De staaldraad vlechtwerk

Staal - een materiaal dat uitstekende weerstand tegen de grootste lading geeft. Correct geweven elementen een sterke steun. Ongeacht weven uitvoeringsvorm, alleen de specifieke structuur gekozen voor specifieke taken en vereisten. Maar zelfs de meest duurzame stalen kabel kan worden gestopt, dan is het noodzakelijk om een ​​lus op het einde te maken. En de productie van staaldraad vlechten kunt u zelf, zelfs in het veld.

inhoud:

 1. Doel staalkabel
 2. Bouw staalkabel
 3. Soorten constructiekabels
 4. Met behulp van de staalkabel
 5. Gebreide draadkabel
 6. Het creëren van een lus aan een touw
 7. Brand op de stalen kabel

Doel staalkabel

Stalen kabels in de meeste gevallen de primaire lastdragende element transport, hef- en reizen mechanismen. Ze vinden hun toepassing in industrieën zoals olieraffinaderijen, mijnbouw, landbouw en transport engineering, bouw, rivier en zeetransport. Staalkabels geselecteerd voor gebruik, afhankelijk van de aard en het gewicht van de lading.

Het belangrijkste toepassingsgebied van commercieel gebruik van stalen kabels - een tractie en heffen machine-industrie. Deze brug kranen, boorapparatuur, uitbreidingen van de verschillende operationele doeleinden, graafmachines, tillen vervoer Schip, olieproducerende apparaten. Als u objecten met de mensen te bewegen (mine takels, liften) worden geselecteerd gruzolyudskie touwen.

Versterking van de stalen kabels worden voornamelijk gebruikt voor de versterking van betonconstructies. Ook in de constructie van de staalkabel wordt gebruikt als dragende elementen met verschillende ontwerpen hulpcel grondverzetmachines. Vanwege betrouwbare constructie gemakkelijk belasting weerstaan ​​staaldraad verschaffen van een werkwijze voor de constructie van manipulatie, bijvoorbeeld aanleiding tot een hoogte van betonplaten.

Van metalen kabel staaldraadstroppen -, flexibele inrichtingen, die noodzakelijk zijn voor het opschorten van lading haken en andere werkorganen van het hefwerktuig. Stroppen worden gebruikt voor het laden en lossen en de overbrenging bijzonder volumineuze goederen, waarbij er speciale scharnieren, oogjes en nietjes te houden.

Bouw staalkabel

Staalkabel is een flexibel metalen voortbrengsel dat is vervaardigd uit staaldraad bestaat uit in elkaar getwijnde strengen. Hoog koolstofgehalte gegalvaniseerd draad heeft typisch een diameter van 0,4-3 mm en een treksterkte van orde 130-200 kgf / mm2.

In het midden van de kabels een kern. Bovenste lijn is bedekt met aluminium of zink roestvast eigenschappen te verlenen. De kern werkt als een inwendige ondersteuning voor de strengen te voorkomen vallen door het midden en de noodzaak om radiale druk weerstaan ​​leefden onder belasting van de kabel, waardoor de zijdelingse vervorming van het product. Zijn gemaakt van verschillende materialen: metaal, organische, natuurlijke of synthetische.

Organische kernen gemaakt van hennep, sisal, manila of katoen dragen ze bij aan de vorming touw ronde vorm en is geïmpregneerd met een antiseptisch glijmiddel (smeerpistool, vaseline zalf kabel) de wrijving tussen de draden te verminderen. Anorganische kernen zijn vervaardigd van asbest in kabels die zijn ontworpen voor gebruik bij hoge temperaturen. Vet, dat geïmpregneerd met minerale kern tijdens gebruik van de stalen kabel komt de ruimte tussen de draden, waardoor beschermt tegen corrosie.

Voor de buitenlaag is gebruikelijk om een ​​dikkere draad te gebruiken, maar de kabel is onmisbaar voor werkzaamheden met betrekking tot wrijving of in de toestand van chemische omgevingen. Zink coating van de draad, die de kenmerken van de stalen kabel verbetert en voorkomt dat de kabel van roesten, zijn drie varianten: PM - voor lichte omstandigheden, SS - voor gemiddelde omstandigheden, ZS - voor ruwe omgevingen en voor gebruik in zeewater. De draad is gemaakt van drie graden: I, II en V. De meeste kwaliteit draad, die een hoge mechanische sterkte en taaiheid heeft, is een materiaal met een hogere rang B.

Het ontwerp van de kabel aangeduid met driecijferige getal dat de strengen, het aantal draden in de strengen en organische kernen. Bijvoorbeeld, het vastleggen van dit soort "6 x 37 + 1 OC" betekent: shestipryadny kabel, die een streng van draden 37 en organisch kern. Hoe meer draadstrengen en minder ze een diameter van de staalkabel flexibel.

Staaldraden, met uitzondering van een grote belastbaarheid, zijn zeer flexibel. Een van de onbetwistbare voordelen van dergelijke kabels is hun bestandheid tegen plotselinge dynamische belasting. Omdat de achteruitgang van deze producten vindt plaats geleidelijk, om defecten van deze apparaten te identificeren zul je in staat zijn om in een tijdige wijze.

Soorten constructiekabels

Afhankelijk van het aantal draden in de kabel, staalkabels een verschillende flexibiliteit - minder flexibele kabels 42; flexibele staalkabels 72 draden in elke streng 12 om een ​​hennep kern materiaal; producten verhoogde flexibiliteit die het gevolg van 144 dunne draden in elke streng 24 om een ​​hennep kern.

Stalen kabels voor de bouw zijn onderverdeeld in drie types:

 1. Enkel touw stranding bestaan ​​uit een enkele streng, welke draad van dezelfde diameter en de vorming van één of meer lagen (maximaal vier) spiraalvormig rondom een ​​draad.
 2. Cable genoemd dubbel lagen touw touw werk. Het wordt in de stranding één of twee lagen van meerdere strengen rond een metaal, anorganisch of organisch kern.
 3. Trehpryadnye kabels terugspringende van meerdere kabels, die worden genoemd in dit geval de strengen. Strengen touw triple en dubbel lagen bestaan ​​uit draden die dezelfde of verschillende diameters kunnen hebben.

Op niveau krutimosti stalen kabels zijn spinnen en malokrutyaschimisya. Als het materiaal van de kern rope - een metalen kern (odnopryadny staal en staal) en de organische kern (vezels, natuurlijke, synthetische vezels, vezelversterkte).

Door een combinatie van richtingen van leken stalen kabels en kabels elementen:

 • lay-zijdig: de richting van het touw en lag in de strengen van de draad zijn hetzelfde;
 • Phillips lag: De slagrichting van de draden in de strengen is tegengesteld aan de slagrichting van de draden in de kabel;
 • gecombineerd stranding: tegelijkertijd oefenen in de kabelstrengen van de linker en rechter slagrichting;
 • Triple lay: kruis leken tegengestelde slagrichting van de draden en strengen.

Met behulp van de staalkabel

Ik wil u waarschuwen voorafgaand aan het gebruik van zeer dun touw, hoewel de prijs van staalkabel in dit geval niet te hoog zal zijn. Ook niet vergeten dat hoe dunner de draad, de draad wordt blootgesteld aan sterke slijtage en corrosie. De corrosiebestendige draden uitsteken uit roestvast staal of gegalvaniseerd draad. Kabels van verkoperd of niet-gegalvaniseerde draad kan snel worden bedekt met roest en breken, vooral in gebieden bochten.

De meest betrouwbare en functionele werking dient gegalvaniseerd stalen kabel. Werkwijze voor het vervaardigen van een lid in een bepaald weefsel staaldraad verschillende dwarsdoorsnede diameter. Bovendien is de kern die is gelegen in het centrale deel, om de weerstand tegen verschillende effecten en bekleed met een speciaal smeermiddel antignilostnoy impregnering verbeteren.

De hoofdtaak van de zorg van een staalkabel onder gebruiksomstandigheden is de structuur en vorm van het voorwerp dat bij haar is verleend gedurende de fabricage behouden en te beschermen tegen corrosie en mechanische schade. Berg de kabel die is gewikkeld op de trommel, moeten de as parallel aan de vloer waarop de trommel geïnstalleerd worden geplaatst.

Langdurige opslag van het apparaat moet periodiek gecontroleerd voor de buitenlaag, worden zij ook toegepast op een continue vaste film smeermiddel touw. Als een smeermiddel kan worden toegepast Torsiol-55, 35-Torsiol GOST 20458-75, NOP-1 op technische documenten. De kabel voor het aanbrengen van smeermiddel moet worden ontdaan van vuil en oude vet op verschillende manieren. De eenvoudigste - reinigen met katoenen uiteinden en stalen borstels. Wanneer toegepast op de kabel smeermiddel temperatuur moet 80-100 graden Celsius.

Gebreide draadkabel

Natuurlijk, staalkabels hebben een hoge sterkte. Echter, als je een gat staalkabel hebben geïdentificeerd, moet je om te werken aan zijn herstel, dat begint met een touw inspectie. In plaats van een klip uiteinden verwijderen met een schaar of draadscharen metal. Het belangrijkste ding dat het touw uiteinden soepel afgehakt.

De kabel wordt op dit vlak I-balken of kanalen ijzer en gesorteerd met behulp van een hamer. Of afgesneden van de onnodige delen van het snijwiel indien aanwezig haakse slijper, en benut. Al het werk voor de veiligheid van de kabel wordt aanbevolen bij wanten of handschoenen.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Kabellengte moet untwist bij 60-80 centimeter en verdeeld in strengen. Dan moet een streng buigen op een afstand van 30 cm van het gehele deel van een kabel en een oplesti, verhuizen naar het hoofddeel van de staalkabel. Met touw zet oplesti moet nog eens één of twee slagen van het vrije uiteinde. Soortgelijke acties moeten worden genomen en op de volgende delen. Loop uiteindelijk naar de lelijke uitstekende uiteinden.

Eén einde van de wikkeling twee geinterlinieerde takken en verbergt het andere uiteinde van de wikkeling in de tegenovergestelde richting te produceren. En de beste vlecht met drie delen, waardoor ze de vorm van een conventionele vlechten. Met het derde onderdeel moet gevlochten, geweven in een lus wrap en wikkel rond het vlechten rug. De procedure wordt voortgezet zolang als ze vrije einden elke stang tegelijkertijd gericht naar de eerste en in pigtails baren hun einden.

Om letsel te voorkomen en een grotere betrouwbaarheid pigtail wordt aanbevolen om de kragen op verschillende plaatsen, waarvan de rol kan de stukjes staaldraad die strak opgewonden met een tang uit te voeren en erin klimmen vlechten lossen. Na voltooiing van de werkzaamheden voor de veiligheid vlecht omwikkeld met isolatieband wordt getoond in de video, als een gevlochten stalen kabel.

Een stevige en betrouwbare verbinding in het proces van het weven van de draad kabelstrengen zou een gelijkmatige belasting creëren en symmetrische plaatsing streven verkrijgen. En dit geldt voor verschillende soorten van stalen kabels. In het proces, is het raadzaam om periodiek plaatsen krimp weefsel.

Het creëren van een lus aan een touw

In sommige situaties is er behoefte om te leren hoe te vlechten op een stalen kabel loop - bij het neerlaten van de dompelpompen om extensies voor de antenne en de sleepkabel te creëren. Leg een knoop van staalkabel zal niet werken vanwege de hardheid. Maar de strop aan het einde zul je in staat zijn om voldoende accuraat te maken. Zoals bij het weven van draadkabel is het noodzakelijk af te hakken de uiteinden van de kabel tousles. Zet het touw op de enorme basis en druk op de scherpe einde van de hamer een paar keer naar dezelfde plaats. U kunt gebruiken voor dit doel slijpmachines.

Als gevolg hiervan, krijg je gladde, nette kant van het touw zonder pauzes. Unbraid staalkabel ongeveer 60-80 centimeter. Met behulp van een schroevendraaier, is het noodzakelijk te verdelen in twee delen dik. Wanneer 7-strengs touw in enerzijds moet 4 en het tweede deel - 3 strengen. Beide delen, afgeschermde elkaar en aan het einde van de staalkabel een lus van ongeveer 10 cm in diameter.

Waarnemen waardoor de diameter van de kabellus in het proces van het weven van de afmeting van dikte reduceren. Voor het vormen van de belangrijkste scharnierdeel 4-strengs staalkabel te buigen naar de 3-strengdeel. Het hoofddeel van de groef van de kabel lag een tweede gedeelte van de kabel.

Obkrutite omdraaien snijden de overblijvende uiteinden van de twee strengen die zijn geweven. Verder is elk van de vier vrije strengen wikkel rond het eerste begin van het snijden, dan ingeweven draad in een lus terug en wikkel rond het snijden. Betrouwbare afdichting lus aan het uiteinde van een kabel langs elke streng een lus ten opzichte van de vorige in de tegengestelde richting te garanderen.

Bedek het einde van het vorige strengen van staaldraad gevolgd tot je handen vrij blijven niet twee strengen. Zorgvuldig slip ze de lus tussen de strengen van een kabel met een schroevendraaier. Deze plaats is afgedekt tape. Ook kunnen ze worden gerepareerd in een conische buis. Op deze manier moet je de uiteinden van de kabel te verbergen en maak een lus aan het touw minder traumatisch.

Brand op de stalen kabel

Voor de productie, moet je schieten op een bepaalde afstand van het uiteinde van de kabel aan sterke tijdstempel op te leggen, zet de uiteinden van de strengen van merken, en vervolgens naar de strengen van de kabel einde te ontbinden. Daarna moet de kabel worden gelegd in de vorm van de gewenste grootte lus en produceren ponsen lopende strengen. Er zijn vele methoden van geperforeerde gaten, maar we zullen alleen de meest voorkomende manier te overwegen.

Het is handig om de eerste ponsen uit te voeren, of het vuur wordt het gebogen gedeelte van de werkende en rijden strengen worden rechts geplaatst. De eerste stappen in een kabel uitgaven streng tegen zijn afdaling van rechts naar links onder de 3 fundamentele strengen. Pons de tweede en derde onderdeel in twee enkele strengen respectievelijk. Wanneer u een ponsen van de eerste 3 strengen te maken, moet het vuur worden omgekeerd, en voer vervolgens ponsen vierde en vijfde strengen hardlopen.

Vierde streng worden gestanst in twee, en de 5e - onder enkele streng staalkabel. U kunt vervolgens weer vuur en geef het een initiële positie op een kabelbreuk zes slagen te vergrendelen, die tot een streng van een stalen product wordt geïntroduceerd in de richting van zijn afkomst. Hiermee is de eerste ponsen voltooid.

Op elke volgende ponsen chassis streng wordt ingebracht van rechts naar links in het touw volgens de regel "over één streng in twee". Aan het einde van elke stansproces te obtyanut strengen die kunnen worden gemaakt, afhankelijk van de dikte en sterkte van de staalkabel, handmatig of via takels of bankschroef zijn. drie - de dikte van de kabel in plaats van ponsen punch aanbevolen drie onderdelen viermaal en anderen verminderen. Afhakken de uiteinden van de strengen lopen nabij het touw, waarna het product kletnyuetsya vertinde draad.

Rope is een complex draadproducten, op de schouders van zijn grote verantwoordelijkheid, zodat de kwaliteit van de kabel moet worden op de top, en dus is het belangrijk om te weten hoe staalkabel vlechten of maak een lus en het vuur op het.


Like this post? Please share to your friends: