Deflector op de schoorsteen: installatie functies

De installatie van de deflector op de schoorsteen oppervlak verhoogt de stuwkracht en versiert en verbetert de representatieve uitstraling van het gebouw. Er zijn verschillende soorten van deflectoren, die zich onderscheiden door technologische momenten van hun installatie. Op eigenaardigheden van de schotten in de schoorsteen en de regels van de installatie zal verder praten.

Inhoud:

 1. Functies en kenmerken van de deflector schouwtrek
 2. Het werkingsprincipe van het apparaat en de schoorsteen vent
 3. Deflector op de schoorsteen - species
 4. Deflector op het rookkanaal met zijn eigen handen: de productie van functies
 5. Eigenschappen van het ontwerp deflector flyugel
 6. Fabricagetechnologie deflector eigen handen

Functies en kenmerken van de deflector schouwtrek

Het genoemd afbuigorgaan met een aërodynamische werking die boven het ventilatiekanaal in dit geval gemonteerd, de schoorsteen. De belangrijkste functie dient om de tractie te verbeteren kanalen. Dit wordt bereikt door fysisch gecontroleerd wet volgens welke de bewegingssnelheid van luchtstromen die bewegen in een gewijzigde cross-channel afhankelijk statische stuwkracht bij een gegeven sectie.

Via de deflector verbetert de tractie en verhoogt de efficiëntie van ventilatie en schoorsteensystemen.

Werkzaamheden deflector aangebracht op de schoorsteen is gebaseerd op het feit dat wind slaan op het obstakel voor de beweging van een rookkanaal is bij een gedeelte waar een lage druk aanwezig is, draagt ​​tractie te verbeteren.

Door middel van onderzoek werd bewezen door het feit dat de installatie van de deflector op de schoorsteen factor verbetert de efficiëntie, ten minste 15%. Bovendien is de deflector verhindert vervuiling van de binnenzijde van de schoorsteen sneeuw, vocht, vuil, etc.

deflector werk is niet afhankelijk van het weer in het milieu of uit de wind. Hij is in staat om de tractie te verbeteren in alle omstandigheden.

Deflector Schoorsteen maakt luchtstromen treffen vanaf de buitenkant, is meer van de stroming langs het oppervlak van de gehele inrichting, lucht, in dit geval, wordt dun. Als gevolg van deze aanzienlijke verbetering van de tractie.

Het werkingsprincipe van het apparaat en de schoorsteen vent

schoorsteen systemen zijn aanwezig in bijna elk huis, want ze zijn een van de belangrijkste onderdelen die deel uitmaken van elk thermisch systeem.

Om de efficiënte werking van de thermische ontwerpen te waarborgen, moet je zorgen voor de goede organisatie van de frisse lucht en afvoer van rook.

Wanneer aanzuiging werking van thermische generatoren precies op de schoorsteen is verantwoordelijk voor de stabiliteit van de productie van verbrandingsproducten. Om de wind invloed op de schoorsteen met behulp van deflectoren verminderen.

De installatie van dit apparaat is geschikt voor het geval dat de verkeerde conclusie uit het gebouw te roken. Voor de opkomst van deze onaangename fenomeen, zijn er verschillende factoren:

 • gusty windenergie beschikbaarheid, die de pijp binnenkomt en vermindert hunkeren bovendien voorkomt verbrandingsproducten worden geëvacueerd;
 • onjuistheid van de schoorstenen of te laag zijn hoogte;
 • juist gekozen diameter van de schoorsteenpijp.

Wind beschermingsinrichting - deflector helpt om gassen uit het rookgaskanaal door wind verwijderen. DEFLECTOR eigen verandering van de wind stroming in de juiste richting voor hem. Dus door de wind draait niet beperken en verbeteren tractie.

Aanbrengen deflector kunnen zowel individueel als collectief gebruik kanaliseren. Bovendien is de omvang van het gebruik ervan uitstrekt naar:

 • ventilatiesystemen;
 • gasinstallatie;
 • stammen van afval stortkokers.

Het ontwerp van deflector voor het rookkanaal omvat:

 • het onderste gedeelte van de cilindrische vorm, die wordt gebruikt voor de vervaardiging van buizen uit metaal, asbest of keramische materialen;
 • diffusor - de bovenste cilinder met een diameter groter dan de onderste, middelste fixeren met behulp van drie of vier polen;
 • paraplu met een conische vorm.

Het bovenste gedeelte van het onderste gedeelte van de cilinder en de diffusor zijn aangebracht otboi beltoon, waardoor de wind wordt afgebogen. deflector ontwerp is een soepele exit verbrandingsproducten uit de schoorsteen en verbetering tractie.

Voor de vervaardiging van de diffusor en de paraplu deflector gebruikt gegalvaniseerd staal.

Het werkingsprincipe van de deflector is als volgt:

 • aan het bovenoppervlak blootgesteld aan de wind, de gassen aangezogen onderste ringdeel;
 • Als de wind begint te werken vanaf de bodem, worden de gassen afgeblazen bovenste opening;
 • Als het effect van de wind een horizontale richting, wordt de stuwkracht verbeterde onmiddellijk na twee ringen.

De meest inefficiënte deflector is waargenomen in het geval waar een hogere invloed van de wind op de schoorsteen. Tegelijkertijd wordt de wind opgenomen met een paraplu. Volgens de nadelen van alle soorten deflectoren. , Verbindingen die het gedeelte waar de base worden geëlimineerd in het productieproces paraplu plaatsvinden, moet het in een vorm niet een maar twee conische delen. Dus door de lagere reflectie conus wordt gemaakt van lucht en verbrandingsgas stromen.

Deflector op de schoorsteen - species

Wat het ontwerp van de schotten en de vorm zijn onderverdeeld in:

 • inrichtingen met platte achterplaat;
 • deflectors, waarbij het deksel wordt geopend;
 • de aanwezigheid van twee hellingen op het buisoppervlak, d.w.z. het deksel gevel type;
 • met de aanwezigheid van de halfcirkelvormige tops.

De buitenkant van het huis, gebouwd in moderne stijl toegevoegd variant van de deflector, waarbij een vlakke stompen, die is gemaakt van een koperverbinding is.

Het is ook heel populair is de variant van de kap, met een halfronde stompt.

Het afbuigorgaan, dat een gevel deksel beschermt tegen vliegas of precipitatie.

Bij de vervaardiging van de afbuiginrichting gebruikte gegalvaniseerd staal. Hoewel er gekocht deflectors uitvoeringsvormen waarbij het metaal beklede kunststof of lak.

Er zijn tal van het ontwerp vents:

1. Gebruik TSAGI deflector maakt verbeterde tractie in het ventilatiekanaal en de schoorsteen. Deze deflector wordt gekenmerkt door een cilinder, zijn rond en rechthoekig. Om deflector soepel bediend, wordt in de regio 100-159 cm boven het dak.

De belangrijkste componenten van dit type is de beschikbaarheid van de deflector:

 • inlaat;
 • diffuser;
 • beugels;
 • het lichaamsdeel;
 • paraplu.

2. Deflector genaamd "Flue tand" verschilt individuele montage functies die de installatie suggereren via de deur naar de rook collectie. Een eind is gemaakt aan de muur, en de tweede wordt opgetild en geïnstalleerd op de schoorsteen. Om de installatie te vergemakkelijken, moet erop worden gelet dat futeroznyh platen zich aan de achter- en zijwand heffen. Daarnaast is deze deflector twee handvatten, die "koude hand" genoemd, is bij hen een middel regel- en controle fuser werken.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

3. De meest populaire gebruik van verschillende deflector Grigorovitsj, die omgaat met verbeterde tractie schoorstenen en ventilatieopeningen op de grond. Deze deflector heeft een eenvoudige structuur, dus het is heel goed mogelijk om hun eigen handen te maken. Deze deflector bestaat uit de onderste cilinder, bestaande uit twee pijpen, de bovenste cilinder, kegeldeel en bevestigingsmiddelen - twee steunen.

Voor de vervaardiging van dit soort deflector beter tin, gegalvaniseerd staal of roestvast staal, ontworpen voor de constructie van boilers gebruiken. Bij gebrek aan materiaal bij het verwerven van gegevens, worden deze vervangen door goedkopere alternatieven, alleen de deflector termijnservice, in dit geval sterk verminderd.

Naast deze opties, zijn er openingen voor rookgassen bolvormig, stervormige, open, round. Op afspraak schotten verdeeld in het apparaat:

 • voor standaard schoorsteen;
 • een deflector voor het rookgas;
 • voor ventilatiesystemen;
 • te weigeren stortkokers.

Deflector op het rookkanaal met zijn eigen handen: de productie van functies

Elk van de deflectoren heeft individuele maten, die moeten voldoen aan bepaalde parameters. Bijvoorbeeld, bij de berekening van de hoogte van het schot moet rekening met het feit dat het 1,6 deel evenredig met de inwendige afmeting van de schoorsteen, en de breedte berekenen van 1,8 deel.

Verder is de breedte van de deflector 1.2. Om een ​​deflector te bouwen met je handen van het materiaal in de vorm van het volgende nodig:

 • gegalvaniseerd staal;
 • koper;
 • roestvrij staal.

Hoewel de aankoop van deze materialen en is duur, maar het beste geven aan hen als deflector meest blootgesteld aan externe stimuli in de vorm van wind, ultraviolette straling en neerslag. De beste optie - het gebruik van koper. Hieronder vindt u de instructies voor de vervaardiging van de deflector met zijn eigen handen:

1. Alvorens over te gaan met de bouw van de deflector, moet zorgen voor de opheffing van de maatregelen met de schoorsteen en de oprichting van het tekenen vent schoorsteen.

2. Eerst wordt een kartondocument gevestigd op alle delen van bestaande deflector scannen.

3. Ze worden overgedragen aan het metaaloppervlak en het gebruik van speciale schaar gesneden volgens een bepaald werkstuk.

4. Sluit de benodigde onderdelen aan elkaar helpt klinknagels, bouten of lassen.

5. de stalen stripvormige steunen die worden gebruikt om de kap te vergrendelen.

6. Cone van de deflector aangebracht op de kap.

In eerste instantie ging hij deflector nadat ze zijn gemonteerd op de schoorsteen. Dit wordt gevolgd door de installatie van de onderste cilinder, die wordt bevestigd door bouten. Dan is het vaste diffusor voor dit doel klemmen. Op het oppervlak van de diffuser gemonteerd dop heeft omgekeerde tapsheid.

Eigenschappen van het ontwerp deflector flyugel

Er is een mogelijkheid voor het vervaardigen flyugel-deflector, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van het roterende lichaamsgedeelte. Het omvat huidige vizieren deflectoren, lagersamenstel en flyugel direct verantwoordelijk voor de rotatie van de deflector.

Het principe van deze inrichting bestaat de luchtstroom door de ruimte mezhkozyrkovoe aldus vloeibaar optreedt en LUCHTVERSNELLING. Dit heeft een positief effect op het verhogen van de trek in de schoorsteen op verbranding te beoordelen en de ventilatie, de aanwezigheid van extra ventilatie te verbeteren.

Met deze deflectors mogelijk de omgekeerde stuwkracht, vonkvorming en flameout voorkomen.

Voor self-verwerkende structuren vereist voor de vaststelling deflector schoorsteen snijden met ringen met een lagersamenstel.

Hoewel diverse voorname ontwerp deflectors flyugel verschillen ze snelle achteruitgang als gevolg van het feit dat vaststelling van de elementen die verantwoordelijk zijn voor de rotatie breken. Ze negatieve invloed op de corrosie en vervuiling. Bovendien moet in de herfst en de lente metaaldelen blootgesteld flyugel kondensanyh's die tijdens het vriezen in de winter, flyugel stoppen met werken. Daarom is hun toepassing in gebieden met strenge winters is onpraktisch.

Fabricagetechnologie deflector eigen handen

Hieronder vindt u aanbevelingen die zullen helpen om een ​​deflector Grigorovitsj bouwen eigen handen. Deze uitvoeringsvorm van de afbuiginrichting omvat:

 • twee cilinders aan de onderkant en bovenkant van de eenheid;
 • pipe;
 • tapse gedeelte;
 • twee beugels.

Vóór de constructie van het schot, worden bepaald door het bepalen van de grootte van de schotten, waarvoor het noodzakelijk is om de diameter van de schoorsteenpijp, de montageplaats en hoogte van de constructie te meten.

Om te werken moet hebben:

 • metalen plaat;
 • Schaar op metaal;
 • bevestigingsmiddelen, zoals bouten, moeren, klinknagels;
 • abonnees;
 • kartonnen basis;
 • gewone schaar.

Om niet een dure staal, voorgesneden karton layout deflector om de afmetingen van de schoorsteen passen ruïneren. Verder is reeds uitgevoerd op de lay-out, alle van de snede metalen onderdelen. Hiervoor wordt de blanco karton toegepast op staal en omsingelen via afschrijver.

Metal schaar te knippen elementen helpen. Met metalen klinknagels, bouten en moeren sluit alle onderdelen. staalstrip gebruikt beugels maken.

Na het voorbereiden van alle benodigde onderdelen geassembleerd deflector:

 • Schoorsteenpijp aangebracht op een onderste cilindrisch deel, die voor bevestigingsschroeven;
 • een diffusor is bevestigd op het;
 • Beugels helpen om het oppervlak van een omgekeerde kegel en dop vast.

Tip: Bij een te grote diameter van de schoorsteenpijp te verminderen wordt een metalen draad, die om de deflector wordt gewikkeld.

Tractie te maximaliseren, verdient het aanbeveling om de installatie van de deflector voeren op een afstand van 150 tot 200 cm boven het dak.

Onder de voordelen van dit ontwerp fabricage deflector omvatten:

 • goede bescherming van de schoorsteen vallend puin en verwering;
 • Bedrijfstijd;
 • de efficiëntie van de schoorsteen.

Onder de nadelen van deze deflector geïsoleerd:

 • -ideale structuur;
 • het voorkomen van problemen bij het uitvoeren van metingen en fabricage.

Like this post? Please share to your friends: