Berekening ruimte: methoden, formules, voorbeelden

De procedure voor het uitvoeren van reparaties in de kamer vereist een verplichte berekenen van de oppervlakte van de wanden, plafond en vloer. Sinds de tijd van de aankoop van bouwmaterialen, deze waarden te helpen om fouten in hun aantallen voorkomen. Over de methoden en voorbeelden voor het berekenen van vloeroppervlakte zal verder praten.

Inhoud:

 1. Redenen voor het berekenen van de oppervlakte van de kamer
 2. Kamer gebied: het uitvoeren van de berekening van het vloeroppervlak
 3. Bepaling van het oppervlak van een rechthoekige kamer en het plafond
 4. Wat is de oppervlakte van een ruimte waarin er niches en uitsteeksels
 5. Hoe kan het gebied van de kamer met oneffen muren bepalen
 6. Hoe maak je de oppervlakte van een kamer, die een multi-level plafond te berekenen
 7. Bepaling van de totale oppervlakte van de kamer
 8. Bepaling van de minimale oppervlakte van de kamer
 9. Optimale kamer gebied

Redenen voor het berekenen van de oppervlakte van de kamer

Er zijn vele redenen waarom wordt bepaald door het wandgebied, vloer of plafond in een kamer. In sommige gevallen worden gegevens die nodig zijn op de totale oppervlakte van de kamer. Om de meest voorkomende oorzaken van het bepalen van de oppervlakte van een kamer of sommige van haar onderdelen te ontdekken:

 • Als u van plan bent om te werken aan de installatie van verlaagde plafonds, is het noodzakelijk om het totale plafond gebied te bepalen, om de hoeveelheid van de gebruikte materialen in de werken te bepalen;

 • bij het installeren van verlaagde plafonds, moeten ook de totale plafondoppervlak berekenen vooraf plannen de materiële middelen;
 • schilderij of het afwerken van het plafond moet zich ook bewust van zijn omvang, bijna alle verf en primer producten zijn in de technische data verbruik per vierkante meter;
 • decoratie gipsplaten vereist de berekening van de totale oppervlakte van de wanden, om een ​​gewenste hoeveelheid materiaal te kopen;
 • bij het huren builders, bijvoorbeeld de tegelvloer, elke vierkante meter heeft een zekere waarde, die wordt geacht aan het eind van het werk;
 • de verkoop van het huis of in het ontwerp, zoals een parameter zoals de woonkamer, keuken en andere kamers is ook erg belangrijk.

Kamer gebied: het uitvoeren van de berekening van het vloeroppervlak

Op het gebied van de vloer bepalen, zijn er verschillende redenen: de reparatie en de aankoop van materialen voor de decoratie, uitvoering isolatie berekening van bruikbare oppervlakte, etc.

De eenvoudigste manier om de oppervlakte van een vierkante of rechthoekige vorm te bepalen. In dat geval zal de lengte en breedte van de vloer, die met elkaar vermenigvuldigd nodig. Deze optie is niet de release van het pand van kasten en ander meubilair nodig. Meet eenvoudig de verte. Echter, in de aanwezigheid van brand in een kamer, het gebied moet worden afgetrokken van het totale resultaat.

In principe zijn alle van de items die op de grond voortdurend en zijn niet in staat om te bewegen, bijvoorbeeld, ingebouwde kasten, worden berekend op basis van het totale vloeroppervlak.

Het lijkt dat de berekening van de oppervlakte van de kamer, die een onregelmatige vorm heeft. Standaard kamers zijn natuurlijk de vorm van een rechthoek of vierkant, hoewel er kamers met allerlei niches, uitsparingen, bogen, richels, etc. Dergelijke variante tellen vloeroppervlak is ingewikkelder omdat het vereist de berekening van de vierkante vormen die de afzonderlijke ruimte.

De totale oppervlakte van de ruimte te berekenen worden onderverdeeld in verschillende regelmatige figuren, rechthoeken, trapeziums, vierkanten, etc. Bijvoorbeeld, als de kamer een z-vormige volstaat om de rechthoek in twee, tot het oppervlak van elk daarvan berekenen en samenvatting van de verkregen resultaten.

Als de kamer een z-vormig, maar loopt onder een rechte hoek, maar twee rechthoeken daarin nog aanwezige driehoekige ruimte, welk gebied ook berekend. De oppervlakte van een driehoek te berekenen volstaat één been vermenigvuldigen andere.

In aanwezigheid van de halfcirkelvormige fragmenten in de vorm van cilindrische of segmentvormige deeltjes, worden de berekeningen ingewikkeld. De ruimte van een vloer in deze ruimte te berekenen is ook nodig om de ruimte te verdelen in een aantal delen, waarvan het oppervlak wordt apart berekend.

Er zijn varianten van de lokalen, die verschillende niveaus van seks te hebben, dat is een heuvel of helling. Aldus is de ruimte verdeeld in meerdere zones. Bijvoorbeeld, in de keuken en eetkamer toegewezen werken portie. Hetzelfde gebeurt met het plafond, bijvoorbeeld, een multi-level. De ruimte van een vloer met stappen of hobbels opnieuw moeten verdelen de ruimte in stukken in de vorm van rechthoeken of vierkanten, en de uitsteeksels gemeten met een liniaal en hun gebied berekenen berekenen. Zo manier om een ​​berekening van de totale vloeroppervlakte te krijgen.

Merk op dat in dit geval de voorkeur om een ​​meetlint, die is geïnstalleerd bij de basis gebruiken. U vindt er ook een potlood en een notebook voor de registratie van alle waarden nodig. Als gevolg daarvan is de aankoop van verf en het bepalen van het bedrag van een afwerking materiaal voor de vloer snel uitgevoerd.

Voer geen metingen in de muur, omdat het een bocht kan zijn en leiden tot onnauwkeurigheden in de bepaling van de oppervlakte. Bijzonder complexe werkzaamheden op verschillende definities vloeroppervlak, welke randen in de vorm van een halve cirkel of een golf. Deze situatie betreft de meting van elk van de bogen, de stralen van informatie- en verkleining gebied door verscheidene geometrische vormen. Door bepaling van het oppervlak van elk daarvan berekend algemene formule asymmetrische segment.

Bepaling van het oppervlak van een rechthoekige kamer en het plafond

Rechthoekige kamer is de meest typische en frequente één. De lengte van de kamer te berekenen voldoende ruimte maal de breedte. Bijvoorbeeld, als de kamer lengte 3,40 m en een breedte van 5,20 m, dan is voor het bepalen van het gebied van het plafond voldoende 3,40h5,20, uiteindelijk 17, 68 vierkante meter oppervlakte. De omtrek van het plafond met een andere formule, waarin de som van tweemaal zijn lengte en breedte omvat berekenen. Dat wil zeggen, te bereiken op het niveau van het plafond perimeter 2h3,40 + 2h5,20 = 17,2 m.

Daarom is in het proces van koopprofielen nodig 17,2 meter materiaal. Echter, is het raadzaam, zelfs met een nauwkeurige berekening, om materiaal te kopen met een marge van 10-15 procent te compenseren voor de verschillende types van mechanische beschadiging van de gewrichten.

Wat is de oppervlakte van een ruimte waarin er niches en uitsteeksels

Om het gebied van het pand te bepalen, moet hard werken en het uitvoeren van de volgende stappen:

1. Maak ruimte project met alle design features.

2. Meet en teken van de waarde van de hoogte en de lengte van rechte wanden.

3. Met behulp van een liniaal en gon verdelen de ruimte in verschillende zones in de vorm van regelmatige vormen.

4. Elke figuur Partij, te meten en markeer het project.

5. Bepaal de waarde van elk van hen en een samenvatting van de resultaten verkregen volgens de formule voor de vierkante vorm.

Hoe kan het gebied van de kamer met oneffen muren bepalen

Als er ruimte waarin de muren hebben de vorm van veelvlakken of indirecte onevenredig cijfers, berekeningen veel moeilijker uit te voeren. Meet de omtrek van de kamer in zo'n eenvoudig genoeg. Je moet een meetlint te gebruiken en geef het door de kamer, het meten van elk van de percelen afzonderlijk.

Kamer gebied wordt bepaald aan de hand van schetsen en het ontwerp van de kamer. Na schets klaar verdelen de ruimte teneinde het maximumbedrag evenredig met de cijfers in de vorm van een vierkant, een driehoek of een rechthoek te verkrijgen.

Op het gebied van een segment, die de vorm van een rechthoek met dezelfde ribben heeft bepaald, kan worden volstaan ​​met de grootte van de benen, die aan elkaar zijn vermenigvuldigd en gehalveerd meten. D.w.z. voor het bepalen van het gebied van het driehoekige segment poten 0,5 en 0,9 m, die berekening worden uitgevoerd:

0,5h0,9 / 2 = 0,225 vierkante meter.

Hoe maak je de oppervlakte van een kamer, die een multi-level plafond te berekenen

Het plafond, waardoor het moeilijker om de richels te berekenen, maar heel reëel zijn. Er zijn multilevel plafonds die zijn gevormd als rechte lijnen van de eenvoudig uitgevoerde berekening, maar er zulke constructies die speciale zorg, omdat ze bestaan ​​uit arc-fragmenten of golven te berekenen dat een bijzondere inspanning moeten afgeven.

Telt elke sectie zijn te lang en kostbaar, vooral omdat uiteindelijk niet het juiste resultaat blijken altijd. Immers, de boog gebouwd op het plafond willekeurig zijn.

De eenvoudigste manier om de omgeving van een kamer op de totale oppervlakte te bepalen. Om dit te doen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. Meet de rechte gedeelten van de wanden.

Wordt bij voorkeur uitgevoerd metingen dichter bij het plafond, de lengte van de wand boven- en onderzijde van de kamer kan variëren.

2. Bepaal het vloeroppervlak van de hiervoor genoemde werkwijzen.

3. Op elk van de verticale profielen, meet de hoogte en lengte, en vermenigvuldigt deze cijfers.

4. Voeg de waarde van het totale vloeroppervlak.

Bepaling van de totale oppervlakte van de kamer

Op de vraag hoe de ruimte in vierkante meters te beantwoorden, raden wij u aan vertrouwd te maken met de instructies, die zal helpen om deze taak te volbrengen:

1. Zorg voor de reiniging van de ruimte in de buurt van de muren.

De muren moeten vrij beschikbaar zijn. Zo verhoogt de juistheid en nauwkeurigheid van de meting. Indien mogelijk het pand volledig moeten verlaten, zoals in het gedrag bepaalde berekeningen die nodig zijn voor het meten en centrale delen.

2. Bepaal de overdekte gebieden, met een regelmatige vorm.

Als de kamer is een rechthoek, vervolgens te delen is het niet nodig. Anders wordt de kamer opgedeeld in vormen zoals vierkanten, halve cirkels, trapezoïden, driehoeken of rechthoeken.

3. Maak een schets van de kamer, dus wordt het gemakkelijker om te werken.

Het meten van het gebied van de ruimte die u nodig hebt om door te gaan het ontwerp, waarop zijn gemarkeerd alle metingen. Tip: Als er geen papier en de noodzaak van een noodmaatregel Gebruik plakband, dat elke wand is bevestigd.

4. De lengte en breedte van de kamer gebied.

Elke wand wordt bepaald door de lengte en breedte bij voorkeur tweemaal. Teneinde de gehele wand als geheel niet te meten, moet het worden verdeeld in meerdere fragmenten, maar uiteindelijk worden de resultaten opgeteld.

Om de nauwkeurigheid van de berekening controleren, of er vrije tijd metingen worden tweemaal uitgevoerd.

5. Bepaal het oppervlak van elk van de percelen:

 • rechthoekig gebied bereikt op het niveau van de lengte met de breedte vermenigvuldigen;
 • gebied van het vierkant, is een van de zijden in een vierkant;
 • driehoek area - elevatie en zij worden met elkaar vermenigvuldigd en de resulterende waarde wordt verdeeld in twee;
 • oppervlakte van een cirkel pi maal de straal kwadraat.

6. vierkanten vooraf gedefinieerde gebieden opgeteld.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Bepaling van de minimale oppervlakte van de kamer

1. De grond in de vorm van een rechthoek.

Met een bandlengte wordt gemeten en de breedte van het gedeelte, worden ze met elkaar vermenigvuldigd. Deze vaak afgerond tot op de centimeter.

2. Driehoek.

Het gebied van dit gedeelte wordt bepaald door de ene zijde van een driehoek op zijn hoogtepunt, d.w.z. lijn, verlaagd tot de driehoek hoekpunten, die splitst in twee gelijke delen te vermenigvuldigen. De verkregen waarde wordt verdubbeld.

3. De cirkel of halve cirkel.

Bepaling radius. Deze waarde vertaalt in een vierkant, vermenigvuldigd met pi. In aanwezigheid van de halve cirkel, is de waarde gedeeld door twee.

Bovendien, het internet, zijn er speciale online calculator om alle berekeningen snel en nauwkeurig uit te voeren. Om te werken met hen is voldoende om de vorm van de kamer gebied te kiezen, te meten met een tape, en gegevens in te voeren. Het programma zelf zal alle noodzakelijke berekeningen uit te voeren en het bepalen van het gebied.

Optimale kamer gebied

Elke kamer heeft zijn eigen grootte, en tijdens het huis planning, wordt deze factor in aanmerking genomen in overeenstemming met hun doel. De minimale waarde van het gebied van de normale woonkamer van acht vierkante meter.

Area familie of woonkamer moet tussen de 13 tot 23 vierkante meter. De slaapkamer moet worden geplaatst in de hoek van het huis, en zijn een door de kamer.

De minimale hoogte van de residentiële gebouwen -. 240 cm Het is niet aan te raden om de kamer met een hoogte van 300 cm uit te rusten, want ze zijn volledig onpraktisch voor hen om een ​​grote hoeveelheid materiaal investeringen die nodig zijn in de winter te verwarmen.

Elke kamer moet worden onderscheiden door de aanwezigheid van natuurlijk licht. Minstens 30% van alle van de muren moeten vallen op het raam. Merk op dat het beter is om Windows te installeren op de zuidkant, net als in de winter, aan de noordkant, zullen ze groot warmteverlies te lokken.

Als de woonkamer van het huis of appartement 15 tot 55 vierkante meter, moet de minimale keuken gebied 6 vierkante meter. Bij het plannen van een keuken in het gebouw met een bewoonbare oppervlakte van meer dan 55 vierkante meter, moet de keuken ten minste een vijfde van het hele huis te bezetten.

Als de keuken neemt meer dan 10 vierkante meter, de variant van het gebruik ervan als een eetkamer of een kamer voor het ontvangen van gasten. De minimale breedte van de hal is 140 cm, moet ook in het natuurlijk licht.

Voor de kamer van een kind genoeg in het gebied van 10-15 vierkante meter. De kleinste moet badkamer en toilet hebben. Het bereiken van het niveau van hun gebied van 4-8 vierkante meter.


Like this post? Please share to your friends: