kelder
 4. Ground kelder met hun handen: stap voor stap handleiding

de opstelling van de kelder Requirements

De optimale plaats voor de instandhouding van geoogste teelt en zal kelder. Deze kamer gehandhaafd natuurlijke omstandigheden en temperaturen van ongeveer + 4 ° C Gunstig microklimaat is nodig om de presentatie op te slaan, en de smaak kenmerken van groenten en fruit.

Sommigen verwarren de kelder en kelder. Dit is echter een geheel andere structuur. De kelder is gelegen in de kelder van het gebouw. Kelder afzonderlijk afwikkeling - behalve op het perceel. Het ontwerp is onopvallend, of vice versa, wordt opvallend element van landschapsontwerp.

Praktisch gebruik van de plantaardige opslag onder bepaalde voorwaarden:

 • de aanwezigheid van lage temperatuur - kelder gebouwd onder de aarde of vestigen in de kelder die in contact is met de buitenwand van het huis;
 • dimmen - in de kelder ontwerp uitgesloten het raam;
 • continu vullen schone en verse lucht, en door de natuurlijke ventilatie;
 • luchtvochtigheid - ongeveer 80-90%.

Het selecteren van de optimale vorm en materiaal

Ongeacht de diepte van de volgende soorten kelders.

Grondstructuur boven het oppervlak, de diepte van de structuur - niet meer dan één meter. In feite is het een kleine bak voor groenten. Berging kan worden opgericht op elke plaats, zelfs in kleine depressies.

De constructie van "vegetable garden" a warehouse - de oplossing drassige gebieden en laaggelegen gebieden. Kenmerkend grond kelder - geen overlapping. Kenmerkend is dat de afwikkeling zadeldak boards. Door want de uiteindelijke prijs van de constructie van plantaardige opslag worden verminderd. Een bijkomend voordeel - het gemak van de bouw van de kelder met hun handen.

Een grotere grond kelder - ziet eruit als een klein huis gebouw. plaat wordt gegoten bovenop de aarde, die de vloer met een dikke laag. Onbeschermd kopse zijde van de deur. Over de vulling geplant gazon gras dat het grondgebied en het tegenhouden van de bodem van obsypaniya siert.

Poluzaglublenny kelder - de meest gevraagde soort constructie. Het ontwerp lijkt op een bodemstructuur, maar een deel van de kamer (ongeveer 1,5 m) bevindt zich onder de aarde. De toegangsdeur in de bakken zich onder het oppervlak van de bodem, zodat het noodzakelijk is om voor afvoer van smeltsysteem / regenwater. Door het ontwerp is goed geïsoleerd.

Verdiepte kelder is zeer geschikt voor compacte ruimtes. Echter, de constructie is alleen mogelijk bij lage grondwater bij de regeneratie volledig waterdicht en drainage. De ingang kan worden afgedekt afneembaar deksel of een speciale pogrebitsey - een klein huis met een luik in het plafond. Pogrebitsa kan worden gebruikt als een berging aan huis en moestuin, tuingereedschap, diverse huishoudelijke artikelen of groenten.

kelder muren opgetrokken uit verschillende materialen: steen, baksteen, beton, asbestcement platen. De bouw is niet wenselijk om te bouwen van een metal omdat het moeilijk is om geschikte temperatuur te bereiken.

Bij gebruik van de grond als grondstof voor de wanden wordt omhuld binnen bin hout. Latten van hout moet goed gedroogd, geschuurd, behandelen met antiseptische en opnieuw gedroogd.

Het maken van de kelder met hun eigen handen: video-on materiaalkeuze

Hoe naar de kelder te maken met hun handen: verzonken ontwerp

Evaluatie van het terrein en de bodemgesteldheid

Beste locatie kelders - hill podgorok of heuvel. Grondwater in dergelijke gevallen zijn verre van de oppervlakte van de aarde. Bij plaatsing op een heuvel vermindert binnendringen van regenwater. Daarnaast krijg je om te besparen op de waterdichting materialen.

Veel mensen de voorkeur aan een kelder naast het appartement huis te bouwen om snel te bereiken en de juiste producten in het koude seizoen, regen, enz.

Voor de start van de bouw is het noodzakelijk om de aard van de bodem en de mogelijkheid van het bouwen oppervlakte / poluzaglublennogo groente winkel te leren kennen. Om dit, een kleine test te doen:

 1. een rauw ei - ter plaatse constructie van de bakken op een stukje natuurlijke wol, en bovenop plaatsen.
 2. Bedek "constructie" van de banken en laat 's nachts.
 3. Beoordeel de uitkomst van het experiment:
  • Als de wol een dauw, het grondwater in de buurt;
  • Als het ei en de vacht droog - het optreden van diep water en kunt u veilig aan de slag.

Voordat u een kelder met hun handen op te bouwen, is het raadzaam om de aard van de bodem te beoordelen:

 1. Peat - het beste type voor de dijk. Deze grond zal bederf, wat vooral van belang voor de opslag van wortelgewassen te minimaliseren.
 2. Drijfzand - puchnisty grond die niet geschikt is voor de constructie van een "interne" kelder. Deze bodem bevat leem, zand en leem. In staat zijn om een ​​groente opslag te bouwen, moet je de bodem vervangen en zand.
 3. Zandgrond is geschikt voor het regelen base. Deze natuurlijke materiaal wordt vaak toegevoegd aan puchnistosti te verminderen en het vochtgehalte te verminderen.

Materialen en gereedschappen

Alles voor kelders in het land met hun eigen handen nodig zullen zijn:

 • steenslag en grind;
 • zand rack;
 • kleioplossing;
 • dakleer rollen;
 • baksteen;
 • cement;
 • raad voor het aanbrengen overlappende gestel;
 • betonkwaliteit 100;
 • gesmolten bitumen;
 • raspen voor versterking.

Van de instrumenten moeten worden voorbereid:

 • mixer;
 • kant ram;
 • schop;
 • schroeven, schroevendraaier, spijkers, hamers;
 • lassen;
 • slijpmachines;
 • primer;
 • borstel;
 • ijzerzaag.

voorbereiding van de opgraving

Bouw verzonken opslag begint met het graven van de put. Er wordt in de volgende volgorde uitgevoerd:

 1. Het perceel vrij is van stenen, stokken en vegetatie.
 2. Breng lay-out en een gat graven. Traditioneel kelder: lengte / breedte - 2,5 meter diep - 2,3 m voor het graven van de uitgraving beter om de diensten van de graafmachine te gebruiken ..
 3. De wanden van de put schep schrapen het overschot land en het een glad oppervlak te lijnen.
 4. De diepte van de opgraving is afhankelijk van het soort rust uit kelder. Bij het bepalen van deze waarde moet worden aangenomen dat de ruimte gedeeltelijk het mangat of ingang rekken ladder zal bezetten. Met het oog hierop is het noodzakelijk de put te trekken met een bepaalde marge.
 5. Verdichte bodem van de put, giet in een kuil zand en grind. De dikte van kussen zand - 20 cm, gravel - 10 cm.

ondervloer arrangement

Vloer leggen om beter te presteren met klei mortel. Voor de bereiding is het noodzakelijk om de klei en kwartszand gecombineerd in een verhouding 90% / 10%. Verdunnen met water, waardoor een dikke room. Oplossing bereid grind vullen dikte van 3-4 cm.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Verbeteren sterkte-eigenschappen van de basis, en een betere isolatie tegen het binnendringen van grondwater bin aanbevolen beton verder versterken. procedure:

 1. Bereid het gewicht van het rek zand en beton in een verhouding van 5: 1 respectievelijk.
 2. Klei base na drogen beton storten oplossing 5 cm dik.
 3. Het oppervlak glad en laten gieten.

Bouw en waterdicht maken van muren

De technologie van de bouw van de bakstenen muren is als volgt:

 1. Bouw de basis voor gemetselde bakstenen breedte 1, hoogte - ongeveer 15 cm.
 2. Laat droge ondergrond.
 3. Leggen wordt uitgevoerd op de hoek van de muur, die een doorgang verschaft.
 4. De stenen worden geplaatst in een schaakbordpatroon.
 5. Metselen op is het noodzakelijk om de greep troffel tikt - het zal helpen zich te ontdoen van de overtollige oplossing en de hechting van materialen te verbeteren.
 6. Na de bouw van elke reeks moet de gelijkmatigheid van het gebouw te controleren.
 7. respectievelijk 1: De werkoplossing wordt bereid uit zand en cement in een verhouding van 4.
 8. Parallel uitgevoerd met een koppeling vulling spleten en ruimten tussen een muur en aarden kleioplossing. Deze technologie biedt extra waterdicht Plantaardige winkel.
 9. Na het oprichten van de wandconstructie aan reactie 1 week vóór het vast worden van de oplossing.

bakstenen muren behoefte voor het uitvoeren van waterdichtheid. Hiertoe normaliter gidrostekloizol, roller of bitumen mastiek kit. De volgorde van uitvoering van isolatiewerkzaamheden:

 1. Behandel alle oppervlakken water- afstotende samenstelling.
 2. Aan de wand dakplaten mee - bevestigingsmateriaal wordt uitgevoerd door een verwarmde bitumen mastiek. Om te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige isolatie zal 2-3 lagen nodig.
 3. De muren zijn gips met cement.

overlappende constructie

De bouw van vloeren - verantwoordelijk handelen. Referentie constructies moeten bestand tegen zware belasting. overlappen vaak vervaardigd uit een massief blok van beton en wapeningskooi. Het is belangrijk dat de kelder dakvlak groter dan de grootte van de kamer, de wanden fungeert als lagersteunen.

Het algoritme prestaties:

 1. Stel back-ups, die zal vervolgens houten bekisting te bouwen.
 2. Bekisting voor het storten moeten zorgvuldig worden afgedicht, is de oplossing niet stromen door de spleet.
 3. Na de bereiding van de bekisting aan het frame van een betonplaat wapening te maken. de onderlinge afstand tussen wapeningsstaven - ongeveer 25 cm, framehoogte - tot 30 cm.
 4. Bij een groot deel van de kelder wordt aanbevolen dat u dubbelklikt plaat versterking.
 5. wapeningsnet moet voorbij de wanden van de kelder van 5-10 cm van alle kanten.
 6. De resulterende gestel gelijkmatig vullen betonmortel.

Na het gieten van de platen moeten wachten 3-4 weken. Overlappende volledig harden en neem definitieve vorm.

Ventilatiesystemen en de levering van elektriciteit

Goede luchtcirculatie - een belangrijke voorwaarde voor de veiligheid van de producten die in de kelder. Gebrek aan de ventilatie tot rottende groenten en te snelle circulatie van de luchtstroom - uitgedroogd wortels.

De technische ruimte is te verkiezen boven natuurlijke ventilatie te voorzien - het is minder kostbaar, en de goede organisatie voldoende lucht te verschaffen. De noodzaak om toevoer en afvoerleiding rusten voeren. Uitlaat-element zich boven het plafond, een toevoeropening - aan de tegenoverliggende wand op een afstand van twee voet van de vloer.

De procedure voor het creëren van een natuurlijke ventilatie in de kelder met hun handen:

 1. Selecteer duct per 1 vierkante. m rechthoekige cellen - 26 sq. cm buis.
 2. Montagebuis wordt uitgevoerd in een hoek, en de onderkant dient het plafond geplaatst. Duct door de hele kamer, het dak, met uitzicht op het dak systeem op twee voeten.
 3. Om de pijpleiding zijn niet van plan om condensatie, is het noodzakelijk om de isolatie schoorsteen te houden op een sandwich. Één buis is gemonteerd op het andere en de ruimte daartussen is gevuld met minerale wol.
 4. Het open einde van de luchtslang zich op een afstand van 50 cm vanaf de onderste verdieping. Het uitlaatkanaal penetreert de overlappende, resulterend in 80 cm boven de basis.
 5. Buiten de buis gat afdekrooster.
 6. Op de buis gewenst de afsluiter luchtstroom gebracht.

kelder elektrificatie wordt uitgevoerd met een koperen kabel met een dubbele of drievoudige isolatie.

Het interieur van de kelder

Na voltooiing van de installatie werk kan beginnen landscaping kelder. Verschillende ontwerp opties:

 • maken de wand planken met ruime planken;
 • Luifels, metalen rekken;
 • zet geprefabriceerde rekken.

Belangrijk! Alle ontwerpen van het hout moet worden bedekt met anti insecten en beschermende impregnatie tegen vocht.

Ground kelder met hun handen: stap voor stap handleiding

In het huisje kan worden uitgerust met een eenvoudige kelder met hun handen op een hoog niveau van het grondwater. In bakken mogelijkheid om de temperatuur 2-3 ° C behouden Laten we een voorbeeld van de constructie van een magazijn soort plantaardige opslag met de afmetingen onderzocht:

 • hoogte ontwerpcentrum - 2 m;
 • breedte - 3,3 m, lengte - 3 m;
 • doorgangsbreedte - 0,6 meter.

De volgorde van werken:

 1. De logs op de grond rusten, jas met hete bitumineuze mastiek.
 2. Slab gemaakt van planken, en individuele elementen - van gebeiteld croaker, achterblijvende, glinosolomy, grenen schroot met zaagmolen.
 3. Dakoverstekken moet gebaseerd zijn op de grond. Een dergelijke opstelling biedt de koude tijd van het jaar extra isolatie in de vorm van sneeuw drijft. Het resultaat is een structuur als een tent.
 4. Enerzijds gehecht opslagloods twee rijen planken, waartussen isolatiemateriaal is opgenomen. Aan het andere uiteinde van de geïsoleerde deur zich bevindt.
 5. Aan de buitenkant van Lobazov rond de omtrek van de opgraving Greppelsamenstel voorkomt natuurlijk water.
 6. een houten kist met het aanpassen van de plaat - in de buurt van de nok aan de kap te maken.

De bouw van de kelder met hun eigen handen: video


Like this post? Please share to your friends: