Het project is een individuele woning. Hoe maak je een project in huis te ontwikkelen

Het project wordt voorbereid alvorens elke constructie. Het maakt niet uit of het een groot landhuis of een bescheiden-sized landhuis, alle plannen en dromen worden gerealiseerd eerst op papier. Door de ontwikkeling van een landhuis project vrij nauwkeurig berekende de totale kosten van materialen en arbeid, die zal voltooien de bouw op schema en genieten van het leven in het nieuwe huis.

inhoud:

 1. Stadia van de ontwikkeling van een eigen huis-project
 2. Ontwikkeling projecten van huizen en huisjes
  • Maak een conceptueel ontwerp
  • Ontwikkeling van het ontwerp project van een appartementencomplex
 3. Wat te zoeken in de ontwikkeling van een individueel project thuis
 4. Kenmerken van de ontwikkeling van een houten huis project
 5. Programma naar het huis van project te ontwikkelen

Tot op heden is een groot aantal bedrijven die diensten verlenen voor de berekening van individuele projecten of verkoopt klaar. Maar de prijzen zijn zeer hoog, en de meeste samozastroyschikov proberen om geld te besparen, niet al te veel belang. Inderdaad, kan men een project te ontwikkelen thuis en op hun eigen, maar het is noodzakelijk om te weten wat er precies aandacht moet betalen.

Stadia van de ontwikkeling van een eigen huis-project

Voordat direct aan het project thuis, moet je het doel van het huis vast te stellen.

 • Wordt het een zomerhuisje of bouwde een solide huis voor het hele jaar door te gebruiken.
 • Aantal inzittenden. Het berekent het aantal kamers voor familieleden, maar ook rekening te houden en degenen die een bezoek aan het huis op korte bezoeken.

 • Om te beslissen over de aanwezigheid van andere gebouwen op het terrein. Komt er een aparte garage en een aantal machines is ontworpen, de locatie van de baden, waterputten, septic tanks en andere voorwerpen die de grootte van het huis en de optimale locatie op de site beïnvloeden.

 • Ter plaatse van het huis zal beïnvloeden en de levensstijl van de eigenaren. Willen een intieme zithoek te creëren, gesloten van nieuwsgierige ogen, een huis aan het begin van de site, het blokkeren van hen binnenplaats. Of vice versa, verschuiven in de diepte, de opening op het display van een mooie gevel en goed onderhouden landschap.
 • De aanwezigheid van de helling op de site en geodetische studies zullen ook hun eigen aanpassingen te maken.

Dit alles wordt rekening gehouden en op basis van de verkregen is de ontwikkeling van het algemene plan van de site data genomen. Met het blijken ook tijd en geld besparen. Focussen op de opmaak, onmiddellijk bereid een parkeerplaats, installeerde een septic tank, wordt een put geboord, en ga zo maar door. D.

Ontwikkeling projecten van huizen en huisjes

Nu huis fase van de ontwikkeling van het project begint. Reeds bekend om zijn geschatte grootte en de locatie op de site.

Maak een conceptueel ontwerp

Ontwerp-project voor de macht om hun eigen te maken, en in overeenstemming met de professionele architect maakt hem een ​​plan op hoofdlijnen, ruimtelijke en stilistische oplossingen.

Deze tekeningen omvatten de ontwikkeling plan, het dak en de vloer van het huis. Het geeft ook het uiterlijk van de gevel, de lengte en doorsnede van het gebouw. Ook wordt opgemerkt, uit welke materialen het huis is gebouwd, het ontwerp kenmerken van alle elementen. En aan de hand van een gedetailleerde conceptuele ontwerp zorgt voor een werk dat de bouwers zal begeleiden.

Ontwikkeling van het ontwerp project van een appartementencomplex

De bouwkundige ontwerpfase

Het architectonisch ontwerp is één van de leukste momenten in de planning van het huis. Het wordt getrokken locatie van alle kamers en hun grootte, doordacht extra ruimte, evenals markeert de plaats waar zal worden gevestigd de ramen en deuren.

In dit stadium, het rekening houdt met het materiaal waaruit het huis is gebouwd. Daarop hangt de dikte van de wanden, de grootte van ramen en deuren, dakhelling. Het resultaat is een reeks tekeningen met een toelichting. U kunt alles met de hand te doen op papier of met behulp van een speciaal ontworpen computer software. Voor meer informatie over hen zullen hieronder worden besproken.

Constructief ontwerpfase

In dit stadium, berekenden we alle elementen van het huis. Wat voor soort foundation te gebruiken en hoe het te begraven. Wat doen "cake" van de muren, zijn vloerplaten gekozen, berekend Rafter ligging en de aanwezigheid van de schoorsteen. Als gevolg hiervan, creëerde een reeks van plannen voor de bouw van de muren, met het plan van het daksysteem, vloer trap, lateien, balken en ga zo maar door. D. Alle materialen moeten nauwkeurig worden berekend, zodat u alle benodigde hoeveelheid in één keer kunt kopen.

Technische projecten

Dit is een belangrijk onderdeel, wat niet altijd mogelijk is om te voldoen aan de plattegrond, maar slaagde er niet om een ​​kwalitatief huis turnkey bouwen zonder hem. Het omvat de berekening en het ontwerp van rioleringen en watervoorziening, ventilatiesystemen verwarmingscircuits en elektrische apparatuur.

Het project moet een gefaseerde werk bevatten aan de inrichting van de communicatie noodzakelijk om het wonen te ondersteunen. De werkversie alle in detail over het ontwerp capaciteitsopbouw van elektrische bedrading en aarding voor bliksembeveiliging informatie. Een apart hoofdstuk wordt ingevoerd de installatie van het beveiligingssysteem thuis.

Design project huis

Dit is de laatste fase van het ontwerp. Het gedefinieerde kleurenschema van gevels, daken, muren en interieurinrichting. Het is raadzaam om na te denken in het stadium van ontwerp en stilistische ontwerp van de kamers, meubels arrangement.

Het creëren van een project met zijn eigen handen voor een prive-ontwikkelaar is rationeler in het geval dat alle van de bouwwerkzaamheden zal het uit te voeren op hun eigen. Haal je handen op het project van de architect, de leek is het moeilijk om het te begrijpen en precies alles wat op het te begrijpen.

Wat te zoeken in de ontwikkeling van een individueel project thuis

Aanpak van het project moet alomvattend zijn, rekening houdend met alle ontwerp en engineering kenmerken van het gebouw. Als u uw droomhuis te bouwen, zelfs in het stadium van grondverwerving, is het noodzakelijk om te zorgen voor de mogelijkheid van de opstelling van water, elektriciteit en riolering. Maar hoe zorgvuldig het project ontworpen thuis, een leek nog steeds geen rekening wordt gehouden met alle nuances. En tijdens de bouw zal onvermijdelijk zijn momenten waarop je nodig hebt om de koers te veranderen of denken uit afzonderlijke componenten.

Moderne materialen en de beschikbaarheid van informatie gemakkelijker te werken voor particuliere ontwikkelaars. Zo is het netwerk aangelegd van een groot aantal gratis model projecten. Maar we moeten begrijpen dat de kwaliteit van het werk is geen vrije wil voor iedereen te gebruiken. Al deze projecten vereisen ingrijpende wijziging of onvolledig.

De tweede optie is om een ​​kant en klaar domokomplekta fabriek te kopen. Het is een koek van de twee panelen van OSB platen, en tussen de schuimlaag. Door een specifiek project van een frame huis te selecteren in de fabriek wordt geproduceerd met de deur en raamopeningen, en voor het extra geld, en het interieur partities.

De klant kan alleen bouwen op de bijgevoegde instructies om de gelijkenis van de ontwerper. Maar in ieder geval is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van elk project is het bouwbudget.

Kenmerken van de ontwikkeling van een houten huis project

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Bij het maken van het project gehakt of staafvormige huis, zal een aantal nuances dat het uiteindelijke resultaat beïnvloeden overwegen:

 • hout of hout voor het huis hebben meestal een lengte van 6 m. Tijdens de bouw van ruim huis is deze vaak onvoldoende en er is een behoefte in het verbinden van de balken bij elkaar. Maakt het onmogelijk om de wand te openen, zodat de berekende gegevens naar de gewrichten die verdere isolatie worden gesneden;
 • om een ​​goede krimp en stijfheid van de gehele woning te verkrijgen, worden de gewrichten aangebracht in een versprongen wijze in elke opeenvolgende crown logs. Tegelijkertijd moeten ze verdeeld over verschillende aangrenzende sever;
 • manier om een ​​houten huis te bouwen heeft alleen betrekking op een even aantal hoeken;
 • het ontwerp is rekening gehouden met de goede verdeling van belastingen over alle belastingdragende elementen;
 • op basis van de oorspronkelijke lengte van het materiaal 6 meter, moet het project worden gemaakt met een minimale hoeveelheid afval;
 • houten wanden van de tweede vloer moet alleen de dragende wanden worden geplaatst, in alle andere gevallen worden deze vervangen door lichtere buizen uit een staaf of zijplanken;
 • op de tweede verdieping van de zolder, moet de trap niet naast de wand, waarop de dakhelling zijn.

Programma naar het huis van project te ontwikkelen

Moderne software vereenvoudigt de taak van het ontwerpen van een vrijstaand huis. Ze helpen om een ​​3D-model, die kunnen worden bekeken vanuit alle hoeken nadert of afstand te creëren. De meeste van hen zijn aangepast voor gewone gebruikers, en kost gratis. Denk aan een aantal van de meest populaire programma's.

Misschien wel de meest populaire programma Google SketchUp. Het is het meest eenvoudig te gebruiken, maar het is multifunctioneel.

U kunt het gebruiken om een ​​3D huis design, interieur en landscaping te creëren. Het bevat een heleboel van textuur en is erg handig voor het ontwerp van structuren die de berekening naar de dichtstbijzijnde millimeter nodig. Bovendien, het is volledig gratis.

Niet minder populair en Arcone. Maar om te werken met het zal pas na de ontwikkeling van de opleiding materiaal naar buiten komen. Hiermee kunt u 3D-modellen van huizen en interieurs. Het toont de verlichting, die de plaats van ramen.

Het is met name belangrijk voor de ontwikkeling van het project is dat door het gebruik van het programma om de horizontale en verticale delen van het gebouw te creëren. De versie met licentie is alleen beschikbaar voor een vergoeding.

Een ander eiste programma - dit ArchiCAD. Het wordt niet alleen gebruikt amateurs, maar ook professionals. Dit is een set van tools voor het ontwerpen van gebouwen en design. Hiermee kunt u niet alleen maar leiden tot mooie modellen, maar ook voor de gehele constructie en technische documentatie. De gelicentieerde versie is ook niet gratis.

Samenvattend, wil ik zeggen dat de ontwikkeling van het bedrijfsleven gebouwen bouwprojecten moeizaam en heel moeilijk. Schetsmatige deel kan worden gecreëerd door jezelf, maar niet overhaast en zorgvuldig doordenken en kijken naar allerlei opties. Maar de werkende gedeelte is best overgelaten aan professionals. Doe het niet zonder de hulp van de architect en de voorbereiding van projecten voor het districtsbestuur voor de bouwvergunning.


Like this post? Please share to your friends: