Relay stuurspanning. Het werkingsprincipe en verbinding

Om dure elektrische huishoudelijke apparaten of surge, als gevolg beschermen waarvan hun mogelijke breuk, met behulp van spanning controle relais. Deze inrichting verschaft een nominale spanning. Over de kenmerken van de bouw en de aansluiting stuurspanning relais verder praten.

Inhoud:

 1. Opzet en werking van de spanning bewakingsrelais
 2. De omvang van het gebruik en de voordelen van de spanning bewakingsrelais
 3. Variëteiten relais fase en spanningsbewaking
 4. Aanbevelingen met betrekking tot de selectie van de spanning bewakingsrelais
 5. Relay stuurspanning: aansluiten en installeren

Opzet en werking van de spanning bewakingsrelais

Het werkingsprincipe van de spanningsbewaking relais moet voorkomen overspanning of onderspanning.

In antwoord op de vraag, waarom de spanning relais controle dienen te stellen, selecteert u een paar redenen:

 • tijdens een pauze luchtlijnen in een privé-sector, mogelijk stroomstoot tot 160 watt meer dan normaal als gevolg daarvan een aantal gemakkelijk kwetsbaar elektrische branden gemakkelijk en moeten worden gerepareerd;
 • bij slecht weer of andere redenen, het breken van de nulleider leidt tot een toename van de belasting en elektrische schade;
 • op de plaats van een thuis weg van de transformator, de spanning daalt tot een kritisch niveau, maar ook nadelige invloed op de elektrische werkzaamheden;
 • terwijl het draaien van een krachtige consument van elektriciteit, wordt de fase overbelast als gevolg van onvoldoende spanning kan het instrument beschadigen.

Het relais bestaat uit een chip die zijn werk begeleidt. Microcircuit - bepalen af- of toename van spanning zendt een signaal naar de electromagnetische relais en er een momentane werking van het toestel, welke spanning vereffent.

Het spanningsgebied stuurrelais is van 100 tot 400 watt. Bij onweer, blikseminslag overtreffen deze cijfers, is het niet aanbevolen om te hopen op spanning bewaking relais, en omvatten toestellen in slecht weer. Voor dergelijke doeleinden zijn spanningsbegrenzer.

Relay stuurspanning bestaat uit twee delen:

 • e,
 • macht.

Het eerste deel van de stuurspanning en de tweede - actie om belastingsverdeling.

Het grootste deel van het relais - een microprocessor of een compactor. Microprocessor-gebaseerde relais, is het beste, omdat het de spanning verandering soepel kunnen reguleren.

De belangrijkste eigenschap van de spanning bewaking relais is een snelle actie en bediening. Aanspreekdrempel afhankelijk van de instelling van de potentiometer.

voltage schakelaar verschilt van het werkingsprincipe van stabilisatoren. Tijdens sprongen voltage relais verbreekt die gebieden waar de spanning niet aan de normen niet bereikt. Stabilisatoren - reguleren en stress gelijkmatig te verdelen over het gehele netwerk.

Daarom, tijdens noodsituaties effectiever is het gebruik van spanning stuurrelais die uitschakelen van de noodsituatie gebieden.

De omvang van het gebruik en de voordelen van de spanning bewakingsrelais

Niet te overladen elektrische apparaten zoals een koelkast, boiler, boiler, tijdens een dalende of stijgende netspanning wordt gebruikt spanningsregeling relais.

Relay stuurspanning heeft een breed bereik van toepassing als elektrische toestellen aanwezig zijn bijna overal en het relais stuurspanning noodzakelijk is een instelling.

Omvang van gebruik spanningsregeling relais:

 • bescherming van eenfasige of draaistroomnet;
 • bescherming tegen het optreden van breuk, plakken, vertekening fase;
 • voorkomen van schendingen achtereenvolgende werkzaamheden fasen;
 • Bescherming van elektrische apparatuur tegen beschadiging;
 • het gebruik in de beveiligingen die een lange overgangsperiode werk;
 • als het apparaat met de belasting van de motor;
 • speciale installaties die hoge kwaliteit spanning en de beschikbaarheid van de volledige fase;
 • gebruikt voor huishoudelijke en elektrische apparaten stijging van de residentiële gebouwen en appartementen te beschermen;
 • gebruikt in openbare instellingen: scholen, supermarkten, elektronica winkels, computerruimten, ziekenhuizen, bioscopen, om dure apparatuur te beschermen tegen schade;
 • industriële inrichtingen in de fabrieken, om storing van de apparatuur te voorkomen.

De voordelen van spanningsregeling relais:

 • Hoge temperatuurbereik van -20 tot +40, maakt het mogelijk om de inrichting, zowel buiten als binnen het gebouw gebruikt;
 • een verscheidenheid van dit soort apparaten kunt u de spanning voor bewakingsdoeleinden in relatie tot het materiaal voorkeuren te selecteren;
 • voltage schakelaar betrouwbare bescherming van dure apparatuur tegen over- en onderspanning en voorkomt breuk;
 • een breed scala van modellen en fabrikanten stuurspanning relais opent naar de koper veel mogelijkheden om aan individuele behoeften te voldoen;
 • het gemak van de installatie kunt u dit toestel zelf te installeren, zonder de hulp van een elektricien;
 • huidige modellen onderscheiden zich door het originele ontwerp, dat gemakkelijk past in de totale binnenruimte;
 • tijdens pieken geen toename of afname in de lichtintensiteit;
 • het apparaat schakelt automatisch uit de stroomvoorziening gebieden die zijn beschadigd bij een ongeval of slecht weer.

Variëteiten relais fase en spanningsbewaking

Met betrekking tot het type verbinding vrijgeefschakelaar:

 • Vilko rozetchastoy-vorm;
 • een boorkraag;
 • geïnstalleerd op de rail.

1. Relay spanning van de eerste soort wordt gekenmerkt door een plug die de installatie vergemakkelijkt. Een dergelijke inrichting is eenvoudig genoeg om vast te houden in het stopcontact. Het beschermt alleen bepaalde groepen consumenten. het apparaat wordt beheerd door een microcontroller. Analyseert de huidige voedingsspanning, en geeft vervolgens deze waarde op het digitale display. Regelt en verbreekt de lading electromagnetische relais. Dergelijke apparaten hebben knoppen waarmee u uitschakelen of aanpassen van de spanning bereik.

2. De verlenging relais stuurspanning is vergelijkbaar met het voorgaande type inrichtingen. Ze worden gekenmerkt door het feit dat relais Extension heeft verschillende verkooppunten, en stelt u in staat om gelijktijdige bescherming van twee of meer apparaten te maken.

3. Het relais DI N-rail direct aan de behuizing bevestigd. Deze apparaten kunt u een bescherming tegen voltage hele huis of appartement te produceren. Ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van extra functies en instellingen, het werken met verschillende modi.

Met betrekking tot het type lading afgifte spanning bewakingsrelais:

 • eenfasige,
 • driefasig.

Ter bescherming draaistroommotoren en apparatuur eerste apparaattype. Ze zijn ontworpen om airconditioners, koelkasten, compressoren en andere apparaten te beschermen met de elektrische aandrijving.

In een ruimte waar de besturing polnofazosti wordt ook aanbevolen om een ​​driefasige bewakingsrelais gebruiken. Bij een driefasige ingang in de kamer kan een driefasige spanningsbewaking relais te installeren, maar als een fase verloren gaat, de overige twee ook uitgeschakeld. Zelfs met de kleinste sprongen of fase onbalans relais wordt direct geactiveerd. Bijvoorbeeld, als de spanning van één fase is 220 W en 210 W op de tweede ogenblikkelijk spanningsloos alle fasen. Hoewel deze stam is absoluut normaal en is niet schadelijk voor de meerderheid van de elektrische apparaten.

Daarom is de aanwezigheid van drie fasen bij de ingang, is het beter om te installeren op iedere afzonderlijke fase afzonderlijke enkelvoudige fase relais. Een stroombron kiezen stuurrelais éénfase voltagetype moet worden bedacht dat de machine aangeeft vermogen dat door zichzelf geeft maar niet geopend. Daarom moet u eenfase bewakingsrelais voor een paar tientallen ampères hoger is dan het elektriciteitsnet te kiezen.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Aanbevelingen met betrekking tot de selectie van de spanning bewakingsrelais

1. Om relais stuurspanning te kopen, contact op met een gespecialiseerde winkel, die zekerheid en advies zal geven over het veilig gebruik van dit apparaat.

2. De prijs Relay stuurspanning afhankelijk van de volgende factoren:

 • apparaattype: Rosete - vergelijking, de verlenging - de gemiddelde kosten rack - duurder;
 • Fabrikant: binnenlandse relais goedkoper, omdat je niet hoeft te betalen voor het transport, in tegenstelling tot in het buitenland;
 • extra functies - de mogelijkheid dat het vermogen van de inrichting handmatig of automatisch;
 • design - sommige modellen hebben een aantrekkelijk uiterlijk, gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende kleuren, en zijn daarom duurder.

3. Bij het selecteren eenfasige relais moet de capaciteit van het apparaat goed te berekenen. Huishoudelijke schakelaar gekenmerkt doordat vermogenscontacten met een capaciteit van minder dan 100 A. Het verdient aanbeveling om de grootte van vereiste vermogenrelais 25% verhogen en daarna over te gaan tot het verkregen resultaat, met het apparaattype enkelfasig selecteren. Indien bijvoorbeeld de nominale capaciteit van de eenheid 20 A, het relais vermogen dat nodig is voor een normale werking van de voeding, zal 35, 30 A zijn

4. De drie-fase relais kiezen gemakkelijker, want ze zijn allemaal verkrijgbaar met een capaciteit van 16 A.

5. Op het moment van aankoop van het relais moet u de gebruiksaanwijzing te kunnen lezen, vereisen een garantie voor de goederen. Let op de technische kenmerken van de inrichting, het materiaal waaruit het huis, de maximale en minimale bedrijfstemperaturen.

6. Voordat de schakelaar een automatische afslag, die in staat is het elektriciteitsnet uit te schakelen, dat geval als de spanning boven of onder het toelaatbare niveau moet worden geïnstalleerd.

7. Een apparaat kiezen om de aanwezigheid van het beeldscherm, waarbij de spanningswaarde constant zal markeren.

8. Bij het kiezen van Rosete voltage relais heeft, zet ze allemaal dure apparaten die zijn uitgerust met een elektrische motor.

polycarbonaat - 9. De behuizing materiaal dient onbrandbaar, het meest aannemelijk optie.

10. Let op de aanwezigheid van de responstijd regelfunctie van het apparaat.

11. Aanvullende beschermingsinrichting tegen oververhitting, het meten van de exacte waarde van het elektriciteitsnet - spanning stuurrelais wordt efficiënter werken.

Relay stuurspanning: aansluiten en installeren

Voordat u bekend bent met de installatie van spanning stuurrelais regels worden, rekening houden met de redenen voor dit apparaat moet worden geïnstalleerd.

Bij lage elektriciteitsnet, bijvoorbeeld als de constante stroom waarde van het huis is 160-190 W, de koelkast, de levensduur van dat is ongeveer tien jaar oud is, zal werken onder dergelijke omstandigheden, een maximum van drie jaar. Instellen van de stuurspanning relais zal niet helpen, omdat dit product altijd de elektriciteit uit te schakelen, en de koelkast regelmatig ontdooid. In deze situatie, moet u de stabilisator te installeren. Maar als de stroom is constant pieken optreden, kliffen, terwijl de installatie van de spanning bewaking relais geschikt is.

Om de schakelaar aan te sluiten zal de aanwezigheid van het volgende nodig:

 • Relay stuurspanning,
 • kleine draden, welke dwarsdoorsnede is 0,4 0,6 cm,
 • ijzeren rails voor montage,
 • zelftappende schroeven,
 • tangen,
 • indicator,
 • schroevendraaier.

Voor het installeren van spanning stuurrelais moet de bekrachtiging van het elektrische systeem. Om dit te doen, schakelt u de ingang breaker. Nabij de locatie van de machine, stelt de rail met een schroevendraaier en schroeven op aan de muur. Het relais wordt vastgesteld op de rail door middel van een speciaal ontwerp grendels achtergebleven bevindt.

Aan de ingang automaat met behulp van de indicator, op zoek naar de fase (LED moet branden).

In plaats van de ingang van de fasegeleider naar de kamer dient te worden gesneden. Eén einde van de draad moet worden aangesloten op het relais, wordt de ingangsklem en het andere uiteinde verbonden met de uitgangsklem.

Vervolgens neemt een draad en aansluiten op de nulleider machine en het andere uiteinde van de draad is verbonden met het relais stuurspanning nul-contact.

Schakel de voeding en controleer het rendement van de inrichting.

Rijden Rosete soort spanning bewaking relais is de meest eenvoudige. Een dergelijke inrichting, na het kopen gewoon vast in het stopcontact, en het heeft een specifiek instrument vork vastgesteld.

Verplicht onderdeel van het beveiligingsrelais is een spanning inductiemachine installatie. Het is gemonteerd nabij de machine en het relais. Vermeld welke inrichting één stap lager is dan de nominale relais.

Installatierelais waarvan het vermogen groter is dan 65 A, is het noodzakelijk een extra startinrichting gebruiken. Om frequente alarmen te voorkomen.


Like this post? Please share to your friends: