Digitale antenne met je handen

Belangrijkste weergavekwaliteit van elke antenne - de interactie met etherisch signaal. Deze manier van werken principe ligt ten grondslag aan zowel gekocht en zelfgemaakte antennes. Hieronder vindt u aanbevelingen over hoe om een ​​antenne te maken voor digitale televisie met zijn handen.

Inhoud:

  1. Beschikt over een moderne airtime
  2. Eenvoudige digitale antenne met je handen: de eisen apparaat
  3. Antenne voor digitale TV met je handen: de receptie karakteristieke
  4. Antenne voor digitale televisie met zijn eigen handen: productietechnologie
  5. Essentiële digitale antenne armen van bierblikjes
  6. UHF-antenne voor digitale televisie met zijn eigen handen

Beschikt over een moderne airtime

Als we vergelijken met de huidige televisie-uitzending met de ether, die een paar jaar geleden was, kunnen we een aantal verschillen te vinden. Allereerst wordt het bereik van de UHF gebruikt om televisie te zenden. Aldus kan een sterk middel en het ontvangen antennesignaal slaan. Verder is in dit geval, de noodzaak van periodiek onderhoud antennes eveneens geëlimineerd.

Ook, televisie sensoren werd veel meer dan voorheen, dus de meerderheid van de tv-kanalen beschikbaar in bijna mijlpalen delen van het land. Het uitzenden waarborgen bewoonde gebieden en de lage vermogenstransistor gebruikte sensor.

In grote steden, de radio golven zich anders. Vanwege het grote aantal hoge gebouwen door het signaal worden toegevoerd zwak. Verder is er een groot aantal televisiekanalen welke ontvangst is niet genoeg audio standaard TV-antenne.

Met de ontwikkeling van digitale omroep ontvangstkanalen is nog gemakkelijker geworden. Deze soorten antennes zijn bestand tegen storingen of fasevervorming kabel beeldhelderheid.

Eenvoudige digitale antenne met je handen: de eisen apparaat

Sinds de uitzending omgeving is veranderd, en de regels van de werking van moderne gerechten veranderd:

1. Een van de belangrijkste parameters van de televisie-antenne, een Richtingsgevoeligheidsfactor en beschermingsfactor is niet bijzonder belangrijk. diverse elektronische middelen worden gebruikt om te vechten tegen allerlei lawaai.

2. De factor verantwoordelijk voor de antenneversterking verbeterd signaal reinigt van vreemde geluiden en verschillende soorten storingen.

3. Een andere belangrijke kwaliteit van de moderne televisie-antenne - bereik. Saving elektrische parameters wordt automatisch uitgevoerd, zonder verdere menselijke tussenkomst.

4. Gereedschap afstandswaarde TV antenne moet goed samen met een kabel die wordt aangesloten op de antenne.

5. Om fasevervormingen voorkomen moet behoorlijke antennekarakteristieken in de frequentie-amplitudeverhouding verschaffen.

Karakteristieke punten van de laatste drie eigenschappen te wijten is aan de ontvangst van het televisiesignaal via een antenne. Werking op een enkele frequentie antenne, kunnen verscheidene van de golfkanaal accepteren. Echter, om ze in overeenstemming met de feeder te maken, moet je CSS sterk zuigende signalen.

Daarom zijn er bepaalde versies van digitale antennes beschikbaar voor de productie in de woning. Zij nodigen u uit om te lezen:

1.-wave antenne optie, deze hulpmiddelen chastotonezavisimostyu, ze zijn goedkoop, zeer populair bij de consument. Voor het vervaardigen van dergelijke antenne dan een uur voldoende. Dit gerecht is perfect voor stedelijke appartementen, en hier in het dorp, dat is een beetje ver van de tv-centra, zal een dergelijke antenne niet zo goed werkt.

2. Logopedische-band uitvoeringsvorm van de antenne - dergelijke antenne haalt bepaalde signalen. Het onderscheidt zich door een eenvoudig ontwerp, geschikt voor verschillende werkzaamheden bereiken, niet de parameters van de toevoerinrichting veranderen. Is medium technische parameters, perfect voor de stad huizen, villa's, appartementen.

3. Z-vormige antenne die een zigzag genoemd. Voor de vervaardiging van dit ontwerp kost veel tijd en lichamelijke inspanning. Gekenmerkt brede ontvangst kenmerken. Toepassing van een dergelijke antenne nalaat een reeks ontvangende televisiekanalen breiden.

Om exacte overeenkomst te bereiken tussen de antennekabel door de waarde van de nulpotentiaal moeten worden gerouteerd.

Antenne voor digitale TV met je handen: de receptie karakteristieke

Vibratonnye antenne staat een analoge Cantal wat digitaler. Dergelijke inrichtingen ontvangen golf kanalen. Ze zijn zelden gebruikt en die relevant zijn voor afgelegen locaties van de tv torens zijn.

Gescheiden productie van satelliet antennes - zinloos proces. Omdat in dit proces moeten verwerven en de aanschaf van een tuner hoofd, en weerspiegelt de voordracht moet heel precies te zijn, is het praktisch onmogelijk te bereiken thuis. Onafhankelijk kunt u alleen antenne te configureren, maar niet de productie ervan.

Teneinde de bovenstaande uitvoeringsvormen de antenne moet zo bedreven bij hogere wiskunde en elektrodynamische processen produceren. Een van de belangrijkste kenmerken van de termen die worden gebruikt bij de productie van tv-antennes, Let op:

1. KU - elektrische antenne, die wordt bepaald door de verhouding van het ontvangen antennesignaal aan de hoofdlus.

2. CPV - de verhouding tussen lichaam en om de ruimtehoek van de antenne lobben In aanwezigheid van bloemblaadjes van verschillende afmetingen, ze variëren in grootte.

3. DRC - de verhouding tussen het ontvangen signaal aan de hoofdlus en het totale vermogen van de antenne.

Merk op dat indien de antenne is het bereik, de kracht wordt in aanmerking genomen opzichte het nuttig signaal.

Merk op dat de eerste twee termen zijn niet noodzakelijk afhankelijk van elkaar. Er zijn een aantal opties voor antennes met een hoge directiviteit, maar enkel of minder winst. Echter, een significante verhoging van de zigzag antenne gekoppeld aan een lage oriëntatie.

Antenne voor digitale televisie met zijn eigen handen: productietechnologie

Elk van de antenne-elementen waardoorheen stroom vloeit, levert het nuttig signaal, moet worden aangesloten op de andere door solderen of lassen. Elke prefab knooppunt van bestemming buiten gelegen, moet goed worden vastgezet, omdat de vernietiging van de elektronische contactgegevens aan de buitenkant, is sneller dan binnenshuis.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de mogelijke nul. Het is in deze gebieden zijn de knooppunten spanning, elektrische stroom met een hoog vermogen. Productiemachines stoelen met nulpotentiaal gebruikt gebogen metaaldeel.

Een vlechtwerk of een coaxiale centrale geleider kabel uit koper of een legering met goedkope corrosiewerende eigenschappen. Voor het solderen gebruikte kabels veertig volt soldeerinrichting met legkoplavnymi soldeer en flux plakken.

Outdoor Digital Antenna is gemaakt met hun eigen handen, zodat alle verbindingen zijn bestand tegen vocht, extreme temperaturen en andere milieu-impact.

vereisen twee driehoekig gevormde plaat zijn twee latten van hout en Wire vervaardiging vsevolnovoj antenne. Dus de kabeldikte diameter praktisch belang, omdat het interval tussen de uiteinden is ongeveer 2-3 cm. De afstand tussen de platen die einden van de draad zijn 1 cm. Plaats de twee metalen platen eenzijdig met vierkante glasvezel van de beklede folie. Tegelijkertijd moet koper driehoeken worden gesneden op.

de breedte van de antenne moet hetzelfde zijn als de hoogte zijn. Stoffen beschreven onder een rechte hoek. Om een ​​kabel te leggen om deze antenne, moet je een bepaald patroon te volgen. Naar het punt, hetgeen een nulpotentiaal niet gesoldeerde kabel vlechtwerk. Ze heeft net gebonden is.

ANT, die zich uitstrekt binnen het venster 150 cm, kan de meerderheid van DMC meter en kanalen elke richting te aanvaarden. Het voordeel van deze antenne is dat het een brede ontvangstkanaal interval. Daarom zijn deze antennes zijn populair in de grote steden, waar er een groot aantal tv-stations. Een dergelijke antenne heeft bepaalde nadelen - KU een enkele antenne, en de DRC - zero. Daarom, als er een hoge interferentie, de antenne irrelevant.

De variant van de vervaardiging van andere soorten digitale antenne ANT hun handen, zoals een logaritmische spiraal van de twee spoelen. Deze uitvoeringsvorm van de antenne is compacter en eenvoudiger te vervaardigen.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Essentiële digitale antenne armen van bierblikjes

Voor de vervaardiging van digitale antennekabel van uw handen zal bierblikjes vereisen. Deze uitvoeringsvorm van de antenne op de juiste benadering van de vervaardiging, goede bedrijfseigenschappen. Bovendien, dit gerecht is heel eenvoudig te vervaardigen.

Het werkingsprincipe van een dergelijke antenne is gebaseerd op de toename in diameter schouders van de conventionele lineaire vibrator. In dat geval is er een uitbreiding van de operationele band, terwijl andere eigenschappen niet veranderen.

Bierblikken met betrekking tot hun grootte worden gebruikt als schouder op een schudinrichting. Tegelijkertijd, de uitbreiding van de schouders onbeperkt. Deze eenvoudige uitvoeringsvorm van de vibrator wordt gebruikt als een ruimte met hun handen digitale antenne voor het ontvangen televisieprogramma's rechtstreeks via verbindingskabels.

Wanneer de stop in het samenstel uitvoeringsvorm bier diopolya faseraster, verticaal geplaatst, waarbij de stap halve golf zal zijn, zal het mogelijk zijn om de waarde KU antenne verbeteren. Ook bij deze inrichting op de antenne versterker, waardoor aanpassing wordt uitgevoerd en de instelinrichting worden geïnstalleerd.

Om dergelijke antenne aan toegevoegd CPA teruggezet op haar scherm mesh, met een interval van de helft van het raster te verkrijgen. Om de antenne moet bier diëlektrische mast hebben, waarbij de mast is verbonden met het scherm en de mechanische verbinding.

Op hetzelfde moment, op een rooster ontwikkeling ongeveer drie of vier rijen. Twee roosters zijn niet in staat om hoge versterking te bereiken.

UHF-antenne voor digitale televisie met zijn eigen handen

Een log-periodieke antenne voor dit heet antennesamenstel type dat is verbonden met de lineaire diopole helften, wordt het interval daartussen veranderd ten opzichte van de geometrische parameters progressie. Er zijn geconfigureerd en vrije lijn. Aanbieding om te verblijven op langere en gladde uitvoering van de antenne.

de aanwezigheid van een vooraf bepaald bereik nodig is voor de vervaardiging van ALP. Hoe hoger de indicator van de voortgang, de high-gain antenne verschillend. Deze uitvoering van de antenne voor de operationele en technische kenmerken is ideaal voor de productie in het huis.

Het belangrijkste principe van de normale werking - het vasthouden van de juiste berekeningen. Met de toename van de progressie indicatoren toegenomen versterking en verminderde spreiding hoekoriëntatie. Deze antenne niet de aanwezigheid van een extra scherm nodig. Omdat hij niet de algemene kenmerken had hangen.

In het proces van de berekening van de digitale LP antenne gebruik maken van deze aanbevelingen:

  • tweede lengte moeten vibrator frequentie stroomvoorziening;
  • verder berekent de langste diopolya;
  • Vervolgens vergrootte voorafbepaald frequentiebereik.

Wanneer de kortste lijn diopole verlaat, wordt gesneden, zoals is vereist bij de antenne alleen voor de berekeningen. De totale lengte van de antenne ongeveer 40 cm.

De diameter van de leidingen aan de antenne ongeveer 7-16 mm. Op deze locatie de afstand tussen de assen 40 mm. de voedingskabel is niet verbonden externe methode, aangezien dit afbreuk doet aan de technische eigenschappen van de antenne.

Buitenantenne is bevestigd aan de mast door het zwaartepunt. Anders zal de antenne voortdurend te schudden met de wind. Echter, de metalen mast verbonden met de leiding is niet recht, omdat op dit moment moet worden verschaft het diëlektricum mast, waarvan de lengte ongeveer 150 cm. Al het diëlektrische materiaal een houten hout kan zijn, eerder geverfd of gelakt.

Digitale antenne met je handen Video:


Like this post? Please share to your friends: